С колко пари живеете на месец

• 38 657
  • 519
  •   1
Отговори
# 75
Дохода на мъжа ми е 2400 лв , ама никак не ни стигат .
Сега и аз ще започна работа поне да ги докараме към 3000.
Но ние имаме кредит 600 лв.
Ако нямахме щеше да е добре ама .....

# 76
Ехх, голям зор с този шампоан...)

Benisima, ако гледаш снимката на щерката от подписа ми и косата и....в последните 2години е с толкова дълга коса, и вече от няколко месеца я мия с моя шампоан и веднъж в седмицата, защото детските не успяват да и измият добре косата.
Но аз говорех за шампоан за тяло за бебета, с който се мие цялото тяло. И едно бебе рядко има мнооого коса, че да отива повече шампоан по нея.
Една тубичка от 500мл. съм я ползвала по 6-7месеца. Тогава не виждам нищо стряскащо в цена около и над 20лв. за такова количество и време на ползване.

Ето крема за дупе, който използваме в момента и който се оказа единствения ефикасен за свалената му кожа....
http://hameleon.bg/product/1804/uriage-1er-change-krem-pri-smyan … lenite-75-ml.html
Ако видите дупето на бебето си без кожа, дали ще се замислите как да дадете 16лв. за крем, или не?

# 77
Лелеее, аз за такива цифри мога само да си мечтая  Blush Двамата с мъжа ми взимаме общо 1000лв. След като се платят всички сметки и ипотечния кредит остават 300лв. Колкото и да не ви се вярва това са ни парите за храна, за памперси, пюрета рядко купувам, правя си ги аз. Имам късмет, че не се налага и АМ да купувам. И въпреки това, смея да твърдя, че от нищо не сме лишили дъщеря си, има си всичко, макар и да не е най-скъпото  Peace

# 78
  • BG

Ехх, голям зор с този шампоан...)

Карай , нали трябва да си начешем порядъчно езиците!  Wink

Виждала съм и дупе без кожа, и какво ли не...Не говорим за извънредните ситуации, както и с бебчетата на Азаф. Говорим в общия случай. Просто ми е трогателно, като чета младите майки, особено първескини, като се мятат на най-скъпото! Няма лощо! Щом могат да си го разрешат - нека. Но, както каза и Дега, мисля, по-назад, дупе расте и със Здраве и след време разбираш, че не е имало нужда от чак толкова харчове. Освен това да ви кажа: толкова ще ви ядосват като пораснат, че ще ви е яд, дет сте им мазали дупарите, които ще ви идва да сритате, с благовонни масла!  Laughing Аз ползвам Судокрем за 4лв, впрочим, да не пропусна да се отбележа!

# 79
С 300лв не може да ме убедиш, че не се лишавате. Няма как да изкарате месеца, освен ако някой не ви помага. Било с храна или пари. При нас нямаме помощ 1лв отникъде.

# 80
Ако темата е за някакво проучване, то трябва да се раздели според големината на града.В малък град е абсурд да се взимат такива доходи.Вярно, че и разходите са по-малко.Храната е по-скъпа, защото няма големи вериги магазини, но пък наемите са по-малки.Разходите за транспорт също са малки.Така, че и с по-малко доходи човек може да живее добрер но ако нямаш заеми. Peace

# 81
Точно така. Говорим за общия случай, в който, водейки се от максимата "едно дете/душа/дупе" имам, така му отпускаме края, че и доход от 5 000 лв. би се стопявал в средата на месеца. И да се увеличи двойно, пак "едвам ще свързваме двата края".  Sunglasses

# 82
  • BG
Точно така. Говорим за общия случай, в който, водейки се от максимата "едно дете/душа/дупе" имам, така му отпускаме края, че и доход от 5 000 лв. би се стопявал в средата на месеца. И да се увеличи двойно, пак "едвам ще свързваме двата края".  Sunglasses

Като в оня лаф, дето един съветва друг да спре цигарите и му смята, че със спестеното за намси колко време ще си купи Ферари, а другият го пита - Ами ти като не пушиш, къде ти е Ферарито?  Thinking

# 83
С 300лв не може да ме убедиш, че не се лишавате. Няма как да изкарате месеца, освен ако някой не ви помага. Било с храна или пари. При нас нямаме помощ 1лв отникъде.
В тези 300лв. са включени храната за всички, памперсите за бебето, и всички други разходи за ежедневието ... С извинение, но няма начин, че то само памперсите са 100лв./месец и то ако се ползват от най-евтините.

# 84
Гледаме да не лишаваме дъщеря си. Ние се лишаваме и то много, няма как. Като помощ мога да отбележа продуктите от село - зеленчуци, зимнина.... Когато има възможност и свеки ни помага.

# 85
Има памперси по 20 лв пакета, че и по-евтини.
Грубо 5 памперса на ден, за една седмица са 35 бр, значи един пакет за около две седмици, ето ти памперсите на месец са за 40 лв.
Остват 260 лв за 30 дена, което е около 8 лв. на ден.
Ако се купят картофи, боб, леща, пилешки бутчета (не всеки ден) и се готви, както за родителите така и за детето...
Зор е, ама като нямаш избор, се получава.

Аз шампоан си купувам от 3 лв.
На дъщеря ми купувам бочко от 2 лв.

# 86
В провинцията, дори големите градове не може да се живее само с доходите от една работа. Нашите основни доходи са 800лв. Ако разчитаме да живеем с тях тримата, не виждам как ще стане. От допълнителна работа докарваме още, не е регламентирано колко, но до 500 лв може да стигне. С тези пари живеем, включително за частни уроци и платено здравеопазване, което ползваме непрекъснато, не инцидентно. Но пък нямаме разходи като алкохол, цигари, ресторанти и други такива екстри, с изключение на лятна почивка. Баба знае 2 и 200, това е.

# 87
Има памперси по 20 лв пакета, че и по-евтини.
Грубо 5 памперса на ден, за една седмица са 35 бр, значи един пакет за около две седмици, ето ти памперсите на месец са за 40 лв.
Остват 260 лв за 30 дена, което е около 8 лв. на ден.
Ако се купят картофи, боб, леща, пилешки бутчета (не всеки ден) и се готви, както за родителите така и за детето...
Зор е, ама като нямаш избор, се получава.
Аз шампоан си купувам от 3 лв.
На дъщеря ми купувам бочко от 2 лв.
Е това са глупости, още не съм запозната с памперсите, но оглеждам че и това ме чака скоро, но от 20лв пакета не съм виждала. И ние готвим всеки ден, ама да ти ям само боб и леща,е няма как да стане, нали искаме и салата, и кайма, а с 8 лева няма как да стане.  И моя шампоан е от 3,50 не е от 20, но като те слушам ами ако този месец някой се разболее, поне 50лв са му лекарствата, какво правите. В идеалния случай не боледувате, не ходите на зъболекар, ами извинете, но само за препарати вчера съм дала 10,50 това значи ли, че според твоята логика, следващите 2 дена храната трябва да я сведа до 6лв за два дена за тримата, ами джобните за работа и училище??? Явно е, че без странична помощ не става с 300лв И аз като unadaptable работя допълнително де що има, иначе да сме загинали с ипотеката и потребителския кредит.

# 88
В провинцията разходите може да са значително по-високи от тези в столицата. Цените на стоките са по-високи, просто няма конкуренция. По-лошото е, че по магазините в малките градове понякога не можеш да намериш това което търсиш, просто зареждат най-евтиното и боклучаво нещо, ако търсиш нещо по-добро брой една разходка за пазаруване до по-голям град, или другия вариант е по интернет с плащане на доставката.
А доходите в провинцията са значително по-ниски от тези в столицата, затова и всички стават столичани  Grinning
Ние засега се справяме с около 2500лв. доходи на месец, нямаме кредити и имаме собствено жилище. Успяваме и да поспестим по малко, но не ни е самоцел. Почиваме 3-4 пъти в годината. Яденето и при нас е голям разход, нямаме гръб за храната, т.е. всичко сами си пазаруваме.

# 89
alina_si, горе долу точно така стоят нещата. Купуваме основните продукти и така се справяме с храната.
mysterious, ами и на мен боб и леща не са ми от любимите, но като нямаш избор ядеш... Simple Smile Един пакет стига за няколко пъти да наготвиш, т.е. не всеки ден даваме по 8лв. за храна, ето от къде спестяваме за прах за пране и препарати например.

За памперсите, по колко памперса сменяте на ден, че да отиват 100 лв.  newsm78 Аз купувам на Памперс и 2 пакета ми стигат за месец, това са около 50-60 лв. Купувам ги на 0,34 - 0,38 лв./бройката.

Общи условия

Активация на акаунт