С колко пари живеете на месец

• 38 667
  • 519
  •   1
Отговори
# 105
Lizet33 не обиждай и никой не е казал, че са му свидили парите за крем, а това че не сме в ред, ще се направя, че не съм го прочела, но ми стана любопитно колко големи са децата ти??

И аз опитах да се направя че не съм видяла споменаване за сритване и как на някой му е жал парите дето е харчил по бебето си, но не можах. Още повече не се стърпях от факта че на никой не му правят подобни изцепки впечатление. Shocked Sick
Надявам се че това е бил майтап.
Децата ми отдавна са минали онази възраст в която аз самата станах майка. Ей Богу, дори на ум не биха могли да ми дойдат подобни думи за децата, та не сериозно да ги възприемам...

# 106
  • София
 Моля Ви не изкривявайте темата в разни спорове.
Понеже много се коментира козметиката на бебето "..... козметика /тя е скъпичка/ шампоан 13.00лв, крем за дупе 16.00лв, лосион 18.00лв /не съм засичала ама май изкарват повече от месец/" марката е Себа Мед ето цените http://sebamed.bg/продукти/грижа-за-бебета-и-деца .  За пояснение към някой ползвам такава козметика, защото първото ми дете имаше най-различни алергии и като малко много се изриваше и с него ползвах тази козметика и му действа добре. С бебето пробвах да го мажа с Джонсън го се обрина целия и тъй като може би е склонен към алергии ползвам скъпа козметика и захранвам с Хип /какво да си кажа като си препатил веднъж си по внимателен/ Не ми е добре да давам толкова пари но не смея да рискувам.
 А и млякото е ХИП ХА 1 - 21,75лв. Защо се хванахте за разходите за бебето. Ми исках да му купа пюрета на Ганчев да яде от тях ама като съдържание е пълно с Е-та, сухо мляко и др. глупости как да му ги дам.
 Просто исках да знам това нормален дход ли е за живеене или не. Това е

# 107
Кое е нормален, или по-точно минимален доход за живот на едно семейство всяка година си има статистически данни.
За 2012г., това беше сумата от около 580лв. по спомени на член от семейство. За нормален живот.
Много 4членни семейства обаче живеят с по 1000лв. общо, така че всеки да си направи сметка нормално ли е това, или не...

# 108
....има и такива професии, примерно работещи на смени или учители, при тях свободно време има много.

Не много, учителите въобще не работят, не знаеш ли?!
А знаеш ли работещите на смени в колко стават сутрин?

# 109
  • в рока
Всички такива теми преминават в мерене.При нас дохода е приличен,но имаме много големи вноски по кредити.Зная и две,и двеста.

Моят син го къпя с Бочко-3лв.За АМ съм давала средно по 120,130 лв на месец.Памперси не помня.Дрехи-както нови,така и втора ръка от приятелки.Количка-250.Ваксини не съм му купувала.
За лекарства до годинката не съм давала.
 Но 10000лв за една година Rolling Eyes

Къде видяхте 50 лв на разболяване.Не повече от 20 лв (говорим за простуда или грип)

# 110
purko88 да не ти идва до главата ама не говори така, аз съм го обяснила по горе
капки за нос - 2*8=16лева, наложи се втори вид, защото първите не помогнаха
хапчета инфлуцид 10 лева
синупрет форте 9лева /усложнение от настинката/
хапчета за кашлица/не им помня името/9лева
витамин С, и парацетамол около 5-6 лева.
Общо 50, без да пия антибиотик, защото съм бременна, но ако не бях ха са ми изписали само той последния път беше между 40 и 50 лева.
Дъждовно време какво беше това, че учителите не работят, хайде да не се впускам в обяснения и подробности, че днес се наслушах на достатъчно глупости, които накрая почнах да пропускам покрай ушите си, защото на някои им е простено, къде възраст, къде характер.

# 111
Аз ползвам козметика на бюбхен за една година ми трябват 100лв.В това са включени шампоан,мляко за тяло и крем за дупе.Дрехи не купувам много,колкото да има за една пералня,веднъж седмично.Аптамила си е множко,аз също съм ги хранила с него.Но като сметнеш фризолака,които е по 12 лв 400гр,а аптамила е 28 лв 800 гр.Кое му е по-евтино ???НАН -а  е 21лв 800гр ,разликата е малко.За лекарства ,не боледуват много.Ваксини не съм купувала.

# 112
  • софия
И ние сме с две малки деца, 2500ни е дохода.
Всеки месец плащам следното:
Парно и топла вода - 300,
Ток - 90
Вода 40
Детска градина и разни занимания - плуване, рисуване,език - 150
Храна 650
Бензин 150
За бебко - памперси и някои специфични храни - 150
лекарства - 50
козметика - 50
за почистване - 20
Дрехи купувам от разпродажби, лятото нямаме 300 за парно и си съираме за почивки и ремонти.
Кредити нямаме. Не сме под наем.

# 113
Споменатите суми за храна ме потрисат.
По колко ядете бре хора?  Shocked  По колко килограма сте?
30 лв. на ден за храна, какво вкл. тези пари?

Днес децата ми закусваха по парче домашна баница , обядваха супа топчета, ябълки. чаени бисквитки.
Следобед по филия с хайвер и шпек салам, и ще вечеряме след малко пържоли със ориз.
Салата няма, защото ако има, няма да вечерят ориза.

Едва ли има и 10 лв.

Не се лишаваме от храна, купувам редовно телешко, риба, ядки, глезотии, но за 30 лв. ми се струват много.

# 114
Вергилия, само като те чета какво е било менюто и веднага ще ти кажа, че сумата е поне 15лв. ) Не знам ти как ги изчисляваш на 10лв, освен ако баницата не си я правила с домашни яйца и сирене, супата топчета с домашна кайма и пържолите също да са от село. И да си купила само чаените бисквити, хайвера, хляба, шпек салама и ориза

# 115
Вергилия
Mirama изпревари ме. Пържолите са само поне 8лева, хайвера не знам, щото не купувам скъпи неща за икономия, шпека също е поне 1лв т.к. е около ,3,50 палката, яйцата 5*0,25=1,25, останалото няма и да го слагам, че ще надскоча 10-те лева. И не сме по 100кила ако това си мислиш.  Като те чета имам чувството, че не пазаруваш ти, иначе щеше да може да си направиш сметката, че няма как с 10лв  да ядете това което си изредила. Всъщност никой не е казал 30лв на ден за храна  newsm78

# 116
Какъв е този витамин Ц и парацетамол за 5 лв. ? Thinking
Аз купувам за 1,40 парацетамол , витамин Ц - за лев и нещо , общо двете стават 2,50 .

Специално си направих труда да видя , от любопитство , понеже вече не купувам такива неща , памперсите в Кауфланд са около 20 лева джъмбопакета , значи сигурно на едро може и по-евтини да има .
Някои ако искат просто да си харчат парите и после да се оплакват как не им стигат , проблемът си е техен .

Това с храната пък изобщо не го коментирам , или не си знаете разходите и пишете наизуст , или лъжете много . Naughty

# 117
  • Пловдив
Пак ли? Tired Tired
Мине се не мине месец и пак тема да си мерим доходите.

# 118
  • Другата България
Ми то какво друго да си мерим? Интелекта? То няма и нужда.....

# 119
  • Пловдив
Беше време когато си мерехме балконите Simple Smile Със снимки и с обективни мерки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт