Момичета помагайте

• 3 645
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • там край реката
Знам че положението ми е малко по-различно,от всичко прочетено до момента във форума виждам че има майки който кърмят успешно с това заболяване.ЩЕ им звънна утре сутрин да видя те какво ще ми кажат.Дано да успея да се справя с този проблем.

# 16
Знам че положението ми е малко по-различно,от всичко прочетено до момента във форума виждам че има майки който кърмят успешно с това заболяване.ЩЕ им звънна утре сутрин да видя те какво ще ми кажат.Дано да успея да се справя с този проблем.

Има много жени,които кърмят успешно с Хашимото.Шансовете и ти да си една от тях са големи.Обади се на Лидерката в Шумен,вижте се,поговорете.Тя може да ти даде много полезна информация,което ще ти помогне да вземеш най-правилното решение за семейството ти  Peace Peace.
Надявам се да ни споделиш как стоят нещата при вас.

# 17
  • там край реката
Ох ще ви споделя,това да е проблема.Във вторник имам час при класически хомеопат,ще се обадя и на лидерката,ако и е удобно да се видим във вторник и с нея.Сестра ми ми каза да си сложа на гърдите зелеви листа сега сложих да видим какъв ефект ще има.

# 18
Тази информация може да ти е полезна:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100583.0

А също и: http://www.llli.org/ba/feb06.html
http://kellymom.com/health/mom-health/thyroid-faq/

При теб ниските тироидни нива биха могли да са виновника за намалената лактация,споделяш,че нещата са се влошили след като си проспуснала хапчето.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 18:34 от Sylvana

# 19
  • там край реката
Да едната сутрин го пропуснах и на другия ден почти нямаше,сега си взех еутерокс от 75 мг да видим утре как ще е.Днес и чайове не съм пила но кърмата си е както и предните дни.Явно чая не ми влияе много много,сега съм поръчала един друг български да видим от него какъв ефект ще има.Момичета ако иска те вярвайте луда полудях покрай това кърмене.Сега съм сложила зеле на гърдите тази вечер сука само от мен и сега ги усещам твърди ще има и за следващото хранене.Аз го отдавам на щитовидната жлеза,няма никой от моя род от жените която да не е кърмила поне година само при мен нещо не се получава както трябва.А то милото голям апетит си има и ако искайте вярвайте си държи главата откакто ми я донесоха в родилното по-якичка е от баткото и много по-добре се развива в някой отношения.

# 20
Казваш баткото, а при него как стояха нещата с кърменето. Получаваше ли се?

# 21
  • там край реката
Ами при него не беше по-розово,до втория месец само кърмих после дохранвах след кърменето,и така до четвъртия месец.Но той беше много ревлив а сега малката реве само когато има колики или е гладна.

# 22
  • там край реката
Момичета потресена съм.Ходих при класически хомеопат,взе ми 50 лв изписа ми едни гранулки и това   беше,следващия път като ходя няма да плащам.Не съм ходила до сега но това 50 лв ми се струва много.Тя е и психолог задава въпроси като психолог и въз основа на отговорите лекува с хомеопатия.Толкова ли струват по принцип прегледите никога не съм ходила и не знам.

# 23
В София са от 80 нагоре за първия, после по-малко.
Дано има ефект, силно стискам палци всичко да се оправи!

# 24
  • София

Нищо общо няма Хашимотото с къменето, аз имам малки гърди, Хашимото и адски много кърма, просто и двете ми деца висяха на гърдите постоянно поне до третия месец и след това се нормализираха нещата. Ходенето при мамолог докато кърмиш е грешка- това от мамолог го знам. Ако искаш да кърмиш го дръж на гърда постоянно, цеди се /и количеството, което цедиш няма нищо общо с това, което бебето изсуква/, обяди се консултант /безплатно е, и у дома са идвали за съвет/ и се успокои. Най-вероятно имате колики, въоръжи се с търпение.

Хомеопатията няма да коментирам, гранулки с неизвестно съдържание едва ли ще ти увеличат лактацията.

# 25
  • там край реката
Момичета нещата май започнаха да се нормализират.Днес почти не съм дохранвала,веднъж и дадох 60 мл 20 останаха 10 имаше по бодито май си го цока така по навик.Но аз май съм съгласна и на този вариант веднъж на ден да давам АМ.Не пия никакви чайове,но слагам листа от зеле и да ви кажа честно имам голяма полза.Малко мирише гадничко като се затоплят тези листа от кожата ми но ако знам че така ще имам кърма мога да си ги нося с години.Лошото е че не мога да се ориентирам дали малката е напълнила памперса или моето зеле мирише  Laughing .Лошото при мен е че след раждането изпадам в депресия или нещо подобно и това спомага за намаляването на кърмата.Но се старая да мисля позитивно.Що се отнася до хомеопатията аз лично съм доволна от това което съм ползвала до сега.

# 26
относно депресията - ще мине, но и ти трябва да се стегнеш, мисли позитивно и всичко ще е ок Hug

# 27
  • там край реката
Това позитивно мислене нещо не ми се отдава или не винаги.Иначе като се замисля вс ми е ок имам си две зврави деца,добър мъж и що годе парички с който да живеем ама все намирам нещо кусур,а като си недоспал само ми трябва свеки да ми напомни че не е много кърмата и балансите ми избиват.Чудя се дали само на мен ми се иска понякога да я удоша или има и др съфорумки със същите желания.

# 28
Симптомите ти са толкова стандартни, че няма и накъде повече. И аз минах през това. Съвета който ми даде доктора, който ме изражда беше да излизам повече на въздух. Помага да ти кажа. Излизай, контактувай повече дори ако трябва с бабите пред блока ако нямаш свободни приятелки на разположение. Трябва да помислиш и За себе си.

# 29
  • Бургас

Нищо общо няма Хашимотото с къменето, аз имам малки гърди, Хашимото и адски много кърма, просто и двете ми деца висяха на гърдите постоянно поне до третия месец и след това се нормализираха нещата. Ходенето при мамолог докато кърмиш е грешка- това от мамолог го знам. Ако искаш да кърмиш го дръж на гърда постоянно, цеди се /и количеството, което цедиш няма нищо общо с това, което бебето изсуква/, обяди се консултант /безплатно е, и у дома са идвали за съвет/ и се успокои. Най-вероятно имате колики, въоръжи се с търпение.

Хомеопатията няма да коментирам, гранулки с неизвестно съдържание едва ли ще ти увеличат лактацията.

Eдва ли има какво да добавя, много точни съвети ти е дала Little Evil  Peace
Изобщо не се шашкай заради Хашимотото и не си внушавай, че заради него нямаш кърма. Stop
Аз също имам Хашимото - рабрах го чак в 28г.с. от втората си бременност.
Кърмя дъщеря си и Хашимотото не ми пречи по никакъв начин, нищо общо няма. Забравям понякога хапчето, в няколко случая и нарочно не го пих, че нямаше как да има после интервал от 2-3 часа до кърменето, това, че си пропуснала едно-две хапчета също не влияе на кърмата по никакъв начин. Имала съм няколко лактационни кризи - не се дължаха на Хашито обаче  Peace
Оправих нещата с често слагане на бебето на гърда, цедене с хубава помпа, варено жито, овесени ядки, чай за кърмачки и най-вече - със спокойствие, че всичко ще е наред.
Определено след третия месец се нормализират нещата и кърмата се регулира според нуждите не бебето.
Намирай време да спиш достатъчно /макар че аз не спала нормално и повече от 3-4 часа без прекъсване откакто съм родила и въпреки умората пак се оправи количеството кърма/, да си почиваш и да правиш приятни за теб неща.

Това също ще ти е от полза: http://lalechebg.com/2009/01/more-milk/

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 12:05 от Мон...

Общи условия

Активация на акаунт