Математически турнири - 21

• 77 079
  • 752
  •   1
Отговори
# 225

Още нещо, има дете трети клас със 120 именно от Евростар. По новия регламент, това означава, че ще предложат само него и децата със 115 и 110. В случая касае 18 деца със 105.

И аз го забелязах, защото при трети клас се набива в очи - едно дете със 120 и две със 115... Да се надяваме, че няма да се допусне това да попречи на децата със 105.

# 226
Ето списъка със секциите на СМБ: http://www.math.bas.bg/smb/members/Sekzii.pdf

№ 17 – Изток (това доколкото се сещам е секцията, която организира Коледното и Великденското и към която вероятно ще бъдат отчетени резултатите на 125-то), № 44 – СМГ, № 46 – Софийска градска секция и т.н.

Ant, благодаря за инфото. Възможно ли е това да са отделните 'райони'?

Не би било честно да са отделните райони - та в Софийска градска секция се съревновават около 3600 деца. Колко ще са явилите се в СМГ и отделно в 125-то, ако са различни райони?

# 227
Ето списъка със секциите на СМБ: http://www.math.bas.bg/smb/members/Sekzii.pdf

№ 17 – Изток (това доколкото се сещам е секцията, която организира Коледното и Великденското и към която вероятно ще бъдат отчетени резултатите на 125-то), № 44 – СМГ, № 46 – Софийска градска секция и т.н.

Ant, благодаря за инфото. Възможно ли е това да са отделните 'райони'?

Не би било честно да са отделните райони - та в Софийска градска секция се съревновават около 3600 деца. Колко ще са явилите се в СМГ и отделно в 125-то, ако са различни райони?

Мисля, че става въпрос за друго. Инспекторатите по образование по места се наричат Регионални инспекторати по образование. Всъщност съвпадат с областите, а не с шестте района за планиране (които са регионите съглано класификацията на ЕС). Явно дори в държавната администрация не знаят териториалното деление на България. С други думи предложенията за класиране трябва са по области (нормално, нали и кръгът се нарича областен). Според мен класирането ще бъде централно, а така наречените предложения за класиране за републиканския кръг са напълно излишни. Аз тълкувам текста на образователното министерство така: В предложенията по области да не фигурират деца, за които предварително е ясно, че няма да се класират. Може би някои си мислят, че така ще спестят разочарованието и чувството за несправедливост у децата (и най-вече на техните родители), които са предложени по места, но няма да отидат на републиканския кръг. Друг е въпроса, че предложенията за класиране са безумие, защото и без това се гледа националното класиране и само излишно се подклаждат надеждите на децата, които са предложени, но няма да се класират.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 06:53 от inatbg

# 228
  • най-шареното място
Честита ваканция на децата, за които вече започна и успех на състезателите на ПМС днес!
Децата са много. Влязоха навреме почти. Даже вероятно са започнали в 9:00. Ако някой стиска палци дистанционно Simple Smile

# 229
Погледнах рейтинг на код, да видя дали е започнал да вкарва резултатите от кенгуруто и какво ми направи впечатление - от първите 5 деца, 4 клас, по новия регламент нито едно от София няма да се класира за нац. кръг, защото всички са с по 110т. Може и от следващите няколко деца да има такива случаи, не съм гледала, но понеже първите имена ги разпознавам, забелязах. Много глупаво.

# 230
Честита ваканция и от мен и успех на децата явяващи се на ПМС  Peace, ние не можахме да стигнем до Варна   Tired

# 231
Погледнах рейтинг на код, да видя дали е започнал да вкарва резултатите от кенгуруто и какво ми направи впечатление - от първите 5 деца, 4 клас, по новия регламент нито едно от София няма да се класира за нац. кръг, защото всички са с по 110т. Може и от следващите няколко деца да има такива случаи, не съм гледала, но понеже първите имена ги разпознавам, забелязах. Много глупаво.
миналата година границата беше 110

Весела ваканция на децата и успех на състезателите

# 232
миналата година границата беше 110

Тази година, според новия регламент, регионалните комисии нямат право да ги предложат, защото не отговарят на условието да имат макс. или 5 точки по-малко.

# 233

Част от резултатите от ЕК са въведени в базата с много уговорки и условности - тук съм описал какво може да се очаква към момента, рано е за финален рейтинг, изчистен от бъгове, особено за 4-класниците.

http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=60

# 234
  • у дома
И аз го погледнах-въведени са 5 резултата на първите 10 деца и те са все по 110т...та благодарение на любезното съдействие на Евростар тези талантливи деца явно няма да са на национален кръг(дано греша),както съм убедена ,че и възпитаниците на Евростар няма да идат,за да не развалят имиджа на училището  #2gunfire

# 235
  • София
И аз го погледнах-въведени са 5 резултата на първите 10 деца и те са все по 110т...та благодарение на любезното съдействие на Евростар тези талантливи деца явно няма да са на национален кръг(дано греша),както съм убедена ,че и възпитаниците на Евростар няма да идат,за да не развалят имиджа на училището  #2gunfire
Когато се случи същото на СМТ, аз писах на организаторите /бях ви писала тук за това/ и те донесоха от 9 дерета вода, за да ме убедят колко са добри децата от Евростар и как няма нищо необичайно да заемат процентно половината призови места за София с шепа участници.
Чудя се, дали не можем да направим нещо това безумие все пак да спре - това касае в момента конкретно организаторите на ЕК, както и ръководството на СМГ, тъй като състезанието влиза в рейтинга. Не че ми се занимава, честно. Но дали е редно да се мълчи?...

# 236
Когато се случи същото на СМТ, аз писах на организаторите /бях ви писала тук за това/ и те донесоха от 9 дерета вода, за да ме убедят колко са добри децата от Евростар и как няма нищо необичайно да заемат процентно половината призови места за София с шепа участници.
Чудя се, дали не можем да направим нещо това безумие все пак да спре - това касае в момента конкретно организаторите на ЕК, както и ръководството на СМГ, тъй като състезанието влиза в рейтинга. Не че ми се занимава, честно. Но дали е редно да се мълчи?...

Това, което се прави - споменаването на пародията е предостатъчно. Този клоун от Евростар рано или късно ще разбере, че негативната информация в мрежата е непреодолима сила. Нещата се повтарят, все повече се коментират неадекватните резултати на деца от Евростар, които неизменно се получават само и единствено на състезания, провеждани в самото училище, без външни наблюдатели.
Всеки достатъчно интелигентен човек ще си направи съответните изводи и подобни прояви ще го забавляват. А тези, които не могат да извадят правилнта поука... ами те може би си заслужават Евростара Simple Smile
А СМГ пък защо го намеша??? Състезание, едно от много, което влиза в рейтинга с малка тежест - няколко манипулирани резултата по никакъв начин не могат да повлияят на крайната цел.

# 237
  • София
"Евростар" са си направили сметката. Ако детето ми е математик, то ще ходи по състезания, ще следим резултати и т.н. Със сигурност ще съм запозната с пародиите на това училище и няма да е изобщо опция. Ако, обаче, аз търся добро частно училище, ще проверя "постиженията" на възпитаниците му в разните класации и ще видя блестящо представяне на децата. В сравнение с резултатите на другите частни у-ща, "Евростар" са много напред. Нормално е да помисля, че това е невероятно училище, да си запиша детето и после да търпя безумиците, очаквайки да се проявят въпросните резултати. А и ако на някое състезание отрочето ми изкара максимален брой точки, това ще ме направи напълно убедена в методите на Иванов.
На мен ми звучи като добър замисъл, предполагам, че дава резултат.

# 238
"Евростар" са си направили сметката. Ако детето ми е математик, то ще ходи по състезания, ще следим резултати и т.н. Със сигурност ще съм запозната с пародиите на това училище и няма да е изобщо опция. Ако, обаче, аз търся добро частно училище, ще проверя "постиженията" на възпитаниците му в разните класации и ще видя блестящо представяне на децата. В сравнение с резултатите на другите частни у-ща, "Евростар" са много напред. Нормално е да помисля, че това е невероятно училище, да си запиша детето и после да търпя безумиците, очаквайки да се проявят въпросните резултати. А и ако на някое състезание отрочето ми изкара максимален брой точки, това ще ме направи напълно убедена в методите на Иванов.
На мен ми звучи като добър замисъл, предполагам, че дава резултат.
Точно такова нещо се канех да напиша още предния път! Peace
Дано резултатът, който дава тази манипулация е само временен!
Макар че предстои външно оценяване при седмокласниците и при четвъртокласниците какво ли чудо ще е пък там?  Thinking

# 239
Може би, защото разсъждавате от гл.т. на държавното училище с амбиция да се продължи в 5 или 8 клас в СМГ. За повечето родители от ЧУ СМГ не е амбиция и факторът мат. състезания е само много малка част от критериите за избора. И то напоследък, защото общото увлечение по математиката се отразява и в частното образование. Други фактори са доста по-важни, според мен, когато родител избира ЧУ.

Всъщност говоря като родител от ЧУ. Може да сте прави - някои ЧУ да си мислят, че така могат да станат по-атрактивни.

Общи условия

Активация на акаунт