Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

126 ОУ "Петко Ю. Тодоров"

 • 16 835
 • 40
 •   1
Отговори
 • Мнения: 814
Здравейте,

Бих искала да помоля за актуална информация за това училище. Въпреки че сме в Манастирски ливади и 126 ОУ не ни е точно кварталното, аз съм се замислила да запиша там детето си в 1-ви клас. Разбрах от позната, че предучилищната и 1-ви клас са в самостоятелна сграда, че имат млад и амбициозен директор и че занималнята и столът са на ниво. Друго, което ми направи добро впечатление е, че когато подавахме заявление, видяхме че има профилирани паралелки: математика, английски, БЕЛ, из. изкуство, музика...
От друга страна - да, не изглежда върха на сладоледа като база, ама като ги гледам повечето държавни са едно ниво....
Моля ви, ако някой има преки впечатления, да сподели мнение Simple Smile

# 1
 • Мнения: 381
И ние сме кандидаствали в това училище, в случай че не ни  приемат на други места. Просто ни е в квартала.

От една страна е самия факт, че има места в него и не могат да си съберат ученици. В другите училища в района се влиза трудно, има много желаещи.

От друга страна имам поглед върху бившите седмокласници на това училище - доста от децата бяха приети в желаните топ-училища и сега се справят добре, което говори за сериозна подготовка в  началото. Така че "принудените" и неприети другаде деца имат равен старт накрая.

Надявам се да се включат родители от бившите четвъртокласници, аз бях пуснала питане към тяхната темичка за информация, но никой не ми отговори.

# 2
 • Мнения: 1 190
Аз също имам мнение за 126 ОУ. Единственото предимство за мен беше, че е близо до квартала, в който живея. От миналата учебна година най-после директорът направи едносменен режим на обучение. Преди 10 паралелки на кръст учеха 1 и 2 смяна. Да се чудиш толкова голяма сграда,а не се използва рационално. Този директор е от близо 20 години. Назначил е жена си и тъща си на работа в училището. Изгони преди 2 години едната госпожа по ИИ, защото била навършила възраст за пенсия, забележете 2 месеца преди края на учебната година и хоп-познайте кого назначи без конкурс или такъв с ясен победител. За мен това училище става само до 5 клас. От 1 до 4 клас бива, на който му е близо. Но от 5 до 7 клас е пълна трагедия. То са нервни учителки по основни предмети като БЕЛ и математика, то е крещене по учениците, обиди, лъжи, необясняване на основни неща и т.н. Съвети от рода: Ама защо си давате парите за частни школи? Аз им преподавам това, което ги учат и в школите. Нищо ново няма да научат там. Въобще самочувствие до небето и непоискани съвети колкото искаш. Може би тези госпожи самите дават частни уроци, но казва ли ти някой и смееш ли да попиташ. Друго, което ме дразнеше, е постоянно искане за дарения за училището, като минимума е 20 лева, а максимума...? От тези пари се купуват консумативи като маркери за белите дъски, хартия за принтерите и т.н. Аз течен сапун в тоалетните за толкова години не видях, топла вода също, а хигиената е  Sick. В малкият корпус доскоро плочките щяха да паднат, ако някое дете се облегне в тоалетната. Добре, че поне направиха ремонт там. Това е, който иска може и на място да прецени.

# 3
 • Мнения: 5
Здравейте,
аз също ще запиша детето си в 126-то и също сме от Манастирски ливади и нямам никакви отзиви за госпожите. Той ще е в 1-ви клас от следващият набор - 2014/2015.
Дали някой има информация за добра госпожа, която сега от септември да преподава на 4-ти клас?
Предварително благодаря!!
Таня

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 16:47 от ТТушлекова

# 4
 • Мнения: 38
Здравейте мами!Много ще се радвам ако успея да помогна при вземането на толкова важно решениие къде да учат нашите малки съкровища.Моята дъщеря беше в 126 у-ще в първи клас.Наложи се  да се преместим и я записах там в средата на първият срок,защото е много близо до жилището ни.ОГРОМНА ГРЕШКА!!!УЖАС,УЖАС,УЖАС!!!Не записвайте децата си там освен ако нямате АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ избор.Обучението е под всякаква критика.Дисциплината-пълна трагедия.Децата се биеха по време на час и имаше случай да викат родител от работа за да си вземе детето с разбита глава.За занималнята нямам думи-учителката беше пенсионерка,която пропускаше редовният прием на транквиланти и успокоителни и биеше,скубеше и псуваше децата.За почти цяла учебна година точно два пъти дъщеря ми се прибра с написани домашни от занималнята.В краят на учебната година се оказа,че всъщност едва са преполовили учебниците и доста от учебният материал изобщо не беше взет.Слава богу малката изкара предучилищна в 49 ОУ и знаеше да пише и чете,както и цифрите.Но дечица,които се учеха от А-Б в първи клас на края на учебната година не познаваха азбуката.Още много мога да пиша за потресаващото обучение и възпитание на децата,но мисля,че в общи линии стана ясно основното.Сега дъщеря ми е в друго училище-преместих я още във втори клас,но и костваше ужасно много усилия и стрес за да навакса пропуснатото и паралелно да изучава новият материал.Пожелавам успех на всички родители в търсенето на най-доброто от родното образование и ПРОУЧВАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО преди да вземете крайното решение,защото от нашите грешки страдат децата ни.

# 5
 • Мнения: 5
Ани, много благодаря за информацията!! Може ли да ми кажеш също коя беше учителката на дъщеря ти - явно в никакъв случай не трябва да се попада на нея? Коя година се развиха събитията?

Много ти благодаря!!
Таня

# 6
 • София
 • Мнения: 2 952
Но дечица,които се учеха от А-Б в първи клас на края на учебната година не познаваха азбуката
Предполагам ще бъдеш конкретна за набор и учители. Най-малко защото всички деца от квартала познават буквите преди 1-ви клас  Wink и това е ясно за всеки, който пък познава ДГ в района  Simple Smile

# 7
 • Мнения: 38
Дъщеря ми беше при г-жа Манова.За съжаление не мога да си спомня как се казваше откачалката в занималнята.Това беше учебна 2010-2011г.Колкото до предучилищната съм останала с впечатление,че доста от децата след завършването и наистина са с почти никаква подготовка за първи клас /предполагам,че все пак има значение и това до колко се обръща внимение на децата вкъщи,а и всяко едно е само за себе си уникално/.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 952
Ани, а наистина ли децата, които сега са 3-ти за 4-ти клас и са учели във випуска на дъщеря ти не са познавали буквите в края на 1-ви клас? Как се справя сега детето ти?

# 9
 • Мнения: 38
bib.bib не бих си позволила да си измисля подобно нещо и съм много далече от мисълта да търся вината в дечицата или преподавателите в децките градини.Дъщеря ми предполагам щеше да е в същото положение ако не беше страхотната подгтовка в предучилищната-тя я изкара в 49 ОУ в Сухата река,което междудругото е прекрасно училище.А колкото до писането и останалият учебен материал беше пълна трагедия.Когато я преместих във втори клас имах разговор с новата и класна и я информирах за плачевното състояние с пропуските от първи клас.Оказа се,че е доста по-зле отколкото си мислех.Цялата учебна година беше кошмарна,защото паралелно трябваше да наваксва пропуснатото и да учи и новият материал.А в новото училище самата натовареност на децата е доста по-голяма.Имахме доста случаи, в които се прибираше разплакана,защото г-жата е дала упражнение,което е на база знанията от 1-ви клас,а тя просто не е учила това и децата са и се подигравали.Не бих искала никое дете да изпита подобно нещо и никой родител да  вижда сълзите в очите на най-скъпото си същество заради нехайството и мързела на тъй наречените "учители".

# 10
 • София
 • Мнения: 2 952
Въпросът ми беше ясен: "Ани, а наистина ли децата, които сега са 3-ти за 4-ти клас и са учели във випуска на дъщеря ти не са познавали буквите в края на 1-ви клас? Как се справя сега детето ти?"

Не ми помагаш с отговора си. Остави учителите настрана, все ми е тая. Но ти твърдиш, че 50 деца не познават буквите в края на 1-ви клас. Аз ти казвам, че ги познават преди първи клас и го казвам от първа ръка  Wink
Ще ти кажа и още нещо като родител - повечето деца имат някакви проблеми в първи клас, но за повечето деца те са свързани със социализирането и реда, не с материала.
Не е нужно да продължаваш да ми отговаряш.

# 11
 • Мнения: 5
Спрях да чета постовете на Ани в момента, в който стигнах до "деЦките градини".

Bib.bib, струва ми се, че си от квартала. Ние живеем в Манастирски ливади и съм като в небрано лозе: детето ми ще почва предучилищна там, а догодина е в 1-ви клас; бих желала, ако мога да го запиша при добра начална учителка, да си продължи в 126-то. Можеш ли да ми препоръчаш? А ако имаш поглед и върху учителите, които сега ще водят 4-ти клас, би било прекрасно!
Много моля за информация и съвет!

Предварително благодаря!!
Таня

# 12
 • София
 • Мнения: 2 952
ТТушлекова, за съжаление не познавам в детайли учителите, въпреки че едното ми дете учи там  Embarassed Второ дете ми е, беше в градина в района, записах го заедно с деца, които познава от ДГ при учителката, при която исках. Доволна съм, детето се чувства добре, харесва госпожата, много близо до жилището ни е, познава повечето деца от много години, след училище продължава да играе с тях. Не е идеално или елитно училище, но до 4-ти клас става без проблем. После ще оставя дъщеря ми, ако преценя, имам още време да реша, засега не обмисляме местене. Както казах второ дете ми е, не съм се интересувала в перспектива, голямото беше в друго ОУ в друг квартал. Пак неелитно, пък се изучи (СМГ 5-7 клас, сега АК), казвам го не от прекалена гордост, а само като ориентир, че подобни училища не пречат за по-нататъшните степени...
Щом детето ти ще бъде подготвителна група, ще имаш време да усетиш училището. Аз се колебаех м/у 104-то и 126-то. Отидох и говорих с помощник директора и след разговора прецених, че по-близкото у-ще, ще ни бъде по-удобно. За теб 126-то и 104-то не правят разлика, доколкото ще пътувате от Ман. ливади, ако не останеш доволна, имаш и друг вариант. Щом сте там в подготвителен клас, ще имате възможност да изберете учител. Горещо ти препоръчвам да поговориш с учители и ръководство, според мен са диалогични и отговарят спокойно на въпроси, поне моят опит е такъв.
Да, и ние имахме в един момент проблем с учител в занималнята. Много родители говорихме с класната и ръководството. Отне по-малко от месец да намерят по-добър вариант. Не са се сърдили, че изразих недоволство, помолиха за търпение и свършиха каквото трябва.
Да не забравя едно голямо предимство за работещи родители - обучението е целодневно и могат да поемат изцяло без уговорки и мрънкане децата от 8-8.10 до 18.00. Дъщеря ни я прибирахме към 16.00 с външна помощ, но много майки прибират децата и след работа.
104-то също е много добро училище, навремето обмислях да запиша там сина ми, ако не го бяха приели в СМГ. Дълго време мислех, че и дъщеря ми ще запишем там, но в предучилищната година прецених, че 126-то е близо и ще бъде сред познати деца, харесаха ми и учителките.
Следобедите има външни занимания с/у заплащане. Стандартният набор от спортове, езици и приложни изкуства, достатъчно за да си избере човек.

# 13
 • Там, където ме обичат
 • Мнения: 3 670
Дъщеря ми беше при г-жа Манова. ...

Манова беше прекрасна учителка, лека й пръст.

Към всички, които пишат добри или лоши отзиви, моля да пишете и имената на тези, от които не сте доволни или сте доволни, иначе е просто чесане на езиците.

Цитат
упражнение,което е на база знанията от 1-ви клас,а тя просто не е учила това

Какви по точно са тези знания в първи клас, които в старото ви училище не сте учили?

# 14
 • Мнения: 5
Bib.bib, благодаря ти за изчерпателния отговор!! Много ми помогна (доста се бях притеснила от първия пост на Ани)! Ще се възползвам от съвета ти. Желая ти успех!
Поздрави,
Таня

Общи условия

Активация на акаунт