СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 365
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Сега се зачетох в наредбата за прием на ученици след 7-ми клас, сроковете и заедно с това отворих календара за записване на АК. Какво излиза:
- ако си приет, не резерва, и НЕ кандидатстваш за финансова помощ, срока ти за записване е 04.07 , за НБО срока за първо класиране е 26,06, а записването е от 27.06 до 01.07, тоест нямаш проблем да си видиш къде са те приели и ако не ти харесва да идеш в колежа...
Обаче:
-ако си приет от резервите (първите резерви, там са разделени в календара, изброени са с бал от...до...), както и ако кандидатстваш за намаляване на учебната такса (уведомяват те за решението на комисията до 17.06), то тогава срока за записване е , забележете, до 26.06, тоест до деня в който излиза първо класиране в НВО...
Тоест, ако кандидатстваш за стипендия и са ти дали такава, повече избор нямаш. Ако си резерва - тоже. Или се записваш до 26.06, или чакаш да видиш първо класиране и тръгваш по другия път...
През 2004 когато приеха голямото ми дете нямаше никакъв проблем да избереш. И сега няма, но за приетите от воле. И без желание за стипендия.
А малката я приеха, 36-та...

# 241
  • София
Ние решаваме задачи, учим сложни съчинени с подчинени нам си какви изречения, пишем тези и едновременно въртим къщи, ходим на работа и изобщо.... Wink
нищо не решавам и не пиша - аз си гледам моята работа, тя - нейната.
Не ходя с нея по пробни изпити и по състезания-пращам я сама.
Осигурила съм й условия да учи - курсове и пр., това е от мен.
Като дойде времето за записване, ще направя, каквото трябва. Тук наистина ще разчитам на вашата помощ.

# 242
Ние решаваме задачи, учим сложни съчинени с подчинени нам си какви изречения, пишем тези и едновременно въртим къщи, ходим на работа и изобщо.... Wink
Като дойде времето за записване, ще направя, каквото трябва. Тук наистина ще разчитам на вашата помощ.

И ние сме така.
Т.е аз имах желание, но младежът не желае да се натоварва повече от това, което му е дадено от учителите (а дори итова не прави като хората). Изобщо не стигам до тестовете в пощата.  И колкото и да не ми се иска не мога да изляза на глава с това дете и това е. Като каже не  и край! А не е цъфнал и вързал....
Напоследък пък и време и сили нямам, та направо съм го отсвирила.
Ще му уври главата след 1-2 години, надявам се.

Направих си един тест по БЕЛ и аз, да не остана по-назад, ми много съм доволна от себе си  Laughing 29/30.

Стефан Б, честито и на вас!   bouquet

# 243

Боже, какви хора, не виждате ли емотикона?  ooooh!
И аз не се явявам на пробни с него, нито му пиша домашните, защото и той е на курсове, но има деца, които не ходят на курсове и изцяло разчитат на домашната подготовка и много неща от темата и от пощата са им в помощ.
Но е важен интересът, който проявяваме, едни повече, други по-малко, един вид - в течение сме на събитията.
Обменяме информация и така.

# 244
  • София, Младост 2
Ох, и моето, като го гледам, вместо с наближаването на изпита да се мобилизира, става точно обратното - налегнал го е пълен непукизъм, никакъв спортен дух, никаква амбиция. И аз у-жас-но се нервирам! #Cussing out

Вчера извадих всичките сборници, които имаме от братовчедка му миналата година и сега през ваканцията това ще правим... С математиката доникъде няма да го добутаме - той мрази да решава и няма никаква увереност, а аз нито му разбирам много задачите, нито мога да му обяснявам. Така че там ще си работи с госпожата - колкото-толкова. Но предвид че БЕЛ му е добре, ще направя всичко възможно да изкара максимално висока оценка там. За щастие, за тестовете по български реагира ако не с ентусиазъм, то поне с желание да ги прави и се нахъсва, като види, че прави глупави грешки и като видя колко точки му изяжда един грешен отговор.

Отделно така аз го виждам къде какви грешки прави и му давам практични идеи как да се справя с тестовете за неща, за които не е сигурен. Повече не виждам какво мога да направя.

# 245

-ако си приет от резервите (първите резерви, там са разделени в календара, изброени са с бал от...до...), както и ако кандидатстваш за намаляване на учебната такса (уведомяват те за решението на комисията до 17.06), то тогава срока за записване е , забележете, до 26.06, тоест до деня в който излиза първо класиране в НВО...
Тоест, ако кандидатстваш за стипендия и са ти дали такава, повече избор нямаш. Ако си резерва - тоже. Или се записваш до 26.06, или чакаш да видиш първо класиране и тръгваш по другия път...
През 2004 когато приеха голямото ми дете нямаше никакъв проблем да избереш. И сега няма, но за приетите от воле. И без желание за стипендия.
А малката я приеха, 36-та...

26.06 включително ли?
Можеш ли да видиш резултатите от 1-во класиране и да се изстреляш към колежа или не?  newsm78
Нямам време сега, но при първа възможност ще се опитам да вникна и аз в информацията, но имам някакъв спомен от прочетеното в сайта им, и азз не помня кога, че имаш 8 дни след одобряване на финансовата помощ, за да се запишеш.
И само за стипендиите ли или изобщо за всички желаещи за финансовата помощ говориш?

Предлагам да се преместим в темата за АК и да обсъждаме там. Peace

# 246
  • София
Боже, какви хора, не виждате ли емотикона?  ooooh!
И аз не се явявам на пробни с него, нито му пиша домашните, защото и той е на курсове, но има деца, които не ходят на курсове и изцяло разчитат на домашната подготовка и много неща от темата и от пощата са им в помощ.
Но е важен интересът, който проявяваме, едни повече, други по-малко, един вид - в течение сме на събитията.
Обменяме информация и така.

нова, пропускът е мой, че те взех буквално, извини ме  Peace
съгласна съм, че сме ангажирани, разбира се, и се възхищавам на родителите, които готвят сами децата си. Въпреки курсовете (в нашия случай само по БЕЛ), ползваме също материали от пощата, съответно се страя и да качвам, за да съм полезна.
Обменът на информация и подкрепа в темата е изключително важен за мен, т.к. имам много неизяснени въпроси, но за тях - като видя резултатите.

# 247
  • София
резултатите ги изкараха в последния момент, за да ни е гадно! А със статистиките направо ни го забиха, та до последния момент се чудихме как да редим желанията по ориентир от статистиката. И с неразбориите с формулата съвсем изнервиха хората. Та, не знам, ще сте на нокти до последно, ако и тази година ни спретнат същите номера!

# 248
статистиките къде излизат? На сайта на МОН или РИО-тата или само по сборницте да гледаме?

# 249
  • София
Всяко РИо си ги вади, и то ако иска и когато си поиска. Мииналата година варненци бяха първи, обаче докато се усетят хората, и след един час статистиките им изчезнаха, защото онази мацка каза, че не можело.

# 250
коя е 'мацката'?

Нащето РИО - мъка, мъкааааа... няма да видим статистики явно

# 251
  • София
тази, дето си тръгна наскоро Wink

# 252
само да се не върне наново, че все са едни спецове, експериментиращи с децата... мъка, мъкааааааа
казал Моканина и продължил да скубе бялата лястовица

# 253
Една задачка, че нещо ме затрудни и мен  newsm78

В триъгълник АВС е пусната медиана СМ.
т.Р и т.Q са върху АС така че АР=РQ=QC
т.N е среда на медианата СМ
ако лицето на триъгълник PQN е 4 кв.см., то колко е лицето на триъгълник АВС?

С молба за помощ   bouquet

# 254
  • София
Една задачка, че нещо ме затрудни и мен  newsm78

В триъгълник АВС е пусната медиана СМ.
т.Р и т.Q са върху АС така че АР=РQ=QC
т.N е среда на медианата СМ
ако лицето на триъгълник PQN е 4 кв.см., то колко е лицето на триъгълник АВС?

С молба за помощ   bouquet

48 cm^2. Ползвай няколко поредни пъти теоремата , според която  медианата разделя всеки триъгълник на два равнолицеви. Ако не го получиш, свирни да го напиша.

Общи условия

Активация на акаунт