Банята - 19-та тема

• 116 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Лошото в случая е, че вече са залепени плочките и двете лайсни, които е сложил няма как да се махнат. Ще ми бодат очите и това ще е. Надявам се поне, като фугираме да не ги забелязвам толкова, защото ще са в цвета на фугата. За тоалетната обаче няма да разреша лайсни.
При нас майстора не е настоявал, но мъжа ми - не можело без тях, всички бани ги правели така. Ще видим дали до края на ремонта няма да се изпокараме Grinning

Благодаря ви Simple Smile

# 211
Искам да питам имате ли контакт в банята?
За включване на самобръсначка, преса, епилатор или нещо друго  newsm78

# 212
  • Варна
Ние планираме такъв до огледалото. Банята е малка, но мислим за душ кабина и има прозорец. Затова решихме, че няма да има проблем за контакт.

# 213
  • София
Да, аз имам в сегашната баня и в новата пак ще слагаме.

# 214
  • София
Искам да питам имате ли контакт в банята?
За включване на самобръсначка, преса, епилатор или нещо друго  newsm78

Да, във всяка баня сложихме по един влагоустойчив контакт, скрит в шкафа зад огледалото. Но трябва да се предвиди преди да се залепят плочките.

# 215
Да питам и тук, че вече имам чувството, че полудявам newsm78
Правим осн.ремонт на баня и мокро помещение до нея или по-точно ПРЕДИ нея. Та в това мокро помещение едната стена изцяло ще е скрита от горен и долен ред шкафове с уреди в долния ред и 1бр.вградена мивка. Шкафовете ще са по поръчка и индивидуален проект. Майсторът каза, че не е необходимо на тази стена да има плочки. Фаянсаджията (който ще лепи плочките в банята и останалите 3 стени на мокрото - също се съгласи, че тази стена може само да се шпаклова. Е, да, ама в магазина за плочките едва ли не ме набиха, че ще оставя едната стена без плочки!!! Било мокро помещение и въпреки, че ще има шкафове и гръб, то пак трябвало отдолу да има плочки! Щяло да има влага.
Е, как мислите?  Шантава ли ми е приумицата да не се набутвам с 5кв.м. фаянс, който няма да се вижда никъде?!

# 216
Е, добре, а кухните как ги правят само с гръб без плочки?!? Тия в магазина май усилено се опитват да си продават стоката.  Mr. Green

# 217
Е, добре, а кухните как ги правят само с гръб без плочки?!? Тия в магазина май усилено се опитват да си продават стоката.  Mr. Green

Ами точно това имах и аз предвид, та даже не знам що не им казах, че ако реша, мога цялото мокро помещение да налепя с тапети. Според мен това, какви ще са стените в мокрото помещение е въпрос на личен избор и решение, без ограничение във вариантите.

# 218
Ако не е граничната стена на мокрото с банята, не виждам абсолютно никакъв проблем да е без плочки - няколко слоя водоустойчив грунд и ще е ок.

# 219

Ако не е граничната стена на мокрото с банята, не виждам абсолютно никакъв проблем да е без плочки - няколко слоя водоустойчив грунд и ще е ок.

Peace
 Hug

# 220
  • Sofia
Здравейте,

и аз започнах ремонта на баня и WC, като за сега направихме изкъртването и се появи проблем - старите плочки са били лепени с лепило Це 200 според майстора и сега преди да се изравняват стените трябвало да се махне и той щял да го бута с шпакла, но незнаел колко време ще му отнеме и това било много трудно и иска да работи на надница, което на мен хич не ми допада. Ето снимките:

http://prikachi.com/gallery_view.php?user=27852&gal=13941
Въпроса ми е имали ли сте такъв случай и как се процедира? трябва ли да се маха това лепило преди да се измазва и изравнява стената? ако трябва да се маха няма ли някакъв бърз начин?

Имам и още един въпрос относно плочки за кухня - От едно предаване за готвене видя плочки тип тухла в нежен бежов цвят между горен и долен ред шкафове и много ми харесаха, но немога да открия такива плочки в нашите магазини - виждали ли сте някъде да продават плочки тип тухла?

# 221
  • София
с перфорaтор  нaдупчете стените

# 222
Здравейте,

и аз започнах ремонта на баня и WC, като за сега направихме изкъртването и се появи проблем - старите плочки са били лепени с лепило Це 200 според майстора и сега преди да се изравняват стените трябвало да се махне и той щял да го бута с шпакла, но незнаел колко време ще му отнеме и това било много трудно и иска да работи на надница, което на мен хич не ми допада. Ето снимките:

Въпроса ми е имали ли сте такъв случай и как се процедира? трябва ли да се маха това лепило преди да се измазва и изравнява стената? ако трябва да се маха няма ли някакъв бърз начин?

Имам и още един въпрос относно плочки за кухня - От едно предаване за готвене видя плочки тип тухла в нежен бежов цвят между горен и долен ред шкафове и много ми харесаха, но немога да открия такива плочки в нашите магазини - виждали ли сте някъде да продават плочки тип тухла?
Съветвам те да си направите договор с майстора, в който да опишете какво точно ще прави той, с какви материали и за какъв срок. В договора да има неговите лични данни и клауза с неустойка. Ако той ви откаже да подпише договор директно го разкарвайте. Майстори има достатъчно, а вие явно сте попаднали на поредния тарикат. Имахме проблеми с майстор, който прави малка баня повече от 2 месеца преди години...така, че сме се научили вече на разни неща. Сегашната ни баня беше готова за 2 седмици- изцяло преработка на вик, зидане, плочки, кабина, моноблок, токове и тн... Не се хващайте на плащане на ден... Да ви направи оферта и да се подпише под нея. Иначе ми се струва, че ще имате проблеми с този човек.

# 223
  • София
Здравейте,

Този майстор не може ли просто да си каже цена за свалянето на цялото лепило и срок за работата? Хем да прецените дали ви устройва.Иначе може и един месец да го сваля това лепило, ако го облажвате всеки ден с надница.

# 224
Здравейте и от мен. Предстои ми направа на баня и тоалетна.  Ще бъда много благодарна ако ми напишете адреси на магазини, където има избор на теракота, фаянс и гранитогрес.

Общи условия

Активация на акаунт