Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хистерeктомия?
Какви са промените след хистеректомия?
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хистерeктомия?
-
Какви са промените след хистеректомия?
След хистеректомия настъпват промени като липса на менструация, невъзможност за забременяване и раждане на деца, липса на оплаквания, свързани с болки и нередовни или обилни менструации. Освен това операцията не води до промени в сексуалността, тъй като влагалището запазва своята дълбочина, а останалите ерогенни зони са извън обсега на хирургическата намеса.
-
Какви са препоръките за възстановяване след хистерeктомия?
Препоръките за възстановяване след хистерeктомия включват редовни упражнения, физическа активност, използване на болкоуспокояващи и избягване на тежки физически натоварвания. Важно е да се консултирате с вашия лекар за персонализирани съвети и насоки за възстановителни упражнения. След хистеректомия възстановителният период може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства. Обикновено се препоръчва избягване на тежки физически натоварвания и сексуални дейности за определен период. Важно е да следвате инструкциите на лекаря и да не прекалявате. Пациентките трябва да се консултират с лекар относно подходящи дейности и поведение по време на възстановителния период.
-
Какво се случва с пикочния мехур след хистеректомия?
-
Защо е важно да се отстрани катетърът след операция?

Същото беше и при Ю.Николова . Това някаква практика във Варна ли е или имате някакви проблеми с пикочния мехур ? На мен ми го свалиха на третия ден след хиляди молби от моя страна , направо не го изтрайвах това чудо ме побъркваше , а вие как сте издържали толкова дни не знам ? 

Пак в кръка на шегата, да отбележа