С колко пари живеете на месец

• 38 603
  • 519
  •   1
Отговори
# 405
6к лева на месец е колко? 3к евро?

Ако е толкова, това е доста приличен месечен доход за тук.
А всичко е в пъти по-скъпо от България.
И на мен ми е  чудно, че с такава сума някои не се оправят.

Колкото до яденето навън, в България все още можеш да ядеш евтино навън,
едва ли ще се отрази чак толкова на бюджета. Поне моите впечатления са такива.
Скоро говорихме на тази тема в чужбинския и дадох пример,
че за двама възрастни и едно дете тук 100 евро не ти мърдат,
а с тези пари определено можеш да купиш храна за цяла седмица,
без глезотии.  Wink

# 406
оплакваме по форуми, че 5-6 хил. на месец не ни стигат.

В тази връзка, вчера попаднах на обяви за работа за нормални хора, не шефки и успели, каквито са 100% от съфорумките.

шивачка 350 лв.
тракторист 350 лв.
стругар 370 лв.
някакви държавно-чиновнически - към 400 лв.

И подобни. Та, само за информация де...и се чудя, чудя newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Такааа - първо никой не се е оплакал, че не му стигат 5-6 000 лв/месец. Аз поне не видях.

Второ - тракторист и стругар за подобни пари НЕ МОГАТ ДА СЕ НАЕМАТ. Може и някой да е пуснал обява, но едва ли можещ човек ще ѝ се върже.

# 407
Направихме го, да. От изброените от мен примери, миналия месец си взех нова кола, нужна за децата ми, а лятото отиват в Дисниленд. Grinning
Heart Eyes
Децата преди всичко ,и ние сме така Simple Smile

# 408
оплакваме по форуми, че 5-6 хил. на месец не ни стигат.

В тази връзка, вчера попаднах на обяви за работа за нормални хора, не шефки и успели, каквито са 100% от съфорумките.

шивачка 350 лв.
тракторист 350 лв.
стругар 370 лв.
някакви държавно-чиновнически - към 400 лв.

И подобни. Та, само за информация де...и се чудя, чудя newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Такааа - първо никой не се е оплакал, че не му стигат 5-6 000 лв/месец. Аз поне не видях.

Второ - тракторист и стругар за подобни пари НЕ МОГАТ ДА СЕ НАЕМАТ. Може и някой да е пуснал обява, но едва ли можещ човек ще ѝ се върже.

Е как да не могат, като трактористите и стругарите в малките градове вземат много подобни заплати и хората се навиват, щото са били месеци и години без работа и за тях е по-добре да вземат 350 лв, от колко да гладуват.

# 409
Този тракторист надали е на пълен работен ден или това е само осигурителната му база - реално вземат между 15 и 30 лв. за изораване декар и работят на надник.  Peace
Шиенето също си има тарифа "на парче".
Държавни чиновници има и с по 400 лв., но има и с по 4000.
Много е относително.

Milla Elaine, една вечеря на заведение за 4-членно семейство излиза в БГ около 50-60 лв. Едно ходене на кино /3-Д, с пуканките, безалкохолното и нещо сладко/ около 60 до 80 лв.

# 410
Не знам аз кой колко взима. Гледах обявя в малък град. Ако си имаш собствен трактор, може и хилядарки да изкарваш напролет, но ако си нямаш си назначен на заплатка и това е.
Не, че съм някакъв гуру в тракторизма, разсъждавам си само.

Държавни чиновници с 4000 хиляди сигурно има, ама колко са?

# 411
Ами аз пък за това се чудя как не ви стигат тези 5-6 хил. на месец  Laughing
И двамата с мъжа ми сме държавни служители, едва свързваме двата края и пак сме благодарни, че поне имаме работа, защото като си помисля колко хора има, които нямат работа, или само единия работи...

Не бих била благодарна ако едвам свързвам двата края, нито бих се сравнявала с нямащите... защото съм учила, когато другите се шляйкаха, работила упорито, изградила опит, който се цени високо. Стоях си в къщи 40 дни за раждането и се върнах на работа. Ето по тези причини и да ми стигат моите доходи, а те не са малко, винаги ще се стремя към повече. Примирението с лишенията и мизерията е за тези, който нямат потенциал за повече.
Само се чудя откъде имат самочувствието да съдят и съветват тия с високия доход Laughing

# 412
atenan, това, че в момента сме в такъв период, не означава, че съм се задоволила с това и за напред няма да се стремя към нещо повече. И аз съм учила и работя от ученичка, но явно просто нямам късмета или нужните качества за да си намеря добре платена работа.  Crazy

# 413
  • На черешата
При нас семейният доход на месец не е постоянна величина, обикновено се движи от 3500лв. до 5000-6000лв. при добър месец и повече работа.
..............
Ако месецът е с по-малко приходи на минимума ни, опираме до спестявания, ако е добър сме малко отгоре, но като цяло сме на нулата.

Лъки, ето на, при 5-6 хиляди са на нулата, под този доход е ужас за хората.

# 414
  • Другата България

Много е относително.

Азаф, извини ме, ама дали е възможно все пак да споменеш кои държавни чиновници имаш предвид с 4000 доход? Ако ще са тези от МС, НС или президентство-може и да има, но иначе като изключим шефовете на агенции или членове на бордове на директори, кои други? Говорим за основен доход, не за участия в -найсе комисии или съвети извън него.И колко са те на фона на масово обеднелия български народ?

# 415
При нас семейният доход на месец не е постоянна величина, обикновено се движи от 3500лв. до 5000-6000лв. при добър месец и повече работа.
..............
Ако месецът е с по-малко приходи на минимума ни, опираме до спестявания, ако е добър сме малко отгоре, но като цяло сме на нулата.

Лъки, ето на, при 5-6 хиляди са на нулата, под този доход е ужас за хората.

Абе не знам аз, това ми се вижда цинично. Каквото и да ми говорите, 90 % от българите едва връзват двата края. Да не ти стигат 3000  в БГ говори за други работи. Предпочитам да не ги казвам на глас.

# 416

Много е относително.

Азаф, извини ме, ама дали е възможно все пак да споменеш кои държавни чиновници имаш предвид с 4000 доход? Ако ще са тези от МС, НС или президентство-може и да има, но иначе като изключим шефовете на агенции или членове на бордове на директори, кои други? Говорим за основен доход, не за участия в -найсе комисии или съвети извън него.И колко са те на фона на масово обеднелия български народ?

Колко взима една деловодителка в общината, чиновничка демек? 4 000 лв.? Другия път.

# 417
Държавни служители са не само тези в общините и в НС /въпреки, че те са с официален статут на такива и съответните на това привилегии/.
Има значителен брой ЕООД-та със 100% държавно участие в ключовите отрасли /основният доход в тях е около 2000 лв., но с бонусите, консултантските хонорари и социалните придобивки същият скача почти двойно/. Има достатъчно информация в нета. Peace

Според официалните данни към септември 2012 година средната заплата в държавната администрация е била 1181,72 лв.

Последна редакция: сб, 30 мар 2013, 17:28 от azaf

# 418
  • На черешата
 Явно не познаваш много редови държавни служители. Отиди в АЗД например, с чиято дейност се сблъсках наскоро, попитай ги колко заплата вземат обикновенните им инспектори.  Peace Масовият държавен служител получава 400-600 лв.

# 419
Може и да има такива дето вземат хиляди, но 95% от държавните служители (в общините, училищата, библиотеките, и т.н.) са със заплати межди 350 - 500 лв.

От цялата тема останах с някакво "солено" чувство, че аз дето не взимам хиляди левове заплата, трябва да се чувствам виновна за това и че малкото пари дето вземам не знам как да разпределям и за това е добре да се почуствам виновна. Пък тия дето вземат 3 - 4- 6 хиляди им е толкова трудно (горките) да си разпределят парите. (Нямам нищо против никого, дай Боже всекиму да има прилични доходи, но някак си.... тук се пише хем така, хем така....)

Общи условия

Активация на акаунт