Момичета помагайте

• 3 641
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Как е положението сега? Като чета ми изникват следните въпроси-: защо само 8 кърмения на денонощие? И защо се цедиш?
Ще ти разкажа моя опит, пък ти си прави заключенията. Като родих дъщеря си, не се бях информирала за кърменето и слушах докторите.... Кърмех на 3 часа. Като беше на 1 месец я приеха в болница заради жълтеница и 3 дни се цедях, а тя беше на АМ. От тогава кърмата ми намаля, и тя не искаше да суче както преди ( или поне тогава така си мислех) започна едно цедене и дохранване с изцеденото. Бях решила , че АМ няма дам и се цедях нон стоп. Но продължих да я кърмя на 3 часа и след това цедене. На 4 месеца ми ср върна цикъла. Прочетох, че той чоже да влияе на кърмата и реших, че той е виновен половин месец, всеки месец да имам по- малко кърма. Понякога се цедях и на половин час. Мислех само за това дали имам достатъчно кърма. Пробвах всички чайове и храни.... Бях психясала. Когато малката беше на 8 месеца забременях отново, знаех че е нормално кърмата да намалее и ще трябва да дохранвам и някак си се кротнах. Цедях се до 10 месец и после я дохранвах с АМ, на 1 година тя се отби. След 4 месеца"почивка" започнах да кърмя сина си. На поискване, беше ревливо бебе и го кърмех и на половин и на един час. Първия месец беше залепен за гърдите ми. Качи 1850 гр. До към 5-6 месец  сучеше ма 2-3 часа, дпри и през ноща. Все още се кърмим, сега беше болен и отказваше да яде твърда храна, изкара 5 дни на кърма и не отслабна, а веше с диария  Shocked
Същите гърди, които едва пускаха мляко с помпата, сега хранят едногодишен! Какво се промени ли, ами честото кърмене, ама наистина честото и моята увереност. Бях сигурна, че вече съч изчела всичко по въпроса и ще се справя и успях.
ПП втория пут цикъла ми се върна на 6- тия месец и представи си сега кърмата ми не намалява от него  Shocked

Не се поддавай на депресията, тя също е основен виновник. Знам колко е кофти постоянно да те мъчи мисълта дали имаш кърма, и как някой като те попита, сякаш те пронизва. Почни да вярваш, че имаш и слагай бебето на гърдата всеки удобен момент. Обясни на хората около тяб, че това те измъчва да спрат да коментират и питат! И да излизай и общувай, определено помага! Успех.

# 31
  • там край реката
Ами цедя се защото ми казаха да го правя,момичетата ме посъветваха така а и педиатърката.Но вече спрях да го правя.Иначе нещата се нормализираха,днес не съм давала АМ викам ще пробвам щом пие само по 20-30 гр от него значи може и без него.Ами да ви кажа получи се,заспа в 3,но не бях много сигурна дали се е нахранила викам си пак ако е гладна ще се събуди след час да яде нищо подобно стана си в 5.30 както обикновено нахрани се е пак заспа.Решила съм момичета ако вс е наред ще я кърмя така докато имам кърма,дано да има до 5-6 месеца поне.Ако има повече и повече ще и давам,без да заменям с др храна поне до 6 месец ако и стига.Дано господ да е с мен в това начинание.

# 32
Точно така, давай си кураж, всичко ще е наред  newsm10 Simple Smile

# 33
Ами цедя се защото ми казаха да го правя,момичетата ме посъветваха така а и педиатърката.Но вече спрях да го правя.Иначе нещата се нормализираха,днес не съм давала АМ викам ще пробвам щом пие само по 20-30 гр от него значи може и без него.Ами да ви кажа получи се,заспа в 3,но не бях много сигурна дали се е нахранила викам си пак ако е гладна ще се събуди след час да яде нищо подобно стана си в 5.30 както обикновено нахрани се е пак заспа.Решила съм момичета ако вс е наред ще я кърмя така докато имам кърма,дано да има до 5-6 месеца поне.Ако има повече и повече ще и давам,без да заменям с др храна поне до 6 месец ако и стига.Дано господ да е с мен в това начинание.

При положение, че кърмиш ще имаш кърма  Hug.Много се радвам, че се справяте и сте махнали добавката.Ако имаш съмнения за в бъдеще, че не ти достига кърмата тук има полезна информация.При хранене често, напоискаване и при при ранните белези за глад кърменето продължава много повече от няколко месеца.Счита се, че предлагането на биберон - залъгалка през първите месеци води до неефективно наддаване на кърмачето и възможно объркване при поставянето на гърда.В библиотеката на кърмаческия има много полезна информация, която може да ти е от полза.
Успех и се надявам да се кърмите толкова дълго, колкото си искате  Hug

# 34
  • там край реката
Не знам дали има някаква връзка с количеството кърма но от първото кърмене с баткото до второто раждане все имаше по малко когато стиснех капеха по няколко капки.С баткото щях да имам по-голям успех сигурно ако не бях послушала свеки че нямам кърма и да започна да дохранвам да ревеше,но той се оказа ревливо бебе,а не че е бил гладен.

# 35
Не знам дали има някаква връзка с количеството кърма но от първото кърмене с баткото до второто раждане все имаше по малко когато стиснех капеха по няколко капки.

Не, няма връзка. И при мен капеха капки при стискане години след раждането на каката.

# 36
Не знам дали има някаква връзка с количеството кърма но от първото кърмене с баткото до второто раждане все имаше по малко когато стиснех капеха по няколко капки.С баткото щях да имам по-голям успех сигурно ако не бях послушала свеки че нямам кърма и да започна да дохранвам да ревеше,но той се оказа ревливо бебе,а не че е бил гладен.

Това няма отношение към количеството кърма. Много майки могат да изцедят по няколко капки много след като са отбили напълно децата си. Най-добрият показател за това, дали кърмата ти е достатъчна е самото дете, ако е видимо доволно, жизнено, пълни пелените редовно, наддава на ръст и тегло, то тогава се счита, че кърмата ти е напълно достатъчна. Хранене при най-малкия сигнал за глад, както и сучене за успокоение, приспиване често пъти са тези, които поддържат една лактация висока.

# 37
сега погледнах от кога е темата от 01.08. Трябва вече да сте били поне на една консултация. Какво показа кантара, как наддава детето?

# 38
  • гр.Пловдив
И аз като мама новобранец да кажа само,че започнах смело да дохранвам с Хип-Комбиотик по препоръка на педи,моето бебе е на един месец и се дохранваме почти от самото начало.Не му стига кърмата,когато пусне зърното писва от глад,аз за проверка взимам помпата и започвам да се цедя,но наистина нищо не излиза!!!И така след многократни пробвания като нищо не излиза или пък максимум по 30,40 мл от гърда на интервал от по 3,4 часа си давам АМ,за да не пискуни бебчо и да не го мъча.....Наддаде 850гр за месец

# 39
teddynm, може и права да си, но все пак да имаме предвид, за да не се подведе някой, че с помпата може да не се изцеди нито капка, а бебето да може да изсуче цяла чаша кърма... Не казвам, че при теб е така, но това е широко разпространен случай. Аз, примерно, когато съм имала запушен канал, и бебето по някаква негова причина не е искало да суче, с помпата не мога да изцедя повече от някоко капки, гърдата ми се подува като балон, втвърдява, и трябва да положа всички усилия да накарам живата помпичка да суче. Тя изсуква млякото, и нещата моментално се оправят.

# 40
  • гр.Пловдив
Karmelita,незнам и аз вече...винаги го слагам на гърда,изсуква ги и двете,след което ми стават меки като мекици и не чувствам грам дискомфорт.След около 10мин надува гайдата и аз отново го слагам на гърда ,но явно не може да пийне нищичко и се нервира и писва.Затова го дохранвам
Иначе го храня на поискване,режим не спазвам.
Като чета тук повечето маминки как се стараят и колко усилия полагат с това кърмене-през половин час и почти постоянно бебетата им висят на гърдите-направо се чувствам като яка издънка #Crazy

# 41
  • Sofia
И аз като мама новобранец да кажа само,че започнах смело да дохранвам с Хип-Комбиотик по препоръка на педи,моето бебе е на един месец и се дохранваме почти от самото начало.Не му стига кърмата,когато пусне зърното писва от глад,аз за проверка взимам помпата и започвам да се цедя,но наистина нищо не излиза!!!И така след многократни пробвания като нищо не излиза или пък максимум по 30,40 мл от гърда на интервал от по 3,4 часа си давам АМ,за да не пискуни бебчо и да не го мъча.....Наддаде 850гр за месец
Ей тези педиатри, какво толкова им пречи кърменето, че все искат децата да се отбият рано, незнаммммм
Какви 3-4 часа на едномесечно бебе, че аз кърмех на 1- 1 1/2 часа!!!! Кърменето на 3 часа води до намаляване на кърмата и отбиване на бебето! Тази педиатърка сигурно на 2 мес. Ще ти каже да захранваш със сокчета........  #Cussing out
Дано не съм била много груба, но много се ядосвам, на такива педиатри  #2gunfire

# 42
Karmelita,незнам и аз вече...винаги го слагам на гърда,изсуква ги и двете,след което ми стават меки като мекици и не чувствам грам дискомфорт.След около 10мин надува гайдата и аз отново го слагам на гърда ,но явно не може да пийне нищичко и се нервира и писва.Затова го дохранвам
Иначе го храня на поискване,режим не спазвам.
Като чета тук повечето маминки как се стараят и колко усилия полагат с това кърмене-през половин час и почти постоянно бебетата им висят на гърдите-направо се чувствам като яка издънка #Crazy

Хайде, хайде... Най-важното е човек (вкл. и майката) да се чувства добре и да има някакво ниво на комфорт. Ако отвътре ти идва да полагаш огромни усилия за кърмене, което върви проблемно - добре, полагай ги. Ако те кефи. Ама ако хем ги полагаш, хем ти се повдига от тях - то се губи смисълът, според мен. Кърмата е важна, но душевното равновесие е най-важно.

# 43
  • там край реката
Извинете ме за дългото отсъствие но при мен лудницата е пълна.За двата месеца на който сме ходили на консултация малката наддава по 750 гр това е нормално но понякога дохранвам.Забелязах обаче че от определени храни имам повече кърма при мен действат ориз,лук месо предимно вратни пържолки Laughing и сок от касис.Онзи ден ми беше много кофти настроението и подтиснато и реших на другия ден да излезна на разходка.Станахме пооправихме се изчакахме де е постопли и изчезнахме по улиците обиколих магазините и понеже съм все още пълничка и не се харесах в нито една дреха си купих като подарък едно кулие.Хайманосвахме 4-5 часа след което се прибрах пих един сок от касис и започнах да си върша домакинската работа.Към 3 през ноща се събуждам гърдите ми ще се пръснат боли нощницата ми мокра.Не ми се беше случвало освен сока от касис добре ми се отразяват и разходките,това го забелязвам отдавна,лошото е че не ни остава много време за разходки още.

# 44
  • Sofia
Кокетна, браво че си открила кое ти действа добре. От тук нататък, ще е по- лесно. 750 гр. са супер.

Общи условия

Активация на акаунт