С колко пари живеете на месец

• 38 689
  • 519
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И на мен ми се струва, че посочването на суми не е коректив. Баба знае 2 и 200. Всяко семейство се простира в рамките на дохода си, било то по - висок или не дотам.
Истината за моето семейство е, че доходите ни не са нарастнали последните години, но с тези пари си позволяваме все по - малко неща и живеем с повече пресмятане. Тъжното за мен е, че повечето тук спадаме към т. нар. "средна класа" - лични кола, апартамент, прилични доходи, пътувания... А всеки разход е пресметнат, за по - големите предварително се заделят пари , да не говорим ако има непредвидени такива.

# 46
  • до една звездичка
Смешно е ,анли? Като е на чужд гръб и сто тояги са малко.

Мдам, смешно ми е, що? Да се извиня ли, че ми е смешно? Sunglasses
Повярвай, след време и на тебе ще ти е смешно. Peace Към авторката, най-добронамерено: с този размах няма как да ти стигат, жено, все ще са ти малко. Crossing Arms

И аз се палих навремето с подобни изказвания, зер едно дете, за него най-доброто, как може?! Крем от 16, шампоан от 26 лева... В един момент човек отрезвява, билийв ми. И със "здраве" дупето пак расте  Wink Както са го казали и по-напред: баба знае две и двеста. Wink

# 47
Доходите ни са поносими и с 1дете нямахме особен проблем.
Сега с 2 ще стане по-интересно.
Младежа е на АМ, но яде 2но повече от сестра си, 1кутия мляко ми е 21лв., за месеца към момента ми трябват 7кутии. Ще изкараме до 6тия месец на това АМ и после минаваме на друго, маааалко по-евтино.
Само памперсите и млякото му ще минават 200лв.

Пари за заведения, почивки и др. подобни почти не даваме.
По ресторанти зимата общо да ходим 4-5пъти, лятото и да седнем някъде е на бира с картофки. Отдавна ми е минал мерака за заведения.
Повече сядаме на кафене, евентуално с детски кът където детето да играе.
На почивка ходим няколко пъти годишно и то на преференциални цени. Едно, че не разполагаме с бюджет, с който да си позволим всеки уикенд да сме някъде, и друго че при 2ма работещи до сега също нямаше как да се получава точно така.

# 48
  • Другата България
И на мен ми се струва, че посочването на суми не е коректив. Баба знае 2 и 200. Всяко семейство се простира в рамките на дохода си, било то по - висок или не дотам.
Истината за моето семейство е, че доходите ни не са нарастнали последните години,

Е аз това го казах още на 1 стр.....
И не само заради баба, а и заради куп други неща.
Крем от 16, шампоан от 26 лева... В един момент човек отрезвява, билийв ми. И със "здраве" дупето пак расте  Wink Както са го казали и по-напред: баба знае две и двеста. Wink
Wink Преди 21 години като нямаше такива "екстри" моя син го отгледах с парче /пелена , памперси нямаше/, мас и бебешкия на Джонсън Grinning, кърма нямах, но пък свекърва ми имаше крава на село Embarassed та това за растенето на дупето си е чиста истина, вманиячават се днешните родители и аз не разбирам защо, верно че всичко се прави в името на наследника и са на принципа "като мога, защо не", но пък за момент можем да се замислим тези суми не могат да отидат за нещо по-полезно или да ги заделим например за бъдещето, когато наистина ще са нужни мнооооого повече за същото това  дете .
Разбира се само си коментираме, а всеки сам най-добре може да си направи сметката. Предполагам.

# 49
Имаме прилични доходи, не се оплакваме, може и повече но.... Каквито и суми да постъпват в семейния бюджет се нагаждам моментално , като хлебарка. Сменям наред всичко: супера, от който пазарувам, местата от където си купувам дрехи, където обядвам в обедната почивка, дори и кафенетата. ( видях списък на участвашите кафенета в инициативата "висящи кафета" ) , та колкото толкова.  Окончателният извод е като на останалите майки - принципно не стигат.

# 50
600  лв. на месец - 4 членно семейство - деца- близнаци на 2 години  Sad
Да не казвам ,че ни стигат..то е ясно ,че не ни....

# 51
Смешно е ,анли? Като е на чужд гръб и сто тояги са малко.

Мдам, смешно ми е, що? Да се извиня ли, че ми е смешно? Sunglasses
Повярвай, след време и на тебе ще ти е смешно. Peace Към авторката, най-добронамерено: с този размах няма как да ти стигат, жено, все ще са ти малко. Crossing Arms

И аз се палих навремето с подобни изказвания, зер едно дете, за него най-доброто, как може?! Крем от 16, шампоан от 26 лева... В един момент човек отрезвява, билийв ми. И със "здраве" дупето пак расте  Wink Както са го казали и по-напред: баба знае две и двеста. Wink
Аз лично никога не съм купувала шампоан за дедтето за 26лв., но нормалните си струват поне едно 10лв. Но както и да е, да не изпадаме в подробности.
При нас основното перо е храната, а лошото е че сумата по това перо расте постоянно през последните години. И не че ядем повече, просто цените скачат постоянно, а едно от нещата от които гледаме да не пестим е качествената и добра храна. Просто предпочитаме здравословната храна пред лекарствата. Лошото е че все по-често се случва да оставям по 30-50лв. вечер в магазина, докато преди 3-4г. редовно се справях с 20-30лв. Вярно че пазарувам почти редовно готова храна от топлите витрини, просто вечер нямам време да готвя.
Друг разход който е учудващо голям е за детски играчки, това може би е един от най-печелившите бизнеси напоследък. А цените на играчките са си сума, за тези с нормално качество говоря, не за боклуците които се хвърлят на втория ден.

# 52
  • София
Merri_An, абсолютно те подкрепям, не претендирам за уникалност на мнението Peace
Не стигат парите, ясно е. Преди някак по - спонтанно с мъжа ми решавахме да си купим нещо, да прекараме week-enda някъде. Сега вече не е така. Колкото до пестенето - заделяме около 1/4 от месечния доход. Ама дали тия пари след време ще имат същата стойност?...

# 53
Полина,
човек с твоите доходи и изисквания не би трябвало да припарва до топлата витрина. Там са сготвени продуктите, които са бракувани от щандовете с пресни храни (старо месо, неугледни зеленчуци и т.н. И то след като са минали през няколко "преработки" и опити за продажба под една или друга форма). "Здравословна храна" е едно друго нещо  Joy

# 54
Какво толкова сте се хванали за шампоана от 26лв? Един такъв шампоан се ползва едно 5-6месеца, а не свършва още на 1вия.
За крема за дупе....от дупе до дупе има разлика,така че и за това не бих се изказвала вече....след като бях свидетел как на второто ми дете кожата от дупето му буквално се свали за 2дни и беше с една голяма червена рана, от която течеше кръв....
Така че за седмица съм дала сигурно към 70-80лв. само за кремове.

# 55
Не,че нещо....Не ми се задълбава в темата за кремове и шампоани,но аз от една година не съм купувала шампоан за детето(чак сега свършва),тогава дадох към 11-12лв.,душ гела му е от лятото и чак сега стана половин(15лв.),после ще го ползвам и като шампоан..Да кажеш,че не го къпя-не е така!Крема му за дупе пък е от 1.50лв.Не мога да се съглася,че за един месец-два свършва шампоана,за крема не споря Thinking
Иначе и на нас не ни стигат...Аз с майчинство 240лв+35лв детски,а ММ с 420-430лв заплата ooooh!
Провинция-к`во да прайш Rolling Eyes

# 56
Полина,
човек с твоите доходи и изисквания не би трябвало да припарва до топлата витрина. Там са сготвени продуктите, които са бракувани от щандовете с пресни храни (старо месо, неугледни зеленчуци и т.н. И то след като са минали през няколко "преработки" и опити за продажба под една или друга форма). "Здравословна храна" е едно друго нещо  Joy
Ами какво препоръчваш, когато сутрин излизаме в 8 и вечер прибирам детето последно от градината към 18 часа и то с много бягане? За съжаление работата ми отнема време, като гледам има много родители които успяват да приберат децата си още в 17 часа, има и такива професии, примерно работещи на смени или учители, при тях свободно време има много. Знам, че готовите ястия не са най-добрата храна, но по-добре топло ядене, отколкото сухоежбина или консерви. Отделно редовно пазарувам пресни зеленчуци и плодове, риба и т.н.

# 57
  • до една звездичка
Какво толкова сте се хванали за шампоана от 26лв?

Аз лично никога не съм купувала шампоан за дедтето за 26лв.,

Joy За да разясня, тъй като очевидно не стана ясно, си направих заигравка с числото 16...
Може да добавя примерно и играчка от 36, та да се изясни по-добре. Wink  

# 58
Темата е за парите, с които живеем на месец. Само аз и Полина посочихме разходите по пера и по суми. Мисля, че авторката искаше това, за да свери часовника си - за кое дава повече от другите, за кое по малко. Само на това основание мисля, че не сте прави да заяждате Полина - за разлика от сеирджиите и нищо не казващите, е посочила конкретни суми, че дори и ги разяснява за другите.

Ще купува на детето си какъвто иска шампоан - не иска пари от вас я.

# 59
  • BG
Полина,
Ами какво препоръчваш, когато сутрин излизаме в 8 и вечер прибирам детето последно от градината към 18 часа и то с много бягане? За съжаление работата ми отнема време, като гледам има много родители които успяват да приберат децата си още в 17 часа, има и такива професии, примерно работещи на смени или учители, при тях свободно време има много. Знам, че готовите ястия не са най-добрата храна, но по-добре топло ядене, отколкото сухоежбина или консерви. Отделно редовно пазарувам пресни зеленчуци и плодове, риба и т.н.
Ей сега ще те разкостиииим!  Mr. Green И аз започвам първа! Аз излизам всяка сутрин в 7,00ч. и се прибирам в 18,00. Детето си така и не мога да взема, но всяка вечер готвя, защото вкъщи са общо трима мъже и ако купувам като теб готова храна, целият бюджет ще отива за една седмица.

Това с кремовете и шампоаните за толку пари - и да свършват за един месец - много се смях!

Какво друго беше?  newsm78 А, да - кое е това АМ за 21 лв. кутията. Моите ги храних с НАН за 10-11лв, че и по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт