Математически турнири - 21

• 77 012
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Именно! Ако амбицията ми е СМГ, ще съм наясно, че не е това мястото. Но ако търся наистина добро ЧУ за детето си, това ще ме накара да повярвам на Евростар. ТАм се учат сериозно 2 езика, но се държи много и на БЕЛ  и математика. Както доказват резултатите от състезанията. Simple Smile

# 241
Когато човек дава доста пари, едва ли търси само по класации и рейтинги. Общувам с много родители от ЧУ и търсенето е много по-различно от схемата, която описвате.

Това, разбира се, не опровергава вашите подозрения. 

# 242
Тази година, според новия регламент, регионалните комисии нямат право да ги предложат, защото не отговарят на условието да имат макс. или 5 точки по-малко.

Този регламент още не е много ясен. А доколкото сме го чели се говори за максимален постигнат резултат, а не за максимален теоретичен резултат. Т.е. ако максималният възможен резултат е 150, а първото дете има 120, то тези 120 се приемат за максимален резултат (нищо, че са много по-малко от 150).

# 243
Тази година, според новия регламент, регионалните комисии нямат право да ги предложат, защото не отговарят на условието да имат макс. или 5 точки по-малко.

Този регламент още не е много ясен. А доколкото сме го чели се говори за максимален постигнат резултат, а не за максимален теоретичен резултат. Т.е. ако максималният възможен резултат е 150, а първото дете има 120, то тези 120 се приемат за максимален резултат (нищо, че са много по-малко от 150).

Да, това имах предвид. За София вече се знае, че има 120. С 5 по-малко е 115, а със 110 не би трябвало да се предлагат деца от 4 кл, ако тълкуваме правилно новия регламент.

# 244

Нищо не се знае. 120 - 5% е 114. Това е под 115 и може да се закръгли в полза на децата със 110.

Да, това имах предвид. За София вече се знае, че има 120. С 5 по-малко е 115, а със 110 не би трябвало да се предлагат деца от 4 кл, ако тълкуваме правилно новия регламент.

# 245

Нищо не се знае. 120 - 5% е 114. Това е под 115 и може да се закръгли в полза на децата със 110.

Откъде се появиха 5%? В регламента пише за 'точки', не за %. Ако го спазят, не виждам как могат да предложат деца със 110 от 4-ти и със 105 от 3-ти. Все едно, явно ще трябва да се изчака, интересно какво ще стане накрая.

# 246
  • София
Хич таман няма проценти. Има 5 точки по-малко и 10 точки по-малко.

# 247
Прави сте, отнесла съм се нещо.  Embarassed

# 248
"Евростар" са си направили сметката. Със сигурност ще съм запозната с пародиите на това училище и няма да е изобщо опция. Ако, обаче, аз търся добро частно училище, ще проверя "постиженията" на възпитаниците му в разните класации и ще видя блестящо представяне на децата.
На мен ми звучи като добър замисъл, предполагам, че дава резултат.

Абсурд, според мен расъждаваш като госин Иванов мисля, че се казваше.
Ако търсиш добро частно училище, за да стигнеш до постиженията трябва да минеш през мрежата. А там неминуемо ще попаднеш на мнения било то меродавни или не как са постигнати тези постижения...

Аре стига с този Евростар, някакви новини от ПМС някой да има?

# 249
Да си дойдем на думата! И аз питам за ПМС.Има ли някъде задачите?А някой да даде информация от Варна?

# 250
Аз съм още във Варна, но не успях да взема задачките, защото моят син излезе доста рано. Иначе са ги раздавали, както беше обявено вчера, в 13 ч.

Надявам се да качват бързо предварителните резултати на сайта си, както също вчера обявиха. Около 20 ч. се очаква да стане това.

След малко ще се поразходя до "Азур" и ако има някакви новинки, ще докладвам. Но може и да се позабавя.

Иначе днес е била прекрасна разходката до Делфинариума и Морското у-ще. Ние не се включихме.

# 251
Danybon, благодаря за информацията.Имам идин въпрос:Как от хотел Азур или Азалия ще се отиде до МГ за евентуални контестации?Не че са ги приемали някога.

# 252
Danybon, благодаря за информацията.Имам идин въпрос:Как от хотел Азур или Азалия ще се отиде до МГ за евентуални контестации?Не че са ги приемали някога.

Нямам представа. Предполагам с такси, но май има и групи с бусове. М.г. в Плевен и аз ходих с таксита на МГ за контестации, но все пак бяхме индивидуално. Нямам представа за големите групи как ще е.

# 253
Благодаря Danybon! То да не се налага! Нека децата си починат и забавляват, все пак са във ваканция!

# 254
Започнаха да качват резултати с посочен срок за контестации.  Засега 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт