Математически турнири - 21

• 77 038
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
В сайта на РИО има резултати, но май не са на всички явили се, а само тези към Съюза на Математиците.
Не към СМБ, а към една негова секция в София.
Максималният брой точки не е ли 120?!? Да не гледате резултати от миналата година?
Да, за някои от класовете. За други максимумът е 150.

При това положение може долната граница в пети клас да бъде 135 точки
По регламент това би трябвало да е долната граница, ако достигнатият максимум е 145 точки и ако комисията прецени, че броят на класираните е приемлив.
Преди обаче да излязат резултатите във Варна, Бургас и Пловдив си е чисто гадаене. Теоретично е възможно там да има максимален резултат или пък ако няма такъв да има достатъчен брой ( каквото и да означава това  Grinning ) деца със 135-145 точки.
А най-сигурно е да се изчака окончателният протокол с поканените за участие в Национален кръг. Тогава поне ще разберем как точно се тълкува регламентът.

# 376
Качени са резултатите от областният кръг на олимпиадата по информатика: http://keleved.com/.
Браво на всички, които се класират на национален кръг /за съжаление ние сме точно под чертата/.

Синът ми се класира за национален кръг. В София ли ще се проведе? (Така ми се иска да е в Шумен.)

Жалко, че съвпадат с мат. състезание в Шумен. Sad Ако от у-ще ходят, няма да може да подкрепи отбора. А и в рейтинга на код как ще паднем.  Wink

# 377
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Качени са резултатите от областният кръг на олимпиадата по информатика: http://keleved.com/.
Браво на всички, които се класират на национален кръг /за съжаление ние сме точно под чертата/.

Синът ми се класира за национален кръг. В София ли ще се проведе? (Така ми се иска да е в Шумен.)

Жалко, че съвпадат с мат. състезание в Шумен. Sad Ако от у-ще ходят, няма да може да подкрепи отбора. А и в рейтинга на код как ще паднем.  Wink

Те промениха датата на Шуменското състезание.

# 378
А най-сигурно е да се изчака окончателният протокол с поканените за участие в Национален кръг. Тогава поне ще разберем как точно се тълкува регламентът.

Някой помни ли кога горе-долу се случва това? Комисиите по-места изготвят протоколите в срок от 14 работни дни, но май-не видях срок за нац. комисия да представи протокола за класираните.

# 379
  • София

Доколкото виждам в поканата, в Шумен самото състезание е на 27.04.
Олимпиадата по информатика е в Разград на 27 и 28.04. Ако самото състезание е на 28.04,
може да опитате участие и на двете (около половин час път с кола между Шумен и Разград).

# 380

Жалко, че съвпадат с мат. състезание в Шумен. Sad Ако от у-ще ходят, няма да може да подкрепи отбора. А и в рейтинга на код как ще паднем.  Wink

Олимпиадата по информатика е в Разград на 27 и 28.04. Ако самото състезание е на 28.04,
може да опитате участие и на двете (около половин час път с кола между Шумен и Разград).

Страшно благодаря за насоките. Може и този път да се получи. Ще бъде супер. Досега на първи кръг бяхме в Сандаснки, на втори във Варна и все ни съдействаха и математици, и програмисти.

Супер ще бъде, ако успеем и на двете места да се явим отново. Лошото е, че в Шумен са 2 състезания - индивидуално и отборно, но може пък пак да сме късметлии.

Някой има ли представа как е било в предишни години на олимпиада по информатика? Група D кога ли се явява?

Помакова, за съжаление точно след промяната на датата в Шумен се получи това съвпадение, но както се получи наистина. Дотук все късмет с логистиката.

# 381
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

Жалко, че съвпадат с мат. състезание в Шумен. Sad Ако от у-ще ходят, няма да може да подкрепи отбора. А и в рейтинга на код как ще паднем.  Wink

Аз ще кажа дай боже всекиму такива " тежки" проблеми. Ако дойдете в Шумен ще се радвам да се запознаем bowuu

Страшно благодаря за насоките. Може и този път да се получи. Ще бъде супер. Досега на първи кръг бяхме в Сандаснки, на втори във Варна и все ни съдействаха и математици, и програмисти.

Супер ще бъде, ако успеем и на двете места да се явим отново. Лошото е, че в Шумен са 2 състезания - индивидуално и отборно, но може пък пак да сме късметлии.

Някой има ли представа как е било в предишни години на олимпиада по информатика? Група D кога ли се явява?

Помакова, за съжаление точно след промяната на датата в Шумен се получи това съвпадение.

Но както се получи наистина.
Аз ще кажа дай боже всекиму такива " тежки" проблеми. Ако дойдете в Шумен ще се радвам да се запознаем bowuu

# 382
А как се разбира в Е група кои деца са се класирали за Националния кръг по Информатика? Там няма нищо оградено. Значи ли това, че никой не отива?

# 383
Pomakova, хихиии, абсолютно. Важното е, че младежът с голяма лекота ги минава тези състезателни маратони. Simple Smile

maggypan, трябва да увеличиш листа, за да видиш. Днес Дидева ме научи на тази хитрост. И аз като теб не можех да видя никаква черта.

# 384
Здравейте,Как става оценяването на Великденското мат.състезание и има ли след това Национален кръг-ще бъда благодарна ако някой ми поясни? Интересуваме за 2клас и 75т. ли е максималният ?  Не мога да намеря условията,а само тестове от предишни години.

# 385
maggypan, трябва да увеличиш листа, за да видиш. Днес Дидева ме научи на тази хитрост. И аз като теб не можех да видя никаква черта.
Увеличих го, но явно недостатъчно. Мерси!
Еха, двама от нашия клас се класират. Дани, поздравления за Ники. Супер е!
Дано се видим в Шумен.

# 386
maggypan, мерси! Simple Smile

Явяването на националния кръг на олимпиадата по информатика определено си е доста престижно и това ще ни е приоритетът. А сега разбрах, че е и два дни, така че няма да има възможност да се явим и на двете състезания.

Мерси на всички за бързите съвети и насоки!   bouquet

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 17:23 от Danybon

# 387
  • Варна
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни логиката на задача 7 от Великденското състезание за 2007г. за 1ви клас  Embarassed?
Благодаря!

# 388
  • най-шареното място
Дай задачата Simple Smile

# 389
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни логиката на задача 7 от Великденското състезание за 2007г. за 1ви клас  Embarassed?
Благодаря!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562292.405

Цитат
"Аз имам един сборник на СМБ и там си пише.
Сборът на горните три е равен на сбора на долните две.

Да не говорим, че в сборника зайчето въобще не изглеждаше така."

Общи условия

Активация на акаунт