Отговори
# 615
Благодаря за подкрепата момичета Simple Smile  Ще се си мисля за вас, в трудните моменти Wink
А сега сериозно  - лекарката беше категорична да не използвам залепено контейнерче. Посъветва ме да слагам Алекс над леген и с " пиш- пиш"  да я предразположа да се изпишка  Grinning А аз не съм от особено търпеливите  Embarassed

# 616
  • София
Благодаря за подкрепата момичета Simple Smile  Ще се си мисля за вас, в трудните моменти Wink
А сега сериозно  - лекарката беше категорична да не използвам залепено контейнерче. Посъветва ме да слагам Алекс над леген и с " пиш- пиш"  да я предразположа да се изпишка  Grinning А аз не съм от особено търпеливите  Embarassed

Ако се изпишка в легенче, забрави за стерилна урина  Peace

# 617
Не. Да пишка над легенче, а в момента на пишането да напълня контейнерчето Simple Smile

# 618
Добър вечер от мен и г-н Мрънкачев  Grinning
Днес ходих да си взема час за ортопеда  и така утре на ваксина и консултация, а в четвъртък при ортопеда.Та Коко нали си е клюкарка и все иска да гледа и като не се наспи и става ебати кривондела.Тази сутрин се събуди в 5.00ч., яде мляко, в 9.00ч. пак яде мляко и очаквам аз, че в 13.00 ч. ще яде пюре,ама нейсе.Викам си сигурно не е гладен.Стана 14.00ч. пак пробвам, е не ще,цокна си 100 мл. кърма само и пак мрън.Не знам,зъби ли е,какво е,ама ще ми вземе здравенцето.Почвам да го люшкам на бързи обороти,хората ме гледат странно,а една баба ми вика:"Не го учи така,после ще ти се качи на главата!"Аз й отговорих, че той ми се е качил и над главата вече.  smile3511
Не. Да пишка над легенче, а в момента на пишането да напълня контейнерчето Simple Smile
Ами с коя ръка ще пълниш контейнерчето? newsm78
iva_83, съгласна съм с теб. Peace
ФустаHug благодаря за милите думи!
Благодаря на всички за просветлението с авокадото.Май наистина е било зелено  Sick
За кашите,както съм споменавала и преди,аз по-наедричко я карам нещо  Grinning Не,че в последно време ми се получава  Thinking

# 619
Не може да ви стигне човек  Joy
Само набързо, че мисля да си лягам вече:
За пишкането - подкрепям Човечето и Птиците, няма смисъл да се измъчват децата, даже да се научат (а това е несъзнателно хващане да свършат работа) после има период на отричане и не искат да си дават ни пикото, ни акото  Laughing, знам го от опит. Стискат и вършат работата в гащите.
Авокадото - е не само много вкусно, но и много полезно. Както са написали някои от мамите - трябва да е узряло добре (да е меко отвън, леко потъмняло, а отвътре - да се отделя от корта с лъжичка, като краве масло). Напоследък има лоши партиди, като пластмасови отвътре, няколко пъти ми се случва, те са гадни определено. Иначе е много вкусно в салати, особено гуакамоле. Също ядем само в суров вид.
За пишкането - с контейнерче е най-лесно и за момичета и за момчета.
Исаках да питам за замразяването във формички за лед, че май изпуснах нещо - как стават нещата - сварявате продукта, по-течен ли го правите? И в какви формички?

И да не забравя, ако съм пропуснала някой - Честити месечинки на всички сладки бебоци!  Hug Hug Hug

И кат за последно, да не забравя и аз да помрънкам. Ще правим ремонт, ММ го няма, извън страната е, аз с болните деца и т.н. днес чистих мазето, за да пренеса там хола, който ще се ремонтира другата седмица. Оф, направо съм парцал. От утре почвам да свалям разни неща и да размествам, ще ми се отели вола, а и на всичко отгоре с Лемурчето ще заминаваме за провинцията за 2 седмици, че няма къде да седим, ще се върнем като приключи ремонта, за да чистим. Голяма лудница ми е .... Мрън-мрън  Embarassed

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 23:50 от късметче

# 620
А,така късметче,няма само аз да мрънкам  Grinning
Абе, я да зачекна аз една друга тема:Какво се случва с хората вече?Слушам по новините,10-годишно дете убито,а 5-годишно пребито почти до смърт от родителите си  #CrazyКак можеш да посегнеш на такива невинни душици.Отвратена съм!
Извинявам се, не е мястото тук,ама... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 621
  аз за това от известно време не гледам новини...хем и време не ми остава, ама и не се сдухвам.
 А за оплакването, ако тук не може незнам къде, така че щом ви олеква оплеквайте се . Само не много Wink. По-добре е понякога да се сподели и да ти мине, отколкото да те държи. Особенно сега като сме покрай мъниците.
skrita FUstA голям сладур малчо.
 Само ние ли останахме несватосани форумно... Rolling Eyes Всички май са си намерили Simple Smile
  Някой има ли hauck malibu да сподели впечатления, че търся мнения...

# 622
  • София

Пластмасовото? Абсурд е да го уцелите  Mr. Green Изпикай детето в колектора, прелей урината в контейнера и си готова  Wink

Момичета, мрънкайте на спокойствие. Ако не е този форум да си обсъждаме разни странични неща, сигурно тотално щях да изперкам  Simple Smile Скоро ходих до работата за служебни бележки и си викам: Сега ще пообщувам с нормални хора, неговорещи за памперси, захранване, режими, млека и т.н., а те все за Зарчето разпитваха и то с най-малките подробности Mr. Green

# 623
Добро утро!
И аз веднъж да се включа сутрин. Йоана мрънка, тати се опитва да спи, а аз се опитвам да не я чувам. Гадна нощ изкарахме, буденена всеки час. Ужас направо. В 7 се отказах от спането, влизам в банята /тя е откъм стълбището/ и и мирише на изгорели жици, излизам на стъбищетo - мирише още повече. Будя ММ, който установи, че в избата лампата не може да се загаси, цялата стена прогизнала от дъждовете, той пипнал един пирон и го хванало ток. В 7:15 звъним на познати да търсим техник. Намерихме един, ама тръгвал на работа. Каза какво да направим, за да прекъснем лампата в избата. Уж го направи ММ, ама след 10 минути като слезна лампата си свети, уж жиците прекъснати. Бушона ни е общ, спрем ли го оставаме апартамента без ток. Техника даде инструкции да наблюдаваме, при проблем да махаме бушона до 5 ч. като свърши работа и да дойде да види какво става.
Вчера по новоните много лоши новини наистина. Аз работя в дом за деца /сега майчинство/ и да ви кажа по мои лични набюдения просто има хора, които не осъзнават какво са децата и какво е да си родител. Наистина не осъзнават и въпреки, че се работи с тях и ползват консултиране или други социални услиги за подкрепа и повишаване на родителския капацитет, просто като че ли те самите нямат никакъв капацитет, което обезмисля и ползването на такива услуги. То това не е някакво умение да го научиш, това е чувство, което или го носиш в себе си, или не. И на каквито и консултации да те пращат, никой не може да те научи като го нямаш в себе си. Изключвам разбира се родителите, които искат да се грижат за децата си, но нямат възможност по една или друга причина. Тези хора трябва да се подкрепят, за да си стъпят на краката и да поемат грижите за детето си. Ама сега като са рекли, че семейната среда е най-добрата и че домовете трябва да се затворят, та сакън. То че семейната среда е най-добра - така е, обаче в нормалните семейства. Домовете не са най-доброто място за отглеждане на деца, но има деца, за които са по-добрата алтернатива. И подкрепям, че трябва да има санкции за родители, които имат изоставени деца, а продължават да раждат и да ги изоставт отново. А за такива издевателства като вчера по новоните -отнемане на родителските права и затвор.
Искрено съчувствам на мамите със свекървещици. И ние нашата я чакаме скоро, ама не да погустува, а да живее при нас. Изправя ми се косата /тя ми е от много къдравите на макарони/. Опитвам се да се настроя положително към нея, да и приемам глупостите на майтап, ама тя е толкова дразнеща, че немога. Освен това ме третира точно като слугиня и това ме вбесява, а сина си като 7 годишен /на 34 е/. Как е станал толкова самостоятелен с такава майка не знам!
Cveti_do много коса имате. Ние сме с 3 косъма и съм казала, че станат ли 5 ще връзвам панделки и чокита и аз.
100 пъти редактирах ама все по нещо забравено.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 09:24 от Milsi

# 624
Никой не МЪЧИ децата над гърне Аз случайно  прочетох че тук някой пробва и реших да се пробвам. То е ясно не нищо не правят съзнателно, въпреки че вече стискат или поне могат/ без някой да ги КАРА/ Смятам че няма лошо да се слагат да свикнат ,зашлото толкова неусетно почват  да разбират, току виж почнали да разбират и това. Аз не го правя на всяка цена - въпреки че гледам да съм последователна, смятам да продължа и лятото да се пробвам с гащи/ разбира се може и нищо да не излезе/ Не разбирам защо след като не съм го правила до сега , няма смисъл да почвам от сега. Племенницата ми е на година и 7м. и доста се инати като види гърнето,а понякога и като и се сменя памперса....доста по сложно ми се струва да се бориш с 2годишно дете от колкото с 6месечно. Естествено има всякакви деца... някой сигурно нямат такива проблеми и да , вярвам че всяко дете почва да се инати по някое време ,дори и от рано да е било научено, но това са си периоди...

# 625
Добро утро и от нас, то даже добър ден  Joy, времето е чудесно днес, ще има разходки, ура!!!!!! newsm74
5 месеца и половина и още сме на само на кърма...уау!

# 626
Като е тръгнало на мрънкане, бройте и мен. Цяла нощ чистих нослето на Мина и й държах ръчичката, за да се наспи. Е, тя се наспа, ама аз съм  smile3511 Бобо не го пратих днес на детска градина, а го оставих да поспи. Много бледо това дете, а и ми се струва, че накашля. След малко ги грабваме и двамата и на поликлиниката да видим колко всъщност са зле или не са. Дано се разминем с АБ. Ама вече и да кажат, че трябва да се пие, ще се съглася, защото от три месеца почти не съм ги видяла напълно здрави. Бобо се крепеше докато му давах имуностимулант, но то трябва и да се почива, при което се скапа. Мина пък от най-малкото нещо прихваща и направо се чудя как успяхме да й натикаме всички ваксини по график до момента. Днес май ще е слънчево, а ние болнави.
Момичета, като сте ришили да изпишквате и иазквате децата, според мен няма лошо. Така бебчето се научава да му е сухо дупето и развива някаква нетърпимост към това да е напишано или наакано. Но истината е, че при едни деца се получава, а при други никак. Затова е въпрос на преценка.
Milsi, ти не си за съчувствие, а направо за оплакване. Как така ще идва да живее при вас свекърва ти?  Дано да има възможност поне за известно "отделяне", етаж, стая, че да не ти е постоянно на главата. Леле и аз един ден ще съм свекърва, сигурно и мен снахата така ще ми вика "маминко", а ще си мисли за "змийо".

# 627
Добро утро. Отлагам захранването . Нямаме вода  Sick Без да искам и аз при мрънкащите  hahaha
Направо ми развалиха настроението тези от ВИК. Свате ти на НЕК, ЧЕЗ и разните им производни аз на ВИК да им ...
Даже и на разходка нямам желание да излизам. Очите не съм си измила, водата на детето ще я направя на кафе за мен. Пфууу, гадна работа.

# 628
Привет!
Моята принцеса още кашля..е ,вече сякаш по-малко но още се задавя зверски с тая гадна кашлица и нослето тече с бистър лек секрет..притеснено ми е. и се моля всяка вечер да ми оздравеят вече дечицата.. Praynig Praynig Praynig PraynigТази сутрин послушно си изпи Аб -май свикна с вкуса му..миличкото ми SadОт както е на АБ я храня само с кърма да и лекичко ама нещо май взех да нямам..то едно зло не идвало само..насилвам се да пия вода и да ям..и ето го резултата..и притеснението като сложиш..дано да изкараме още поне месец с кърмата ми и да не се наложи да купувам мляко.. Praynig
За колекторчето -да ,хубаво е да се вземат повече бройки-аз до тук изхабих 3 но тази сутрин вече имахме резултата и баба  и отиде до го занесе!Надявам се резултатите ни да са добре.. Praynig
За пишкането на гърне ,моя личен опит е плачевен -опитах да сложа баткото на 6 месеца и в резултата бягаше от гърнето само като го видеще и си вършеше работата в памперса..,сега второто хичи и не мисля да го мъча..когато -тогава..-ще купя едно гърне ,ще го оставя в стаята и ще видим какво ще стане..ама и не бързам...,забелязала съм че най-добре се учат като тръгнат на ясла мънички и видят от другите деца-пък ако трябва и ние ще клечим над гърнето в къщи да показваме Grinning Grinning Grinning Grinning
ПОЛИ дано се разминете с АБ! Praynig
СРЕБРЕ що ги слушша тия новини..само се натоварваш..той народа изпуши повече от всякога..ядем буклуци ,отразяват ни се на психика ,физика -всичко..Само ако седне човек да чете тези подсладители каква вреда нанасят на мозъка.. ooooh!-хората вече вършат страшни глупости..Я по-добре не ги чети тия неща ,че както много правилно беше казал някой тук -каквото чуем и видим лошо ,това почваме да мислими и за децата си..в смисъл негативно.. и се плашим!А иначе за мрънкането..ми и аз често се оплаквам ,гледам да не прекалявам..ама понякога на човек му идва в повечко..А на колко много неща ме е яд..ако тръгна да се ядосвам..ще си разваля настроението за месеци наред..Затова гледам да има слънце и хоп навън..вече се научих да подминавам бързо дразнителите и да  посрещам с усмивка само хората които са положително настроени към мен ! Grinning
Ох,сега не се сещам за друго но ще съм наоколо още малко докато излизним на разходка така че ако се сетя нещо ще пиша Grinning

# 629
А сетих се нещо..интересното на този вирус е че няма температура..който и да срещна се оплаква от кашлица ,главоболие ,хрема но не и температура...аз досега за всичките ми години не бях срещала такова състояние -грип без температура..ми нали тоя организъм трябва да се бори сам..то ако не е температурата..странна работа..разсъждавам си тука... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт