Кога бебето ви седна стабилно?

• 4 977
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Моята дъщеря седна чак на 9м.

# 31
Моята дъщеря седна сама на 10месеца, преди това само се люшкаше. Пролази на 11 месеца и първи крачки направи на 1год и 2 месеца.
Когато са готови,тогава.

# 32
А просто информативно..., дори може да ви се стори глупаво Embarassed, но забелязали ли сте връзка между ранното поникване на зъбки и всички останали процеси в развитието? Да поясня-рано избиват зъбките, рано сяда, рано прохожда и така  Simple Smile

# 33
А просто информативно..., дори може да ви се стори глупаво Embarassed, но забелязали ли сте връзка между ранното поникване на зъбки и всички останали процеси в развитието? Да поясня-рано избиват зъбките, рано сяда, рано прохожда и така  Simple Smile

Странно, но - да. Аз много пъти съм си мислела за това. При моята дъщеря имаше такъв момент, че 1во избиха първите 2 зъбчета и 5 дни по-късно пролази. Наскоро пробиха кътниците и няколко дни по-късно направи първите крачки.
Но пък едно детенце (приятелка на щерката) въри и тича стабилно но зъб още никакъв няма.
Незнам....при всяко дете е различно иначе ако беше еднакво щяхме да сме много подготвени за всичко Simple Smile

# 34
  • Бургас
При моята дъщеря има някаква такава връзка.Освен че седна на 9м,първото зъбче изби на 1г и проходи на 1г и 3м.Слава богу в училище не изостава,дори напротив.

# 35
  • София
Сега ако тръгнем да търсим под вола теле... Simple Smile

Щерката - 1ви зъб - 6м; не лазеше, седна на 7м, проходи на 1,3г
Синчето - 1ви зъб - 1,1g.; лазеше, седна на 10м, проходи на 1,3г

# 36
Не мисля, че нещата са свързани.
Синът ми : първи зъб на 6 месеца, на почти 8 месеца седна сам, а преди това , няколко пъти съм го виждала сам да се изправя в кошарата. На 10 месеца пропълзя , а на 11 месеца проходи.

# 37
  • на последния етаж
Много ми се иска да споделите, кога вашите бебчета започнаха да седят и има ли разлика между момичетата и момчетата?  newsm78
Дъщеря ми започна да седи стабилно на около 7 и половина месеца, синът ми - след навършени 8.

# 38
Зравейте мами.Радвам се че намерих тази темичка и изпрочетох всичките ви коментари.Тъй като и аз имам своите притеснения относно седенето,лазенето,изправяне и тн.Ние сме на 7 месеца,а неще нищо да прави .Като е в ръцете ми скача като полудял заек,а си мислех че до сега поне трябва да пропълзи.Да ама не,явно няма срок за това и всяко дете си различно,разбирам от това което сте писали.Тепърва ще сме в очакване да ни се случат всички тези етапи.А мога ли поне да го стимулирам с нещо? newsm30

# 39
  • София
лазене изправяне и т.н. може да стимулираш с  оставяне на детето макс да се търкаля на земята и пространство , където да си се движи... Играчки наоколо и т.н. Предполагам масажи и гимнастики си правите... За друго стимулиране - не знам. Ако наистина те тревожи винаги може да си направите консултация със специалист, по-добре една без нужда, отколкото закъсняла в крайна сметка.

# 40
След 6-ти месец се прави профилактичен преглед при ортопед. Тогава той може да те насочи, дали е готов за проходилка,бънджи и т.н. Моя бебо започва да седи по-стабилно, но като се разконцентрира от нещо и пада Simple Smile

# 41
На 7 месеца и половина седна стабилно.

# 42
# 43
малката за пръв път седна сама на 9месеца, а брат и на 7 месеца.Тя пролази малко след това и сега тепърва започна да ходи сама за по 2,3 крачки. Малкия пролази на 8 месеца и от 9 прави крачки , но все още само по 5,6 може сам на 7 е долу.
сега са на 1,1 месец

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 12:44 от Botten Mary

# 44
  • Where I am Happy
Моята бебка от скоро седи стабилно и лази.Почти на 8 месеца е.Все още не може да сяда сама но като я наблюдавам скоро ще се справи. Simple Smile Според мен си е до дете,някой са по пъргави други по мързеливички.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт