Отговори
# 570
  • София
Привет и от нас.

Честита половин годинка на всички празнуващи, ние сме утре Simple Smile и понеже тати пости, току що намерих една постна рецепта за сладкиш за да отбележим събитието.

Ние изкарахме една седмица на Сандански. Чудничко беше. Адриан направи втора част на плувните си приключения като вече се смееше в басейна и даже........... успя да заспи вътре  Laughing (естествено докато татко му го държеше де). Иначе ние бяхме много свежа компания, първоначално майки с деца, а през уикенда се присъединиха и татковците. По пример на по-опитнит е майки в 21 ч. слагахме децата да спят и слизахме долу да играем карти..... ако бях сама едва ли щях да се престраша, но нямаше никакъв проблем. От време на време се качвахме до стаите да слухтим, дали някое от бебетата се е събудило. В каквато поза го слагах, в такава го намирах - спеше си идеално.

За съжаление аз успях да настина там. Само хрема имам, но е гадно. Слава богу на дребньо нищо му няма Simple Smile

Желач бързо оздравяване на всички болни.

Птиците това с урината не е никакъв проблем. Ние го правихме Адриан като беше на 2 месеца. С тези контейнерчета става за нула време.

# 571
Момичета, как са фонтанелките при вашите деца? На Зарчето нещо ми се струва малко хлътнала  Thinking
Аз имах инцидент с мишката в събота и сега няколко дни съм на тръни. Днес докато стоях на компютъра той си ревеше кротко в леглото  Laughing  накрая го взех в мен и поглеждам..изтръпнах направо главата му се беше променила, толкова му беше хлътнала фонтанелата. Естествено много се изплаших, започнах да ровя из гугъл и прочетох, че се дължи на обезводняване  newsm78 В интерес на истината след около 10-тина мин. си придоби нормалния вид, но определено и на мен ми се струва по-хлътнала и по голяма отпреди. А често забравям за вит.Д и вода не пие  Rolling Eyes
Птиците кой ден започваш картофа? Да се водим..

# 572
  • София
Момичета, как са фонтанелките при вашите деца? На Зарчето нещо ми се струва малко хлътнала  Thinking
Аз имах инцидент с мишката в събота и сега няколко дни съм на тръни. Днес докато стоях на компютъра той си ревеше кротко в леглото  Laughing  накрая го взех в мен и поглеждам..изтръпнах направо главата му се беше променила, толкова му беше хлътнала фонтанелата. Естествено много се изплаших, започнах да ровя из гугъл и прочетох, че се дължи на обезводняване  newsm78 В интерес на истината след около 10-тина мин. си придоби нормалния вид, но определено и на мен ми се струва по-хлътнала и по голяма отпреди. А често забравям за вит.Д и вода не пие  Rolling Eyes

Горе-долу същото се получи и при нас. Като написах поста, го метнах в леглото, като полежа малко - изправи се доста, като го дигнах - пак хлътна, но не чак толкова. За обезводняването и аз го четох, но той пийва вода всеки ден (не много, но все пак поема нещо). Но определено на моменти е по-хлътнала отколкото преди  Tired Единствено се успокоявам с това, че хлътналата е в пъти по-безобидна от изпъкналата  Peace

# 573
за Ганчев не съм ги ползвала, но за Хип пишат същото по чуждите форуми. Но Няма да се вторачвам в това. Днес хапнахме тиква Simple Smile

# 574
Да, да и аз Деси с това се успокоявам, дори като падна следях да не изпъкне. Ако не забравя ще питам педиатърката, но..струва ми се че ще забравя  hahaha

# 575
Такаааа, най-накрая приспах  домочадието и мога да се отдам  на писания. Днес съм супер активна, чак преизпълних програмата- спретнах една бърза торта с готови блатове и заквасена сметана, ще видим утре резултата.

а сега по темите:
Подръпвам пишката  при всяко къпане. В началото много се бях шашнала, добре, че ММ взе нещата в ръце и след 40-тия ден се почнаха процедурите. Сега главичката излиза, но ме е страх. Май ще оставя педиатърката да свърши същинската работа. И аз каквито неща прочетох в нета  направо се шашнах дали не съм го повредила детето, но   newsm10

Днес почнахме със зеленчуковите пюрета. До сега само плодови е ял (ябълка и банан).  Всичко си правя домашно, доставя ми такова удоволствие.  Simple Smile .  Днес беше тиква (2с.л.) и стана що годе вкусно. Най-много обича банан, не смогвам да давам.  За утре съм замислила пак тиква и след обяд ябълки

На консултация  сме на 17 и както се изрази лекарката "другия път ще го малтретираме" т.е. ще има 2 ваксини, кръв, урина.  Ще искаме и направление за кожен, че все още му излизат обривчета на бузките.

Добър вечер и от мен.Пак съм гроги, хора.Не знам как се справяте вие, ама аз нещо генерално бъркам явно.Не знам от години ли е, от какво е?Както имах желание за 2-ро дете,така лека-полека започва да ми се изпарява нещо  ooooh! Срам ме е да го кажа,ама понякога ми писва да съм 24 часа с детето  Embarassed Искам да си имам поне един час за мен,но уви - нямам.Не помня откога не съм се наспивала като хората,не помня от кога не съм яла като хората, а не все да бързам...Караме се за глупости с ММ и то защото и 2-мата сме преуморени.Той се прибира адски изморен и иска да хапне,да се изкъпе и да легне и въпреки всичко намира сили да помогне с къпането.Ама ето днес почива и уж щеше да гледа детето,ама разбира се след като си изпие кафето на спокойствие,изпуши си цигарката и спокойно отиде до  smile3550Ами то станало обяд  #CrazyАз правя пюре,храня малкия и чак тогава сядам да се цедя,пиейки кафе и приспивайки малкия.Поне сготви днес  Simple SmileДойде после легна и откърти с Коко.А, аз мия цялата цапаница в кухнята,правя тетрата за Коко,правя му кисел и като отидох да си лягам уж,то станало 17.00ч. и Коко се е събудил.Пак хапване и приспиване.Та откраднах 1/2 час да положа морна главица.После исках да гледам новия сериал по БТВ,ама то съвпадна с къпане, обличане и хранене.Влезнах накрая и аз в банята и после хапнах,ами то 23.23 ч. И сега се цедя.Е, честно няма по-изморително нещо от  това да си майка  Tired Ще викам аз майка пак за някой друг ден,май  Grinning

Srebrina81 невероятно е, но сякаш описваш моя ден. С тази разлика, че аз не се цедя. ММ постоянно трябва да го гоня  с детето да му го дам. На всичко отгоре сега си купи трактор и във всяко свободно време е в гаража. От което аз се изнервям, сипвам му го и ето кавгата е на лице. Дано нещата се подобрят за всички ни, и ние сме хора, имаме нужда от малко време за себе си.

За пишкането в гърне - не съм мислила, че толкова рано ще почнем да го използваме. Слагам го веднага след сън, почти винаги след ядене, и когато будува повече време. Гледам да не го държа повече от 2-3 минути за да не се изнервя. Не искам да го свързва с нещо неприятно. Оказа се, че без да знам съм купила гърне за момченце  Grinning  и той вече си знае, сложа ли го на гърнето, казвам пишшшш и той пишка. После има "Бравооо" . Пляскаме с ръце  smile3501 (включително и той) и това е. С акането нямаме голям напредък, но сега го наблюдавам и ще му хвана спатиите.
Утре ще пробвам да го снимам и ще покажа

Ох стана много дълго. Ще лягам
Честити месечинки на празнуващите и бързо оздравяване на болничките сладури (а те всичките са много хубави)

Щях да пиша и друго ама забравих
Лека нощ на всички     bouquet

# 576
Добро утро с чаша кафе.
Столчето не съм го виждала на живо и предполагам това ще е цената.
Честита месечинка на всички празнуващи.
Имаше и още нещо, но забравих вече.
Хубав ден.

# 577
 Добро утро и от мен. Аз нещо последно време започнах късно да лягам и късно към девет да ставам. ама днес реших да сменям графика, та станах по-раничко. Само дето домочадието спи и се възползвам от малко време за себе си,че станат ли се завърта колелото Simple Smile
 Каня се да питам от известно време и все ми убягва мисълта - как режете ноктите на бебоците - прави или оформятекато дъга/ доколкото е възможно на тези миниатюри Simple Smile/ ? С баткото имам спомен, че като ги режех на дъга, един нокът се беше забил и известно време имаше зачервяване. Сега режа прави, но ако не режа често, само малко да порастнат и ъгълчетата се подгъват... newsm78
  За Ганчев - това, което прочетох тук, са мнения на хора, които са работили или познават хора, които работят там. Никъде не видях аз умишлено създаване на лошо мнение, не виждам за какво им е. С баткото съм давала - най-вече заради финансовия момент. Сега по-сериозно ще се замисля преди да купя от тях и по-скоро няма да купувам. Аз самата едно лято съм работила в местна консервна фабрика, лепяхме етикети, подреждахме палети. Еми да указанията бяха- ако има нещо "некрасиво" и неестествено - буболечка, листо, камъче - там се слага етикет да не се вижда. От тогава избягвам да купувам готови консерви.

# 578
  • под тепетата
Добрютро и от мен! Simple Smile Смогнах най-сетне да седна да пиша на тоя компютър, не само да чета!:)
От време на време и нашата фонтанела ми изглежда хлътнала, но в други моменти е нормална, изобщо дори не смятам да се образовам на какво е признак изпъкналата, че в още един филм да се вкарвам не ми се иска. И аз позабравям да предлагам вода, но и тя така или иначе пие само по няколко глътки, почти нищо извън млякото.
Отпреди месец близо преминахме от НАН на Бейбилов и за първи път откакто се е родила Магдалена има такива дебели бузки, дали новото мляко е по-калорично или просто сега си наваксва детето? Не ми се иска да е дебеланка, а яде 5 пъти по около 150-160 мл. Някой има ли такива наблюдения за тези млека?
Смятам скоро да започна захранването и искам да ви питам вие в какво варите зеленчуците на пара? Искам да й взема някаква малка тенджерка, да си е само за нея, обаче какво приспособление за готвене на пара мога да ползвам? Помня, че съм виждала едни метални ветрила, които се свиват и разгъват според размера на съда, но не помня къде съм ги гледала... И така ме е яд на мен си - тая есен и зима толкова тикви домашни изядохме - кой да се сети, че това малко човече ще се захрани един ден и да бяхме оставили едно парче поне за нея... а сега ще трябва да обикалям бабите из квартала за домашни зеленчуци! ooooh!
Аз режа ноктите, поне се опитвам, на дъга и първите седмици на 2-3 пъти й се беше забило едно ъгълче, но забелязах, че става, когато не съм изрязала нокътчето докрай, а от бързане съм го дръпнала и е останало малко в крайчето. Сега съм по-внимателна и не се е получавало повече.
Успях един път да я изакам в тоалетната! Simple Smile Обаче разбрах, че не е добра идея, трябва да си има гърне детето и да си прави асоциациите с него, а така докато я държах, тя разглеждаше наоколо, че всичко е ново за нея и забравя за какво сме отишли, а беше започнала вече да върши работата. Simple Smile Пък като си види стъпалата наблизо и съвсем се отнася!  Laughing Тези дни ще й купя гърне и започвам да я дебна и за пишкането.
Къщата вече се събуди, моето време изтече. После пак ще пиша, че имах и друго, ама да не се заричам много! Simple Smile

# 579
А каква е идеята толкова малки бебета да се държат над гърнето? newsm78

# 580
А каква е идеята толкова малки бебета да се държат над гърнето? newsm78
Идеята е да се научат да си вършат нуждите извън памперса, а не да се влачат до 3 год. с него.Защото колкото по-рано свикнат,толкова по - лесно се приучват да ползват тоалетна и да казват(когато могат,разбира се) каква нужда имат.

# 581
Привет, момичета!  Hug Липсвах ли ви?  Mr. Green
Ние успяхме да опазим Катрин здрава, пу-пу, че ММ беше с хрема, кашлица. Аз се разминах само с болки в гърлото, но пих Осциликокцинум веднага щом той каза, че го боли гърлото и му е "тръпкаво" и така няколко дни, освен това вит. C с удължено действие и Хексоларетен. Обаче, имахме мрънчава седмица - Катрин искаше да суче по-често (на 2ч.), спеше по-малко, заспиваше трудно, а като будуваше беше киселоч, е ако я забавлявам се радваше, но определено имаше разлика. От вчера е както преди, пу-пу. Мислех си, че не и` стига кърмата, че е от зъбите, че е скок в растежа, не знам какво беше, но се случва за първи път. Освен това и пътувахме, но по пътя спа непробудно. Ходихме до Сливен, през нощта спяхме в едно легло, че като я оставех в нейното и писваше, та май сучеше през цялата нощ  newsm78. От днес започваме захранването, сега съм сложила домашна тиква във фурната. За съжаление в Била Сливен не открих био-зеленчуци, но купихме няколко пюрета от dm.
Поли, благодаря за инфото за памперсите (много съм доволна, не пропускат, за разлика от Памперс), благодаря и за сапуна за петна (изпра старо петно от бяло плюшено гащеризонче).
Катрин не се обръща, извръща се на една страна, ако иска да достигне някоя играчка, от няколко дни я слагаме седнала (вече не се изхлузва надолу както преди).
И накрая - честита месечинка на всички, на които пропуснах да честитя през тези дни. Да сте живи и здрави! Hug

# 582
Добро утро и от мен!Сега да се изкажа и по другите теми:
Stefaniq_87,  Hug Hug Hug Еми,тежко, не тежко ще се справяме някак си  Simple Smile
Аз да се похваля,че майка ще дойде за няколко дни   newsm68 newsm44 Направо ми е неудобно от Пловдив да идва жената,ама какво да се прави!
Милси, питаше за пюретата Овко.Аз съм взимала зеленчуково асорти, ама нещо не му хареса на Коко.Давала съм преди спанак с картофи,но го смесих с кърма и го яде,ама то беше отдавна.Не знам дали обаче е меродавно моето мнение,защото той Коко не е фен много на купените пюрета,включвам в това число Хип,Бебевита.
За ноктите на бебоците:аз ги режа на дъга.Отначало ги режех прави,но Коко по някакъв невероятен начин успяваше да се дере жестоко с ъгълчетата.
За млякото Бейбилов: не съм го ползвала.
Относно гърнето:досега само 1 път се е изпишквал там,ама няма да се отказвам.Не го слагам достатъчно често обаче Sad Държа го 5-10 мин,защото не може да седи стабилно още и да не го изнервям.
А, опитах авокадото: пфуууу,хич не ми хареса,бляк  Sick ММ го сложи в манджата  Grinning, ама и от там го изхвърляхме  Simple Smile

# 583
Добро утро. Като никога и аз ще се включа сутринта в темата.
Идеята за приучаване към гърне прегръщам с две ръце, но аз още не съм го слагала седнал  newsm78 Сега съм в чуденка в каква стойка точно ще го захранвам след ден - два. Иначе имаме гърне, но пък и там ще трябва да стоя на пост да го дебна. Лошото е, че сутрешното му ходене до тоалетна е само в спящо състояние. Обикновено започва да се върти и ..пълни памперса. Много са редки случаите да се събуди и да го изчаквам да си свърши работата та ще видим как ще процедирам.
Ноктите му режа без да оформям дъга. Само на палеца и показалеца има нужда малко да заобля. Аз съм маникюрист и искам да са му красиви плочките като стане мъж.
Сребре все ще ти пиша и все не успявам. Ти си толкова силна жена, не се притеснявай да помрънкваш от време на време та било и из интернет пространството  Peace Естествено това важи за всички майки. Който си мисли, че е лесно да е гледа дете и да се върти домакинство, значи има бавачка.

# 584
Добър ден! Днес се пооспахме и съм по-шен.
Птиците, много сте готини, честита половин годинка! И аз са ви искам за съфорумен зет, ама Skrita FUsta вече ни "пазари" Heart Eyes
Днес съм си поставила амбициозна цел - бърсане на щори и прозорци. Смятам поне единия да избърша, един избърсах и остава още един и едно остъкление на тераса.  #Cussing out Гадория, ама се налага. Аз бърша със спирт или силна ракия първак на влажен парцал и отгоре със съх, става за отрицателно време и бърше по-добре и от най-добрия препата за стъкла, това по мое мнение. Само трябва да севнимава и винаги да се затваря спитра с капачката.
Ще продължа после, че сме наакани.

Общи условия

Активация на акаунт