Математически турнири - 21

• 77 010
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Черна станция, ясно е, че не си струва да се занимаваш с Евростар, но е отявлена несправедливост спрямо всички нас (родители, деца и учители), която не мога да преглътна ей така. #2gunfire 
В отговор на  Aunt Ogg, погледнете какво става с олимпиадата - имат 2 деца от 5 клас и 3 от 6 клас - вижте успеваемостта им там. А за 4 и 7 клас, където нямат участници???

# 346
  • София
Пак за Евростар се хванахте. Какво толкова се вълнувате. То и националния кръг не е кой знае какъв келепир. Погледнете го откъм добрата страна. Ще спестите на децата едно състезание.

# 347
  • София
А аз се замислих дали не сме прекалено мнителни към Евростар... Като разгледах резултатите (3клас) виждам едни и същи деца с висок брой точки и на СМТ, и на Кенгуруто. Може би тези деца са наистина добри, просто не се явяват на други състезания. Защото при другите класове няма такава тенденция, само в 3 и 7 клас го виждам.  Peace
Ами не. Не сме мнителни. Сега се разрових какво си бях вадила преди - от 7 явили се третокласника на СМТ от ЧСОУ "Евростар", шестима са с максимален резултат от 74 точки и един - с 69. Е, от хиляда + явили се деца от София и само 30 /примерно/ наградени, къде отива статистиката тук?
Не забравяй, че СМТ също като ЕК се провежда при тях. А къде са тези математици на останалите състезания?
Tрети и четвърти клас все още не са истински СМГ-ейци. Нямах тях предвид. ...
Но там също има в сиво. Въпросът беше какво означава сивото в списъците.

# 348
Elfi, залитнахме в тази посока, вярно. Най-разумно е да спрем. Но децата ми са точно 3 и 7 клас. Човещина е да се дразня.

# 349
  • София
Ирка, знам, и аз така мислех. Но децата са все едни и същи.  Просто тези се явяват само на състезанията, които се провеждат в тяхното училище. Ако погледнеш нашето училище-пак няколко имена са в челото. Не съм им защитник, но все пак това са деца и може наистина да са добри.  Peace

Както и да е, наистина много време им отделихме.

# 350
А аз се замислих дали не сме прекалено мнителни към Евростар... Като разгледах резултатите (3клас) виждам едни и същи деца с висок брой точки и на СМТ, и на Кенгуруто. Може би тези деца са наистина добри, просто не се явяват на други състезания. Защото при другите класове няма такава тенденция, само в 3 и 7 клас го виждам.  Peace

Всеки случай и всеки випуск е различен, но миналата година аз правих проверка на представянето на  най-добрите им деца. Графиката беше изключително "трионообразна" - върхови резултати на НЯКОИ състезания и катастрофални на ДРУГИ. И тези НЯКОИ състезания бяха все на "свой терен" Thinking Беше много съмнително.
Е, не възнамерявам да правя пак такава проверка, ако някой иска да пробва. Естествено, не изключвам и там да имат много добри деца.

# 351
  • София
Както и да е, наистина много време им отделихме.
Peace

# 352
  • Пловдив
Освен  Пловдив,има ли и други градове,които не са изнесли все още резултатите от ЕК?

# 353
Извинявам се предварително ако не съм улучила точната тема за въпроса си, но не видях по подходяща, а не ми се пускаше нова. Някой дали знае къде се провежда националното финално състезание на СБНУ, това с Аз и ....? Само в София или в различни градове?
И наистина ли съвпада като дата със Великденското математическо състезание? Видях в сайта им дата 20,04 а то и Великденското май е тогава.

# 354
Офтопик:

Някой може ли да сподели някаква информация за стипендия от министерството? Имам спомен, че някъде съм чел, че се дава стипендия за успехи на деца на 1-3-то място на ПМС?
Има ли наистина подобно нещо или бъркам? Стипендията нали е за успехи, а не социална и ако се дава - дава се без условия, а не с 2 папки документи?
Важи ли за малки деца от основния  курс - 5-7-ми клас?
Ако да - какво по дяволите се прави и къде се подава искане за стипендия?

# 355
  • София
...

Ще видим на финала как ще стъкмят общия списък наистина.

А кога и къде ще могат да се видят окончателните списъци на децата, които ще се явяват на Националното състезание по Европейско Кенгуру? Поне миналата година къде са ги публикували?

# 356
  • София
...

Ще видим на финала как ще стъкмят общия списък наистина.

А кога и къде ще могат да се видят окончателните списъци на децата, които ще се явяват на Националното състезание по Европейско Кенгуру? Поне миналата година къде са ги публикували?
ето тук http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2012/index1.htm

# 357
Офтопик:

Някой може ли да сподели някаква информация за стипендия от министерството? Имам спомен, че някъде съм чел, че се дава стипендия за успехи на деца на 1-3-то място на ПМС?
Има ли наистина подобно нещо или бъркам? Стипендията нали е за успехи, а не социална и ако се дава - дава се без условия, а не с 2 папки документи?
Важи ли за малки деца от основния  курс - 5-7-ми клас?
Ако да - какво по дяволите се прави и къде се подава искане за стипендия?

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ma_darbi-2013.pdf

стр. 8, т.2.25

# 358

Мерси.

Шест състезателни групи по математика – по една за всеки от класовете –
VІ, VІІ, VІІІ, ІХ, Х, и ХІ клас.

Липсата на 5-ти и 12-ти клас - печатна грешка или не?

# 359

Мерси.

Шест състезателни групи по математика – по една за всеки от класовете –
VІ, VІІ, VІІІ, ІХ, Х, и ХІ клас.

Липсата на 5-ти и 12-ти клас - печатна грешка или не?

Не. 12 клас завършват и няма да са ученици за да я получават, а 5 клас е отпаднал преди години поради липса на пари. Някога е имало и за 4 клас.

Общи условия

Активация на акаунт