Отговори
# 585
Момичета здравейте!
Бузанката е вече по-добре..няма го дългия сопол..и спа по-спокойно и сучеше по начестичко и повечко.. Simple Smile
Искам да ви попитам -колко време може да трае урината след вземането и?Говоря за контейнерчето което се залепя..трябва да занеса да я занеса ,изпишка се в 10.45..до колко време е годна за изследване?Някой наясно ли е?

# 586

Каня се да питам от известно време и все ми убягва мисълта - как режете ноктите на бебоците - прави или оформятекато дъга/ доколкото е възможно на тези миниатюри Simple Smile/ ? С баткото имам спомен, че като ги режех на дъга, един нокът се беше забил и известно време имаше зачервяване. Сега режа прави, но ако не режа често, само малко да порастнат и ъгълчетата се подгъват... newsm78

Аз ги режа право. Именно, заради този случай, който описваш с баткото ви ме е страх да ги оформям на дъга. Верно, че изглежда по-прилежно ама не искам да стане някоя беля, че доста си боли, като се вреже нокът...

А и честита месечинка на всички бебоци, извинявам се, че забравих   bouquet

За гърнето.. раничко ми се струва...
Ще споделя един случай с Елина в случай, че има нещо подобно и при друг бебок. Дни наред Елина издаваше един звук между кашляне и задавяне (все едно е глътнала косъм) , та като чета колко болни дечица има и си викам да не сме лепнали нещо, и я заведох при педи. Тя сподели, че не ни е зачервено гърлото и просто и е суха устата, явно заради пролетния въздух.  Та оттогава предлагам по-често вода и ми препоръча чай от лайка. Взех от от гранулираният на Хип и много ни хареса. Та оттогава не издава този звук. Споделям просто, като съвет, да не се шашне някое мамче, като мен Simple Smile
А за тези хлътнали фонтанели.. изтръпнах, като ви чета  Tired 

# 587
И аз са ви искам за съфорумен зет, ама Skrita FUsta вече ни "пазари" Heart Eyes
Сложихме ризата и вратовръзката и ще ви искаме  Heart Eyes
Скрит текст:

# 588
Урината до 2 часа от взимането може да се занесе.
Мина е болна - хрема и кашлица. Кашлицата може и да е от стичащи се в гърлото секрети, но не съм сигурна. Иначе хубаво спа от 11 до 6,30 непробудно, като преди лягане почистихме носа, сложихме Виброцил и й надигнах горната част на тялото с възтлавница. Даже не е хъркало нослето. Но сега киха, нослето хрипти и периодично накашля. Давам разните там хомеопатии, плюс панадол и витамин С. Правим и инхалации, да видим дали ще отървем АБ.
Бобо му мина конюктивита и днес е на градина.
Овко съм давала на Бобо като беше малък, ядеше ги.
Млякото Бейбилав не знам точно колко е калорично, но навремето Бобо с това мляко му забавих темпа на дебелеене. Пръвото му беше Фризо и го надуваше като бройлер. Имали сме месеци, когато с Фризото ми е качвал по кило и шестотин. С Бейбилав на година беше 10,7 кг, което си е напълно в нормите.
Режа ноктите прави.
До пролетно почистване няма да го докарам с тези постоянно боледуващи деца. Не се и пъна въобще. Хазяйката си има една жена дето й помага в домакинството - ще я викнем да измие прозорците и да пооправи. Лятото ще изперем килимите и разни други домашни текстили и туй ще е.
За отучването от памперса нашият опит е доста несполучлив. Борис на 8 месеца започнах да го слагам на гърне. Още с първото слагане се изпишка и много бързо разбра за какво седи там. Малко след годинката нямахме вече издънки с наакване. Малко по-късно го научихме и за чуркането. Но това като е буден. За през нощта и до днес се напикава и му слагаме нощно време памперс. Вдигаме го нощес да чурка, тренировъчни гащи му обуваме и въпреки това две нощи ако е сух, на третата се опикава. Според доки се дължи на силната му емоционалност, според мен на дълбокия сън. Но така, купуваме памперси за петмесечно и почти четиригодишно. Доки каза, че ще се израсте. В интерес на истината и аз като дете съм страдала от нощно напикаване, може и наследственост да има. Но това е при нас. С памперса - пълен крах.
Фуста, голям чаровник - тежко го дава.

# 589
Отдавна не съм писала, но чета редовно!  Hug
И аз да благодаря на Поли. След като вече втори пакет Пуфис ми се падна дефектен-остава гелчето по кожата на Теди, взехме бейбилав и съм много доволна. Естествено забравих за сапуна! Купих и дм-ското АМ и съм доволна. Уж Аптамила се доближава най-много до майчината кърма, но това определено ми се стори по- вкусно. Теди няма никакви претенции, но пък на мен ми излиза доста по-евтино  Grinning
Вчера го оставих на брат ми за 2 часа и ходихме с мъжо по магазините. Да ви кажа за дървеното столче. Видях го, но то няма табла за ядене  Shocked  newsm78
Купих една гумена книжка, пищялка. Е казвам ви няма такъв кеф-мачка я , яде я естествено, разглежда я- вчера 1 час не я пусна!!!
Аз ще изчакам да мине ваксината на 24.04(малко сме назад) и тогава ще захранвам, така, че моята снимка ще е с някоя играчка, която облизваме:-)
Теди вече се върти нон стоп- на спалнята го оставям само ограден, че прави по няколко врътки и хоп на края на спалнята  Grinning
Изчезвам, че Мрънкалчев ме вика Simple Smile

# 590
Здравейте от нас  Hug
Голяма каръщина ми е днес. Сутринта се стъкмихме с Иво, облякохме се по-дебеличко и излязохме до ДМ да направим карта и да купим памперси. То се оказа, че са се изчерпали. Така става като се каня цяла седмица и днес чак стигнах до магазина. Уж щели да получават стока в петък та да видим.
За гърнето и аз споделям мнението, че е раничко. Аз още не го слагам седнал, а позата в гърнето си е седнала.Мисля като преполови 6-тия месец да се пробвам, а то ще си покаже. Тогава ще опитам и едно заместено хранене- мисля, че тази мисия ще е по-трудна.
Да се оплача: От тези пюрета с ориз се запича моя синковец и по 3 дни не ака. Нерви се не иска да яде, защото му е тежко на коремчето. В крайна сметка му давам круша на Хип и до няколко часа има резултат. За жалост няма много голям избор на пюрета без картоф морков и ориз (запичащите компоненти) и се ориентирам към домашно приготвяне.  eat tongue2

# 591
  • на Русе
Здравейте! И ние правим днес половин годинка.  Heart Eyes Довечера ще си направим купон с пица за децата и бира за мен и сестра ми  Flutter
Моята бебка сега пие от млякото на ДМ и много й харесва. Увеличихме дори дозата до 150мл. Преди това беше на Милумил, но това й харесва много повече. Нашето педи каза, че Милумила е за бебета с проблемно тегло и наддавали повече от него.
Нашето захранване е доникъде. Вчера почнах наново да въвеждам броколи - харесват й, но цяла нощ пръцка и плака. Затова днес яде само тиквичка и картоф. Ако не успея да намеря тиква или пащърнак, утре ще дам ябълка, после банан и нататък както дойде.
Сребри, авокадото е много вкусно с банан или с крема сирене. Но трябва да се сложи и лимонов сок, иначе почернява бързо.
Мисли, страхотен зет си имаш, Скрита фуста  Heart Eyes
Simonap, честита месечинка!
Ще ставам, че продуктите за пицата са още в магазина  Whistling

# 592
За жалост няма много голям избор на пюрета без картоф морков и ориз (запичащите компоненти) и се ориентирам към домашно приготвяне.  eat tongue2

Аз приготвям домашни, но и в тях основата ми винаги е или картоф, или ориз /моркова и при двете неща фигурира при нас/. Иначе нямам идея как ще го докарам от към количество и да нахранва детето, все пак. Ти какво смяташ да приготвяш вкъщи без тези неща, ще ми е полезно да взаимствам някаква идейка.

# 593
Здравейте:)
Аз приготвям домашни ако може да се каже, картофи имам домашни, добавям или морков или тиква на Хипп, та моркова е запичащ уж, но пък картоф и тиква си е резливо  Mr. Green Днес предложих лъжичка от броколито, ако не беше нагладно съм сигурна, че щеше да повърне Whistling Следва оризовара каша и пюренцето на Хипп с нежните зелени зеленчуци, които показахте:)
Сребри, авокадото е много вкусно с банан или с крема сирене. Но трябва да се сложи и лимонов сок, иначе почернява бързо.
Пасирано с банан и лим. сок ли? И на мен нещо не ми допада..

Взехте да ме зарибявате с ДМския сапун, иначе аз карта си имам, но ми е малко далече..

Моя маймун пишка като го сложа по корем, и аз смятам, че сега му е рано за гърне, а за акането хич няма схема..

# 594
*Белоснежка*, и аз се чудя много. newsm78 За сега съм на броколи, които варя доста за да стане гладко кремообразно пюре. Мисля и тиквичка да направя. Не зная как ще ти се получи с количеството, защото на теб ти трябва повечко. Аз 1 глава броколи разделих на 4-5 хранения. Мисля когато давам морковено или картофено пюре, след обед да дам по-разхлабващо плодово, защото при нас се получава (запек) newsm73

chef Вие слагате ли някакъв вид мазнина в домашно приготвеното пюре? Казват, че по-добре се усвоява

На мен броколите не ми се видяха много гадни, въпрос на вкус....

# 595
Рокси,  Какъв е тоя сапун
oops Пак не съм разбрала

# 596
  • София
Ноктите му режа без да оформям дъга. Само на палеца и показалеца има нужда малко да заобля. Аз съм маникюрист и искам да са му красиви плочките като стане мъж.

Това не е ли въпрос на ген? Аз имам ръцете на баща ми - къси пръсти и широки нокти, а брат ми - на майка ми - изключително дълги пръсти и разкошна плочка  Peace

Мноооого ми хареса малкият джентълмен, да го нацелуваш от мен  Hug

Всички болни дечица да оздравяват  Hug, че е истински кошмар, ние още влачим хремата  Tired

Азария, да, слага се мазнина  Peace
Скрит текст:
Към пюретата, за по-добро усвояване от организма, след първия месец се добавя съответното количество олио/ масло. Препоръчва се студено пресован зехтин - "Extra Virgin".
* В купешките пюрета олио/ масло не се добавя, защото те по принцип вече съдържат такова. Количество олио/ зехтин/ разтопено краве масло при домашно приготвяне на пюрета:
1-ви ден – 1 капка
2-ри ден – 2 капки
3-ти ден – 5 капки
4-ти ден – ¼ ч.л.
5-ти ден – ½ ч.л. (3 гр)
6-и ден и следващи дни – 1 ч.л. (5-6 гр).

# 597
Днес правих броколи, тиква и картоф на пара. Стана много вкусно и учудващо без никакви бучици пюрето (досега при картоф все ми ставаше на бучки, кога малки, кога по-големи, които махах). Много му хареса на малчо. Утре ще направя картоф с морков и броколи. За след това съм взела тиквички и авокадо. На мен пък авокадото много ми харесва. Но трябва да е узряло. Да не би да го ядете все още твърдо? Оставете го да омекне, малко да му почернее външната обвивка. Страхотно е нарязано на малки парченца към зелена салата. Или като пастет/дип върху препечена филийка - мммм   chef

Редактирам се: оставих малкия на земята и съвсем спокойно се придвижва сам из стаята. Пълзобута се назад, върти се в кръг, стига си до разни играчки. Определено е на път да пропълзи  Thinking

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 17:07 от dion

# 598
А каква е идеята толкова малки бебета да се държат над гърнето? newsm78
Идеята е да се научат да си вършат нуждите извън памперса, а не да се влачат до 3 год. с него.Защото колкото по-рано свикнат,толкова по - лесно се приучват да ползват тоалетна и да казват(когато могат,разбира се) каква нужда имат.

С голямата ми дъщеря бях непрекъснато наставлявана да я слагам на гърне от 6м. Доста прочетох по темата и това ранно приучване се отрича, поради причината, че на тази крехка възраст нервно-мускулната система  не е достатъчно зряла за да контролира пикочния мехур и червата. Често това ранно поставяне на гърне би могло да има обратния ефект.  Сложих я на гърне на 2 години,резултата постигнах много бързо - за около 2 седмици. Просто си беше готова и разбра за какво става въпрос. Отначало слагах нощен памперс, но след като известно време беше сух, престанах. Почти не съм имала инциденти с напишкване. Сега мисля да процедирам по същия начин.
Има една страхотна книга "Изкуството да бъдеш родител", където доста подробно и интересно са застъпени такива теми, препоръчвам вия, ако не сте я чели.

# 599
Рокси,  Какъв е тоя сапун
oops Пак не съм разбрала

Denk Mit  Wink ще пробвам да натъркам някой път с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт