Хистеректомията - въпроси , отговори , коментари .

• 181 332
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Ето това
http://bilki.bg/product/5368/stafisagria-staphysagria-ch-30-boaron.html
Изписано ми е след консултация с класически хомеопат. Проведохме и предварителен преглед при психоложката която работи с нея.

Като прочетох описанието си викам баш като за мен е. С изключение на едно две неща Simple Smile

# 136
Мили мои обезматкени дружки, аз съм си вече вкъщи Simple Smile) Днес най-сетне ми свалиха дрена, и ме изритаха по живо-по здраво. Облепих се с ризница от водоустойчиви лепенки, и двааааа чааасааа дуууууш.. Няма такова удоволствие   sport027 Още съм с катетър, но бързо-бързо минавам стъпките по тренировка на мехура, и в четвъртък, надявам се, ще ми го махнат и него:)) Така мечтая да спя по кореееем..

Не са ми предписвали нищо. Хехе, почти - старшата днес като ми изстрелка, колко хубаво би било да пия бира, и ми се прищя да я разцелувам  Embarassed От два дни си мечтая за една биришшшка, ама се ме е страх, че ако питам сестрите, и ще ме изритат, пък то - терапевтично по литър на ден ми се полага, при желание - повече:)) Мнооого доволна  newsm58

Забраниха ми вдигане над три килца за един месец /след същото време мога да правя и сееееекс:)))))))/, като обаче старшата ми изигра една ариа от лебедово езеро със стъпките по вдигане на малко бебче - ако го вдигам само на крака, няма проблем, корема да е прав и да не се натоварва.. Това ми е лесно - краката ми са като бетонни стълбчета против паркиране, с тия бордове яко си помогнах Simple Smile)

Днес онкокомитет ми е разглеждал хистологията на изрезките - инфилтрация на карцинома  под 1мм, коет ще рече, че вероятността да изклинча от лъче е съвсем осезаема  smile3521 В четвъртък ще ми подшушнат решението, че официално чак след десет дена ще го имам.

И тъй. Пушка съм, светът е слънчев, отслабнах с пет килца и обучих мъжа за бебегледач - какво повече да искам от живота:) А, дам - и си имам бирена терапия:) Целувки, отивам да се лекувам :****

# 137
Както винаги добре ми звучиш,Antri!  WinkНяма по -хубаво място от вкъщи с любимите хора!Надявам се да се оттървеш от лечето!Хубав слънчев ден на всички! Simple Smile

# 138
Здравейте момичета!
Аз току що се връщам от личната и малко се ядосах.Оказва се , че ако не си продължа болничния нямам право да се явя на ТЕЛК.Аз обаче трябва да се върна на работа задължително ,защото двете ми мили колежки решиха да напускат групово и де факто аз оставам единствения служител . #Cussing out

# 139
Зори, няма такова нещо! Болничния не е задължителен, изрично питах! Или го подновяваш, или отиваш на ТЕЛК, това е процедурата! Нали и аз съм в болничен - питах, за да знам дали е задължително да взимам такъв, защото де факто не ми трябва.. Личната нещо не е съвсем в час май, звънни в тази асоциация на онкоболните, която бях цитирала по-назад, или им пиши на скайп - те са съвсем информирани..

Рая  Hug,  стискам си палци да ми остане само кратковременния неприятен спомен Simple Smile))

# 140
Зори, няма такова нещо! Болничния не е задължителен, изрично питах! Или го подновяваш, или отиваш на ТЕЛК, това е процедурата! Нали и аз съм в болничен - питах, за да знам дали е задължително да взимам такъв, защото де факто не ми трябва.. Личната нещо не е съвсем в час май, звънни в тази асоциация на онкоболните, която бях цитирала по-назад, или им пиши на скайп - те са съвсем информирани..

Рая  Hug,  стискам си палци да ми остане само кратковременния неприятен спомен Simple Smile))
Napishi mi koordinatite molia

# 141
Антри,бързо възтановяване!Момичета ,какви лубриканти ползвате?Два месеца и половина след операцията решихме да пробваме този пусти секс,но боли някъде навътре все едно се цепи кожата.Уж само матката е махната,не е скъсявано влагалището.Имам и друг проблем ,за който моля да споделите!Не са ми махали лимфи,а имам оток в слабините.Сутрин е по- спокойно,вечер съм надута-от корема,хълбоците,горната част на бедрата,пубисната област.Нормално ли е и ще мине ли?

# 142
  • София
Здравейте момичета!
Аз току що се връщам от личната и малко се ядосах.Оказва се , че ако не си продължа болничния нямам право да се явя на ТЕЛК.Аз обаче трябва да се върна на работа задължително ,защото двете ми мили колежки решиха да напускат групово и де факто аз оставам единствения служител . #Cussing out

Не  ти ли  е доста  рано да се връщаш на работа ?  Май  няма  още и месец от  операцията  ти?  Rolling Eyes

Принципно за такава операция  се полагат от  3 до  6 м.  болнични,взависимост  от диагнозата. Все  пак  здравето  е по  важно  от работата! Peace

AntriHug  много се радвам  ,че си вкъщи  при  бебка вече !  Бързо  възстановяване ти желая  , само не разбрах защо  все  още си  с катетър ? newsm78

Поздрави на всички ! Hug

# 143
Момичета,стискайте ми палци, че утре ще ходя в онкото в София на скенер и дано всичко да мине с по малко нерви, че направо изпитвам истински ужас като вляза в болница. Като знам, че и това с вкарването на  контраста не е приятна интервенция Sad ще пиша като мине всичко какво са ми казали!
Айрън, мисля и да питам и аз защо ми е толкова болезнено при секса, дали има някакъв проблем с влагалището,срастване или и аз не знам!Но и аз като теб изпитвам болка!Не ми се случвало да се подувам след моята операция!Може и проблемите да идват от главата, както казват някои от момичетата тук, не знам... Sad

# 144
Raq82 с теб сме !!Намери си приятно занимание за тази вечер,за да не го мислиш много,ако можеш.Успех и късмет утре!

# 145
Добро утро, момичета:) Надявам се при Рая всичко да е минало с по-малко нерви  Hug
Десети ден от радикалната хистерогадория, а аз съм вече ток и жичка:) Вчера с бебка направихме голяяяяяма разходка, и даже успях с Гена да пийна кафенце  Heart Eyes Махнаха ми катетъра сутринта, и остатъците от конци, и ми подшушнаха, че няма да има почерпка с лъчетерапия за мен  newsm44

Джеси, катетъра го държаха толкова дълго едно заради обширната операция, друго заради пластиката на влагалището - при втората, преди да се стегне, без катетър съм щяла да се изпускам.. Още не знам дали за тази пластика са използвали парчетии от пикочния мехур, но и това би било обяснение на катетъра..

Има нещо, което обаче още ме тормози - газовете  Rolling Eyes Направи имам чувството, че съм задръстена с тях, вчера пих разхлабително чайче и поизчистих черевчицата / Crazy детския ми лаф за черва:)))/, но още ме стяга и ми бълбука болезнено коремчето Sad Само това ме мъчи, имали ли сте такава грижа, дали еспумизана, примерно, ще ме спаси?

# 146
  • София
  Antri,   Hug  Много се  радвам  ,че се  чувстваш  добре  и няма  да  имаш лъчетерапия.  Значи всичко  приключва  с  операцията  , това е чудесно .  Peace

Сега чак  разбирам , защо  ви  държат  катетъра толкова време -явно  при  карциномите  операциите са по  обширни  и това е  наложително .

Относно  газовете , да ти кажа  ,че и при мен  ги  имаше  доста  време след  самата  операция  (а  моята  не  е била  толкова  сложна ) , въпреки  това  корема ми беше  подут доста време .Това е нормално като се  има предвид  ,че  при  отварянето на корема се  получава разхерметизиране  на  целия  организъм и му  е нужно  време да се  възстанови . Принципно  бих те  посъветвала  да  избягваш  храни  ,които подуват стомаха -  боб  ,леща  ,зеле  , газирани  напитки  .  Разбрах  ,че си  любителка на  бирата  ,но  май  и  тя  не е  особено подходяща  в това състояние ,тя  също  надува стомаха .......  Не знам каква  бирена терапия  ти е назначила старшата (освен  ,ако това не е някакъв  майтап ? hahaha). Но  внимавай  и с  бирата,  поне с количеството.

Иначе е  чудесно  ,че   вече се  разхождаш  с бебето навън  ,само не се натоварвай ,че все пак си е коремна  операция  и то  скорошна  .  Hug

# 147
Ааа, не е майтап бирената терапия, съвсем сериозно си е - за бързо възстановяване на пикочния мехур Simple Smile Тя е с естествена газировка, и не дразни стомаха.. е, разбира се, говорим за литър-два на ден, не за оливане:) Уж се пазя от храни, ама днес рекох в комплект с очистителното чайче и малко еспумизан да похапна.. Май поолеква, и почвам да се очиствам - дано не трая дълго това неразположение..

Пускам и тук да циркулира предложението ми да си спретнем една форумна среща Simple Smile Хем да се видим, хем някои по-хън-мън въпросчета да обсъдим, че не всичко е за интернета Simple Smile Аз в ролята си на следоперационна и в майчинство имам цялото време на света, така че ако имате желание - да решим кога ще можем най-пълнокомплектно да се сберем Simple Smile) Какво ще кажете?

# 148
  • София
Здравейте! Simple Smile  За катетъра да кажа,че аз съм с карцином,операцията беше 4ч. и катетъра го свалиха веднага след реанимацията...явно всеки доктор, май си решава...Но, важно е после да се възтанови всичко,катетъра се преживява... За смазка да кажа,че си купух Gleitgelen i Вагилакс,без естроген са,което е важно за хормонозависими карциноми.Аз съм зле в тази насока,защото съм правила и брахитерапия и от нея всичко се е стегнало ... Sick
 Antri ,голям герой си,браво...възстановяваш се много бързо Peace Hug

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 18:36 от мм

# 149
Райче,къде си ?Как си?Какво показа скенера?

Общи условия

Активация на акаунт