Втори клас - втори срок - 5

• 39 486
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Под "чужди"  имам впредвид от горните класове 6-7  учители,а не тяхната класна-както някои мами писаха.

# 106
И при нас са с чужди, т.е непознати учители. И не помагат, питала съм. Моята девойка се опитала да изкопчи нещо (вече не помня и за кое състезание), но са я отрязали.  Mr. Green
Ще се види на матурите след 4-ти клас. Засега само си чешем езиците.

? май наистина чешем.

Цитат
... вчера ми разказваше въпросите от състезанието. Озадачи ме, че на единият въпрос "Коя е вашата родина?"  тя написала България, но дошла нейната класна и й казала да допише и града.  Rolling Eyes Детето твърди, че във въпросът не е се изисквало. Но тя послушала госпожата и написала. Уж не се е месила в другите отговори. Човърка ме дали няма да го счетат за грешен отговор това. Ясно, значи блейката не е прочела въпроса като хората. Имаме точка от класната.

Та - какво кой казва и какво се случва, не знаем. Освен ако не сме били и ние в стаята. Дори и тогава;)

Както и да е. Стига ми да знам, че го е усвоило и знае - за него си, не за точки.

# 107
  • София
А, това го бях забравила! Наистина, на първото е минала класната през стаята, не е била квестор. Сега я питах, по Околен свят е питала нещо квесторката и не са й казали.

# 108
  • Варна
Специално аз моя не съм го питала с коя учителка са като имат състезание,но от последното останах с впечатление,че са си с тяхната.И преди малко вече специално го попитах.Каза,че само на едно са били с чужда госпожа. Wink
И матурите след 4ти клас не са ми показател на мен,а езици не обичам да чеша. Joy

# 109
  • Пловдив
На всички състезания са били в друга стая, дори на друг етаж и всеки път с различна госпожа. На чин по един второкласник, до тях обикновено четвъртокласници. госпожите са били различни, никога не е била класната им. На английския не е била госпожата им по английски, друга госпажа - класна на един от третите класове. По рисуване само не знам как са били организирани, но и тогава не бяха в класната си стая. Според моята госпожите били строги, но тя и без това не признава никоя госпожа, ако не е класната й.   Laughing

# 110
Klemy Simple Smile))
Аз се възмущавам и от гадните копия, върху които трябва да работят - не са А4, а две страници А5 върху А4. Моето последния път е питало - това на картинката Лале ли е.
Тестовете в нета са чудесни, големи, цветни. На живо - нищо подобно.
Та такива неща.

# 111
  • София
 Laughing
Ами ще чакаме до 7-ми тогава.  Mr. Green

Никаква идея нямам какви са тестовете там.

# 112
  • В светлината на слънцето
Понеже Теди за първи път участва в състезание нямам много наблюдения. На Кенгуруто са били с учители от горния курс. Но пък комшийчета, които учат в съседно училище си говориха през уикенда на площадката пред блока как учителите им помагали за задачите и то много. Двете се хвалеха, че изкарали добри точки по този начин, а третия се ядосваше, че бил в стая с много заспала учителка, която не си мръднала пръста и сега е с кофти резултат. ooooh! Така че моментът с подсказването явно го има на места. Thinking

# 113
  • София
Още една причина да не харесвам математиката и тестовите изпитвания. Винаги може да ти подскажат, да препишеш и т.нат. Я да видим как се преписва тема по литература от по 6-7-8 листа.  Mr. Green

# 114
  • София
Да, изясни ми се. Значи навсякъде е еднакво - други учители, но от същото у-ще. И моите твърдят, че не им помагат и съм склонна да им вярвам.

# 115
  • Варна
Да,и моя още миналата година го питах дали му  е подсказвано или на други деца.Отговора му беше отрицателен на няколко пъти. Simple Smile

# 116
  • В светлината на слънцето
Дъщеря ми беше категорична, че учителите изобщо не са се месили. Питах я нарочно, особено след като чух комшийчетата. Тя чак се обиди, че задавам такива въпроса и заяви, че всичко било много строго - не посмяла дори до тоалетната да иде.

# 117
За протокола - моят син е с 46 т, като се сеща единствено, че е сгрешил обсъждания въпрос за броя грешки и е писал 5. Дали е само това или не, не е ясно.  Но при нас притеснения няма. Тестовете за тренировка решаваше вкъщи без грешка - това от една страна е утешително за мен- че се справя с материала и има знания, от друга страна ме навява на мисълта, че на тестове не може да си събере всеки път акъла и вероятно се разсейва.

Но исках да насоча темата в друга посока. Доколко са самостоятелни вашите деца и колко добре се оправят с различни домашни задължения, ако се наложи?
Поводът е такъв - тръшнахме се от гаден грип и двамата. Той се оправи по бързо, но аз се залежах 2 дни, не мога да се вдигна от леглото.  С някои неща малкият се оправяше - да си намаже филия примерно или да си направи айрян. Но да си стопли супа - не. Или пък да си обели кивито.  Факт е, че никога не съм го карала да прави такива неща и понеже и той не е проявявал интерес...така си е минавало времето.  Друг е въпросът, че не ми стискаше да го пратя до аптеката, която е през две къщи и никъде не се пресича, освен малка еднопосочна уличка. Там прояви желание, но мен ме дошубя. Надявам се, че ме разбрахте  Laughing

# 118
  • София
Моята дъщеря не пипа нож. Страх я е. С учудване установих, че вчера на гости у приятелка е рязала саламчета с нож. Може и да се лигави пред мен, не знам.
Не мога да изброя доколко прави нещата сами, но съм доволна, мисля, че е достатъчно самостоятелна за възрастта си. Навън е абсурд да я пусна сама.

Учат ли децата ви? Laughing
Аз от вчера английския от школата съм задълбала, затрудняват я доста въпросителните изречения.

# 119
  • Варна
От домашните само по БЕЛ 3 страници от помагалото е направил,което включваше и 2 преписа на средно дълги текстове.Остава му мат. и четене.Но има време 3 дни.Изцяло на игра го е ударил,дори едно приятелче от класа му днес ни е на гости с преспиване.
Преди малко се оплака,че не му е добре много,та да видим. Rolling Eyes

За самостоятелност не мога да говоря още,но определено се втурва да прави неща,които например батко му още не прави.Това да му нареже мезето,направи сандвич сутринта...а веднъж и таратор сам направи докато аз на компютъра по важни дела. hahahaНяма задължителни неща за правене де,освен да си учи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт