Математически турнири - 21

• 77 128
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, моля за извинение ако вече сте обсъждали "плодовата" задача под №15, но ще съм признателна, ако споделите как се решава, защото аз се затруднявам  Wink

С = Я Ч
Ч С = Я Я
Я С = ?

Сливата във втори ред се замества със своя еквивалент от 1 ред и става Ч Ч Я = ЯЯ и следователно Ч Ч =Я
от тук следва че ЯС = ЧЧЧЧЧ

# 106
  • ride my bike...
Eто и решението на моя първокласник
1 слива - замества с 3
1 череша - замества с 1
1 ягода - замества с 2 ( защото ягодите обикновено са по-големи от черешите....)

от тук

3=2+1
3+1=2+2
Я+С= 3+2 = 5 или 5 череши.
За съжаление на края е сбъркал и е писал 4 череши.

# 107
Има ли резултати за СМГ?

За децата от СМГ - утре (поне така са казали на моите двамата), за останалите - не зная.
Има ли вече резултати в СМГ?

# 108
  • София
В 125-то са им казали, че резултати ще обявят най-вероятно в понеделник. Дано поне до петък ги изкарат... Confused

# 109
  • Там, където мечтите се сбъдват
в 125 обявиха датата и часовете за Великденското математическо състезание. 20 април, 8:30-10:30 - за 1 и 2 клас и от 11-13 часа за другите класове.

# 110
И в ПЧМГ София има резултати от ЕК  на листи.
Мога да разбера училищата без сайтове, че няма как да качат информацията електронно, но за СМГ, ПЧМГ и други ми е чудно защо не използват пълноценно сайта си  Peace
П.С. Само някой да не си помисли, че са изнесли резултати от СМГ - просто си ги критикувам  Grinning

# 111
Здравейте, момичета!! Някоя от вас знае ли дали са излезли резултатите за Пловдив?

# 112
Здравейте, момичета!! Някоя от вас знае ли дали са излезли резултатите за Пловдив?

Пловдив винаги са на опашката , така че се въоръжи с търпение  Wink

# 113
  • София
В СМГ са им готови резултатите, защото на дъщеря ми са и казали нейния, но не знам дали са официално изнесени.
Аз да попитам, по регламент няма конкретен брой точки, с който се минава на национален кръг, нали?

# 114
...
Аз да попитам, по регламент няма конкретен брой точки, с който се минава на национален кръг, нали?
ами всъщност регламент има и точно по този регламент най-вероятно деца само с 2 грешни задачи в един град няма да се класират за националния, а в други градове ще се класират такива с по 4-5 грешни.

# 115
...
ами всъщност регламент има и точно по този регламент най-вероятно деца само с 2 грешни задачи в един град няма да се класират за националния, а в други градове ще се класират такива с по 4-5 грешни.

Няма такъв филм деца с 2 грешки да не се класират, а деца с 4 грешки да отидат Naughty
 Не си чела достатъчно внимателно - накрая националната комисия прави класирането.
По регламент само един резултат отива със сигурност - максималният Mr. Green

# 116
  • Карлово
...
Не се ли класират с над определен процент? Аз някъде срещнах, че за 1 клас (мисля и за 2-3-4, но не запомних, защото не ме касае) за нац. кръг се класират деца с минимум 85% от максималния брой точки.

# 117
  • София
Това не е така! Почти съм сигурна, че се прави национална класация!
Може да си ги награждават нещо местните първенци, но това не е гаранция за участие на национален кръг

# 118
  • София
...
Това не е така! Почти съм сигурна, че се прави национална класация!
Може да си ги награждават нещо местните първенци, но това не е гаранция за участие на национален кръг

# 119
Eй, колко сте бързи. Simple Smile)) 9 страници сте изписали.
Ето от ПЧМГ резултатите:

http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/77-matematichesko-kenguro-2013.html

Общи условия

Активация на акаунт