Отговори
# 600
Птиците това с урината не е никакъв проблем. Ние го правихме Адриан като беше на 2 месеца. С тези контейнерчета става за нула време.
Ти с твойто неземлянски кротко и добро дете изобщо не си критерии  Mr. Green (майтапя се, ама ако на някой ще ми се получи лесно то ще е на Адриан определено  Wink )

Птиците кой ден започваш картофа? Да се водим..

Ами днешното ако е с нормален вид и консистенция, така че броя го здрав и утре получава първата си порция  Laughing Остава да купя мушама за пода и голяма престилка да му вържа на кръста  Mr. Green За нагоре имаме пелеринки на Икеа, само се чудя шапка да му слагам ли, че не ми се мие коса по обед преди разходка  newsm78
И да кажа много е хубав младежа с вратовръзката  Hug

И аз са ви искам за съфорумен зет, ама Skrita FUsta вече ни "пазари" Heart Eyes
Я какъв ви е хубав зетя, а и ние сме си намерили и мома и тъща засега Wink

Иначе за гърнетата подкрепям chovecheto или започваш ЕБХ (естествена бебешка хигиена) от началото, като при нея акцента е родителя да разчита знаците на детето, а не да го насажда на гърнето и да чака.  Или си чакаш годинка и половина някъде когато то може да контролира мускулатурата си и да осъзнава нещата. На тази възраст ще ме прощават гениите сред децата тук, ама едва ли бебето прави нещо осъзнато на гърнето специално.

Ние днес си наобиколихме парка пак, поваля ни малко, ама малко. Сега мусаката се пече, детето спи, миялната мие, а аз чатя ... е прахосмукачката чака, ама да почака  Whistling Та Поли за какво пролетно почистване говорим изобщо  Laughing Ако смогна да измия прозорците ще е добре, ако не ... ще чакат докато мога  Peace

Стискам палци на всички болни да оздравяват и стига вече с тез болести казвам и орисвам аз babydust7
И честити половин годишнини на всички    Party Time

# 601
Мисли, страхотен зет си имаш, Скрита фуста  Heart Eyes
Виж какво с Цвети може да се разхождаме в парка, снахата предполагам няма да се сърди. Да се стопли и ще се разберем  Peace
Птиците..речено - сторено утре и аз ще варя картофа.
Какви прозорци? Цяла седмица дъжд - я си свиркай  Whistling

# 602
Привет от мен и дребосъчка  Simple Smile Това лошо време край няма значи... Crossing Arms Crossing Arms
Тя както свикна всеки ден на разходки и само навън спи през деня цял ден сръдни,муцуни и не спа грам ...  Sick
за гърне-не съм пробвала ,но като видя че ще ака и свалям памперса и тя си се изаква,в него много рядко върши тази работа  Mr. Green
Аз правих пюре от тиквички,картофи и моркови ...ммм много вкусно стана ,а на малката също и хареса   Heart Eyes
Щях още нещо да пиша ,но сега не мога да се сетя.  Mr. Green
Доскоро и приятен ден !!!  Hug

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 20:01 от nade_91

# 603
Здравейте Simple Smile
  Искрено желая бързо оздравяване на всички болнички бебоци и мами Hug Дръжте се, идва хубавото време!
  Ние вчера бяхме на консултация - Александра вече е 8200 гр и 67 см. Расте момичето, вече не изглежда като плондер  Mr. Green
  Аз днес си имам криво бебе - цял ден писука, хленчи, реве, отказва да спи иииии яростно си чеше венчетата. Тези дни очакваме включване.
  Днес страшно много се изплаших... И все още ме е страх... В памперса намерих тъмни зрънца, които аз определих като кръв, но лекарката ни каза, че били оцветени нерезорбирани частички от Дентокинда... Не ми звучи никак правдоподобно, макар и да ми се иска да е истина. Но така или иначе този месец ни се полага направление за  ехография на стомашните органи.  Утре ще ходим...  Praynig
 Мами на дами, помогнете със съвет как се взема урина за изследване от девойчица?
 Белоснежка, благодаря за информацията  Hug Лекарката ми каза, че било образование, подобно на крустичките и ми изписа поредната Джинджира (но не алба, а цинк нещо си), само че аз нямам намерение да я взимам, ще третирам със зехтин, повлиява се добре за сега Simple Smile
 Аз пък съм  хремава. Отново. Минавам за доста стабилна здравословно, но това стоене у дома през зимата си даде отражение Sad  
  И като съм започнала да се оплаквам, ще завърша с топ новината (за мен, разбира се), че свеки идва утре. Все повтарям на мъжо, че не искам да се задържа повече от седмица. Заради нея отлагам и захранването, защото ще дава компетентни съвети, ще се опитва да се налага, което разбира се ще ме изнерви, а аз изключително много държа на психо-здравословна (има ли така дума  Embarassed) среда. Та захранването се отменя до второ нареждане. Ще ви догонваме. Вчера купих оризова каша, но все си мисля, че Алекс може да се запече  newsm78 В крайна сметка оставам на първоначалното си решение - захранвам със зеленчук.  Ох,  забравих да ви споделя как ме съветва лекарката да захранвам - каши - зеленчукови пюрета-  месно-зеленчукови пюрета и всичко това в рамките на един месец, в края на който трябва да съм заместила ДВЕ хранения. Но кой ти слуша, аз за никъде не бързам, информирам се, консултирам се и взимам решения сама (е, добре де, с мъжа ми Simple Smile
  Приключвам, че ми писна от тоз' ми ти негативизъм. Ама ха! Отивам в ъгъла  да се самобичувам .
Приятна вечер и блажено спокойна нощ.  Hug
Редакция: Ето и как изглежда Александра на шест месеца:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 19:38 от tsveti_do

# 604
Чак сега стигнах до вас, мили дами,
защото днес оставих баткото вкъщи да си почива, че снощи имахме гости и успяхме да го сложим да легне чак в 24.00ч . И сутринта като се опитахме да го събудим за градина се оплака, че главата много го боли и го оставих днес вкъщи. Иначе сме добре.

До приготвянето на козунак не стигнах, ама щом направя и се получи хубав ще споделя рецептата.
Информацията за „Ганчев” е от жена, която работи в момента там и въпросната информация е предадена само за мен, но аз реших да я споделя и с вас. Не е злорадстване от друга фирма или пр.

Честити месечинки на бебоците и честити зъбчета на тези, които си имат вече.
Даниел все още е беззъб, ама все някога ще се появят. Не бързам 

* Winx * благодаря за съвета за козунака. Аз не знаех, че козунака остава хубав след замразяване.
Нашето бънджи е от този тип, който се закача за врата и вече влиза в употреба. Даниел много му харесва.

*  skrita FUstA * страхотен малък джентълмен си имаш.

Хайде доскоро!!!

# 605
  • София

И аз са ви искам за съфорумен зет, ама Skrita FUsta вече ни "пазари" Heart Eyes
Я какъв ви е хубав зетя, а и ние сме си намерили и мома и тъща засега Wink

Тамън се канех да отговоря на Милси със "Сакън!", ма ти, сватйе, си ме изпреварила  Hug

tsveti_do, напълно те разбирам - и моето свеки идва утре и всичко ми е минорно-негативистично. Да кажеш на мъж ти, че даже си много бяла и добра с таз седмица толеранс. На моя след Коледното й гости от 5 дни му казах, че здравословният период за мен е три дни. Толкоз мога да стискам зъби, преди да засъскам за постоянно. Повече не мога  Whistling

Утре съм без кола, което ще рече, че сме обречени да се раСождаме из кварталните панелки и храсталаци  Sad, после пък до петък със свеки, в събота изпращаме ММ къмто другия край на света - изобщо криви дни идат. Дано поне Беболина е на кеф.  Praynig

Доволни, ящни и спокойни бебоци ви пожелавам и ще гледам да се покрия до неделя, че да не омрънкам темата  smile3506

# 606
Еххх, какъв зет хубавец си имаме Hug.  Само да предупредя, че няма да го дам без бой /в случай, че имаме конкуренция/. Naughty
Иначе днес преизпълних плана. Освен прозорец избърсах и остъклението, ама после се сетих, че още ще вали newsm78. Всичко това благодарение на ММ, той  гледа Йоана. Това ще е пролетното чистене.
Нямам идея как се взима стерилна урина от бебе момиченце и не мога да помогна. Някой ако знае да сподели, чак ми стана любопитно.
Оставям ви, че изпитвам непреодолимо желание да се гмурна под чаршафите, а и Йоана спи.

# 607
tsveti_do аз в момента се мъча да взема урина от моята девойка..е успяхме на обед благодарение на едни залепващи се стерилни торбички-контейнерчета от аптекат за 1.01ст струват ..обаче не можахме да предадем навреме..(ПОЛИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА ЗА ДВАТА ЧАСА-ЩЕ ГО ИМАМ В ПРЕДВИД УТРЕ),та утре още рано ,рано понеже и давам антибиотика в 7 ,ще я измия по-раничко и ще и залепя контейнерчето и дано този път да стане-обикновено сутрин пишка повече и баба и ще търчи да го носи..ами това..и ми казаха урината не е стерилна а просто урина -и е нужно само едно хубаво измиване преди това с водичка!Дано съм ти била полезна!
Ох,много ми е пискливо момиченцето днес..ама е по-добре де..остана само гадната кашлица от която и са червени очите чак.. Sad,но се надявам до ден -два и тя като сопола да изчезне..Утре чакаме лекарката след обяд да ги види и двамата..Баткото въпреки че е вече значително по-добре пак си покашля от време на време..бе ,какъв беше този вирус този път не знам..ама от двете ни семейства със свекървата и свекъра и ние ,почти всички са болни..само аз и ММ не даваме фронта..засега.. Whistling

# 608
Здравейте момичета

При нас нещата вървят много добре със захранването опитахме доста зеленчуци вече има такива който яде с охота и други не. Имаме проблем с акането много е твърдо и днес купих разхлабващ чай и пюре на хип със спанак и сметана и той вечерта ака по - добре. След обедния сън като се събуди първо го кърмя и след 40 минути давам половин плодово пюре за десерт не може да изяде цяло. Имам
един въпрос във връзка с кашите утре смятам да направя кашичка и да му дам. Купих безмлечна на Хумана с ябълка отново ли давате само една лъжичка и постепенно увеличавате или да дам три четири лъжички ще съм благодарна за мнения тя лекарката ми обясняваше но толкова информация ми изсипа,че аз забравих и не си записах.

# 609
А каква е идеята толкова малки бебета да се държат над гърнето? newsm78
Идеята е да се научат да си вършат нуждите извън памперса, а не да се влачат до 3 год. с него.Защото колкото по-рано свикнат,толкова по - лесно се приучват да ползват тоалетна и да казват(когато могат,разбира се) каква нужда имат.

С голямата ми дъщеря бях непрекъснато наставлявана да я слагам на гърне от 6м. Доста прочетох по темата и това ранно приучване се отрича, поради причината, че на тази крехка възраст нервно-мускулната система  не е достатъчно зряла за да контролира пикочния мехур и червата. Често това ранно поставяне на гърне би могло да има обратния ефект.  Сложих я на гърне на 2 години,резултата постигнах много бързо - за около 2 седмици. Просто си беше готова и разбра за какво става въпрос. Отначало слагах нощен памперс, но след като известно време беше сух, престанах. Почти не съм имала инциденти с напишкване. Сега мисля да процедирам по същия начин.
Има една страхотна книга "Изкуството да бъдеш родител", където доста подробно и интересно са застъпени такива теми, препоръчвам вия, ако не сте я чели.
Мисля че никой тук не иска от детето си на 6 месеца да стиска.  Peace Моята цел е когато малкия е на 1 годинка да знае, че гащите не са тоалетна и да казва когато иска да пишка или ака. Аз все още не съм го слагала на гърне, поддържам го над леген, но откакто е станал на 5 месеца не е акал в памперс.

# 610
Здравейте момичета

Купих безмлечна на Хумана с ябълка отново ли давате само една лъжичка и постепенно увеличавате или да дам три четири лъжички ще съм благодарна за мнения тя лекарката ми обясняваше но толкова информация ми изсипа,че аз забравих и не си записах.

Ами аз в началото давам по-толкова 2-3 бебешки лъжички. Без значение пюре, каша... Разбира се ще съм по-внимателна, като въвеждам глутена. Ти си прецени Simple Smile

# 611
  • София
tsveti_do, ciao-ciao ти е казала за контейнерчетата, те наистина са най-удобни. Като отлепиш жълтата лепенка, слагаш контейнерчето така, че отворчето, през което пишка девойката, да се падне в средата, натискаш силно, за да залепне и само чакаш (можеш и памперса да й сложиш, не пречи)  Peace

Лора, това пюре не е най-добрият вариант заради сметаната, млечните се въвеждат много по-късно. Не гледай, че на бурканчето пише 4 месеца  Peace

# 612
Момичета, радвам се ако съм била полезна с едно или друго - памперси, сапуни и т.н. Сигурно прекалявам с този ДМ, ама на мен тук ми е единственият що-годе свестен магазин с качествени стоки за дома и бебето и съм станала експерт по асортимента му.
Бобо след градината беше много оклюмал и каза, че го боли ухо. Имаше съвсем лека температура и затова му дадох половин доза панадол. Взе, че живна. Междувременно се обадих на мъжо да купи някакви обезболяващи капки за уши, че обикновено вечер тези болки се обострят. Засега обаче малкият не се е оплакал и не без основание подозирам, че май си измисля или пък нарича болка нещо по-различно. Например на горчивото казва кисело, нищо чудно и сега да се е объркал. Ще го следим и ако има проблем, утре ще ходим на лекар. Мина е като че ли малко по-добре - направихме 4 инхалации, спокойна и весела е. И нея ще я следим нощес.
Днес въобще не съм давала пюре, няма смисъл като детето не е здраво да го мъча с нови храни.
Миленита, Цвети - съчувствам ви за предстоящите гости. Стискайте зъби, с вас сме!  Mr. Green

# 613
  • София
Еееееех, Поли, благодарско!   bouquet Друго си е, като споделиш и да те разберат/разбират (да се считат и двата смисъла  Mr. Green) особено в този ни емоционално-чувствителен период на мами с бебоци  Peace

А вие бързо се оправяйте и да счезнат всички болежки и бацили! Скоростно оздравяване на всички разболели се!  Praynig

# 614
  • София
tsveti_do, написали са ти вече за колекторите, но да те посъветвам да си вземеш два, аз поне с първия не успях, докато го залепя хубаво и някой успя да поизпръцка едни съвсем нестерилни работи  Laughing Иначе за общо химическо и малко повече от 2 часа да са минали не е проблем, за стерилна обаче задължително до 2 часа трябва да се занесе.

За гърне и аз не бързам и нямам намерение скоро да я слагам. Също съм изчела статиите, че под годинка може и да си вършат работата в гърнето за радост и гордост на родителите, но изобщо не осъзнавт какво правят и какъв е смисълът и това е и моята позиция.

Болничките бързо да се оправят  Hug

Авокадо и аз много обичам и се чудя дали скоро да не пробвам да й дам. Много е хубаво за пюрета, само с вилица става на гладка кашичка, а е много щадящо стомаха и много полезно, на много места го препоръчват като подходящо за захранване. Иначе аз лично го слагам в салати, сандвичи, мачкам си го с топено сирене, извара, различни подправкии после си го мажа на филийка, по много начини го ям  Mr. Green Освен че трябва да е добре узряло (да е меко като се натисне с пръст), не трябва да се подлага на топлинна обработка, т.е. в манджи, а и много бързо потъмнява и ако не се изяде веднага е добре да се слага лимонов сок  Peace

Общи условия

Активация на акаунт