С колко пари живеете на месец

• 38 687
  • 519
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България
Темата е за парите, с които живеем на месец. Само аз и Полина посочихме разходите по пера и по суми. Мисля, че авторката искаше това, за да свери часовника си - за кое дава повече от другите, за кое по малко. Само на това основание мисля, че не сте прави да заяждате Полина - за разлика от сеирджиите и нищо не казващите, е посочила конкретни суми, че дори и ги разяснява за другите.

Ще купува на детето си какъвто иска шампоан - не иска пари от вас я.
Мойте уважения, но ако искаш тема за разходи по пера и суми можеш да посетиш темата за семейния бюджет.Там над 100 страници е дискутирано кой, къде, колко, за какво...като започнеш от тока и свършиш с продуктите за готвене и семейните почивки.
Аз доколкото схващам въпроса е колко като общо, никъде не е споменато по пера.Защо да се започва отново повтаряне на цифри, като там е казано всичко, че и повече.......

# 61
Полина,
човек с твоите доходи и изисквания не би трябвало да припарва до топлата витрина. Там са сготвени продуктите, които са бракувани от щандовете с пресни храни (старо месо, неугледни зеленчуци и т.н. И то след като са минали през няколко "преработки" и опити за продажба под една или друга форма). "Здравословна храна" е едно друго нещо  Joy
Ами какво препоръчваш, когато сутрин излизаме в 8 и вечер прибирам детето последно от градината към 18 часа и то с много бягане? За съжаление работата ми отнема време, като гледам има много родители които успяват да приберат децата си още в 17 часа, има и такива професии, примерно работещи на смени или учители, при тях свободно време има много. Знам, че готовите ястия не са най-добрата храна, но по-добре топло ядене, отколкото сухоежбина или консерви. Отделно редовно пазарувам пресни зеленчуци и плодове, риба и т.н.
В по - преден пост писа, че се налага да се трудите повече , за да си докарате доход от 3500 до 6000лв. Сега пак казваш, че работа ти отнема много време...Странно ми е кога работиш , като си цял ден във форума? И къде дават толкова пари за нищоправене?! Thinking
А принципно всички работим и се връщаме след 18ч., някои се грижат за децата си сами и си готвят. И каква са тия играчки всеки месец по 400лв newsm78

# 62
  • до една звездичка
... е посочила конкретни суми, че дори и ги разяснява за другите...

Ми, посочила е и ги разяснява, щото нали казва, че иска да си сверява часовника с нас, нали това уж била целта на темата й?

Аз нямам нужда да соча моите, защото ми стигат и часовникът ми е верен и без сверка.

Peace

# 63
Полина,
човек с твоите доходи и изисквания не би трябвало да припарва до топлата витрина. Там са сготвени продуктите, които са бракувани от щандовете с пресни храни (старо месо, неугледни зеленчуци и т.н. И то след като са минали през няколко "преработки" и опити за продажба под една или друга форма). "Здравословна храна" е едно друго нещо  Joy
Ами какво препоръчваш, когато сутрин излизаме в 8 и вечер прибирам детето последно от градината към 18 часа и то с много бягане? За съжаление работата ми отнема време, като гледам има много родители които успяват да приберат децата си още в 17 часа, има и такива професии, примерно работещи на смени или учители, при тях свободно време има много. Знам, че готовите ястия не са най-добрата храна, но по-добре топло ядене, отколкото сухоежбина или консерви. Отделно редовно пазарувам пресни зеленчуци и плодове, риба и т.н.
Ей сега ще те разкостиииим!  Mr. Green И аз започвам първа! Аз излизам всяка сутрин в 7,00ч. и се прибирам в 18,00. Детето си така и не мога да взема, но всяка вечер готвя, защото вкъщи са общо трима мъже и ако купувам като теб готова храна, целият бюджет ще отива за една седмица.

Това с кремовете и шампоаните за толку пари - и да свършват за един месец - много се смях!

Какво друго беше?  newsm78 А, да - кое е това АМ за 21 лв. кутията. Моите ги храних с НАН за 10-11лв, че и по-малко.
Ех Benisima, Детето винаги аз го прибирам от градина, мъжът ми се прибира след работа към 19-20 часа, при късмет да няма нещо извънредно. На мен редовно ми се случва да взема детето и да се върна да доработвам, средно 2-3 дни в седмицата, добре че в офиса ни има кът (абе приемната е подходяща), където да оставя детето да се занимава докато доработвам. Знам че не е добре за детето, но какво да направя. Затова и споменах в началото, пак си докарваме същите пари, но работата стана прекалено много, наистина много.
При нас шампоаните заминават за има-няма месец, говоря за нормална опаковка от 200-300гр. Купувам сравнително обикновени за 10-15лв. Хранила съм с Аптамил, по спомен цената му беше 27-28лв. на евтините магазини, на масовите и по 30лв. съм го виждала за кутия.
П.П. За Аптамила говоря за голяма картонена кутия, не за тенекиените, те са малки.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:31 от Polina82

# 64
Еее,Бени,ти твоите си ги хранила с НАН(и аз моето,че и още),но има едни Лактани и Милумил-и дето си струват скъпо....Аптамила чак пък 30лв Shocked
И аз за нормална опаковка шампоан говорех Peace

# 65
Това ще е 3та подобна тема за няма и 1година.
Само преди 2месеца имаше друга такава и там подробно съм писала разходи по пера, така че сега изобщо не ми се занимава с това.

Benisima, това преди колко време е било, когато си купувала млякото на такава цена?
Защото и преди 5г- пак си имаше мляко за по 20 и повече лв. кутията.
Сега също малко по-добрите млека са минимум по 15-16лв. за кутия.
А въпросното мляко е Нан Сензитив -
http://apteka.framar.bg/30013791/%D0%BD%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D0%B5 … D1%82%D0%BB%D0%B5
Цената му се движи от 21.50 до близо 25лв. кутията.

Темата изглежда ще е отново да се надскачаме кой, колко повече изкарва и как другите, които не живеят с по 3-4-5хил. лв. на месец са некадърни. ) И трябва да търсят начини да си увеличат дохода...)

# 66
  • София
Темата е поставена ясно и няма нужда от наскачане. Може ли да се живее нормално с 2500 лв месечно. Да, може. Дори спокойно мога да заделя хилядарка. Peace При това без лишения.

# 67
Еее,Бени,ти твоите си ги хранила с НАН(и аз моето,че и още),но има едни Лактани и Милумил-и дето си струват скъпо....Аптамила чак пък 30лв Shocked
И аз за нормална опаковка шампоан говорех Peace

Ето я голямата кутия Аптамил - http://apteka.framar.bg/01001652/%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%BC% … 0%B3%D1%80-milupa - 35 лева е.
В Кауфланда сега си припомних бяха към 32 лева.

# 68
  • София
И като размахате укорително пръст за това, че някой купил нещо си за толкова пари, олекна ли ви, мили дами? Вашите доходи нарастнаха ли?

Темата изглежда ще е отново да се надскачаме кой, колко повече изкарва и как другите, които не живеят с по 3-4-5хил. лв. на месец са некадърни. ) И трябва да търсят начини да си увеличат дохода...)
За жалост, май

# 69
  • Другата България
Темата е поставена ясно и няма нужда от наскачане. Може ли да се живее нормално с 2500 лв месечно. Да, може. Дори спокойно мога да заделя хилядарка. Peace При това без лишения.
Ти можеш Peace прави разлика. Аз например в определен имесеци не бих се справила без намаляне на едно перо за сметка на друго. Но всичко е толкова субективно и всеки си знае ......разходите.

# 70
... Какво друго беше?  newsm78 А, да - кое е това АМ за 21 лв. кутията. Моите ги храних с НАН за 10-11лв, че и по-малко.

Моите пък се родиха недоносени и първите 6 месеца ядяха точно и конкретно АМ за недоносени бебета. Струваше 34 лв. кутията (преди 9 г.) и двете го изяждаха максимум за 3 дни. Нито съм искала да давам толкова пари, нито ми е било "удобно" за джоба, че и за собствения стомах. Но се налагаша за децата. Peace

Относно връзката дохози-разходи: няма да цитирам конкретни цифри. И двете пера не са ни малки, но има осезаема разлика с преди 2-3 г. Реално доходите ни са същите и харчим за абсолютно идентични неща, но вече разходите за тези неща са по-високи. Засега не ни се отразява на начина на живот, но при подобна дългосрочна тенденция и това ще стане.
Положителното е, че се научих да отделям всеки месец известна сума за извънредни ситуации.

А за конкретната сума - предполагам, че едно семейство може и да успее да се справи с 2500 лв., но в определени рамки. Наясно съм, че хората се справят и с далеч по-малко, но зависи от много фактори (къде, как, какво и др.).

# 71
  • София

Като зная колко хора живеят с около една-четвърт от тези пари, че и по-малко, направо ми се вижда конщунствен този въпрос за двата бона и половина! Така да се каже, намерил, та премерил! Какво толкова реве! Да й връча една МРЗ, та да я видя какви ще ги дроби!

# 72
  • BG

Benisima, това преди колко време е било, когато си купувала млякото на такава цена?

Mirama, можеш да видиш в подписа ми на каква възраст е малкото ми дете. За голямото кой да ти помни...
Та ето такива горе-долу бяха цените преди 1-2 години. До преди няколко месеца пиеше Нестле джуниър, който пък е по около 8-9 лева. Нека да отчетем и местоживеенето, че е много важно. Не съм от София.

http://www.bebu.bg/product/820/bebeshko-adaptirano-mlyako-nan-1-nestle-.html

http://www.bebu.bg/product/821/bebeshko-adaptirano-mlyako-nan-2-nestle-.html

Всъщност като се замислих за шампоаните, може на майки с дългокоси момиченца да им вървят бързо, ама моите все плешиви се раждат и с половин капка мога да го измия  Laughing

# 73
Мойто бебе е на 7 мессца е и разходите са; АМ 1 кутия за 4 дни - цена 22.00лв., Памперси 2 пакета по 23.00лв /Памперс на промо/. Кърпички 2-3пакета по 3.00лв /Памперс на промо/, пюрета - по 2 бурканчета на ден по 2.00лв едното, козметика /тя е скъпичка/ шампоан 13.00лв, крем за дупе 16.00лв, лосион 18.00лв /не съм засичала ама май изкарват повече от месец/. Смятай колко излиза като имаш в предвид, че всичко купувам на промоция или където е по евтино.
Какъв крем за дупе плзвате?
Laughing
Смешно е ,анли? Като е на чужд гръб и сто тояги са малко.
Добре че засега се справяме и успяваме да осигурим долу-горе достатъчно доходи, защото последното нещо което искам е да пестя от отглеждането на единственото ми дете, както върви положението детето ми ще е единствено. Така че точно то ще е последното нещо от което ще тръгна да пестя.

Не,просто съм любопитна.Ние сме ползвали всякакви кремове.Крем над 10 лв е излишен лукс.Ползвали сме по-скъпи продукти само ако е имало проблем.Затова питам.
Един Пенатен е около 7 лв (най-много) и е достатъчно добър.Да не говорим,че и Здраве ,и Бочко вършат чудна работа.

Като се замисля повечето хора не могат и да мечтаят за крем от 16 лв.А от поста излиза,че това е минимумът.Така че спокойно справяте се чудесно.

# 74
1800, и парите все свършват около 25 число и после сме на заеми, понякога и до 20 и е някакъв омагьосан кръг. Но заемите са 730 + 100, но 100-те отпаднаха миналия месец. Лошото е, че 400 са непостоянен доход, който и той ще отпадне след някой и друг месец. И тогава не знам. А се водим богати, в смисъл че не сме соц. слаби, не вземаме помощи, детски и тем подобни. Просто не знам как ли се оправят хората с мин. работна. Сигурно нямат заеми, живеят в собствено жилище иначе, сигурно имат моменти на хляб и сол.
Гледам сте писали и разбивки, ние НЕ ходим на почивки, за 10 години 2 пъти, НЕ пътуваме извън града, въпреки че и двамата не сме от града, пътните са ни лукс. Джобните не са по 10, а по 2лв и сандвичи от вкъщи се мъкнат.Нямаме кола, не може да си позволим този лукс. Сметките сме ги свели до минимум не повече от 230-250 лв, това за ток, телефони, вода, домоуправител, телевизия и интернет. Но храната някак си не ми излизат там сметките, много пари ни ходят, поне по 15-20лева на ден.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 15:57 от mysterious

Общи условия

Активация на акаунт