Математически турнири - 21

• 77 085
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Е, браво на Исмолдаеви (2 и 7 клас). Винаги избягвам да конкретизирам имена, но за похвала няма лошо и персонална да е. Представям си каква радост е за майката подобно представяне.

# 91
  • София
Относно 8 задача за първи клас: според мен отговорът е 15. Все пак в условето се казва "сборът от квадратчетата над които има квадратче с кенгурче"
А кое според вас е числото "скрито" под третото кенгурче? 

# 92
# 93
  • ride my bike...
За кенгуруто и числата - синът ми например не си е помислял да търси скрити числа.
Логиката на 1-клас:
пише "над", е не "върху"

# 94
За кенгуруто и числата - синът ми например не си е помислял да търси скрити числа.
Логиката на 1-клас:
пише "над", е не "върху"

Това беше и моята първоначална логика и най-вероятно това е правилният отговор, получава се 15.

Но ми е странно защо числата са подредени ?

# 95
  • ride my bike...
за заблуда Simple Smile

# 96
  • София
Не са подредени.... кое е числото подредено след 0?

# 97
  • ride my bike...
Явно 0-та е да покаже, че не са подредени под ред

# 98
  • София
Логиката на 1-клас:
пише "над", е не "върху"

newsm10

Аз дори не бях забелязала, че са подредени възходящо по редове. И да, все пак "над" означава "над", а не "вместо". Например, в задача 1 ясно си е казано "вместо въпросителния знак". Не смятам, че има проблем с превода. В начина на мислене на възрастните е проблемът.

smile3521

Сега се зачудих, дали аз съм била права или той  Peace

Той.  Grinning
Тук явно не съм разбрала какво сте имали предвид под "под". Съжалявам, ако съм внесла заблуда. Верният отговор според мен е 15. Най-малкото, както се спомена, сред отговорите няма сбор на числата, които би следвало да стоят вместо кенгурчетата, ако се следва спорната логика и се приеме, че 0=10.  Mr. Green

# 99
Момичета, колко е максималния брой точки за втори клас?

# 100
Много моля,някоя майка, която има задачите за 1 клас ,да ми ги изпрати на лични.Ще съм и благодарна

# 101
Аз чакам някой от 54-то София да каже или снима нещо (1 и 4 кл.), че сме болни и не мога да отида

# 102
За интересуващите се
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ath-dopusnati.pdf

допуснатите до националния кръг на олимпиадете по математика

# 103
  • Sofia
Момичета, моля за извинение ако вече сте обсъждали "плодовата" задача под №15, но ще съм признателна, ако споделите как се решава, защото аз се затруднявам  Wink

# 104
Добрич

http://www.pmg.dobrich.net/images//rezultati.pdf

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 14:25 от babsena

Общи условия

Активация на акаунт