Математически турнири - 21

• 77 161
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Недей с лошо, де. Никой не скача. Просто си казваме мнението.
Не може математически състезания да се сравняват с такива на СБНУ по никакъв начин, но не само заради нивото, а заради липсата на каквато и да е обективност при вторите. Ако се поровиш малко назад и сама ще видиш за какви парадокси става дума. Не ми се занимава да те убеждавам в това. Ако искаш, сама ще "видиш" какво имам предвид. И съм почти сигурна, че детето ти е максимум в първи клас. Ако е така, почакай и ще видиш сама. Но темата не е за СБНУ и техните "състезания", нека не спамим повече.  Peace

# 571
  • Там, където мечтите се сбъдват
7 лв е таксата за Великденското състезание, в 125 записването е в 204 стая, няма часове за записване. Този път ми направи впечатление, че още при самото записване казват в коя стая ще е детето. Не знам дали това е изключение за 1 и 2 клас, които ще са от 8:30 сутринта или за всички.

# 572
  • най-шареното място
Неприятно е, че се налага да избирате. Има и добра страна обаче, така детето се явява на едно състезание и има шанс да си почине.
Има училища, където това състезание изобщо не се предлага. Счита се за загуба на време и хабене на ресурс за децата.

# 573
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Парадокса на състезанията по математика на СБНУ е ,че са толкова прости и например моят син във втори и трети клас нямаше максимален сбор точно само по математика, въпреки ,че в класа беше наистина най-добрия, защото търсеше някакви уловки в задачите и не му се вярваше, че са толкова елементарни. Едва в четвърти клас миналата година успя да има максимален сбор. Хубаво е да се явяват на това състезание, защото помага за НВО в 4 клас, от опит го зная. Учудвам се ,че се провежда в съботен ден, при нас винаги е бил в делничен ден националния кръг.

# 574
  • София
Парадокса на състезанията по математика на СБНУ е ,че са толкова прости и например моят син във втори и трети клас нямаше максимален сбор точно само по математика, въпреки ,че в класа беше наистина най-добрия, защото търсеше някакви уловки в задачите и не му се вярваше, че са толкова елементарни. Едва в четвърти клас миналата година успя да има максимален сбор. Хубаво е да се явяват на това състезание, защото помага за НВО в 4 клас, от опит го зная. Учудвам се ,че се провежда в съботен ден, при нас винаги е бил в делничен ден националния кръг.
Като чудесна алтернатива, мога да препоръчам състезанията Таралеж. Ние сме възхитени от тях!

# 575
Като чудесна алтернатива, мога да препоръчам състезанията Таралеж. Ние сме възхитени от тях!

Ирина, къде мога да погледна задачи от това състезание?

# 576
  • София
Аз засега също не съм ги видяла никъде, за съжаление. Впечатленията ми са само от думите на детето.

# 577
Със сигурност ли ВМС в Бургас ще се проведе на 21.04.2013? Къде видяхте освен във фейсбук?Да не би да е някаква закъсняла първоаприлска шега?На сайта на училището нищо не намирам.

# 578
Мисля, че наскачахте и се запънахте за обратното.
Не казвам, че децата на челни позици в математиката са задължително сред класираните на финално на СБНУ, а обратното, че почти всички от класираните на финално на СБНУ са обикновено в челните позиции на класиранията от математическите състезания. И това си е чисто статистическо наблюдение, а не емоционално.
.....
Това обаче по никакъв начин не променя позицията ми, че би било добре да се намери начин двете състезания да се разминат.
Начинът е намерен. Справка - страницата на СБНУ. Организаторите дават възможност финалът да се проведе в петък или понеделник. Съвсем отделен въпрос е, че нито СБНУ  е длъжен да се съобразява с календара на СМБ, нито СМБ е длъжен да следи кой кога и къде провежда други състезания.
Иначе като гледам по колко деца от клас са стигнали до финалното, чак ми става смешно. Резултатите от тези състезания винаги са ми приличали на тези от НВО след 4 клас.  Grinning

# 579
  • Сливен
Скрит текст:
Начинът е намерен. Справка - страницата на СБНУ. Организаторите дават възможност финалът да се проведе в петък или понеделник. Съвсем отделен въпрос е, че нито СБНУ  е длъжен да се съобразява с календара на СМБ, нито СМБ е длъжен да следи кой кога и къде провежда други състезания.

Тази страница я отворих поне 4 пъти и това с 19ти ми беше убегнало. Или се е появило сега или наистина съм бляла.
За "длъжен" - никой с никого не е ДЛЪЖЕН да се съобразява, но пък няма лошо, нали? Пък и ако не бъркам всички графици накрая се съгласуват с МОМН?

П.П. Предлагам цялата дискусия СБНУ да бъде изтрита от темата. Допуснах грешка да подхвърля идея защо евентуално може да е преместено Великденското в Бургас, хем знаех, че абривиатурата "СБНУ" се приема за мръсна дума в тази тема. Това, че не пиша, не означава, че не следя дискусиите тук.

# 580
Я малко да разнообразим, че с тези СБНУ и Велкиденско не мога да се включа Simple Smile

Преди минутки е свършила квалификацията в СМГ за участие на К Попов в Шумен.

20 задачи, всички с отворен отговор за 60 минути, доста сложни според синчето.

# 581
  • София
Я малко да разнообразим, че с тези СБНУ и Велкиденско не мога да се включа Simple Smile

При нас бяха в събота-същия формат.Днес очакваме резултати.

# 582

Може да използват този формат (с отворени въпроси) не само за да определят децата за Шумен, а също така да определят и кои деца от 5-ти клас да бъдат допуснати до контролните за международните състезания (BIMC Бургас и PLC Хонг Конг).

Първото контролно за 6-ти клас трябваше да се проведе на 22.03., но беше отложено.

Според синът ми, първо ще има едно контролно за 6-ти клас и след това второ, общо контролно за децата от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, класирани от първото контролно. 

# 583
Спокойно можеше да се ползват двата кръга на азиатското поне като първи кръг за тези отбори...
Много квалификации, много нещо, човек да не смее да се разболее.

# 584
Цитат
Със сигурност ли ВМС в Бургас ще се проведе на 21.04.2013? Къде видяхте освен във фейсбук?Да не би да е някаква закъсняла първоаприлска шега?На сайта на училището нищо не намирам.

И аз се зачудих за същото и им изпратих мейл - ето отговора:

Здравейте, госпожо Георгиева!

Поради участието на нашето училище в кампанията "Да изчистим България за един ден", Великденското математическо състезание действително ще се проведе на 21.04.2013г. - неделя. Има грешка в началния час за IV - XII клас. Той е 11,00 часа, а не 11,30 часа.

Поздрави!

ОУ"Братя Миладинови"-Бургас

Но не ми обясниха как техните ученици няма да видят задачите предварително  smile3515

Общи условия

Активация на акаунт