Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 57 625
  • 833
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета. Вчера купихме тази машинка http://zora.bg/ariston/lst-328-aha/7686,надявам се днес да я монтираме. Имам доста въпроси, надявам се да не ви досадя с тях. Купих таблетки и сол, по-нататък ще купя и гланц, ако има нужда. Машината се настройва според твърдостта на водата ли? Първият цикъл е с таблетка и без съдове? На каква програма? Съдовете се изплакват преди да се поставят в миялната или само се почистват от остатъците? В магазина ми казаха, че може да се ползва морска сол, но аз купих на Финиш. Каква сол е препоръчително да се използва? Hug

Първият цикъл е с таблетка и без съдове? На каква програма? Аз директно сложих чиниите и пуснах на кратка програма (1час), защото бяхме в ремонт и чиниите не бяха мръсни, а само прашасали. Но предполагам препоръчват миялната да е празна, да не би
да протече от някъде и да се налага пък после да вадиш неумити чинии.

Съдовете се изплакват преди да се поставят в миялната или само се почистват от остатъците? Аз лично само махам остатъците. До сега дори не ми се е налагало да почиствам филтъра, защото винаги е чист. За повече от три месеца единственото което съм намерила вътре беше един косъм.

В магазина ми казаха, че може да се ползва морска сол, но аз купих на Финиш. Каква сол е препоръчително да се използва? Това за морската сол и аз съм го чувала, но при положение, че една съдомиялна струва маса пари, не виждам смисъл да рискувам с морска сол за да си спестя 2-3лв. Специалната сол не е толкова скъпа. Е има и скъпи де, но някои момичета бяха казали, че не намират разлика между скъпа и евтина сол.

# 241
Ние пък вече слагаме морска. По простата причина, че онази е 99% такава и никой, абсолютно никой не успя да ми каже поне един аргумент да купувам същото нещо, но на друга цена  Simple Smile

# 242
  • Балчик
А боклуците в морската сол? Разтваряла ли си я във вода, каква утайка прави, с години това нещо ти се отлага във йонообменника.

# 243
Не съм забелязала разлика в утайката на морската и тази, която е уж специална, но може в някои марки и да има, не съм пробвала всички  Peace

# 244
  • Балчик
Аз когато разтварям морска сол за саламура винаги има много черни боклуци, та затова не си представям това да го сипя в миялната си.

# 245
Да ви обясня защо са моите притеснения относно мухлясването. Между двете пускания на съдомиялната имаше 5 дни и преди второто тя вътре си стоеше мокра. Това ме навежда на мисълта, че вечно ще е мокра newsm78 Даже взех да се чуя дали да не я подсушавам с нещо?
Исках да ви попитам и как се наглася консумацията на сол, защото чашите ги извадих леко бели. Самата капачка ли се върти?

# 246
Аз когато разтварям морска сол за саламура винаги има много черни боклуци, та затова не си представям това да го сипя в миялната си.

Ние ядем само домашно сирене и всеки път приготвяме нова саламура, но никога не сме имали такива проблеми, идеално чиста е  Rolling Eyes

...Между двете пускания на съдомиялната имаше 5 дни и преди второто тя вътре си стоеше мокра...

Ако е била празна, дръж я отворена.

# 247
Ползвам само морска сол. Нямаше да се сетя сама, но когато купихме Сименската викнахме техник да обясни тънкостите за машината. Не помня дали фирмата предлагаше и защо сме го викали, но от него знам за морската сол. Гланц не ползвам изобщо. Дори мисля да настроя индикаторната лампичка да не свети, но още не съм събрала достатъчно смелост и желание да се занимавам. Иначе бях купила за първата машина и сигурно доскоро просто си стоеше шишето (ей така - нито го ползвам, нито го хвърлям).

# 248
Протече ми миялната - мъжо се гъзи, нищо от маркучите не се е разместило, няма вода в миялната, сиреч изпомпва, вода протече около 1/2 литър съпроводено от пиукане на миялната - сиреч и тя знае, че има проблем, но никъде не виждам нещо да е задръстено...
Преди седмица за сефте сложих морска сол - е  ли възможно тя да е прецакала нещо, хич не ми се вярва... миялната е Eurolux, уж реномиран уред за вграждане.
И накрая - нали уж имат защита от протичане...

Та ако има добри диагностици - ще е чудесно

# 249
  • Балчик
Защитата от протичане не се състои в това капка да не падне от машината навън. Laughing Тя е ако започне теч от миялната да прекрати водоподаването от тръбопровода да не стане от 1/2 литър 2 тона.

# 250
В книжката дават като възможни проблеми естествено филтри и маркучи, на програматора според тях могат да светят до 3 позиции в различни комбинации, при мен обаче светят цели 4...

# 251
  • Балчик
А в книжката не пише ли къде е сервизът?

# 252
ето как се правели хиляди мнения

# 253
  • Балчик
ето как се правели хиляди мнения
newsm78  ooooh!

Искаш тук да ти оправим задочно машината ли? Shocked
Логично е да потърсиш сервиза, питах не пише ли къде да ги търсиш.
Добрите диагностици са там, не по форумите. Или поне не в този.

А какво общо имат броя на мненията? Ннито ме вълнува кой колко има, нито пари вземам за тях. hahaha
Странно изказване.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 00:15 от Джемма

# 254
аз все-пак бих си мълчала, видно е, че във форума има повече от добри диагностици и хора препатили. всички в България знаят как работят сервизи и как чакат чаркове с месеци, колко любезни и бързи хора са като става дума да се свърши нещо по гаранция, но добре - даде полезен съвет, нямаше да се сетя сама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт