С колко пари живеете на месец

• 38 663
  • 519
  •   1
Отговори
# 90
Има памперси по 20 лв пакета, че и по-евтини.
Грубо 5 памперса на ден, за една седмица са 35 бр, значи един пакет за около две седмици, ето ти памперсите на месец са за 40 лв.
Остват 260 лв за 30 дена, което е около 8 лв. на ден.
Ако се купят картофи, боб, леща, пилешки бутчета (не всеки ден) и се готви, както за родителите така и за детето...
Зор е, ама като нямаш избор, се получава.
Аз шампоан си купувам от 3 лв.
На дъщеря ми купувам бочко от 2 лв.
Е това са глупости, още не съм запозната с памперсите, но оглеждам че и това ме чака скоро, но от 20лв пакета не съм виждала. И ние готвим всеки ден, ама да ти ям само боб и леща,е няма как да стане, нали искаме и салата, и кайма, а с 8 лева няма как да стане.  И моя шампоан е от 3,50 не е от 20, но като те слушам ами ако този месец някой се разболее, поне 50лв са му лекарствата, какво правите. В идеалния случай не боледувате, не ходите на зъболекар, ами извинете, но само за препарати вчера съм дала 10,50 това значи ли, че според твоята логика, следващите 2 дена храната трябва да я сведа до 6лв за два дена за тримата, ами джобните за работа и училище??? Явно е, че без странична помощ не става с 300лв И аз като unadaptable работя допълнително де що има, иначе да сме загинали с ипотеката и потребителския кредит.

Дъщеря ми я отгледах с ето тези памперси като тогава бяха по 21 - 23 лв., сега им е паднала цената. Като стана на 6 месеца, започнах да я слагам на гърне, та и понамалихме памперсите.

За храната, ами за 1 лв купувам килограм картофи, за 3 лв купувам 350 - 400 грама кайма на Джиев. Ето ти за 4 лв вечеря. Ако е пък боб, още по евтино, щото един пакет се яде поне на два пъти. Салата не ядем всеки ден, ако ядем, то тя е за лев, лев и 50.
На зъболекар ходих миналия месец, направиха ми 4 пломби по здравна каса, доплатих за всяка по  7 лв.
На дъщеря ми купувам коластра по 13 лв, която стига за 3 месеца и почти не боледува или ако боледува минава леко. Не че не е пила антибиотици, но за едно разболяване повече от 20 лв не съм давала.

# 91
Аз нямам спомен да са ми стигали 5 памперса на ден, като бебе. По спомен, на месец отиваха 4 пакета памперси, ползвахме Huggies, около 60-70 броя в пакет според размера, т.е. едно 250 броя на месец, което за 30 дни е около 8 броя на ден, някъде толкова помня че ги сменях на ден.
Отделно, нямам спомен да е имало памперси за по 20лв/60 броя, т.е. около 30ст./брой, минимума беше 45-50ст, но сега може да има и по-евтини, не знам.

# 92
Ние не купувахме от най-евтините памперси.Купувахме Памперс в кашон за около 35 -40 лв/100 бр.Да кажем давали сме около 50лв на месец.
Със сигурност има по-евтин вариант.

# 93
  • София
сега памперсите са по-евтини в сравнение преди повече от десет години, когато моите бяха бебета.

# 94

За храната, ами за 1 лв купувам килограм картофи, за 3 лв купувам 350 - 400 грама кайма на Джиев. Ето ти за 4 лв вечеря. Ако е пък боб, още по евтино, щото един пакет се яде поне на два пъти. Салата не ядем всеки ден, ако ядем, то тя е за лев, лев и 50.
На зъболекар ходих миналия месец, направиха ми 4 пломби по здравна каса, доплатих за всяка по  7 лв.
На дъщеря ми купувам коластра по 13 лв, която стига за 3 месеца и почти не боледува или ако боледува минава леко. Не че не е пила антибиотици, но за едно разболяване повече от 20 лв не съм давала.
Вечеря? Ами закуска, обяд??? Ако ще правиш мусака, слагай повече от 1кг картофи, поне 1,5 поне 500гр кайма, кисело мляко, яйца, подправки, домати, и накрая за ваше учудване и 1 хляб на ден, само той ми е1,10. Салата - 0,60ст+лук и репички по още толкова общо 1,80, хне е 1,50. Нямаш право на 4 пломби, а на 2, а т.к. мъжа ми прави мин. месец 90лв пулпит по здравна каса, къде са тези зъболекари по 7лв не знам, но на него му казаха 25 лечението след приспадане на дейностите на дъщерята, че я е страх от зъболекари и не ходи, и 65 пломба по каса. Последния път когато боледувах, 16 лв ми бяха само капките за нос, и 10-тина лева хомеопатични хапчета, така че не знам къде живеете, но такива цени просто няма. И 300 лв наистина няма как да стигнат за каквото и да е, че само джобните ни са 3*2=6 лева на ден или 180 на месец, е няма как за 120 да се изхранваме.

# 95
Аз не искам да споря с теб.
Казвам ти ние как живеем и как живяхме 5 години, доста по зле от сега...
За пломбите, ами толкова са, не са бели, а са си чисто метални.
По 7 лв платих, за другите две дето не са по каса спечелих един ваучер случайно от една игра за този кабинет, хайде добре, това е извънредно.
С тези продукти които ти казах, може да се направи мусака, със заливка от едно айце и кисело мляко, а може и да не е мусака, а нещо друго.

Да ти кажа ли какво ще вечеряме, сигурно няма да ми повярваш?

Тук пак ли стана наддаване, кой е по-по-най.
Честно, искам да имам твоите доходи, обаче постоянно си мисля, че или съм си сбъркала професията или нещо не правя какво трябва, та все малко пари вземам.
Обаче като ги нямам, какво да направя. Живея с това което имам. Ядем си лещата и боба и това е.
Не ми е приятно, щото отношенията ни се развалиха от това безпаричие, но все се надявам скоро да се оправят нещата и в нашата държава.

# 96

Вечеря? Ами закуска, обяд??? Ако ще правиш мусака, слагай повече от 1кг картофи, поне 1,5 поне 500гр кайма, кисело мляко, яйца, подправки, домати, и накрая за ваше учудване и 1 хляб на ден, само той ми е1,10. Салата - 0,60ст+лук и репички по още толкова общо 1,80, хне е 1,50. Нямаш право на 4 пломби, а на 2, а т.к. мъжа ми прави мин. месец 90лв пулпит по здравна каса, къде са тези зъболекари по 7лв не знам, но на него му казаха 25 лечението след приспадане на дейностите на дъщерята, че я е страх от зъболекари и не ходи, и 65 пломба по каса. Последния път когато боледувах, 16 лв ми бяха само капките за нос, и 10-тина лева хомеопатични хапчета, така че не знам къде живеете, но такива цени просто няма. И 300 лв наистина няма как да стигнат за каквото и да е, че само джобните ни са 3*2=6 лева на ден или 180 на месец, е няма как за 120 да се изхранваме.
Абе може на хляб и маргарин само, и на чешмяна вода, разбира се. За 2 лева на ден всички ще са се наяли до насита  Laughing Тръгнеш ли да готвиш, сумата отива нагоре, не е само единия боб, ами домати, лук, олио, поправки, само това е 2 пъти повече от цената на боба, ами ток за котлона?
навремето, като бях студентка и нямах пари, съм карала наистина на хляб и маргарин, с малко сирене за мезе, но това определено не е здравословния начин на живот.

# 97
Освен това да ви кажа: толкова ще ви ядосват като пораснат, че ще ви е яд, дет сте им мазали дупарите, които ще ви идва да сритате, с благовонни масла!  Laughing Аз ползвам Судокрем за 4лв, впрочим, да не пропусна да се отбележа!

Laughing Ти това сериозно ли?

Може би така си си ги възпитавала? Щото аз нещо не се сещам да ми е идвало да сритвам някого и да ми е жал похарчени пари по дете.

# 98
това определено не е здравословния начин на живот.
Ами не е, но за съжаление не всеки може да си позволи да се храни здравословно  Peace По темата за боба, само боба си купувам, другото ми го носят от село. Готвя на газ, доста по-евтино ми излиза от на ток  Peace

# 99
Не че не може и на хляб и маргарин, ама това е луда работа, по дя***те за какво да съм жива в този случай. Иначе ще ме извини alina_si но се връщам от магазина, дойде ми идеята за мусака тази вечер 7,60 съм оставила, но яйца си имам. А по въпроса за доходите, работя освен основната си дейност и на второ място на граждански договор, по 12часа на ден, поне докато мога. Така че няма невъзможни неща. Опитайте да си намерите допълнителна работа. Иначе аз доколкото виждам не знам за какво беше това "искам доход като твоя" като твоят си е почти толкова, но на нас ипотеката и кредита са ни екстрата която ни яде хляба, а ти си написала някакъв заем, но надали е колкото нашите.

# 100
Освен това да ви кажа: толкова ще ви ядосват като пораснат, че ще ви е яд, дет сте им мазали дупарите, които ще ви идва да сритате, с благовонни масла!  Laughing Аз ползвам Судокрем за 4лв, впрочим, да не пропусна да се отбележа!

Може би така си си ги възпитавала? Щото аз нещо не се сещам да ми е идвало да сритвам някого и да ми е жал похарчени пари по дете.
ООО не повярвай й права е. Когато порасне и стане тинейджър ще разбереш какво е имала предвид. От най-сладкото дете на света, все едно някой е минал и я сменил. Не случайно казват "Малки деца малки проблеми, големи деца големи проблеми" Навремето и аз не вярвах ама ми дойде до главата.

# 101
Относно памперсите има по евтини от 20лв. пакета. Аз примерно купувам 70бр. за 16 лв. На месец по 2 пакета купувам т.е. 32лв. Мокрите кърпи пакет със 120бр. за 2 лв. За месеца два пакета изхабявам.

# 102

ООО не повярвай й права е. Когато порасне и стане тинейджър ще разбереш какво е имала предвид. От най-сладкото дете на света, все едно някой е минал и я сменил. Не случайно казват "Малки деца малки проблеми, големи деца големи проблеми" Навремето и аз не вярвах ама ми дойде до главата.

Извинявай много но още бая боб имате да ядете докато порастнат вашите на възрастта на моите и докато възпитате толкова и такива деца. Не ми разказвай на мен колко е права! Проблемите са си проблеми, но нито един проблем не може да те кара да сритваш когото и да било, най-малко пък родното си дете. Още повече пък да ти е жал парите дето си харчил за кремче за дупето... Вие просто не сте в ред нещо. Или се изцепвате тук да шокирате народа.

# 103
Lizet33 не обиждай и никой не е казал, че са му свидили парите за крем, а това че не сме в ред, ще се направя, че не съм го прочела, но ми стана любопитно колко големи са децата ти??

# 104
  • BG
Lizet33 не обиждай и никой не е казал, че са му свидили парите за крем, а това че не сме в ред, ще се направя, че не съм го прочела, но ми стана любопитно колко големи са децата ти??

Ох, това е Лизет, подмини с достойнство...Оп, пардон, с ниско наведена глава, щот ние с нея няма как да се мерим!

Лизет, извисен и хентелегентен човек като теб да не схваща идеята, а да се хваща за буквализма - не съм очаквала! Разочарова ме много!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт