Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 57 273
  • 833
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте аз пристигам пак с въпрос  Hug
Съдомиялната ми изми всички съдове идеално,обаче не разбирам кога трябва да я отворя,на нея има три лампички и до тях знак с това какво прави в момента,мие,суши и последния знак не го разбирам а той е ето този    newsm78   "   ---->|   " Днес когато светна лампичката на въпросния знак,отворих излезна супер много пара и някой от съдовете не бяха така идеално сухи като чиниите,вилиците,чашите ? Да не би да съм отворила прекалено рано,и този знак да не значи че  е свършила  #Crazy
Съдомиялната ми е Беко 12 комплекта ако има значение Tired

# 466
  • Sunshine state
Не сигнализира ли с някакъв звук,когато е приключила?

# 467
Не сигнализира ли с някакъв звук,когато е приключила?

Ами не съм чула а и само 2 пъти съм я пускала до сега Simple Smile
За това не бях се замислила,ще се ослушвам повече. И в тая книжка нищо не пише по въпроса Simple Smile))

# 468
  • Sunshine state
Питам,защото моята така прави,а индикаторът на програмата спира да мига.Може би и при тази трябва да спре да премигва. newsm78 Направи си експеримент и засечи времето на миене,което е дадено в книжката за съответната програма.Изчакай около 30мин. след приключване на цикъла и тогава виж.Може пък така да си е. Peace

# 469
Стефито, този знак май означава край на програмата, виж в книжката.
Не винаги съдовете са сухи, а пара при мен има винаги като отварям веднага след края, мисля че е логично Peace

# 470
  • На брега на реката
Здравейте аз пристигам пак с въпрос  Hug
Съдомиялната ми изми всички съдове идеално,обаче не разбирам кога трябва да я отворя,на нея има три лампички и до тях знак с това какво прави в момента,мие,суши и последния знак не го разбирам а той е ето този    newsm78   "   ---->|   " Днес когато светна лампичката на въпросния знак,отворих излезна супер много пара и някой от съдовете не бяха така идеално сухи като чиниите,вилиците,чашите ? Да не би да съм отворила прекалено рано,и този знак да не значи че  е свършила  #Crazy
Съдомиялната ми е Беко 12 комплекта ако има значение Tired
Стефи,
Нормално е да има някои мокри съдове особено ако са пластмасови или тефлонови - те не се изсушават добре, порцеланът, стъклото и метала се изсушават идеално.
А този знак който цитираш е за край на програмата, при мен в книжката пише да се отвори след края на програмата за около 15 мин. да излезе парата и да се охладят съдовете и тогава вадиш. Някои момичета съветват да се изчака около 30 мин след края и тогава да се отвори - ти ще си предцениш как е по добре в твоя случай , пробвай и двата варианта и ще решиш.
И поздравления за машинката, със здраве да си я ползваш.

# 471
няма да се повтарям с горния пост, който описва всичко идеално.
Аз винаги, когато съм до нея, когато свърши, я отв веднага, винаги има пара, което е нормалното. Само чакам да се охладят малко чаши и чинии и така ги вадя, иначе може много лесно да се счупят, дори при леко чукване.
Аз не виждам никаква логика да я чакам по 30-60-90мин. след края на програмата, та чак тогава да я отварям.

# 472
Обикновено пускам на отложен старт или вечер преди лягане. По тази причина не я отварям-сутрин ги вадя сухи. Нямам проблем нито със съдовете,нито със съдомиялната. Но ако се наложи да я ползвам денем по спешност-отварям за малко /няколко секунди да излезе парата/ и после затварям-да се доизсушат.

# 473
  • София
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в избора ни на съдомиялна. От седмица чета и всеки ден имам различен фаворит  Blush Първо бяха Индезит, Беко. След това харесах това Зануси, а от днес клоня към този Бош. Моля, дайте ми съвет, защото нямам търпение да се снабдя с този уред   bouquet

# 474
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в избора ни на съдомиялна. От седмица чета и всеки ден имам различен фаворит  Blush Първо бяха Индезит, Беко. След това харесах това Зануси, а от днес клоня към този Бош. Моля, дайте ми съвет, защото нямам търпение да се снабдя с този уред   bouquet

Занусито няма половин зараждане и отложен старт  Thinking Няма и дисплей,ако това е важно де  newsm78

Бошът пък няма интензивна програма,няма и отложен старт  Thinking

Някакви други варианти нямаш ли  Rolling Eyes

На прима виста това Беко си има всичко  Peace
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680554/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5530

# 475
  • София
Благодаря за бързия отговор!
 Предложението ти е с много добри характеристики, трябва да го видя на живо, защото гледах едно Беко, вратата на което не можеше да стои отворена - много неудобно и това ме отказа. Отложен старт и половин зареждане съм изключила като изисквания. Отложен старт - чудя се с каква цел се ползва (пълня и пускам), а половината зареждане - предполагам, че със средна съдомиялна ще е трудно постижимо. Поправете ме ако разсъждавам грешно  Blush, досега съм мила само на ръка.
Ако имате впечатления и от сервизното обслужване на Беко, Зануси и Бош, ще е супер да споделите   bouquet
П.П.: В характеристиките на Бош-а в ляво пише, че няма интезивна програма, а в дясно е изредена заедно с другите програми - предполагам, че по-скоро има  Thinking

# 476
 Предложението ти е с много добри характеристики, трябва да го видя на живо, защото гледах едно Беко, вратата на което не можеше да стои отворена - много неудобно и това ме отказа.

Споко...и моята е така  Laughing .Като я гледах в магазина,направо се бях отказала.Оказа се,че преди да се монтират всичките били с такива врати,но след това вече си ставали нормално отваряеми  Crazy

# 477
 Предложението ти е с много добри характеристики, трябва да го видя на живо, защото гледах едно Беко, вратата на което не можеше да стои отворена - много неудобно и това ме отказа.

Споко...и моята е така  Laughing .Като я гледах в магазина,направо се бях отказала.Оказа се,че преди да се монтират всичките били с такива врати,но след това вече си ставали нормално отваряеми  Crazy

Съдомиялните които са за вграждане са си с такива вратички преди да се монтират. Аз лично докато избирах съдомиялна сигурно отворих над 50 модела и всички бяха с такива вратички - не могат да стоят отворени. След като се вгради има едно жило и едни болтчета, от които се настройва как точно да стои отворена.

# 478
 Предложението ти е с много добри характеристики, трябва да го видя на живо, защото гледах едно Беко, вратата на което не можеше да стои отворена - много неудобно и това ме отказа. Отложен старт и половин зареждане съм изключила като изисквания. Отложен старт - чудя се с каква цел се ползва (пълня и пускам), а половината зареждане - предполагам, че със средна съдомиялна ще е трудно постижимо. Поправете ме ако разсъждавам грешно  Blush, досега съм мила само на ръка.
Ако имате впечатления и от сервизното обслужване на Беко, Зануси и Бош, ще е супер да споделите   bouquet
П.П.: В характеристиките на Бош-а в ляво пише, че няма интезивна програма, а в дясно е изредена заедно с другите програми - предполагам, че по-скоро има  Thinking

Отложения старт си е много полезна функция-за мен. Първо пускам на нощна тарифа,второ тя се намира в холо-кухнята и колкото и да е безшумна не ми се иска да бълбука, когато гледаме телевизия,например. И трето- всичко ми е на ток и ако са включени климатик, бойлер, радиатор,котлон или фурна,например, съдомиялната ми идва в повече.Не че няма да издържи инсталацията,но все пак.

# 479
И аз да изкажа моето мнение по въпроса и скромния ми опит от 3 месеца. Когато дълго и продължително избирахме съдомияна
условията бяха: никакъв дисплей, никакъв отложен старт
аргументите: дисплея и отложения натоварват електрониката; при нестабилно подаване на тока като цяло и особено в по-отдалечените и вилни райони се прецаква електрониката. Прецака ли се дисплея - оправия няма. Не, че ако няма дисплей няма какво да й се повреди, но има по-малко рискови неща.
И понеже вкъщи друг е техническото лице се съгласих без да споря.
Пускам я вечер преди да легнем или през нощта като ставаме.
Отделно сме фенове на Made in Germany. Взехме Bosh, доволна съм, но нямам с какво да сравнявам за да изкажа категорично мнение.
И в крайна сметка - всеки си решава сам.
И да са ви живи и здрави помощниците на всички, че от както я имам съм се преродила.

Общи условия

Активация на акаунт