Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 925
  • 833
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Нашата съдомиялна Баукнехт/ не знам дали правилно го пиша/ умря след достойна работа 9 години вкъщи и кой знае колко преди това, мисля още 8...значи 17г работа. Беше велика машина, велика, както разбрахте- купувана втора употреба.
Купихме нова, от дълго време съм и хвърлила око, откакто Беки/ така я наричах на галено/ започна да показва признаци на заболяване. Mr. Green  Та, новата е Беко, ето тази:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680543/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6833
Не вярвам да е добра колкото старата, ама пък е красавица. Ако някой има същата и иска да сподели нещо с мен- благодарско! Странно ми е, че пише за 13 комплекта, не са ли до 12 комплекта миялните?

# 511
Вале, честита машина!
Новите тенденции в кошниците - 60 см. машина побира 13 комплекта, а 45 см. машина побира не 9, а 10 комплекта. Екологията ги гони и производителите, няма как.

# 512
  • София
Благодаря!
Така значи, затова пише 13 комплекта...не знаех за новите тенденции, както писах моята 17 годишна баба не се интересуваше от мода. Mr. Green Истината е, че старата ми машинка беше перфектна, перфектна. Не зная дали и най-скъпата от днешните би могла да работи безотказно 17 години.

# 513
Момичета,извинявам се че нахлувам направо с въпрос,но...Предстои ми избор на съдомиялна и Ви моля за предложения!Само ще кажа,че трябва да е за вграждане,45см и до 800лв.Ще съм Ви благодарна,ако ме ориентирате за това чудо.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301~1/Sadomiy … ane-BEKO-DIS-5831
Имам я от няколко месеца и съм страшно доволна. Има си всичко и е на прилична цена. Ако имаш въпроси - давай, този форум е за това.

Подкрепям, имах по-стария модел на тази, супер е.
Четох във форума,че е хубаво да има впръскване отгоре-този модел има ли и как да разбера това в магазина?Прощавайте за глупавите въпроси,но все пак...

# 514
http://electron.bg/ariston-lfta-m294-p-283022.html

Момичета, тази машинка дали си има всичка необходимо.Цената и е добра, но дали нещо и липсва. Какво ще кажете.

# 515
s_la ако всичко това за тази машина е вярно - звучи идеално и според мен цената е супер  Peace

# 516
  • На брега на реката
Момичета,извинявам се че нахлувам направо с въпрос,но...Предстои ми избор на съдомиялна и Ви моля за предложения!Само ще кажа,че трябва да е за вграждане,45см и до 800лв.Ще съм Ви благодарна,ако ме ориентирате за това чудо.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301~1/Sadomiy … ane-BEKO-DIS-5831
Имам я от няколко месеца и съм страшно доволна. Има си всичко и е на прилична цена. Ако имаш въпроси - давай, този форум е за това.

Подкрепям, имах по-стария модел на тази, супер е.
Четох във форума,че е хубаво да има впръскване отгоре-този модел има ли и как да разбера това в магазина?Прощавайте за глупавите въпроси,но все пак...

Този модел има душ отгоре, а някои модели имат перка. Отваряш врата на машината и поглеждаш, на тавана на машинката има едно душче - това е .

# 517
  • Русе
Валенце, приятелка има същата мисля, много е доволна. От около 2 г поне е с нея.

# 518
  • София
Валенце, приятелка има същата мисля, много е доволна. От около 2 г поне е с нея.
Благодаря!

# 519
За мен лично всички съдомиялни вършат една и съща дейност,просто в някой случай плащаме повечко заради известната марка,който повечето вече се произвеждат в Китай. Затова аз когато търсих съдомиялна  доста четох и тук и на други места разглеждах различни марки и се убедих в това,избирай си я по било то размери,било то цената която можеш да си позволи/отделиш екстрите и и т.н. но марка не гледай !!!  bouquet

# 520
  • Балчик
За мен лично всички съдомиялни вършат една и съща дейност,просто в някой случай плащаме повечко заради известната марка,който повечето вече се произвеждат в Китай. Затова аз когато търсих съдомиялна  доста четох и тук и на други места разглеждах различни марки и се убедих в това,избирай си я по било то размери,било то цената която можеш да си позволи/отделиш екстрите и и т.н. но марка не гледай !!!  bouquet
Вършат, ама как?

Изобщо не съм съгласна. Нищо на света няма да ме накарам да взема нещо с марка Краун, Мидея , Финлукс и тем подобни. Индезит и Електролукс пък категорично -не.  Затова чета подобни теми, правя си своя класация на марките според броя на оплакалите се от определени марки. Първата си миляна я взех на сляпо. Бързичко я смених, след като обстойно прочетох де що намерих инфо в нета на всякакви езици.

# 521
  • София
Джемма, а защо не Електролукс...аз не че съм много наясно с марките, но мислех, че това е скъпа и добра техника?
И моето мнение всъщност е подобно на твоето, но не бих казала категорично, че за нищо на света не бих взела...Краун примерно...не се знае кога с какви пари ще разполагам.
А моята Беко всеки момент трябва да пристигне на вратата. Grinning

# 522
  • Балчик
Ами ако сравниш цените на Краун и Беко- не са големи разликите, но качеството е от земята до небето. Така че и с малко средства има варианти. Моята миялна не е супер-пупер, на същия собстеник като Беко е, за скромните 629 лева преди 8-9 години, така че не възхвалявам скъпите марки.
Индезит- никога, никога, защото имах такъв уред- готварска печка. Най-лошият, отвратителен сервиз, скъпи, прескъпи резервни части за никакво качество.
Електролукс не,защото е в двете крайности- или работи прилично, или капитално се чупи, наблюденията ми са, че се развалят винаги най-скъпите неща- програматори, чака се за доставка с месеци наред и в крайна сметка ти излиза колкото 2/3 нов уред. за съжаление, откакто купиха АЕГ и за любимата си марка имам едно наум.
Към Аристон също имам едно наум заради многото негативни мнения от тази тема,макар че преди харесвах тази марка, пералнята ми също е такава, работи вече 13 години, но е от т.н "стара генерация". Мненията са,че сегашните, по-нови уреди са по-некачествени. Далеч съм от мисълта един уред да ме надживява, но с моята заплата бих искала поне 10-12 години да работи безпроблемно. Като се замисля, кога минаха 9 години, откакто взех моята миялна. не е за вярване. А все още е супер откъм характеристики, не е морално остаряла, нито пък е грозна на външен вид. До сега никакъв ремонт не е правен, да не ме чува дявола, дано изкара още 5-6 годинки,че пералнята е преди нея за смяна.
Като я купувах се спрях на турското производство, поради факта,че по-лесно мога да намеря части евентуално, отколкото на някоя китайска. В краен случай- ей я на Турция, ще ида на почивка и ще си ги купя. Laughing Шегичка. Видя ми се по-надеждна, от неизвестно къде произведените "маркови" миялни. А и Коч холдинг тъкмо бяха закупили марката, надявах се,че не са успели да развалят немското качество.
Тогава питах и тук във форума,ама само една жена имаше такава и ми даде отзив, другите мълчаха. Рискувах, заради съотношението цена- характеристики и не сбърках,слава богу. Но продължавам с интерес да изучавам мненията и споделения опит на ползвателките.
Рядко се включвам със съвет кой модел да се избере, защото всеки решава за себе си, голяма доза късмет има в сегашните уреди, вярно, но все пак определени марки никога няма да купя. На ръка ще мия, по-добре. Laughing Е, тук преиграх, може би, но честно по-добре втора употреба в тоя случай.

# 523
  • София
Моята фурна е Индезит, на 9 години, всекидневно ползване, направо и пийвам соса дет се вика, за 9 години не е мръднала, прекрасна и перфектна. Тъй че, май ще се окаже вярно това, че понякога е въпрос на късмет.
Беко-то  ще я видим как е, току що пристигна! Simple Smile

# 524
  • София
Ние си взехме наскоро миялна Индезит - е никога не бихме повторили избора си  Whistling #Cussing out За няма и 2 месеца трябваше 3 пъти да викаме техник - първо изгоря някакъв бушон още на първия месец; после не се отваря при миене вратичката, където се слага препарата; изпуска много сол и оставя бели следи по дъното на машината и започва да ръждясва самата тя и приборите, което според техника било нормално и не можем да излезем на глава с него. В края на крайщата ще я ползваме без сол и това е, пък дано да няма проблеми.
Някой друг с Индезит има ли го проблема със солта? От сервиза казаха да сложим морска сол - еми намираме после цели кристалчета между приборите и никак не ми се струва нормално ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт