С колко пари живеете на месец

• 38 594
  • 519
  •   1
Отговори
# 435
Хепи мама, може би сумата е без здравни осигуровки,
но за вадене на мъдрец цената е 100лв.с осигуровки.

Вадене на мъдрец оперативно е 100лв в прованса, макс 150 ако го е разпорила до не знам къде, а обикновено вадене 30лв. Навътре съм в цената Simple Smile

Дано не стигна до вадене , за сега се стопираха нещата , но ще пиша колко съм дала . Peace
Това не по здравна каса, а на частно, влизаш и си плащаш.

Ааа , така може , на частно . Peace

# 436
  • София
Че, то касата почти нищо не плаща! Не зная как изобщо човек може да разчита! Ние си плащаме всичко. Сега разбирирам защо при някои места за западняците е толкова важно да има пълна стоматологична застраховка за домочадието за ценните кадри.

# 437
Аз съм доволна , че поне за детето не ми взема пари , дори да надвиши 4 манипулации . Peace

# 438
Не мога да повярвам как майката на момчето се преобрази, с малко хубави дрехи, грим и прическа. Направо нова жена.
Дано момчето да успее да живее щастливо. Simple Smile

# 439
  • тук-там
Малко .. по диагонал попрочетох, но... да речем, че съм от нямащите....6000 на месец! Или 3000..
Интересно ми е, малко в страни от темата, но тези, които ги нямат тези ми ти.....суми, искат ли ги, колко ги искат, направили ли са нещо за да ги имат, имат ли реалния капацитет да ги имат,  или просто така.... си мрънкаме...
Образование, работа, хъс ако щете...

Винаги ми е било интересно защо хората работят за 100 лв., когато са абсолютно убедени, че струват 1000. newsm78

А пък тия с 1000 -та били тъпи, ама с късмет, най-вече... А, да и не са чували за благотворителност.... ooooh!

# 440
Това, че някой работи за 500 лв на месец не значи автоматично, че толкова "струва". Според мен има и доза късмет, в това за каква заплата работиш. Освен това ниската заплата не е присъда за цял живот. Въпрос на лична мотивация е да намериш по-добра работа за повече пари. Ако не в "твоя" град, то в по-голям... или в друга държава.

Според мен хората предимно се фокусират върху това, че не живеят добре. Но не мислят дългосрочно как да променят този факт. Още 1 чужд език, още 1 магистратура, още прочетени книги в "твоята" област. Всеки може да бъде всичко.
Това тупане в гърдите кой колко получава и високомерния тон на някои, не оставят приятно впечатление за авторите на въпросните мнения. Но във форума всеки може да бъде какъвто пожелае, много по-лесно отколкото в реалността  Peace

# 441
  • тук-там
Това, че някой работи за 500 лв на месец не значи автоматично, че толкова "струва".

Напротив! Точно толкова струва в този един момент!  Реално може и да струва много Х...Но след като си е продал труда за толкова....
Не искам да бъда разбрана погрешно!
Аз в момента струвам много малко... Удовлетворява ме, имам свободно време, не си образувам нерви...Обаче търся най-изгодния вариант за пътуване, храна, дрехи...
Решила съм, че за момента така ми изнася, не виня никой, че не спя в 5 зв. хотел....

# 442
В конкретният момент да, съгласна съм. Но не и по принцип. Освен ако сам не смята, че това е таванът за него. Понякога хората са притиснати от обстоятелствата. Не е срамно да получаваш малко, а да не правиш нищо да подобриш живота си. Това имах предвид.

По темата - с по-малко от 6000 живеем  Laughing Лишаваме се от някои глезотии в името на обща цел. Но имаме и планове как да изкарваме повече. Аз за себе си. Той също.

# 443
  • София
пак ли ще си дойдем на думата за пастите? Курсовете по езици да не са безплатни, че човек с малката заплата да щракне с пръсти и да ги запише? Хората едва свързват двата края, къде ти да мислят за курсове! Ще ми се да видя как се сменят градове с деца! Грабваш децата, и днес в Пловдив, утре в други градове 0 същи американци!

# 444
пак ли ще си дойдем на думата за пастите? Курсовете по езици да не са безплатни, че човек с малката заплата да щракне с пръсти и да ги запише? Хората едва свързват двата края, къде ти да мислят за курсове! Ще ми се да видя как се сменят градове с деца! Грабваш децата, и днес в Пловдив, утре в други градове 0 същи американци!
Напълно съгласна с това мнение.
И да не забравяме,че колелото се върти. Не се знае утре какво ще ни поднесе живота.

# 445
Това много депресиращо звучи ...
Ние сменихме държавите по 2 пъти,сега и трета държава ни чака (на по 3 години заради работата и търсенето на по-добър живот) с три деца ,а ти от Плевен до Варна примерно не можело да  премести семейство заради по-добра заплата ?  Tired

# 446
  • тук-там
пак ли ще си дойдем на думата за пастите? Курсовете по езици да не са безплатни, че човек с малката заплата да щракне с пръсти и да ги запише? Хората едва свързват двата края, къде ти да мислят за курсове!

То това с курсовете се мисли от към 15-16 до към 25 най-много...като база!
Ако мислиш, че с два езика ще направиш ...чудо... ooooh!
Аз лично знам два - перфектно - без курсове - начини бол!
Друга ми беше мисълта...
Защо хората не се примиряват, с това  което имат, с това което могат и най-вече защо не могат да са щастливи с това, което СА!

Глупаво е да го напомням, но според статистиката най-щастливи са хората в най-бедните държави...

# 447
Цитат
Защо хората не се примиряват, с това  което имат, с това което могат и най-вече защо не могат да са щастливи с това, което СА!

Много добре казано, само едно уточнение....хората НЕ могат, а и не бива да се примиряват с това, което имат, но е хубаво, когато се научат да се примиряват с това, което могат и това, което са.

# 448
  • София
Защото утре като ти се разболее детето от най-елементарна вирусна инфекция и не мине на третия ден, никой не те пита колко си щастлив с един комат хляб и чиния боб, а направо се започва с "гут морген, и все пари искат" - дори ЛЛ да свърши работа, пак не ти мърдат едно петнайсет-двайсет лева за лекарства, да не говорим ако трябва да се циганиш за болничен, пък те ти пуснат неплатен отпуск! Или като ти се скъсат ботушите насред зима. Да не говорим за много сериозни проблеми, дето все до пари опират! Човек се примирява или ако има достатъчно, че да е сит, на топло и без да си брои стотинките за сиропа за кашлица и сиренето, или когато е толкова отчайващо беден, че за него да няма значение дали ще живее или ще мре. Не ми ги хвали тези от изследванията, защото мрат като мухи, а и в обществата им има доста странни, меко казано, нрави, които от наша гледна точка изглеждат така, сякаш човешкият живот не струва пукната пара.

# 449

Има и държавни програми, по които може да се учи език. Безплатно. Освен това наистина има много начини да учиш каквото поискаш. Само желание да има.
За останалото съм напълно съгласна с Християния. Хората в доста държави живеят така "номадски", но в никакъв случай зле.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт