Математически турнири - 21

• 77 027
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Имам нужда от помощ за следната задача:
В стая имаше няколко човека. Трима излязоха, влязоха два пъти повече, отколкото бяхме останали, така станахме четирима. Колко бяхме в началото?
Няма как да влязат два пъти повече хора и да станат четирима.
Ако е останал един, стават трима, а ако са останали двама, стават шест #Crazy

# 676

Здравейте,
В стая имаше няколко човека. Трима излязоха, влязоха два пъти повече, отколкото бяхме останали, така станахме четирима. Колко бяхме в началото?

грешно условие

# 677
Моля за помощ за следната задача:
10.9-8:8+7.6:5+4.3-2:2+1.0 = ?

# 678

Здравейте,

грешно условие

И аз така си помислих като видях дадения отговор- 5 в сборника, защото проверката с него не ми излиза. Дали условието или отговорът е грешен? Ако предположим, че условието е вярно и разказвачът е извън стаята може и отговор да се получи, но дали ще го приемат проверяващите?

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 23:26 от Алекс Белята

# 679
Кое по-точно те затруднява?

# 680
Здравейте, много мислих дали да пиша обаче понеже ме човърка ще пиша.
Току що се връщам от родителска среща на която бях буквално шамаросана от новината, че всички деца явили се от нашия клас отиваме на национално кенгуру, чудя се дали пак класната не е разбрала нещо защото нито едно дете няма над 100 точки, дайте съвет как да постъпя и къде да проверя истинността за състезанието.

# 681
Здравейте, много мислих дали да пиша обаче понеже ме човърка ще пиша.
Току що се връщам от родителска среща на която бях буквално шамаросана от новината, че всички деца явили се от нашия клас отиваме на национално кенгуру, чудя се дали пак класната не е разбрала нещо защото нито едно дете няма над 100 точки, дайте съвет как да постъпя и къде да проверя истинността за състезанието.

Изчакай малко и някъде през май ще излезе официалното класиране на сайта на СМБ.

# 682
# 683
Доколкото си спомням първо се извършват умножение и деление , а след това събиране и изваждане .

затруднява ме 7.6:5

# 684
Доколкото си спомням първо се извършват умножение и деление , а след това събиране и изваждане .

затруднява ме 7.6:5

Няма никакво значение. Върти ги и ги смятай в какъвто ред искаш, все еднакъв резултат ще получиш.

# 685
  • София
Има печатна грешка, задачата е за 4клас.
Мисля, че трябва да бъде 7.6 - 5:5... не помня вече, но беше за домашно и детето ме пита как се дели, по отговора измислихме какво би трябвало да бъде Grinning

# 686
  • София
Има печатна грешка, задачата е за 4клас.
Мисля, че трябва да бъде 7.6 - 5:5... не помня вече, но беше за домашно и детето ме пита как се дели, по отговора измислихме какво би трябвало да бъде Grinning
Точно си мислех, че 7.6:5 - трудна работа....

# 687
След редакцията на EliG отговора се получава.  bouquet
 Благодаря на всички който ми отговориха.

# 688
  • София
на мен пък един математик ми препоръча детето да се пробва на състезания, за да се разбере  има или математическо мисленеи талант, ха сега да видим  

Предложил го е по принцип или точно от 1 клас да стане? Защото по принцип е прав, но дали детето има математическо мислене или просто е напомпано с работа вкъщи се вижда във 3 клас, хайде може би и във 2, но не по-рано.
благодаря за мнението, на мен ми е много полезно   bouquet
а за математйка, не ми е казал, че точно от първи клас става ясно, така че ти може и да си права да е имал предвид обобщено  Hug

# 689
Някой ще ходи ли на Националната лятна академия за подготовка за австралийското кенгуру? Обмисляме с кого да сме в стая. Моля, пишете на лични.

Общи условия

Активация на акаунт