С колко пари живеете на месец

• 38 604
  • 519
  •   1
Отговори
# 390

но за вадене на мъдрец цената е 100лв.с осигуровки.

Те това вече ми звучи невероятно да ти кажа честно.....къде е тази златна зъболекарка, моята взема по 20 с осигуровки, нали не съм в грешка, че здравното осигуряване не е по райони? newsm78
Невероятно,но факт и на мен от вчера ми е гуджаво,
както и да го мисля много ми се вижда сумата за един зъб.

# 391
  • На черешата
 Абе какви са тези суми за храна дето ги спрягате?  #Crazy Ние сме четирима , 2 възрастни и 2 деца /на 11 и 8 години/. Средно месечно за храна даваме 500-600лв без да се лишаваме от нищо.  Peace

# 392
  • София
Торнадо има хора които се глезят.една моя колежка всяка седмица оставя по 300 лв в Кауфланд.Ама те всяка вечер ядат сини сирена,филета и незнам си какво още за мезе.
На нас 300 лв ни е пазара за един месец сигурно и пак не ядем само боб и леща

# 393
  • На черешата
 Проблема е, че повечето хора ги мързи да готвят. Какво означава нямам време. Прибирам се от работа в 18:30, в седмиците, когато е мой ред да карам децата на училище излизам в 6:50 сутринта. Когато се върна вечер, проверявам домашни,изпитвам и пак имам време да готвя. Лягам си в съвсем прилично време около 22:30 - 23 часа. Храним се разнообразно и от нищо не се лишаваме.  Peace

# 394
  • София
Има хора на които готвенето не е приоритет.
Понякога съм готвила и сутрин в 6.30,но аз обичам да готвя.в нас винаги има готвено.
Хора всякакви

# 395
А какъв е проблемът в големите суми?
Има една приказка - имал-дал. Ако няма, няма да даде. Ако пък може да си позволи да се поглези, защо да се лишава?!
Та затова и база за сравнение няма. Peace

# 396
Проблема е да искаш и да нямаш. Като имаш - не е проблем.

Проблема е, че повечето хора ги мързи да готвят. Какво означава нямам време.

Че нямаш време, това означава. Колкото и странно да ти звучи - понякога се случва да няма време.

# 397
За храна и домакинство около-300
за детето около-150
ток,вода,телефони,кабелна и интернет-150
нафта-200
цигари-300
общо:1100
Остават за ресторанти,събирания,подаръци,почивки и спестяване.

Зная си, че съм зла, но 150 лв. за детето и 300 за цигари не мога да ги подмина.

Това са едни 18 000 за 5 години, откак сме ги спрели, с чиста съвест мога да "черпя" децата с дисниенд или коледно пътешествие при дядо Коледа.
А направихте ли го или ще стане като вица с Ферарито?

# 398
Направихме го, да. От изброените от мен примери, миналия месец си взех нова кола, нужна за децата ми, а лятото отиват в Дисниленд. Grinning

# 399
  • София
Проблема е, че повечето хора ги мързи да готвят.

а защо да е проблем?! newsm78.
Да, може да се каже, че понякога съм толкова изморена, че ме МЪРЗИ да готвя и предпочитам да си почина и да отдъхна. Работя по 10-11 часа, като се прибера обгрижвам 3 деца в най-различни възрасти с различни нужди и интереси. Добави ежедневното четене на приказки за по-малките, игри, внимание, поглеждане на уроци за училище на големия, къпане....време за мен и мъжа ми да си кажем две приказки.....ми, да, понякога просто не ми се "губи" малкото от наличното ми време да готвя. Може би имам голям късмет, че и мъжът ми е на същия режим и никога не е имало напрежение около това дали всеки ден има сготвено (или пък е от предишната вечер) или е по-бързо да поръчаме нещо и да ни остане време да се видим.
Събота и неделя за обяд обикновено се храним навън или взимаме нещо готово - готвя за вечеря. Така сме решили, така ни харесва, не разбирам за кого е проблем, щом за нас не е.
Всеки си преценява, кое е приемливо за начина на живот на неговото семейство.

# 400
А какъв е проблемът в големите суми?
Има една приказка - имал-дал. Ако няма, няма да даде. Ако пък може да си позволи да се поглези, защо да се лишава?!
Та затова и база за сравнение няма. Peace
И аз не разбирам какъв е проблема. Ако сме добре финансово и аз няма да готвя всеки ден, разбира се, че ще си купувам и глезотийки, било то за ядене или нещо друго. Стига да не ощетявам по този начин останалите членове на семейството и наистина да остават пари за това. Ако човек може да си го позволи не виждам нищо лошо в това.

# 401
Не е безплатен и обяда в училище, нито спортните дейности, или чуждият език. Да, да зная, че и без това може.
Не, не - без спорт и чужд език не може. Peace Пък кой каквото ще да си приказва.  Wink

Каси, с последния си пост леко ми развали доброто настроение.  Crossing Arms
Явно ,щом  тези суми ти развалят деня, то общите суми с дрехи, униформи, джобни, курсове по език и спорт и т.н. съвсем ще те съсипят  Thinking
Децата с годините оскъпяват разходите по тях ,но това е нашата задача щом сме решили да ги имаме 3-4 броя Simple Smile

# 402
  • На черешата
 И мен понакога ме мързи, на става въпрос за само по някога.  Peace
 Проблем няма, но тези суми не винаги ще са такива. Вместо сега, когато сме млади, работещи и с добри доходи да и подсигурим някакаква финасова стабилност в бъдеще време се оплакваме по форуми, че 5-6 хил. на месец не ни стигат. Ами съжалявам, но не го разбирам. Познавам не малко хора, които "паднаха от много високо" и сега драмата  е наистина много страшна и за тях и за децата им. Никой не е застрахован и трябва да се мисли.  Peace

# 403
оплакваме по форуми, че 5-6 хил. на месец не ни стигат.

В тази връзка, вчера попаднах на обяви за работа за нормални хора, не шефки и успели, каквито са 100% от съфорумките.

шивачка 350 лв.
тракторист 350 лв.
стругар 370 лв.
някакви държавно-чиновнически - към 400 лв.

И подобни. Та, само за информация де...и се чудя, чудя newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 404
оплакваме по форуми, че 5-6 хил. на месец не ни стигат.

В тази връзка, вчера попаднах на обяви за работа за нормални хора, не шефки и успели, каквито са 100% от съфорумките.

шивачка 350 лв.
тракторист 350 лв.
стругар 370 лв.
някакви държавно-чиновнически - към 400 лв.

И подобни. Та, само за информация де...и се чудя, чудя newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Ами аз пък за това се чудя как не ви стигат тези 5-6 хил. на месец  Laughing
И двамата с мъжа ми сме държавни служители, едва свързваме двата края и пак сме благодарни, че поне имаме работа, защото като си помисля колко хора има, които нямат работа, или само единия работи...

Общи условия

Активация на акаунт