Математически турнири - 21

• 77 192
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Ще гледам утре да сканирам книжката и ще я кача.

Благодаря предварително!

# 556
Изкарали са съобщение за австралийското кенгуру:

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2013/

не ми се вярва утре да е крайният срок за записване, но добре е да се побърза.

# 557
dani.m73 ,Благодаря!Явно съм се заблудила,понеже и другите родители около мен коментираха малкия брой участници тази година.

Според дъщеря ми задачите , които дават са доста трудни / тя се явява вече трета година- 6кл. е / , а и това състезание не влиза в рейтинговото класиране на ОМГ , може би и това , че другата събота е ВМС е повлияло за по-малкия брой участници

# 558
Изкарали са съобщение за австралийското кенгуру:

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2013/

не ми се вярва утре да е крайният срок за записване, но добре е да се побърза.

Току-що г-н Ивайло Кортезов ме информира, че срокът за записване е удължен до 22 април (последно!).

# 559
За Великденското мат.с-е кога е последния срок за записване?И дали някой знае в 125 СОУ кога записват?

# 560
За Великденското мат.с-е кога е последния срок за записване?И дали някой знае в 125 СОУ кога записват?
Да, синът ми каза, че срокът за Великденското в 125СОУ е до сряда, 17.04.2013. Той записал себе си, платил си и пак забравил за сестра си. Но кой и кога събира пари, не знам, опитайте в библиотеката.

# 561
  Имам  едно питане и аз, възможно ли е само в Бургас да е изместено за 21, при положение, че 1 час след започването на състезанието вече може да се купят книжки със задачите и се публикуват и в нета? Малко странно ми се струва  #Crazy Дали някой разполага с друга информация за датата в София, защото по официалните сайтове си стои 20.

# 562
Да, синът ми каза, че срокът за Великденското в 125СОУ е до сряда, 17.04.2013. Той записал себе си, платил си и пак забравил за сестра си. Но кой и кога събира пари, не знам, опитайте в библиотеката.
HugБлагодаря!Ще отида днес да го запиша-7лв е , нали?

# 563
  • Варна, България
ВМС за ВАРНА
" На 20 април 2013г. (събота) от 10,00 часа ще се проведе Великденско математическо състезание за ученици от 1 до 12 клас. Записване за участие само  в ОУ „П.Р.Славейков” – Варна от 02.04. до 17.04.2013г. в стая 104 (библиотека) на І етаж с работно време в работни дни от 08,30 до 12,00 часа и от 15,50 до 16,50 часа."

# 564
  • Сливен
  Имам  едно питане и аз, възможно ли е само в Бургас да е изместено за 21, при положение, че 1 час след започването на състезанието вече може да се купят книжки със задачите и се публикуват и в нета? Малко странно ми се струва  #Crazy Дали някой разполага с друга информация за датата в София, защото по официалните сайтове си стои 20.
На 20ти април са и финалния кръг на СБНУ, и Великденското. Обикновено децата класирани за финалния кръг на СБНУ са сред най-добрите и на математическите състезания, та подозирам, че това е опит да се избегне кулизията. Очаквам да видя в нашето училище какво ще направят. Аз лично бях по-склонна да мисля, че ще изместят СБНУ, тъй като последния път - „Аз и буквите” се проведе ден по-рано от обявеното на сайта. Неприятно е така - Кенгуруто също пропуснахме заради друго състезание, но то поне беше в съвсем друга насока. Тези обаче би трябвало да минават през едно министерство...

# 565
  • София
СБНУ не е голям пропуск.  Peace
Обикновено децата класирани за финалния кръг на СБНУ са сред най-добрите и на математическите състезания...
Това съвсем не е така по обективни причини.  Wink

# 566
СБНУ не е голям пропуск.  Peace
Обикновено децата класирани за финалния кръг на СБНУ са сред най-добрите и на математическите състезания...
Това съвсем не е така по обективни причини.  Wink

На същото мнение съм и аз! За мен състезанията на СБНУ са един вид изходящо ниво.

Ще гледам утре да сканирам книжката и ще я кача.

Благодаря предварително!

Очаквам и аз! Благодаря предварително  newsm51

# 567
  • София
СБНУ не е голям пропуск.  Peace
Това съвсем не е така по обективни причини.  Wink
На същото мнение съм и аз! За мен състезанията на СБНУ са един вид изходящо ниво.
Дори и това не са.
Резултатите съвсем не са обективни.

# 568
  • Сливен
Мисля, че наскачахте и се запънахте за обратното.
Не казвам, че децата на челни позици в математиката са задължително сред класираните на финално на СБНУ, а обратното, че почти всички от класираните на финално на СБНУ са обикновено в челните позиции на класиранията от математическите състезания. И това си е чисто статистическо наблюдение, а не емоционално.
Освен това коментари в стил "състезанията на СБНУ не струват" не спомагат особено за дискусията. Ясно е, че те са със съвсем друга насоченост и нивото е значително по-ниско от другите математически състезания. При тях целта е да се обхване общата подготовка на децата в начална степен.
Това обаче по никакъв начин не променя позицията ми, че би било добре да се намери начин двете състезания да се разминат.

# 569
Според регламента на СБНУ всяко училище може да измести състезанието на 19 в петък. Нищо не ви пречи да поговорите с директора на дадено училище да направи това. Аз поне така направих, а и предполагам на учителите едва ли им се идва на работа в събота и при нас ще се проведе на 19.
А иначе нивото на задачите по всички предмети на СБНУ е толкова ниско, че не би трябвало за добрите математици да се справят с тях както се получи и при нас.

Общи условия

Активация на акаунт