Баща ми е в Америка и ми отказаха виза

• 16 251
  • 78
  •   1
Отговори
Здравейте, на 26.03.2013г. се явихме със сестра ми за туристическа виза. Аз съм на 26 години, имам фирма в България от 2009 имам 2 магазина. Сестра ми има 2 деца, кола, безсрочен трудов договор. Баща ми е в Америка от 2000 година, Американски гражданин е от 2 години. Изпрати ни покани и копие от документа, че е американски гражданин. На мен ми зададоха 3 въпроса и каза, че не отговарям на условията без да ми гледа документите. Сестра ми я разпитваха и на нея и отказаха. Има ли къде да подадем нещо като оплакване или възражение или за преразглеждане на документите?
Благодаря Ви предварително.

# 1
Предполагам, че има проблем с поканата на баща ти и неговият статут там. Говори първо с него, за да разбереш истината.

# 2
Проблеми в поканата няма. А статуса на баща ми е гражданин на Америка, нали ми е пратил сниман сертификата за национализация с неговите данни и снимка.

# 3
  • Seattle-USA
Никъде не можеш да се оплачеш. Може да се опиташ да идеш пак, да си платиш пак таксата  и да покажеш финансово състояние и защо би се върнал в България и какво те задържа в България. Предполагам че имаш някъде написана причина и няма да се изненадам, ако пише че си потенциален имигрант.
Ако търсиш логика в отказа -не няма, за оплакване също няма полза. Това че баща ти е американски гражданин няма много значение. Имам лични примери колкото искаш. Пускат които си искат със и без основание.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406644.0;topicseen

# 4
Оплакване на арменския поп. Хвърлени пари и нерви на вятъра. Такива боклуци са в това посолство, нямам думи! Но всъщност така им е разпоредено да действат. Аз никога няма да се унижа да се разправям с тях и да им давам грешни пари. Толкова много случаи са ми разказвали мои познати.
Някой ден мога да отида на екскурзия там, ако обаче визите са отпаднали. Ако не са, мерси!

# 5
Бащата като американски гражданин може да им изпрати имейл и разбере защо не са ви дали визи. И евентуално да оспорва решението им. Колко ще го променят е друг въпрос. Наскоро на далечен мой познат му дадоха виза след отказ, студент е в щатите.
Осигурите, че в тия покани ясно е написано за какъв период от време ще сте в САЩ и точна дата на връщане. Сестрата може да вземе бележка от работодателя си кога я очакват отново на работа. Също ясно се пише целта на посещението, примерно туризъм, рд на бащата и т.н. Отбележете, че вие поемате разходите си или канещият ви, в случая бащата. С няколко изречения, точно и ясно, без фермани.
И бъдете спретнати, любезни, вежливи и с мила усмивка...по американски. Wink

Сърдете се първо на нарушителите, получили визи преди вас, които не са се върнали. За това са скептични, плюс за тях по презумция всеки е потенциален имигрант и е ваша работа да им докажете обратното. Принципно отказват само на около 2% от кандидатите. Това е за всички, не само за българи.

Дано имате следващият път повече късмет. Успех!

# 6
и аз мисля че баща ти като американски гражданин има пьлното основание и право да потьрси обяснение. Мисля че може да пише директно до посолството-консула (като 1-ва стьпла). Американците и Канадците са известни с това че масово отказват визи.

# 7
Може би това ще направи. Ще пише до американското посолство в БГ дано кажат за какво поне са ни отказали визи. На мен ми е все тая, че не са ми дали виза, не изгарям от такова желание да отида в момента в Америка, искам просто да знам защо не ми дадоха виза. Просто казаха не отговаряте на изискванията. Няма никакви обяснения какви са изискванията и на кой от тях не отговаряме. Никъде ги няма и в интернет.

# 8
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз съм американски гражданин и на сестра ми й отказаха виза през ноември, макар че е била тук 3 пъти и си оставяше 5-годишното дете в България. Искахме виза за 2 мес, само за Коледа. Писах възмутен  имейл и поисках обяснение, изпратиха ми някаква обща идиотшина, която нямаше никаква логика и нищо общо с нашия случай. Направо съм бясна, все още не ми е минало...

# 9
Аз мисля, че отказват, защото трябва да откажат на някакъв процент от кандидатите. Не е лично.

# 10
  • Под сянката на разлистените кактуси
Откакто дойде новата посланичка през септември отказват много по-често. Явно е някаква "партийна политика". Според баща ми отмъщават за шистовия газ  Laughing

# 11
винаги е политически мотив. Преди време Чехия искаше визи за канадци, защото Канада им врьщаше техните цигани.

# 12
  • Bristol
Нека баща ти ги пита за обяснение, дори ако може не само по мейла, но и по телефона. Но да ти кажа, не търси логика защо и как, защото най-вероятно няма. Просто американците са си американци  Crazy

# 13
Нека баща ти ги пита за обяснение, дори ако може не само по мейла, но и по телефона. Но да ти кажа, не търси логика защо и как, защото най-вероятно няма. Просто американците са си американци  Crazy

Да, безогледност, безпринципност и отношение към нас като към маймуни. И лотарията им Залена карта е пример за това отношение. Дали ще пуснат една маймуна или друга-все едно.

# 14
  • Seattle-USA
Обаждали сме се в посолството със и без акцент, писали сме до сенатор и с негово писмо сме пращали-ефект-нула. По скоро бих си платила отново за да се явите с другите съвети които са дали по долу за доказателства. А за причини -добър късмет ви пожелавам да получите смислен отговор

Общи условия

Активация на акаунт