Италия - 137 примадони

• 31 478
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Ей, Реджи, честито! Знам, че много го чакаше!!! Hug

Барбич, в общи линии най-вероятно е така, както са ти казали. Въпреки това хаосът си е хаос, никога не се знае кой какво ще си помисли, че е трябвало или трябва. Във всеки случай въпреки всичките запитвания и писмени отговори, които имаме, майка ми пак си се тревожи  Laughing.
Мога да ти кажа какво е положението при нас (преди да сме осъществили обаче самото пътуване - което е на 19-ти май, т.е. преди да сме тествали ситуацията като reel-feel Simple Smile): на летището (Франкфурт-Хан) ни искат собственоръчна декларация, че децата могат да пътуват с баба си + подписани фотокопия от нашите документи; в сайта на Райън пише, че италиански граждани под 14 г., придружавани от 3-то лице, трябва да имат т.нар. "Аффидаменто", тъй че ние вероятно и такова ще направим в консулстото тук (на италиански го правят).
За връщането от Бг пак ще са с баба си само, тогава ще им трябват само паспортите - това е писменият отговор на моето запитване, от директора на служба Гранична полиция. И двете деца са с двойно гражданство, Мила има само ит паспорт, Матео и двата, но и за двамата важи, че пътуват само с паспортите.
Мерси, Тралала! Аз сега се обадих и в Холандското Консулство в Милано и общо взето "версиите" съвпадат с това, което и ти ми казваш, и това ме радва. Simple Smile Човекът от консулството ми каза, че в Холандия нямат официална нужда от документи, но може да се запецнат, понеже фамилното име на детето не съвпада с фамилиите на българските му баба и дядо. Затова ми каза да извадим от Общината един certificato di nascita internazionale (plurilingue), където фигурират и нашите имена, да прикрепим към него копия от нашите документи и собственоръчно написана декларация, че пускаме детето с баба му и дядо му.
От Куестурата няма да вадим нищо. За разлика от миналата година, когато пак летя само с баба си, но директно от Италия, и тогава разрешителното трябваше да се оформи от Куестурата. Peace

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 15:47 от Barbabeau

# 646
  • Milano
Мерси, Мирена. Ама по кой стреляш? Laughing

Всичко мина бързо в един офис в Общината, но това не ми попречи да се развълнувам. Едвам успях да овладея гласа, докато четях, но очите - не, напълних ги, но това ми беше дългогодишна мечта.

Явно на този ден ''ми токка'' да се вълнувам.
Имаме и годишнина от сватбата, на която си бях усмихната, но като се обърнах към наште и ги видях как хълцат и бършат очите и аз се разциврих.

Което пък от своя страна впечатли много служителката в Обредната зала и ми даде дупликата за Граждански брак гратис, защото ''не се срещало често хора, които да се вълнуват така'' Laughing

Получих една много хубава чанта от съпруга, която естествено аз си избрах, защото съм Мис Каприз. Laughing

Довечера ще се полива в ресторанта.

Барба, как ще може всеки да си обикаля с детето ти така без декларация?
Нищо не ти коства да отидеш до Комисариата да си направиш дикиарационе ди аккомпаньо.

Ти не ги слушай много тях- преди нали бяха казвали на някой, че с лашапасарето можело да се ходи в Бг-да, ама не. Същата работа като с ЛК за децата. Ако не забравя ще питам другата седмица на летището.

Фио, аз я гледам отвреме-навреме Стефанова, че ''коментира'' мачовете по Телеломбардия. Според мен тя го знае само разговорно езика и никога не е учила граматика, защото не знае елементарни предлози с кой глагол се употребяват. Пък и да не знаеш нещо, като го слушаш от другите по различен начин все ще ти се набие главата за 19 г. тук, ама на нея не й се набива Mr. Green

пп. Благодаря и на Барба.
Забравих да се самопоздравя Laughing с една песен, която ни е на видеоклипа от сватбата:

http://www.youtube.com/watch?v=ZFIeXH64YMM

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 15:57 от regina di cuori

# 647
  • Италия
Аааа, Реджи, помня аз, че днес имаш двоен повод да поливаш  Peace Радвам се аз на такива моменти и за приятелите ми, пък било то и виртуални  Simple Smile Да си изкараш една незабравима вечер, mi raccomando!

# 648
Реджи, честито!   bouquet Още много мечти да ти се сбъдват като тази!

# 649
  • Torino,IT
Реджи, честито и от мен   bouquet да ти върви всичко както си пожелаеш от тук нататък Peace
Аз пък днес си поднових личната карта за още 5 години Peace
За гражданство, не съм сигурна дали го искам на 100 процента, иначе мога вече да задействам процедурата, но.....не знам. То бг гражданството губи ли се? С две гражданства ли си сега?
Аз исках и нещо друго да те питам , сега се сещам, как аджеба фигурираш само с първо и фамилно име в италианските документи? Бащиното име не се маха по желание, или?
Аз когато си извадих за пръв път кодиче фискале ми го бяха извадили само с първо и фамилно име, спомням си че тогава и работех и си бях отворила сметка в банката и куп други неща.
Като си извадих обаче личната карта, а на нея фигурирам с трите имена, ми се промени и кодиче фискале, за видиш тогава как съм търчала по институции да си коригирам всички документи с правилното кодиче фискале, защото после и CUD ти пристига сгрешен и пр.
Та сега аз навсякъде сам си с трите имена, колкото и да не ми се иска, по - просто е само с две, та се питам като си само с две имена, нямаш ли промени с разните там документи, но най вече не интересува как успя да си махнеш презимето, като на личната ти карта си с три имена и това автоматично води до кодиче фискале където са и трите имена.
Много объркано стана, нядявам да се да ме разбра Praynig Praynig
А другите момичета , вие с три имена ли сте или с две?

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 16:25 от Lindita

# 650
  • Milano
Lindita, не се губи бг гражданството (не че щях да се замисля).
За останалото го казвах наскоро, но пак ще го повторя.
Записана бях само с име и фамилия на всички документи. На старите паспорти (от 90те години) бащиното име не беше на един ред с името, и си пишеше ''бащино име''.

След издаването на новите паспорти 2000г, ми добавиха в пермесо-то и бащиното. Ходих да го добавям и в ЛК, но само там. Всичко друго си остана постарому (не съм ходила да сменям кодиче фискале, тессера санитария, кредитна карта и т.н.).

Според закона, бащиното име се маха при вземане на гражданството. В тази връзка не си смених останалите документи...за да ги променям още един път в първоначалният им вид. Laughing

Но, виждаш ли на мен бяха ''забравили'' да ми го махнат и трябваше да им го ''припомня'' и го отстраниха и сега единственото, което ще си сменя е ЛК.

пп. винаги ме чакат да прочета документи преди да се подпиша...ама тук подписах веднага Laughing (само погледнах дали името отговаря).

# 651
Реджи- Hug Hug HugЧЕСТИТО!!! Hug Hug Hug
Утре - пиаца Дуомо /терасата на Ринашенте/,ще те чакам да почерпиш  Wink Hug Hug- то не се става току/така Италианка.. Joy

# 652
Реджи, честито, хайде сега стягай куфарите за Америка!  Joy
Мен пък никой не ме пита искам ли или не искам да ми махат бащиното, направо в декрета си пишеше, че ми променят името и точка. Но Кодиче фискале не ми се промени, в него не участваше по никакъв начин бащиното.
Фио, ти ела, пък нямаш проблем, ще те разведа навсякъде. Нямам вътрешен двор в истинския смисъл на думата, ама си паркирам мотора там, и ако ти е интересно, ще ти го покажа /блока ни е на около 300 години/, мога и гаража на колата да ти покажа, той е в една пещера, където са се крили по време на бомбардировките втората световна. И понеже до сега все не съм намирала време да разгледам Наполи соттеранеа, може с теб да ида. Joy

# 653
  • в едно миланско село
Реджи, честити да са ти и двете събития!
за мен италианското гражданство беше чиста бюрокрация, неведнъж съм казвала кога и защо реших все пак да го взема, но не отричам, че на самото събитие, понеже бях с тогава новородената ми голяма дъщеря и зълва ми за свидетелка, много се развълнувах  Embarassed
ама и тогавашният кмет, и той се оказА чувствителен, та бяхме много смешни всичките  Laughing

Линдита, аз съм с 3-те си имена и с кодиче фискале, което отговаря на само 2 от тях. разказвала съм си поне 2 пъти одисеята и ме мързи да потретя. никакво намерение нямам да се занимавам повече с тази работа, вече всички програми предвиждат подобни ситуации и никакъв проблем няма ни с банки, ни с КУД, ни с друго. как ли пък да не похарча сума ти пари само, за да си махна презимето (което фигурира като второ име  Joy). мани другите документи, ами нотариалният акт?  Shocked

# 654
Ани, много хубав плана за 'предаването' на Андреа:)) Колко време се пътува с кола до Амстердам? Нашите племенници ще дойдат с кола ( 3та) и после ще ни ги оставят, но и колата  им( която е много по-голяма от нашата) за да ни е по-удобно тук напред-назад всички, а брат ми ще си замине със самолета, после ще дойдат да си ги вземат. После ми постилате една черга някъде по склона до вас и можете да ме забравите  Simple Smile

Льоли, не ги слушай Laughing, на мен бюста ми се увеличава всеки месец преди цикъл.  Аз съм вече минус много кг,  но размера на чашката ми не се е променил и пак около месечните неразположения ми излиза от сутиена:))

Реджина, честито - много искаше да си италианка и ето че си   bouquet

# 655
Колко време се пътува с кола до Амстердам?
Не знам, нямаме фиксиран план. (Ние сме точно обратните туристи на Феиам, дето всичко си решава с месеци напред.) С колата ще минем през Швейцария и Германия, а и близо до Франция. Ако ни е кеф да спрем някъде - ще се спрем, ако ли не - може и да минем пътя на една тирата. 33uu После, като изпратим детето, ще поостанем още няколко дни в Амстердам сами, според колкото издържим, а после може да минем през Брюксел при приятели. Те тия приятели, като им казахме да се виждаме, и веднага си купиха билети за тук Joy но то не пречи да се видим два пъти, така че не сме се съвсем отказали от Брюксел, но и той не ни е сигурен...
Лени, колко кг свали вече? Аз поднових километричните разходки из планините с разни съседки. Средно по 6-10 км ходим, една голяма част на нечовешко нагорнище. Няколко пъти седмично го правим. Много е трудно, но и много приятно - страхотни пейзажи - то езерото, то приказни пътечки с мъх и папрат, а новото ми откритие са няколко много красиви водопада Heart Eyes
Сега остава и ефект да има, извън природонаучните наблюдения. Twisted Evil

# 656
Льоли, не ги слушай Laughing, на мен бюста ми се увеличава всеки месец преди цикъл.  Аз съм вече минус много кг,  но размера на чашката ми не се е променил и пак около месечните неразположения ми излиза от сутиена:))

Само да напомня, Льоли говореше за единствено по рода си в живота й събитие  Laughing. Чакаме новини във всеки случай, аз имам много много отчетлив спомен как си веех гордо бюста вероятно около седмица-две, преди да заподозра причината  hahaha.  Ше ме прощавате за буквализма.

Аз днес осъзнах, че стига да съм наспана, бременността ми действа много положително. Леко напълнявам (нямам предвид корема, а че цялостно леко се разпухквам и загубвам обичайния си хърбав вид), косата ми става по-гъста, хормоните правят каквото правят, но светът се превръща изведнъж в едно по-дружелюбно място и бъдещето леко се обагря в розово - и то не заради идващите бебета, настроението ми просто се сменя. Доказателство за по-ведрия поглед към живота е пълната разсеяност и безтревожност  hahaha. Е, това последното е малко натоварващо, ако имам нещо да уреждам и организирам.

Барбич, ами освен и една спирка в Кьолн да предвидите Wink. Точно сме ви по маршрута.
Освен това като сте рекли Брюксел, помислете и за Брюж и/или Лувен. Те са малко несъвместими, в противоположни посоки са, но и двете са много характерни, малки и абсолютно прекрасни. Е, Брюж е известен, но Лувен не е, а за мен той винаги си е носил много хубава атмосфера, освен че е красив. За по половин-един ден са, ако не отделяте време за околностите - които също са прелестни.

# 657
Ани, на мен планът ви за без план ми харесва ( много:), браво! ( аз ще проверя в Гугъл колко км. са)
Иначе 27. Бюлетина и килограми  Twisted Evil
На Скайп и по-подробно инфо. Завиждам за разходките!!

За цицата явно тест ще се прави, няма как  Heart Eyes

# 658

Фио, ти ела, пък нямаш проблем, ще те разведа навсякъде. Нямам вътрешен двор в истинския смисъл на думата, ама си паркирам мотора там, и ако ти е интересно, ще ти го покажа /блока ни е на около 300 години/, мога и гаража на колата да ти покажа, той е в една пещера, където са се крили по време на бомбардировките втората световна. И понеже до сега все не съм намирала време да разгледам Наполи соттеранеа, може с теб да ида. Joy

Дес,много си мила ,аз ще дойда,но нещо май ще се разминем... Crossing Arms Tired
Или пък вие тъкмо ще се връщате от Щатите,и само до нас ще ви е... Tired
Имам много да говоря с теб.
Ама хич не ме засилвай из соттераниите на Наполи... Naughty Naughty -аз искам да съм сред хората,сред наполитанците .....- може на пазар да отидем.. Hug

Лени,ти си отслабнала 27кг... #Crazy #Crazy
Я кажи как овладяваш пристъпите на глад ? Praynig
Аз съм на диета до момента в който огладнея.. Mr. Green Mr. Green

# 659
  • в едно миланско село

Иначе 27. Бюлетина и килограми  Twisted Evil
На Скайп и по-подробно инфо.

27 кила?  Shocked
ник'ъв скайп! изсипвай тук всичката информация, аз просто се засрамих, с 4 кила не мога да се преборя  ooooh!

Барбич, не ми приписвай нетипични ми черти  Laughing
екскурзия в друг континент, която не знам дали ще мога да повторя, бива оптимизирана откъм време и ... средства  Rolling Eyes
а тя, импровизацията, дебне отвсякъде принципно  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт