Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 908
  • 833
  •   1
Отговори
# 555
Много ти е хубава, със здраве да си я позлваш!

НА всички въпроси "Това нормално ли е?", отговора е Да.

В кой гр. живееш. Ако си в София - солта на 1.
Гланца при всички случаи мисля, че трябва да го намалиш, пробвай на 2, после виж на 1 как е и прецени на колко да го оставиш.

Пластмасовите и алуминиевите, както и тефлоновите повърхности излизат мокри. ЗА това и вътрешността на съдомиялната е мокра.

За да се разтвори хубаво табл. трябва да ползваш програма от около 60С. И да е поне 1ч.

# 556
  • София
Таня, и аз бих ти написала същото като  hailie, да не се повтарям.
Бих те посъветвала да настройваш миялната да мие по такова време, че да не стои дълго затворена след завършване на цикъла. Аз например ставам сутрин в 6,15 , а  я настройвам да свършва в 6. По този начин не стои така мокра, парата излиза, а не кондензира, ако мога така да се изразя.
По пластмасите винаги ще има вода. И ние сме с Беко отскоро, много пластмаса вътре, много нещо. То зависи какво ще миеш, де, но голяма част от тези джаджи накарах моя мъж да ги махне, не ми вършат никаква раБота, само държат много мокро.
И последно- аз май никога няма да спра да сравнявам със старата миялна немска, която е на 100 години...ми никога не е била толкова мокра вътре, никога. Имам поглед върху миялните на брат ми и девер ми, също са нови, различни марки- все така мокри стоят.

# 557
  • Пловдив
А, то почти всеки си "разтоварва" миялната вътре от джаджите. Като гледам схемите имам подпори за миене на регали, на високи винени чаши, не знам кво си още - махнала съм 80% от вътре стойките по кошниците. Ползвам гребените за чинии, леко модифицираната кошница за прибори и едно като падащи етажерки на горната кошница. Всичко друго е в една торба на тавана.

# 558
Как да настроя гланца? Като махна капачето вътре има едно кръгло нещо с процеп, но с какво да го завъртя newsm78

# 559
Благодаря Ви много!Все още сме на метода проба-грешка,но се надявам скоро да е безценен помощник.Благодарение на Вас сега съм малко по спокойна и обещавам да не стоя до нея да й "деверувам"
Живея на 20км. от Пловдив,така че ако има някой от Пловдив,нека даде ориентир за твърдостта на водата.

# 560
tanya71, ако използваш таблетки, които нямат добавка сол, може да я сложиш на 3, ако имат сол - на 2. И пак ще прецениш - ако нещо не ти харесва по съдовете, започваш първо от солта.

white duck, ако си сигурна, че от там се настройва гланца, пробвай с монета да завъртиш. Моето е такова, каквото го описваш, но самата стрекла, която показва степента на гланца ми е леко грапава и лесно се върти.

# 561
hailie, благодаря ти! Стана със стотинката, че голяма ламя е на 4. Сега я направих на 2, да видим дали ще ги вади сухи.

# 562
hailie,Валенцето,Янтра благодаря Ви!Дадохте ми ценни насоки.
http://www.vik.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0% … D0%B0%D1%82%D0%B0
Какво ще рече: 4,75-5,08?На колко да настроя солта?

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 20:47 от tanya71

# 563
Това е мека вода, солта на 1. Ако ти се вижда малко, все пак, може да увеличиш, но не повече от 2.

# 564
  • На брега на реката
Честито tanya 71,
И аз съм със същата машинка от няколко месеца и съм страшно доволна. Това което си посочила като стойности - наистина е за мека вода. 
hailie е  права за настройките на солта, а при толкова мека вода може да не ползваш гланц. Пробвай и ще си решиш за себе си.
Машинката е чудесна, със здраве да си я ползваш.

# 565
  • Sunshine state
Не съм съгласна за твърдостта на водата в Пловдив-една от най-твърдите е и гланца ми е на 4-увеличих го постепенно.Солта също трябва да е на по-висока степен.Тук водата е много варовита. Peace

# 566
Не съм съгласна за твърдостта на водата в Пловдив-една от най-твърдите е и гланца ми е на 4-увеличих го постепенно.Солта също трябва да е на по-висока степен.Тук водата е много варовита. Peace

Пупитка, тя не е в Пловдив, а в Сандански.

# 567
  • Sunshine state
На мен линкът ми излиза "ВиК" Пловдив,та за това упоменах колко е зле тук водата. ooooh!

# 568
  • На брега на реката

Май става въпрос за Стамболийски  newsm78 - като гледам стойностите от поста и ги потърсих в посочения линк. Може и да се лъжа не знам.

# 569

Май става въпрос за Стамболийски  newsm78 - като гледам стойностите от поста и ги потърсих в посочения линк. Може и да се лъжа не знам.

На 20 км от Пловдив може да е Стамболийски, а не Сандански. Водата в Пловдив наистина е доста твърда, така показа тест-лентата, която дойде заедно с миялната. В Стамболийски обаче не знам каква е.

Общи условия

Активация на акаунт