Математически турнири - 21

• 77 017
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Максималният брой точки за 1 клас в 73то СОУ е 80 т.  Peace 3 са децата са с този успех.   smile3501

# 76
# 77
  • София
Има второкласник с максимален резултат! Браво на детето!

# 78
Тъй като вече нямам право да редактирам първия пост и да добавям там новопоявилите се резултати, ще ви помоля да ги публикувате с по-едричък шрифт, пък ако може и да е цветно.  Grinning Идеята е да се открояват сред другите мнения.
Има второкласник с максимален резултат! Евала!
Като знам какви резултати прави сестра му, никак не се изненадвам. Искрено съм възхитена от тези деца!
Пък ако искаш да знаеш и ние си имаме второкласник с максимален резултат.  Stuck Out Tongue

# 79
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Има второкласник с максимален резултат! Браво на детето!
Това не е случаен състезател, това е братчето на много добра математичка в седми клас- Асел Исмолдаева

# 80
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В къщи също има голяма радост-първи сме в пети клас-130 точки.

# 81
  • Sofia
Максималният брой точки за 1 клас в 73то СОУ е 80 т.  Peace 3 са децата са с този успех.   smile3501

Знаете ли къде може да се видят резултатите на учениците от 73-то !?

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 22:24 от alegra

# 82
  • София
Максималният брой точки за 1 клас в 73то СОУ е 80 т.  Peace 3 са децата са с този успех.   smile3501
Знаете ли къде може да се видят резултатите на учиниците от 73-то !?
Синът ми каза, че са изнесени на стъклото на вратата.

# 83
Моето дете не е участвало на ЕК, не ни стигна смелост, защото за първи клас досега не е имало състезание.
Знам, че е против регламента, но след като "първосигнално" реших по най-простия начин задачата с числа и кенгурчета/ 8-ма задача/ ,се замислих и за друга вероятна логика- с оглед последователното подреждане на числата newsm78

С нетърпение ще очаквам официалните отговори.

С огромно уважение към точните науки, но наистина винаги съм мислела, че най-ценното при тях е че са наистина точни.В последно време сериозно се разколебавам в това.

# 84
  • София
след като "първосигнално" реших по най-простия начин задачата с числа и кенгурчета/ 8-ма задача/ ,се замислих и за друга вероятна логика- с оглед последователното подреждане на числата newsm78

Все пак е хубаво да се има предвид, че "първосигналното" при човек на 25 + г. и на 7-8 годишно дете са 2 различни подхода.
Второ, за никаква логика не става дума. Казано е пределно ясно и еднозначно. Няма подреждане, има местоположение. По-лесно е, отколкото го изкарвате.  Peace
Че точните науки са точни, е абсолютно точно. Че Вие се разколебавате - случва се. Математиката обаче тук няма нищо общо. А отделно от разсъжденията от този род, все пак в това състезание се набляга повече на логиката, отколкото на сметките.  Peace

# 85
Все пак е хубаво да се има предвид, че "първосигналното" при човек на 25 + г. и на 7-8 годишно дете са 2 различни подхода.
Второ, за никаква логика не става дума. Казано е пределно ясно и еднозначно. Няма подреждане, има местоположение. По-лесно е, отколкото го изкарвате.  Peace
Че точните науки са точни, е абсолютно точно. Че Вие се разколебавате - случва се. Математиката обаче тук няма нищо общо. А отделно от разсъжденията от този род, все пак в това състезание се набляга повече на логиката, отколкото на сметките.  Peace

Именно, гледахме задачите със синът ми (2 клас). На тази задача той намери сбора на числата, които кенгурчетата са скрили или които според него стоят под кенгурчетата. Доста поспорихме, докато му обясня, че според мен се заблуждава. Сега се зачудих, дали аз съм била права или той  Peace

# 86
  • София
Сега се зачудих, дали аз съм била права или той  Peace

Той.  Grinning

# 87
  • Варна.

Именно, гледахме задачите със синът ми (2 клас). На тази задача той намери сбора на числата, които кенгурчетата са скрили или които според него стоят под кенгурчетата. Доста поспорихме, докато му обясня, че според мен се заблуждава. Сега се зачудих, дали аз съм била права или той  Peace

От момента, в който видях тази задача нещо ме "човърка". Откровено ви казвам, не ми се вярва отговора да е 15. С голямо очакване съм за официалния отговор.

# 88
А някой да сподели условието на ЛС, че и мен започна да ме човърка.  Grinning

# 89
Очевидно е, че 15 няма как да не се признае за верен отговор- напълно отговаря на условието.
Въпросът е ,защо тогава числата са подредени в последователност, предполагаща какво има в самото квадратче с кенгурче newsm78

И още- аз не зная от какъв език е преводът, но в някои езици два различни предлога съответстват само на един в друг език, при буквален превод.А по смисъл, се предполага съвсем друг, оффф, май и аз взех да усложнявам повече.

Въпросът ми е дали в оригиналните условия не е бил смисъла да се търси число, покрито от кенгурче? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт