Математически турнири - 21

• 77 030
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна, България

1. Какво доказваш с това, че ограничаваш чавето с 30 минути на ден? Че му е приятна математиката ли?? В СМГ курсовете са 120 минути и междучасия няма.

2. Откъде измъдри, че това, което съм написал ме изключва от групата на побърканите родители, които напъват децата си с математика? Не съм застъпвал подобна теза, просто съм достатъчно разумен да не се самозалъгвам, че "любовта" към математиката и часовете /дните/ прекарани в решаване на задачи носят неимоверна радост на детето ми.

ПС - Много планирано времето на детето ти бре. 30 минути това, 120 онова... , много математика вкарвате в ежедневието Simple Smile
хахаха, да, има математика.  И има ограничение в компютъра, естествено, както в гледането на телевизия!!! Писах 2 часа, защото до 17 е на занималня и после, ако е хубаво времето, е навън с деца до към 19 - има време и за игри, и за занимания!  

За първи клас в СМГ - Варна школите са 2 х 40 минути с междучасие!   Mr. Green не си осведомен добре!

Аз също не мисля, че е влюбен в математиката - някъде да си видял, че съм го написала! Както има време за едното - игри и прочие, така има и време за неща, които му се отдават и иска да прави!
С радост бих приветствала да иска да ходи на танци, театър или нещо артистично, ВМЕСТО МАТЕМАТИКА, но детето тези работи не го влекат изобщо и не иска и да чуе!!!

# 661
voltage13 smile3501 не се хаби, тук обичат да си се заяждат със зайците.

# 662
Аз също не мисля, че е влюбен в математиката - някъде да си видял, че съм го написала!

На няколко места, в няколко поста, не със същите думи. Явно съм се объркал...

newsm48 Има нещо вярно. Което е обусловено от все по-нарастващия хъс, както и от еднообразните въпроси (не визирам конкретния случай)
Поне за мен, името на темата не предполага участието на първолашки родители и обсъждане на проблемите и амбициите им.

# 663
  • София
 Еllie's Моm, колко часа математика има детето в училище? Виждам, че някои частни училища(като Св.София) имат доста амбициозна програма по математика, което е чудесно, защото  заместват ходенето на курс по математика.

# 664
Еllie's Моm, колко часа математика има детето в училище? Виждам, че някои частни училища(като Св.София) имат доста амбициозна програма по математика, което е чудесно, защото  заместват ходенето на курс по математика.

Много интересен въпрос, ще проверя. Някои знае ли колко за часовете по програма на министерството? Факт е, че от училище ни препоръчаха да отидем на състезание  първия път (аз тогава не знаех за всички тези състезания:)

# 665
Не е съвсем така, но има нещо вярно.
Темата е за всички, но когато започнат да се обсъждат лични неща, несвързани с математиката, някои потребители с право се дразнят.
Да не говорим, че спамът и еднотипните въпроси са постоянни в темата. Някои дори не си правят труд да прочетат поне първи пост на Дидева.
Общо взето обаче тук се поизчисти от излишни неща, най-вече благодарение на няколко потребителя.

# 666
  • София
При нас в държавното училище са 4 часа седмично. В Св. София са 9+1 час забавна математика.
Сподели като разбереш, би било интересно, поне за мен да разбера.

# 667
При нас в държавното училище са 4 часа седмично. В Св. София са 9+1 час забавна математика.
Темата не е отчетна.
По колко учебни часа имат децата ви, какви извънкласни занимания посещават, колко са уморени или ангажирани - моля, споделяйте в подфорум "Училища и набори" или в съответните други теми от този подфорум.

# 668
EliG, прегледах  програмата и има 4 пъти седмично математика (стандартен час по 40 мин). Два пъти седмично има СИП математика (пак по 40 мин). Така че, всеки ден има по 1 час от 40 мин, а един ден се падат 2 часа. Това сравнимо ли е със Света София и дали е повече от предвиденото по програма?

# 669
  • София
Фран, напълно съм съгласна! Исках само да се уточни , че като се каже, че едно дете не учи допълнително математика, това не означава, че е точно така, може самото училище да има повече часове, които да заместват курсове, школи и т.н.
Еllie's Моm, мерси за инфото!!

# 670
Темата не е отчетна.
По колко учебни часа имат децата ви, какви извънкласни занимания посещават, колко са уморени или ангажирани - моля, споделяйте в подфорум "Училища и набори" или в съответните други теми от този подфорум.

ОК Фран, минаваме на лични

# 671
  • София
За всяко нещо си има време, необходимо е да се поизчака да се видят наистина насоките на детето, а не да се пресилват нещата от предучилищна възраст.
Та си мисля, че има немалко амбицирани пишещи, с деца било в 5-ти или 10-ти клас, които не са почнали със състезанията в 1-2 клас, а са следвали по-естествено развитие...
[/quote]
на мен пък един математик ми препоръча детето да се пробва на състезания, за да се разбере  има или математическо мисленеи талант, ха сега да видим  

# 672
Здравейте,
Имам нужда от помощ за следната задача:
В стая имаше няколко човека. Трима излязоха, влязоха два пъти повече, отколкото бяхме останали, така станахме четирима. Колко бяхме в началото?

# 673
на мен пък един математик ми препоръча детето да се пробва на състезания, за да се разбере  има или математическо мисленеи талант, ха сега да видим  

Предложил го е по принцип или точно от 1 клас да стане? Защото по принцип е прав, но дали детето има математическо мислене или просто е напомпано с работа вкъщи се вижда във 3 клас, хайде може би и във 2, но не по-рано.

# 674
Малко допълнително инфо за ВМС...
Записах сина ми в 119. СОУ, но днес той ми се обади от училище и ми каза, че са им казали, че учениците от СМГ трябва да се явят в 125. СОУ - там им били темите. След няколко телефонни разговора, стигнах до г-н Димитров, който ме успокои, че има няколко СМГ-ейци, записани в 119. СОУ и те ги имам предвид. Нямало нужда да се местят...
Може да е от помощ за някого.

Общи условия

Активация на акаунт