Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 57 603
  • 833
  •   2
Отговори
# 435
Някой беше писал, че купува от Кауфланд по евтин препарат за почистване на съдомиялна. Може ли да даде снимка или името на препарата. Благодаря

# 436
машината е купена преди 6 м., от самото начало не мие, ползвала съм и таблетки и течен препарат + гланц и сол за миялни.  В момента ползвам сол на clean maksimo, препарат на Медикс, гланц на меркатор, преди това бях с таблетки финиш. почти не слагам в нея тенджери защото много рядко готвя. тави слагам по-често но винаги пека върху хартия за печене и не са много замърсени, основно я пълня с чаши и чинии. За почистването правя го на няколко дни. В другите апартаменти ползвам не толкова прехвалена марка като АРИСТОН и виждам разликата. Между другото не само съдомиялната им е гола вода, същото мога да кажа и за пералня със сушилня и фурна на същата марка а за сервиза им нямам коментар.

# 437
Някой беше писал, че купува от Кауфланд по евтин препарат за почистване на съдомиялна. Може ли да даде снимка или името на препарата. Благодаря

Това е K-Classic.

А това Clean Maximo.

И двата ми харесват (първият може би една идея повече, не мога да преценя точно...).
На една цена излизат за килограм (K-Classic е в двойна опаковка).
Clean Maximo има много практичка опаковка, която си ползвам и за разпределяне на големи опаковки прах за пране или такъв за миялна от плик Simple Smile

# 438
  • Пловдив
Човече, не за препарата за миене на чинии Simple Smile А за препарата за миене на съдомиялната Simple Smile

# 439
Човече, не за препарата за миене на чинии Simple Smile А за препарата за миене на съдомиялната Simple Smile

Embarassed Embarassed Embarassed  Joy

Ето го:

# 440
  • Sunshine state
машината е купена преди 6 м., от самото начало не мие, ползвала съм и таблетки и течен препарат ......
Съвсем възможно е машината да не е наред,след като не мие. Изтеглила си късата клечка,за което съжалявам и ти съчувствам. Sad Много ме е яд на нов уред,който не работи-направо го намразвам.Съвета ми е да я погледне техник,понеже и аз съм чувала кофти неща за сервиза на Аристон. Peace
Препаратът за поддръжка на съдомиялната,който е показала човечето е много хубав. Heart Eyes

# 441

Embarassed Embarassed Embarassed  Joy

Ето го:

Ето затова питах. Благодаря. Иначе за праха аз имам от втория само, че по малка опаковка,  не е лош. Тези  на каква цена са?

# 442
  • Sunshine state
Ако питаш за препарата-към 2 и нещо беше. Peace

# 443
Ако питаш за препарата-към 2 и нещо беше. Peace
Питах за другите прахове, които си дала по горе, но и тази цена ми е полезна. Този препарат за почистване е много евтин. Аз взимам от финиша, който е на много по-висока цена. Ще ползвам вече този, щом сте доволни от него

# 444
  • Sunshine state
Много е хубав даже и не смятам,че има разлика с по-скъпите,напротив. Цената на първия препарат,който е дала Човечето е 7.99лв. за 2кг,а на втория е 3.99лв. за 1кг.,тоест са равни като цена на килограм.И аз смятам,че първият е по-добър,понеже съм очарована от таблетките им и честно казано не ползвам вече 2-рия,макар и той да не е лош. Peace

# 445
0,08 лв. за измиване? Чудесно ще е , ако има и гел такъв . Аз реших, да използвам ниски градуси на измиване, заради прословутото надраскване и петната. Ще видим какво ще стане.

# 446
  • София
Здарвейте  Hug
От скоро имаме миялна вкъщи и напоследък забелязваме петна, приличащи на ръжда, по вилиците, ножовете и рендето (примерно по лъжиците няма). Ползваме таблетки на Финиш Куантум, сол и гланц също Финиш. От какво се получава проблема и има ли как да го решим? В началото нямаше такива петна, а нищо не сме променяли  newsm78  

# 447
И аз имах подобен проблем напоследък.Май като почнах да употребявам ГГ. Някъде из форумите четох,че се получава от лютеница и горчица /мисля-не съм много сигурна/. При мен проблем е и че сме двама и пускам миялната на 2 дни и приборите престояват.Започнах да забърсвам ножовете с домакинска хартия и нямам такива случаи вече.

# 448
  • На брега на реката
Здарвейте  Hug
От скоро имаме миялна вкъщи и напоследък забелязваме петна, приличащи на ръжда, по вилиците, ножовете и рендето (примерно по лъжиците няма). Ползваме таблетки на Финиш Куантум, сол и гланц също Финиш. От какво се получава проблема и има ли как да го решим? В началото нямаше такива петна, а нищо не сме променяли  newsm78 
Ръжда, почерняване и разваляне на повърхността
Недобре затворен капак на кутията за сол*
- Солта може да предисвика окисляване на металните повърхности. Използвайте предоставената фуния за сол докато пълните кутията за омекотяваща сол. Уверете се че капака на кутията за сол е плътно затворен след като приключите запълването. Стартирайте програма за почистване на солта, изтекла в машината. Отново проверете капака на кутията за сол след като свърши програмата.
Заземен кабел
- Проверете дали съдомиялната е свързана с правилно заземен кабел. В противен случай,създаденото статично електричество в съдомиялната може да премахне защитното покритие на металните повърхности и да предизвика почерняване и разваляне.
Горното е цитат от ръководството ми.
- Металните прибори не бива да се допират - трябва да има разстояние м/у тях.
- Някои никелирани прибори от некачествен материал просто не стават за миене в миялна
Хубав ден и дано съм била полезна.

# 449
При мен не е ръжда.Някакво петно-грапаво-което се изтрива с влажна кърпа.Отдолу остава бляскаво и ненакърнено.Сякаш полепнала храна,която е реагирала с препарата, но не се е отмила.

Общи условия

Активация на акаунт