Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 919
  • 833
  •   1
Отговори
# 525
  • Балчик
Моята фурна е Индезит, на 9 години, всекидневно ползване, направо и пийвам соса дет се вика, за 9 години не е мръднала, прекрасна и перфектна. Тъй че, май ще се окаже вярно това, че понякога е въпрос на късмет.
Беко-то  ще я видим как е, току що пристигна! Simple Smile
Да, тя и моята фурна работи и до ден днешен пт 97 година насам, само дето и се пръсна от нищото стъклото на сол и познай колко време чаках и колко нерви изхабих с тоя сервиз,Дръжката и е от една гадна пластмаса, която от горещото пожълтя и се случи, изгоря просто пластмасата, вътре ламарините и се пробиха. Еми нямат такова дръжка, така и не я дочаках. Харизахме я на свекървата, не знам как я ползва и не ме интересува- нищо не искам да чувам за тази печка.Единственото хубаво нещо в нея беше грилът- страшни пилета прави.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 17:09 от Джемма

# 526
Благодаря на Meggysan и Бобулина за насоките.Днес направих един тур по магазините...видях ги "на живо"...ще размишлявам до понеделник и ще скачам...Дано да е на късмет.

# 527
  • София
Ха ха, Джемма, то не е смешно де, но направо с такова удоволствие разказваш как си се отървала, че не е истина. Laughing
Не знам, моята си е наистина идеална- и дръжката и, и печенето, и вентилатора, и газовите котлони , и всичко. Тоест- въпрос на късмет. Обаче като чета, явно тази като си отиде някой ден няма да купя нова Индезит.
Но темата е за мияни- довечера ще сефтосам и ще пиша.

# 528
Малко офтопик, ама да вметна и аз за Индезит. 1999 г. си взехме такава пералня - беше от най-новите модели тогава с електронна везна - е, железна машина излезе. С яко ползване - включително и детето изгледах с нея, изкара дълги години. Два пъти сме й сменяли ремъка само. Предаде богу дух миналата година след 13 години вярна служба.
Та решихме пак да вземаме тази марка, но след като консултантите в четири различни магазина ни разубедиха, се ориентирахме към Беко. Просто марката вече не е това, което е - много са я развалили. Та имайте едно наум.

# 529
Консултантите препоръчват това, за което взимат най-добра комисионна, повярвайте ми  Peace не разчитайте твърде много на съветите им... Освен че изпълняват нарежданията на шефа на магазина - кое трябва най-напред да се продаде (поради специфични условия - срок на плащане на доставки и подобни), и доставчиците ги подкупват с бонуси за всеки продаден уред.
Моята пералня Индезит подарих на майка ми след 13г. работа, переше и продължава да пере по-добре от новата ми Беко. А миялната Електроукс Интуишън не е мръднала от 2008г.  Heart Eyes Правила съм й всичко на всичко само 3 пъти почистване със спец. препарат, само защото четох тук че трябвало... Никакви грижи с нея.

# 530
  • Балчик
Консултантите, освен,че препоръчват каквото са им казали, са и ужасно невежи и некомпетентни. Никога не ги слушам какво ми дрънкат.
За Електролукс не казах,че немият, а че се развалят твърде често и скъпо. Сега не отваряйте дебат моето е по-по-най. Казахме вече всичко е на късмет. Няма марка, която да има 100 % неработещи и брак уреди, нито обратното. затова всеки избира за себе си какъв и колко голям риск ще поеме.

# 531

За Електролукс не казах,че немият, а че се развалят твърде често и скъпо. ...
В подкрепа на това твърдение, моята Електролукс се развали точно на третата си година- в деня, в който и изтече гаранцията. Виках какви ли не техници(което ми костваше доста пари) и се оказа, че проблема е в електрониката. Нова платка излизаше колкото половин нова миялна..сега седи на тавана, замених я с Аристон и съм много доволна ( да не чуе дявола, че и на нея скоро и изтече три годишната гаранция  Mr. Green )

# 532

За Електролукс не казах,че немият, а че се развалят твърде често и скъпо. ...
В подкрепа на това твърдение, моята Електролукс се развали точно на третата си година- в деня, в който и изтече гаранцията. Виках какви ли не техници(което ми костваше доста пари) и се оказа, че проблема е в електрониката. Нова платка излизаше колкото половин нова миялна..сега седи на тавана, замених я с Аристон и съм много доволна ( да не чуе дявола, че и на нея скоро и изтече три годишната гаранция  Mr. Green )

Моята Електролукс е на 6м.. Значи, още малко.

Я, бързо една статистика:
Каква марка - колко време е работила - какво се е счупило.
 Praynig Praynig

# 533
  • Sunshine state
Казахме вече всичко е на късмет. Няма марка, която да има 100 % неработещи и брак уреди, нито обратното. затова всеки избира за себе си какъв и колко голям риск ще поеме.
Това е есенцията на всичко-поемаш риск и толкоз. Ясно е,че и по-скъпите марки се развалят,но може би в по-малък процент. Аз рискувах с нашата Мидеа,поради липса на средства за нещо по-така,но в край на сметка си работи идеално. Peace

# 534
Свекърва ми е с Мидея много години вече, може би са 10. Казвала е, че само веднъж се е повредила, но не помня какво й беше, свекър ми я оправи много лесно. И една вечер се наводниха, защото дъъълго време не е чистила филтъра и се беше запушил. Не я ползва ежедневно.

# 535
  • Балчик
Всичко е субективно. Това, че аз казвам, че ползвам моята Бломберг от 9 години безпроблемно, не значи, ч е някой следвайки моя опит си купи същата, няма да му се развали на 6-тия месец.

# 536
Един (сигурно тъп) въпрос, но нямам време да изчета цялата тема. Съдомиялната ми по инструкция се пълни с 1кг сол. Какво количество трябва да досипя, когато ми светне лампичката? Пак ли 1кг или по-малко?

# 537
Един (сигурно тъп) въпрос, но нямам време да изчета цялата тема. Съдомиялната ми по инструкция се пълни с 1кг сол. Какво количество трябва да досипя, когато ми светне лампичката? Пак ли 1кг или по-малко?

Аз си слагам фунийката на моята и сипвам сол докато се напълни до горе. Веднъж когато ми светна индикатора за солта добавих около 1/4 кутия - само толкова имах и индикатора продължи да си свети. Така че допълни до горе, колкото поеме:)

# 538
  • Sunshine state

Аз си слагам фунийката на моята и сипвам сол докато се напълни до горе. Веднъж когато ми светна индикатора за солта добавих около 1/4 кутия - само толкова имах и индикатора продължи да си свети. Така че допълни до горе, колкото поеме:)
Аз също процедирам така-допълвам до горе. Peace

# 539
момичета, миялната на майка ми в СЗ се е повредила, не се отваря капачето. Няма кой да се занимава с ремонт, имам спомен, че таблетката може да се пуска в кошницата или на дъното с програма без изплакване. Сигурно ли е това? Ползва Грюн Грийн, ако има значение вида на таблетката.

Общи условия

Активация на акаунт