Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 37 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Страшно ви завиждам на всички, които сте успели. Толкова пъти се опитвах и нъц. И сега пак, бях решил от днес да не пуша и ето още в 10 ч сутринта се пробих.
Който е успял да се откаже, има такава страхотна воля, че за мен е направо като извънземен.
Вчера видях познат. Разговорихме се и така разбрах, че е спрял цигарите от 1 месец. Беше страстен и страшен пушач-по 3 кутии на ден пушеше. Прочел Алън Кар и за една нощ спрял да пуши. Много е доволен от решението си, както той сам сподели. Няма невъзможни неща, дори и да откажеш цигарите.

# 556
Здравейте пак от мен, все така непушеща... да взема освен и аз да я прочета тази книга. Много я хвалите всички, взе да ме хваща любопитството.

елказелка недей де! Simple Smile Това е толкова много време. Знаеш ли, че реално сега си точно в периода, в който си свалила почти на половина риска от рак и други сърдечни заболявания, отколкото при пушачите. Успех и не се предавай толкова лесно!   bouquet

# 557
  • София
И мен взе да ми става любопитно какво толкова има в тая книга. Simple Smile Една приятелка я има (макар че на нея не ѝ подейства), ще я взема някой път да ѝ хвърля едно око...

Татко Мецан, и на мен ми се струваше невъзможно, но стана с много мотивация и малко воля. Според мен това е разковничето - откриеш ли нещото, което да те мотивира, оттам нататък спирането е достижимо дори за заклети пушачи. При мен стимулът беше желанието за бебе, при някои причините са здравословни, при други - финансови и т.н.

елказелка, не се отказвайте с мъжа ти! Занимавайте съзнанието и времето си с други неща, пийте много вода, яжте плодове, хванете някакво хоби... Огромен плюс ти е това, че сте заедно с мъжа ти в това начинание, използвай го в своя полза, подкрепяйте се взаимно и ще успеете, сигурна съм.  bouquet

П.П. И в нашата компания с мъжа ми почти всички са пушачи. Мислех, че това ще ми е проблем, че много ще ми се допушва, но пак ще се повторя - има ли мотивация, е много по-лесно. В момента цигарите не само, че не ми пречат, а и се радвам, че около мен се пуши, защото ако спреш цигарите и в началото избягваш пушачи и цигарен дим, после сблъскването с тях е още по-неприятно.

# 558
Страшно ви завиждам на всички, които сте успели. Толкова пъти се опитвах и нъц. И сега пак, бях решил от днес да не пуша и ето още в 10 ч сутринта се пробих.
Който е успял да се откаже, има такава страхотна воля, че за мен е направо като извънземен.

продължавай да опитваш, просто един път ще се окаже успешен!
Мисли,чети,пробвай различни начини докато откриеш твоя!
Успех, и...не сме извънземни  Laughing !

# 559
И аз, както е казал Марк Твен, съм опитвал сигурно 2000 пъти. При мен не става. И въпросната книга изчетох, и други много такива книги. И знам колко е вредно, и как съкращава живота, пък и що пари отиват. Ама на някои хора като мен не им се получава просто.

# 560
И аз, както е казал Марк Твен, съм опитвал сигурно 2000 пъти. При мен не става. И въпросната книга изчетох, и други много такива книги. И знам колко е вредно, и как съкращава живота, пък и що пари отиват. Ама на някои хора като мен не им се получава просто.
Не е станало засега, но ако не пробваш няма да знаеш кога ще е решаващия път!
При мен все още ме поддържа финансовия момент, постоянно мисля как да спестя, и ето ти едни 150 лв за мен   Wink
Мога да пиша за многото + да не пушиш, а не мога да се сетя за причина да пуша...

# 561
Точно така, имаше една книга, не помня вече автора, английски експерт-счетоводител, който пушел по 5 кутии на ден. Сега не пуши и дори си сменил професията - станал е консултант по отказване на цигарите;)

В тази книга има глава - предимства на непушача - много дълга и т.н.
Двадесет и трета глава мисля, че беше - озаглавена "Предимства на пушача".

Следва - празен лист и Двадесет и четвърта глава:)

Естествено, че няма НИТО ЕДНО предимство да се пуши. нито едно. И все пак, на мен кутия на ден не ми стига.

# 562
Точно така, имаше една книга, не помня вече автора, английски експерт-счетоводител, който пушел по 5 кутии на ден. Сега не пуши и дори си сменил професията - станал е консултант по отказване на цигарите;)

В тази книга има глава - предимства на непушача - много дълга и т.н.
Двадесет и трета глава мисля, че беше - озаглавена "Предимства на пушача".

Следва - празен лист и Двадесет и четвърта глава:)

Естествено, че няма НИТО ЕДНО предимство да се пуши. нито едно. И все пак, на мен кутия на ден не ми стига.

хаха, наистина интересно с предимствата на пушача-празна страница.
Аз просто се замислих сега защо да не отида да запаля(имам и цигари) и не мога да се сетя защо, нищо не ме спира.
Казала съм, пак ще повторя, май пушеХ напук на забраните.Всеки ми мрънкаше за тези цигари...накрая ме оставиха на мира и аз "тях" ги оставих,хаха
Предполагам,че просто ти е навик...засега, после се намират други  Simple Smile .

# 563
Татко Мецан, тази книга е Библията на темата. Едници са тези дето на са я чели  Wink  Я вземи я прочети, че аз с нея ги отказах. Имах се за слаба и безволева, но вече знам, че не съм такава. Всъщност открих, че съм много дисциплинирана и силна и изобщо "прогледнах", един вид, за себе си.

# 564
  • София
Аз пак ще взема да я прочета тази книга,защото в момента, не виждам какво му е толкова лошото да пуша.Както писах от няколко дни се въздържам да запаля,само си спомням хубавото чуство на замайване,когато се прибера от работа,и запаля една цигара преди лягане.Скришом от децата,разбира се,защото ние не пушим.

# 565
Аз пак ще взема да я прочета тази книга,защото в момента, не виждам какво му е толкова лошото да пуша.Както писах от няколко дни се въздържам да запаля,само си спомням хубавото чуство на замайване,когато се прибера от работа,и запаля една цигара преди лягане.Скришом от децата,разбира се,защото ние не пушим.

не знам какво да кажа за "не виждам какво му е толкова лошото да пуша" , а кое му е хубавото?
Само питам, не се заяждам.Просто защото както споменах по-горе,че се чудя защо да не запаля като нищо не ме спира?

# 566
Зеленце, въобще не ми се пишат лекции. То и зависимостта ти замъглява съзнанието и те кара да си мислиш, че няма нищо лошо. За мен едно от най-ценните неща, които си извоювах е свободата. Мислите ми се откопчиха от това робство. Постоянно да ги мисля, имам ли, нямам ли. Когато отивам някъде, къде ще пуша, колко често ще мога, а огънче имам ли. Да пуша в пек и мраз, на терасата като прокажена, да мисля други неща и част от мислите ми винаги да е в цигарите, защото абстиненцията започва около половин час след пушене и неусетно малко по малко гризе. Ама е толова потайна и проклета, че човек не се осъзнава. Гледам сега майка ми, която "само с една" пропуши пак, гледам я каква е зомбирана и само гледа да си открадне време да отиде да изпафка една. Противно ми е, че съм била такава. И аз си мислех, обичам да пуша, ще си пуша, щото ми е кеф и не искам да ги отказвам. Обаче гледам пушачите с търсещия им поглед, къде да дръпнат, ако пък, недай си Боже, предстои някакво по-продължително събитие, по време на което няма да се пуши настава голям стрес и осъзнат и неосъзнат, защото мозъкът се побърква от мисълта, че няма да я има дозата.

Тези неща и преди съм ги казвала, за някои сигурно се повтарям вече.

Не мрънкам на пушачите, не ми пречат, стига да не ми опушват детето. Не ми пречи дима, никой не ми смърди и да смърди си е негов избор. Ако трябва да съм съвсем честна, гледам с леко задоволсво на пушачите и тиха радост, че вече не съм такава. Не им натяквам да спират. Дори моят мъж пуши и чакам да видя нишан на колебание у него, но още няма. А и не мисля, че той би ги отказал. Ако го направо обаче, би ми преобърнал представите за себе си.

Голяма плеяда стана и лекция пак. Извинете!

Щастлива съм, че съм свободна! Party

ПП За здраве, за пари и други "дребни" придобивки от отказването няма да дрънкам  Wink

# 567
  • София
ColdAsIce ,ако знаеш колко познато ми звучи,все едно аз съм го писала,преди години.Ето от такава мотивация имам нужда,да ми припомните защо не трябва да ги искам.

# 568
ColdAsIce,  newsm51
благодаря ти,че сподели. Имах нужда да прочета цялата тази лекция, за всичко това мисля и аз, в моменти (мънички такива) , когато ми се обажда дяволчето.
Ама ме учудва как така не мрънкаш на мъжа си, аз...такова...(не трябва да се меся),
пожелавам си просто един ден да изчезнат от лицето на земята и никой да не ги мисли.
И още, след време и аз ли така ще разсъждавам? Да не ми пречат пушачите, и да не им мрънкам? newsm78

# 569
Не му мрънкам, щото е телец  Tired И с мрънкане една наркоманска глава само може да я накараш да бие контра. И знам, че само ще си тровя аз нервите, ако му забелязвам. Иде ми да му ги намачкам и да му ги завра в устата (буквално), ама си трая. А там пък колко са скъпи  ooooh! Обаче се хващам, че на няколко пъти като ми измрънка, че искам да купя някаква неналожителна покупка се възползвах от непушачеството...ако мъ ръзбирати  Blush

Общи условия

Активация на акаунт