Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 868
  • 833
  •   1
Отговори
# 630
На най-високите градуси пусни

# 631
  • Балчик
Излишно е миенето с препарат за миялна, той е предимно за мазнини и котлен камък, каквито няма в една нова машина. Малко прах или една таблетка в кран случай + най-високите градуси е достатъчно.

# 632
  • София
Момичета, помощ!
Купихме си Мидея WQP6 3210B.
С нетърпение натрупахме съдове, заредихме я както е нарисувано на картинката, пуснахме я....
После се усетих, че може би трябваше едно празно пускане, тъй като е нова...
Но вече беше късно. Препаратът не беше взет всичкия, а чиниите бяха още мазни от препарата. Реших, че явно съм сложила повече от нужното и пуснах една бърза програма само за да ги изплакне, без прах.
Пак обаче бяха мазни и не добре измити.
И сега пуснах пак същите съдове на интензивната програма.
Някой да има някаква идея какво може да се случва?

П.С. В книжката пише да се взимат таблетки или препарат на прах, но от опита на родителите ми с препаратите на прах смея да твърдя, че течен е по-добре. И се чудя дали не е и от праха.

# 633
Използва ли програма с високи градуси за мазни съдове? Провери ли нещо дали не пречи на пълноо отваряне на капачето с препарата?

# 634
  • София
Еми не =(
Това май ми е грешката. - това в отговор на въпроса за празния цикъл.

Иначе пуснах нормална програма, съдовете не бяха много мръсни. Капачето се отваря напълно, но не излиза целия препарат. Сега пуснах на интензивна, ще видим какво е станало след час.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 21:15 от Po3u

# 635
Щом капачето се отваря напълно, вода не облива отделението с праха, щом в него има останал прах

# 636
  • София
Сега ще чакам с нетърпение края на програмата да видя какво е станало с чиниите.
Не мисля че е кой знае какъв проблем че не я пуснах първо без съдове.
Веч етрети цикъл въртя, та надявам се да си е наваксала.

Взехме ето такъв препарат:
https://redmart.com/finish-advanced-power-powder-detergent.html

Finish Power Powder

Само се чудя - в упътването и на картинките и в текста е посочено да се употребява с прах или таблетки. А както писах по-горе - май течните са по-добри. Дали ще е голяма драма да слагам течен?

# 637
  • Балчик
Прахът ти е добър, марката намиялната е кофти. "Мазното" мазно ли е,или по-скоро хлъзгаво-лигаво? Вако е второто е много гланцът. Възможни причини за недобре измитото и не докрай взетия препарата:
-нещо е високо и пречи точно пред капачето
-не си подредила добре съдовете и пречат за въртене на перките или за достигане на водата до всяко кътче в миялната.

# 638
  • тук-там
Здравейте и моля за малко помощ. По съдовете и особено по чашите остава нещо като...утайка от кафе, но не е мазно, сухо е. Стои като засъхнало...какви ли не препарати пробвах. Сол има, гланц има. Перките не са запушени... Филтъра е чист. newsm78

# 639
  • до реката
http://www.technomarket.bg/products/09125136/whirlpool-adp-7442-a-wh
Здравейте,закупих ме си тази ,ако може да ми кажете някакви мнения за нея.И много ви моля препоръчайте ми добри препарати

# 640
Хайде и аз сефтосах съдомиялната.Измих я първо с една таблетка ,но на 35 градуса за 30 минути,че ми се досвидя да хабя дълга програма  Laughing
Вътре беше много горещо,какви бяха тези 35 градуса и аз незнам,но мисля,че беше достатъчно за измиване.

Вечерта я заредих и си харесах една 58 минутна програма Quick and clean на 60 градуаса нещо такова.За сега имам само теблетки Феъри Платинум.Ами какво да ви кажа.Първо не разбрах,че въобще работи уред/изключително тиха е/,второ съдовете излязоха перфектни!Без капки,без надрано,сухи и скърцащи.Даже чашите ми станаха като чисто нови.А бяха с разни бели неща по ръобвете,защото са стари и сушени на обикновен сушилник.Дано да не разваля работата като сложа сол и гланц.Направо ме е страх.Ще ги сложа на най-слаба степен пък да видим.

Хора не мога да повярвам,че нямам камари чинии в мивката и около нея.Вечеряхме,дозаредих съдомиялната и просто си седнах да гледам тв,а кухнята ми светеше,все едно съм вършала с гъбата  Crazy Няма такова щастие!Чувствам се човек!

# 641
  • София
Прахът ти е добър, марката намиялната е кофти. "Мазното" мазно ли е,или по-скоро хлъзгаво-лигаво? Вако е второто е много гланцът. Възможни причини за недобре измитото и не докрай взетия препарата:
-нещо е високо и пречи точно пред капачето
-не си подредила добре съдовете и пречат за въртене на перките или за достигане на водата до всяко кътче в миялната.

Мили дами, благодаря за отговорите!
Мидея си взехме точно защото съм останала с добри впечатления - не е висок клас, но родителите ми имат, мои приятели имат и работят безотказно вече много години, да чукна на дърво.
Оказа се, че е програмата. Пуснах на интензивно и съдовете излязоха чисти. Е, може би щото им е второ миене за този ден, ама знам ли... Като съберем нова партида ще стискам палци всичко да е ок. Побутнах малко кошницата и този път и праха взе и беше перфектно изплакнато.
Гланц още не сме взели, чудя се да взимаме ли въобще.
Имам и още един въпрос - вие кога зареждате миялната? Наведнъж преди пускане или всяка следваща чиния я нареждате вътре..?

# 642
  • Sunshine state
Аз я зареждам наведнъж преди пускане,понеже докато събера чиниите,те изсъхват вътре и предпочитам да се накиснат в мивката.
Било е от програмата-явно чиниите са били по-мазнички и е било нужно да я пуснеш на по-високи градуси.Аз също имам Мидея и мия най-вече с програмата 3 в 1-нямам забележки,винаги излизат чисти. Peace
Wild_rabbit,ето какво пише в упътването на моята съдомиялна по повод петна върху съдовете и възможна причина за появата им:
Петна  и  слой
върху  чаши  и
прибори

1.  Много  твърда
вода
2.  Входяща  вода  с
ниска
температура
3.  Претоварване  на
съдомиялната
4.  Неправилно
Премахване петната върху чашите:
1.  Извадете  всички  метални  прибори  от
съдомиялната.
2.  Не добавяйте препарат.
3.  Изберете най- дългия цикъл.
4.  Пуснете  съдомиялната  да  работи18 или22
минути, тогава тя достига основното измиване.
5.  Отворете вратата и налейте две чаши бял оцет
подреждане
5.  Стар  или
овлажнен
препарат
6.  Празен
разпръсквател  на
изплакващто
средство
7.  Неправилно
дозиране  на
препарата
на дъното на съдомиялната.
6.  Затворете вратата и оставете съдомиялната да
довърши цикъла. Ако оцетът не свърши работа,
повторете горното като вместо оцета използвате
¼ чаша(60мл) кристали на лимонена киселина.
Бели  петна  по
чашите

Комбинация от мека вода
и твърде много препарат
Ако водата е мека използвайте по-малко прах и най-късия цикъл за да измиете чашите.
Жълт или
кафяв слой
върху
вътрешните
повърхности

Петна от кафе и чай  Използвайте разтвор от½ чаша избелващ препарат и3
чаши топла вода и почистете петната на ръка

ВНИМАНИЕ!  Трябва  да  чакате20  минути  след
завършване  на  измиващия  цикъл,  за  да  изстине
нагревателя, в противен случай може да се изгорите.
Железни  отлагания  във
водата  могат  да  доведат
до  получаване  на  такъв
слой  върху  цялата
вътрешна повърхност

# 643
Здравейте и моля за малко помощ. По съдовете и особено по чашите остава нещо като...утайка от кафе, но не е мазно, сухо е. Стои като засъхнало...какви ли не препарати пробвах. Сол има, гланц има. Перките не са запушени... Филтъра е чист. newsm78

Пусни пералнята празна с почистващ препарат на най-високите градуси и пробвай после да пуснеш със съдове Peace

# 644
  • Балчик
Ако само на интензивна се мият чиниите- не е добре, тя е за тави и тенджери предимно. Би трябвало да се измиват и на останалите програми. Абсурд е само мазни чинии да не могат да се измият на програма различна от интензивната. Точно мазнини се мият перфектно с какъвто и да е препарат.

Wild_rabbit, подреждай съдовете по-свободно и по-добре, не се обливат добре с вода и остават частици, които предполагам са черен пипер, част от подправки, кафе или частици от водата (при нас най-редовно водата е отвратителна) и други, които засъхват после по съдовете. Случвало ми се с чаша, която е била най-в дъното. Ако постоянно ти се случва обаче проверете налягането на помпата и перките дали се въртят.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 12:38 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт