Математически турнири - 21

• 77 123
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Официалните правила (за БГ Кенгуруто)  са следните:
First round (regional) – The competition is “inclusive” (open for all) and is intended for students of average mathematical abilities.
Second round – The competition is “exclusive” (by invitation only) and it is targeting talented students that have achieved high est scores during the Regional round (10 students for each age group)

за национален кръг се канят х 10 човека от възрастова група...а как ще го решат, само те си знаят... Simple Smile
Защо са на английски правилата като живеем в България и трябва някъде да бъде достъпно и ясно обяснено точно какви са тези правила. Вие откъде ги взехте тези нещица?

# 166
Защо са на английски правилата като живеем в България и трябва някъде да бъде достъпно и ясно обяснено точно какви са тези правила. Вие откъде ги взехте тези нещица?
Защото човекът не е сетил, че сайтът на ИМИ има и българска версия.  Mr. Green

http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/pres_kagaroo_bul.pdf

Друг въпрос от кога не е обновявана информацията там. Съдейки по последната спомената във файла година - от 2008.

На страницата на СМБ - Русе вече пише " Крайно класиране", а не предварителни резултати.

# 167
А на БГ версията английският е грешен:)  Вместо област/ area/- математика, са написали  aria (ария)   - математика.

# 168
С  любезното съдействие на съфорумка:
ЕК - резултати Стара Загора

Не успях да отворя файловете за всички класове. Възможно е точно в момента да ги качват.

# 169
РЕЗУЛТАТИ ЗА ПЛОВДИВ -  след 14.04.2013

# 170
  • Варна
Offtopic, но не съвсем. Варненци, какво интересно има за гледане във Варна в момента? Делфинариумът на пешеходно разстояние ли е от МГ-то? В Планетариума на ВВНУ дали има шанс да ни пуснат? А в планетариума в Морската дали може да има наблюдения с телескопа на покрива тази събота, или неделя вечер (точа се аз за онази комета, дето даже не знам дали все още се вижда) Мисля си и за Аладжа манастир, ама да не е много кално в момента там? На Побитите камъни има ли какво да се гледа? Видях на сайта на Археологическия музей, че е имало някаква експозиция за златото на траките, но поне според сайта вече не е актуална. Друго нещо, дето е хубаво, а само варненци го знаят?

И да не е офтопик съвсем, линк към задачите, откъдето палечко бе взела вчерашната, която обсъждахме: http://www.math.bas.bg/talents/bg/prep/izdirvane_na_talanti_umpl … 05_06_bul_usl.pdf (мойто чааве тази вчерашната изобщо не можа да реши, ядоса се и каза, че повече няма да се занимава с математика)

А, и още нещо. И в нашето у-ще са им казали резултатите от ЕК. За 4-и клас няма по-висок резултат от 110 (това от явилите се в у-ще, има и такива в СМГ, за тях нищо се не знае, но поне доколкото са говорили помежду си, не се очаква по-висок резултат)

и моето не успя - стори му се мисия невъзможна - решихме да я оставим за г-жата от школата - както все ми казва като опрем до обяснения от моя страна "ти не си госпожата и не обясняваш като нея"
но задачата определено си е добра - за мен предложеното решение си е за по-горен клас - и все пак благодаря много
за Варна - само времето да е хубаво, че определено сме я поядосали баба Марта  Laughing

като гледам има само един макс резултат в Русе от 4 клас 120 т. един - в Стара Загора - и във Варна със сигурност знам за приятелчето ни, че ще е следващият  Peace - вярвам, че и в София ще има

# 171
като гледам има само един макс резултат в Русе от 4 клас 120 т.- във Варна със сигурност знам за приятелчето ни, че ще е следващият  Peace - вярвам, че и в София ще има
И в Стара Загора има.

# 172
# 173
  • София
в 125 обявиха датата и часовете за Великденското математическо състезание. 20 април, 8:30-10:30 - за 1 и 2 клас и от 11-13 часа за другите класове.

Това ли ще е следващото математическо състезание в София?

# 174
  • София
В СМГ резултати няма, охраната нищо повече не знаеше.

# 175
  • София
В Търговище много слаби резултати Embarassed

Но за трети клас са даже много силни!
115
115
110
100
95.

# 176
Днес, в класа на сина ми (6-ти/СМГ) са съобщили резултатите от ЕК. Има два резултата по 145 т. и следващият е 130 т., но не знае как е в другите класове.

Мерси за инфото за 6 клас! Интересно се получава. Досега значи има три 145 т. (СМГ, ПЧМГ), един 140 т. (Русе), двама със 135 т. (ПЧМГ, ЧОУ "Св. София"). Чакаме обаче и още силни секции. Не съм следила обаче днешните резултати. Пътувахме за Варна за състезанията. На сина ми му прехвърлиха явяването на олимпиадата по информатика във Варна (благодарности на Яшу и Евгений Василев), за да е по-лесно съчетаването с ПМС.
Успех на състезателите!

Опс, сега виждам, че е само за вашия клас.

# 177
Мерси за инфото за 6 клас! Интересно се получава. Досега значи има три 145 т. (СМГ, ПЧМГ), един 140 т. (Русе), двама със 135 т. (ПЧМГ, ЧОУ "Св. София"). Чакаме обаче и още силни секции. Не съм следила обаче днешните резултати. Пътувахме за Варна за състезанията. На сина ми му прехвърлиха явяването на олимпиадата по информатика във Варна (благодарности на Яшу и Евгений Василев), за да е по-лесно съчетаването с ПМС.
Успех на състезателите!
Опс, сега виждам, че е само за вашия клас.
До момента 6 клас.
4х145, 2х140 , 5х135
Всички резултати са от официално качени протоколи, с изключение на два от 145 са от информацията на Ant12.

# 178
В СМГ резултати няма, охраната нищо повече не знаеше.

Традицията в СМГ е когато децата отидат на курсове в събота във фоайето да има резултати - таман една седмица след състезанието. Значи може би утре след обяд или вечерта ще ги сложат.

# 179
 Simple Smile Малко в страни от темата Кенгуру.  Има и други състезания, където децата могат да се докажат-например шуменското състезание, което тази година ще бъде на 27 април.

Общи условия

Активация на акаунт