С колко пари живеете на месец

• 38 561
  • 519
  •   1
Отговори
# 15
С толкова, че да стигат на семейството ми да посреща нуждите си без да се лишава и да му остават да спестява. И да назова сумата, това няма да помогне на другите да си сверят часовника.

# 16
Не знам бебето какво ще добави като разход.
Това зависи от начина по който смятате да гледате детето, кърмене, пмаперси или пелени, и т.н. Разбира се има един минимум от около 150лв. за памперси + 50лв. шишета, козметика, беберони и т.н. + 50лв. дрешки и играчки + 50лв. други, лекарства, ваксини и т.н., т.е. около 250лв. под който трудно може да се слезе без да се режат необходими неща. Ако сте на сухо мляко и не кърмиш, добави още 100-150лв. минимум. Отделно ще има разходи за колички, кошарки, и т.н.
Мога да кажа при нас как беше. Първата година като дръпнахме чертата ни е излязла около 10000лв., като това включваше всичко похарчено за бебето, кошарка, количка, дрехи и т.н. Не съм кърмила. Следващите 2г. ни излязоха някъде по 5000лв. на година, просто вече имахме накупени по-скъпите неща. 4-тата година ни струваше още по-малко, около 3-4000лв.
Така че едно дете си е разход, който хич не е за пренебрегване, ако искаш да гледаш нормално детето си.

# 17
Т.е. средно по 833,3333 лв. на месец за едно бебе? Да не четат бременни, хора със слаби нерви и такива, които искат, но не им стиска да имат деца.  Laughing

# 18
Аз затова писах, че е неразумно цитирането на цифри, нито пък помага за ориентир.
Думите ти от предния пистинг са достатъчен отговор-с толкова живеем, колкото ни стигат и остават за спестяване. Но това как ще помогне за ориентир? Thinking

# 19
Т.е. средно по 833,3333 лв. на месец за едно бебе? Да не четат бременни, хора със слаби нерви и такива, които искат, но не им стиска да имат деца.  Laughing
Ами Касита, толкова ни излезе, като това включваше абсолютно всичко изхарчено за бебето. А разходи не липсваха, по него време само за пример ще кажа че сами си купувахме Синфлорикс (още не го даваше държавата), мисля 3 или 4 пъти беше, всяка доза по 150лв., същото и за Пентаксима пак 3-4 пъти по 50лв. ..., и така още една камара разходи които дори не бях предвиждала. Аз самата очаквах че първата година ще ни излезе около 4-5000лв., т.е. средно по 400лв. на месец всичко, но не стана така. Казвам го за Еовин, да знае че винаги има разходи които не е предвидила, все пак сега ще ѝ е за пръв път, да знае какво да очаква.

# 20
  • Другата България
Това е толкова относително питане, че..... Confused
Зависи от : къде живееш/те, какво работиш/те, колко члена е семейството, на каква възраст са децата, какъв е стандарта ти на живот, имаш ли заеми, лизинги, ипотеки....,  ooooh! имаш ли възрастен / или болен човек, който да изисква една прилична сума за лекарства на месец.....и още, и още Peace
Субективно е и колко мнения, толкова различни суми и цифри ще видиш. И малко ще са тези, на които ще са им  достатъчни.Те или ще са без деца /все още, дай Боже всекиму/, или ще работят нещо високо платено /или поне на няколко места/, или ще имат служебни телефони и коли /и аз съм от тях/, или ще са в чужбина.
Истината е, че доходите ни не са мръднали не в последната, а в последните 3 години, а цените на всичко са нагоре и нагоре и става все по-трудно с тях да покриваш само основните неща, камо ли нещо допълнително като почивка, глезотийка дребна или спестяване.

# 21
Тук относно разходите за бебето си зависи от преценката на родителите. Не искам да съдя никой. Всеки има право да си харчи парите както желае. Аз лично дори и да имах 1500лв. месечен доход не бих купила количка на бебе от 400- 500лв. примерно. Това си е мое мнение де.

# 22
Първата година като дръпнахме чертата ни е излязла около 10000лв., като това включваше всичко похарчено за бебето, кошарка, количка, дрехи и т.н. Не съм кърмила. Следващите 2г. ни излязоха някъде по 5000лв. на година, просто вече имахме накупени по-скъпите неща. 4-тата година ни струваше още по-малко, около 3-4000лв.
Така че едно дете си е разход, който хич не е за пренебрегване, ако искаш да гледаш нормално детето си.

Странни критерии за "нормално"  Joy

# 23
Направо ви се чудя вярвате ли си , като ги пишете тия работи ? Crazy
Тук сме все майки , айде холан , знаем едно бебе какви разходи има . Sunglasses
И аз не съм кърмила , ама такива хиляди не съм давала .

По темата - живеем с около 1/3 от доходите , без да се лишаваме  .
Кредити нямам .

Тук относно разходите за бебето си зависи от преценката на родителите. Не искам да съдя никой. Всеки има право да си харчи парите както желае. Аз лично дори и да имах 1500лв. месечен доход не бих купила количка на бебе от 400- 500лв. примерно. Това си е мое мнение де.

И аз . Peace
Особено пък като имам вече порастнало дете и виждам колко неоправдани са подобни разходи за неща , които се ползват за кратко .

# 24
  • София
Мойто бебе е на 7 мессца е и разходите са; АМ 1 кутия за 4 дни - цена 22.00лв., Памперси 2 пакета по 23.00лв /Памперс на промо/. Кърпички 2-3пакета по 3.00лв /Памперс на промо/, пюрета - по 2 бурканчета на ден по 2.00лв едното, козметика /тя е скъпичка/ шампоан 13.00лв, крем за дупе 16.00лв, лосион 18.00лв /не съм засичала ама май изкарват повече от месец/. Смятай колко излиза като имаш в предвид, че всичко купувам на промоция или където е по евтино.

# 25
Направете една Отчетна за разходите и там си списвайте-кой колко за количка, кой колко за АМ, кой колко за ипотеката.

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
. Първата година като дръпнахме чертата ни е излязла около 10000лв.,

твърде много е.
Предпочитам да давам такива суми, но само за образование.

По основната тема...
Любимо ми е да ме питат, колко ми харчи колата. Ми колкото й сипя, все го харчи и нищо не връща...
Та и с кинтите на месец е така... Колкото и да са, взе сме им намерили мястото.

# 27
  • Пазарджик
Направете една Отчетна за разходите и там си списвайте-кой колко за количка, кой колко за АМ, кой колко за ипотеката.
То има, и там се замеряха така с цифри.

По темата - малко взехме да се понаучаваме как да харчим, и май сме по-добре.

# 28
Аз още след първата цитирана сума се почудих как сме живи..............

# 29
И повече може - ако сложиш 3000 за раждането в първата година и обзавеждането на детската стая, прегледите в частна болницаи т.н. Аз не съм кърмила нито ден - мъникът папкаше Аптамил като ламя, на помня колко беше цената на кутия преди две години, но под 200 лева не падаше само за мляко.

Но го има и другото - имам приятелки, които си отгледаха децата с майчинските и с малко помощ ( инвентар от попорастнали деца )

На който както му се случи.

Общи условия

Активация на акаунт