Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 12

• 81 743
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Взех Коколино за 4.20 лв. и мислех, че е евтино. При нас в някои магазини цената достига до 5.50 лв. Не знаех, че и в Карфур се намира.

# 646
Здравейте, преди малко ми предложиха в един магазин - Даш гел на капсули/пликчета/, 18+2 броя за 10,90....имаха магнолия и нещо в оранжево, не видях от далече какво точно....Някакви отзиви от към цена и качество...казаха ми че е за бяло пране.....

# 647
Взех Коколино за 4.20 лв. и мислех, че е евтино. При нас в някои магазини цената достига до 5.50 лв. Не знаех, че и в Карфур се намира.

Коколиното в Карфур и в магазините за паралелен внос не е едно и също. В малките магазинчета най-често е италианско и е по-скъпо.

Здравейте, преди малко ми предложиха в един магазин - Даш гел на капсули/пликчета/, 18+2 броя за 10,90....имаха магнолия и нещо в оранжево, не видях от далече какво точно....Някакви отзиви от към цена и качество...казаха ми че е за бяло пране.....

Италианският Даш,както и немския са добри. Разбери какво производство са, защото има и по-нискокачествен Даш от други държави Peace

# 648
Аз доскоро си купувах италианско Коколино от магазин за паралелен внос на цена 4.50 лв. за 750 мл. Вече не, защото официалният внос е под 4 лева за 1 литър. Имах възможност да сравня и разлика между италианското и официалния внос от Унгария не виждам - и качеството, и ароматите са еднакви. Друг е въпросът, че тук са внесли много малко разновидности и аромати. Аз поне смятам да се придържам към Коколино официален внос, писала съм защо. Simple Smile

# 649
Е, защо в Карфур Русе е по-скъпо Коколиното? Малката бутилка е 3,79, а голямата мисля 7,45лв. newsm78

feria99, може да е 7,45 лв., не помня точно.Въртеше ми се в главата 7,25...Колкото и да е, аз съм доволна.Търсих омекотител, който да мирише и го открих...

# 650
  • Варна
Здравейте! Тази статия ме хвърли в размисъл, и бих се радвал по-запознатите да я коментират.

http://blog.ekomama.net/2012/06/08/omekotitel-ne-blagodaria/

Днес минах през БОРН във варненския квартал " Аспарухово ", и оттам ми предложиха леко австрийски Persil, намален от 59 на 55 лв, заради дребния дефект в опаковката, който личи на снимката ( в жълтото поле ).Тъй като е сметнат за 100 изпирания при 135 ml, но за твърда вода и слабо замърсяване се дозира 100ml, на практика имам 135 пранета за 55 лв, около 41 ст / изпиране.Притеснява ме да не е влязъл въздух през цепнатината в кутията, и дали си струва тази покупка? Има и австрийски Диксан за същите пари - ще снимам подробно за Guess, след като прочетох това :

Amazing_nice това, че е среден клас не означава, че не пере.
Всъщност, преди време имах известни съмнения, че в Австрия Диксан е по-висок клас от Персил (съдейки по съставките), но нямам възможност да пробвам австрийски Персил и Диксан, за да го установя със сигурност. Така че, докато нямам доказателство за противното, приемам, че Персил си е премиум класа, а Диксан - среден.

* * *

Това с марките в различните страни е много объркващо наистина, но явно производителите го правят с цел да няма пренос от държава в държава или нещо подобно.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1763/456157929831615992136820 … o4g2l8GBEGQjf.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2931/115340605516574503631368 … oZIAKLcJTK82m.JPG

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 20:34 от stedra

# 651
Така както го описваш ми прилича на едни разфасовки Dixan, а не Dash. Кръгли ли бяха кутиите? (не правоъгълни като другите опаковки перилен препарат на дози). Оранжевата кутия е портокалов цвят, от серията има и зелена - multicolor за цветно пране.
Ако е този препарат - пробвала съм multicolor-а, но не за силно замърсено пране... Нямам забележки. Оставя слаб аромат след изпиране.

Здравейте! Тази статия ме хвърли в размисъл, и бих се радвал по-запознатите да я коментират.

http://blog.ekomama.net/2012/06/08/omekotitel-ne-blagodaria/

Почетох - не съм съгласна с повечето аспекти, обосновавам се (нищо, че не съм от най-запознатите Laughing):
- икономически - прахчетата лимонтозу излизат горе долу колкото среден клас омекотител (отнесено като цена на единично пране спрямо дадената от авторката доза), т.е. спестяването не е кой знае колко. Ако добавим и етерични масла и какво беше още там... може и да стане по-скъпо от омекотител
- оцет в пералнята - не, благодаря  Laughing помощничката ми струва бая и не съм склонна да експериментирам. Самата авторка не препоръчва честата употреба. Тоест - ако използвам рядко, ще си съсипя пералнята след по-дълъг период от време  Wink
- филм от омекотителя върху прането, който пречи на последващото изпиране - всички тук знаем как перат качествените перилни препарати....
- пак всички тук знаем, че кърпите миришат защото пералнята е непочистена или кърпите са седяли в коша или другаде влажни дълго време. Едно изпиране на 60° или повече с качествен препарат оправя работата
- екологичен аспект - тук съм ле-е-ко съгласна - най вероятно замърсяват природата, но пък има и европейски норми за съдържание на определени вещества (и забрани за влагане на други такива), които норми се спазват от производителите
- здраве - най-вероятно част от този омекотител преминава през кожата и навлиза в организма, но каква? дали и колко ни вреди?... по този въпрос и аз бих искала да чуя компетентни мнения
Отделно от това - омекотителят има и антистатичен ефект, който с лимонтозу не знам дали се добива, отделно от това - усещането да облечеш дреха, която мирише на любимия омекотител....

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! ....
  Днес минах през БОРН във варненския квартал " Аспарухово ", и оттам ми предложиха леко австрийски Persil, намален от 59 на 55 лв, заради дребния дефект в опаковката, който личи на снимката ( в жълтото поле ).Тъй като е сметнат за 100 изпирания при 135 ml, но за твърда вода и слабо замърсяване се дозира 100ml, на практика имам 135 пранета за 55 лв, около 41 ст / изпиране.Притеснява ме да не е влязъл въздух през цепнатината в кутията, и дали си струва тази покупка?
На мен ми се вижда скъп. На мен са ми купили същия от Германия, пак за 100 изпирания на цена от 18 евро. Сам си направи сметката каква е печалбата.

# 653
Тези от Борн продават ужасно скъпо! В магазина им в Бургас гледах немски Персил мегаперли на 15.99 лв. за 16 пранета. Това е 1 лев на пране! Абсурд и без мен. В Германия са 4-5 евро.

На въпроса на stedra: кутиите и бездруго не се затварят херметично, така че въздух си влиза така или иначе.
А статията за омекотителите смятам, че е глупост. Който иска, да не ползва омекотител, но да се сипва оцет, лимонена киселина и какви ли не глупости при прането, няма нужда.
Освен това, кожата е доста по-защитена, отколкото някои хора си мислят и почти нищо не може да премине през нея и да навлезе в организма. Определени молекули с определена големина могат да преминават кожната бариера и да навлизат в кръвообращението. Но да, споменавали сме и друг път, че омекотителят остава върху дрехите и може да дразни по-чувствителните кожи. Съставките на омекотителите са биоразградими.

# 654
twix , и аз имах същият проблем , но пуснах пералнята без дрехи на най- високата температура  и миризмата изчезна.
Пробвах ИЗИ- то за бяло пране - страхотен е мога да го сравня със АРИЕЛ- А  от едно време .....но исках и други мнения. За цветно не съм пробвала , но и него ще си купя.
 От СПОТ - а ми останаха едни петна върху цветните дрехи . За всякакви петна по всякакви дрехи ползвам Меглио - пръскам на петното , малко разтърквам и в пералнята. За Вениш две мнения няма но много ми идва скъп.

# 655
  • Стара Загора
Здравейте,
Бих искала да попитам тези, които ползват Ариел - гела и течната форма - кой от омекотителите се държи най-добре с него?

Обяснявам и защо питам - според мен аромата на самия Ариел е доста силен и когато слагам Ленор 7х, който също е силен, явно смесването да два силни аромата води до това, че дрехите ми вместо да ухаят приятно миришат  доста гадно - нито на Ариел, нито на омекотителя. Cry

Сега съм започнала да експериментирам различни комбинации. Снощи сложих омекотител Семана - черен. Ефект - дрехите са сравнително омекотени, но тъй като Семаната е по-слаба самите ми дрехи миришат на Ариел.
Преди това пробвах с Ариел и Коколино, ефекта беше почти като с Ленора.

Понякога използвам и течен Персил /от паралелен внос/. Неговата миризма е доста по-слаба и когато пера с него и който и да е омекотител дрехите ми миришат на омекотителя.

Моля, препоръчайте ми комбинация за Ариел и омекотител или друг перилен препарат с качеството на изпиране на Ариела. Praynig

А проблема на twix с гадната миризма на спарено се появи при мен преди известно време, след ползването на гръцки Скип на таблети, който миришеше не особено добре.

И до сега не мога да се справя с този проблем, въпреки, че чистих няколко пъти пералнята с препарати. Rolling Eyes

# 656
  • София
Момичета, искам да похваля Bingo Soft. Доста бях предубедена, за пръв път взех и най-сетне попаднах на омекотител.
Много ми харесва как омекотява и как ароматизира. Досега дори Ленор-а не е придавал такъв аромат на дрехите ми.
Не знам дали има общо, но ще кажа и с какво пера - един италиански течен препарат за цветно.

# 657
  • В море от любов
Това със спарената миризма се появи и при мен, но не смятам, че е от определен прах. Чистих пералнята с препарати, особен ефект не видях, въпреки, че я бях пуснала на 95 градуса.
Иначе за гел- Ариела, мисля, че който и Ленор да сложиш (не тукашен разбира се) ще ухае на омекотител. Давам пример с черния, има много силна миризма и след него не се усеща праха, синият също. Peace

# 658
  • Варна
Наскоро, в някоя от темите, се коментираше пране на одеяла. Имам едно родопско. Мога ли да го пъхна в пералнята?

# 659
  • Gone with the wind
Мариша, аз пера родопските одеала в пералнята - на програма за вълна, предполагам, че някоя програма с ръчно пране също ще свърши работа. Само не забравяй след одеалото да си изчистиш филтъра за всеки случай /нали много им се набиват космаляци, та за това/ 

Общи условия

Активация на акаунт