Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 048
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
момичета аз пак ще повдигна въпроса за ваксините не знам дали е коментирано ,но няма ка да изчета от малкия.Много ме е страх с тези ваксини да не ми се разболее нещо детето.На ММ на един колега детето му е болно от аутизъм точно по тая причина заради ваксина.който иска да ме съди но аз съм против.Особено сега както не можем да преценим дали ни е напълно здраво детето.ЧАКАМ МНЕНИЯ.

# 106
  • София !
Аз също бях болна миналата седмица, с гнойна ангина. Пих Парацетамол, Вит. С, Тонзилотрен, чайчета и компрес с извара на гърлото. За три дни мина.  Peace

Може ли малко по подробно да ми кажеш за компреса за гърло ??

Вили по една таблетка на всеки час и колко дни го взимаше инфлуцида  newsm78  
Не съм Вили, но се лекуваме само с хомеопатия, затова се включвам-първите 3 дни през час, след това четирикратно още 10 дни.

Благодаря ти мила  Hug

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 20:25 от bunny : )

# 107
  • Бургас
Аз също бях болна миналата седмица, с гнойна ангина. Пих Парацетамол, Вит. С, Тонзилотрен, чайчета и компрес с извара на гърлото. За три дни мина.  Peace

Много е лесен. Кипваш 500 мл прясно мляко, дърпаш от котлона и сипваш лимонов сок (на око). Разбъркваш с една лъжица и оставяш малко. Млякото се пресича и става на извара. Ако не стане на парцали, сипваш още малко сок (може от изцеден лимон, може от бутилка). Прецеждаш хубаво. Компреса се прави така - между 2 марли (аз увивам) се слага извара дебела 1 см. Трябва да е дълго от ухо до ухо (ориентировъчно). Слагаш изварата на гърлото, после едно найлонче, после вълнен шал. Спиш цяла нощ така и на сутринта вече много облекчава. На мен обикновено ми помага още след първата вечер, но може да се прави 3 пъти поред. Хубаво я изцеди, защото може да потече малко водичка.  Peace
Мисля, че става и с готова, ама трябва да я топлиш. Пък така си е домашна.  Simple Smile

Тази рецепта е на д-р Михайлов, който я е правил е много доволен.

# 108
  • София !
Аз също бях болна миналата седмица, с гнойна ангина. Пих Парацетамол, Вит. С, Тонзилотрен, чайчета и компрес с извара на гърлото. За три дни мина.  Peace

Много е лесен. Кипваш 500 мл прясно мляко, дърпаш от котлона и сипваш лимонов сок (на око). Разбъркваш с една лъжица и оставяш малко. Млякото се пресича и става на извара. Ако не стане на парцали, сипваш още малко сок (може от изцеден лимон, може от бутилка). Прецеждаш хубаво. Компреса се прави така - между 2 марли (аз увивам) се слага извара дебела 1 см. Трябва да е дълго от ухо до ухо (ориентировъчно). Слагаш изварата на гърлото, после едно найлонче, после вълнен шал. Спиш цяла нощ така и на сутринта вече много облекчава. На мен обикновено ми помага още след първата вечер, но може да се прави 3 пъти поред. Хубаво я изцеди, защото може да потече малко водичка.  Peace
Мисля, че става и с готова, ама трябва да я топлиш. Пък така си е домашна.  Simple Smile

Тази рецепта е на д-р Михайлов, който я е правил е много доволен.

Мерси ще пробвам   bouquet !!

# 109
Аз Инфлуцита го пиех първите 1-2 дни на всеки час (или поне се стараех да е по-начесто). После започнах когато се сетя, но горе долу на 2-3 часа. Не съм спазвала някаква схема, но мисля че ми подейства. Други лекарства не съм пила. И така, докато изпих една кутийка от лекарството Wink.

# 110
Значи ще махна утре и аз лепенката защото нашто доки ни посаветва да слагаме лепенка когато го капем и аз затуй но ше я махна ,че понякога докторите повече те замотват отколкото да ти помогнат:)))

# 111
Мimi89 има много филми в нета за ваксините, за който се интересува.
Аз мнението съм си казала още когато бях бременна. Моето дете не съм го ваксинирала с нито една ваксина. Всеки си решава сам Peace
ЛЛЛ имам питане.
Едната гърда ме боли от 2 дни, от външната страна даже на пипане и към мишницата ми. Даже като повдигна гърдата нагоре ме боли там където описах. Имам бабунки на пипане и ми се струва, че на другата нямам. Rolling Eyes Не се променя от кърмене, нито болката изчезва, нито бучките. Иначе не е подута, нито червена, нито имам температура.
Дали е нещо опасно, да си записвам ли час за мамолог, защото сигурно няма да мога веднага да отида?
Чудя се дали да не си взема и Лецитин, поне няма да ми навреди ако не помогне newsm78

# 112
  • София !
Значи ще махна утре и аз лепенката защото нашто доки ни посаветва да слагаме лепенка когато го капем и аз затуй но ше я махна ,че понякога докторите повече те замотват отколкото да ти помогнат:)))

Нашата лекарка каза само ако се пукне тогава лепенка : ))))

# 113
Въпрос към ЛЛЛ-Моят малък юнак суче по 50-70мл на хранене, много рядко 100мл(знам защото имам кантарче и го меря преди и след ядене) и има 7-8 хранения на ден! Пробвах всичко-изчеждам се и му давам от шише, пробвах и АМ,увеличих интервала между храненията, резултата е все същия 50-70мл, направо ужас,много съм притеснена...какво мога да направя, да го насилвам ли да яде повече, да го оставя ли да яде колкото иска...Горе долу по колко мл на ден трябва да изяжда, бебчо е на 2 месеца...От притеснение кърмата почва да ми намалява, а и от това че суче по по- малко...

# 114
Айде и аз да се разпиша Simple Smile
Ние с бебчо сме добре гукаме си в къщи на топличко, в събота ни беше поуплашил, неискаше изобщо да яде, дереше се от рев  #Crazy ...водихме го на лекар, оттам ни пратиха на изследвания, слава богу нищо му няма - просто по-силни колики е имал....а аз си мислех че вече са отшумели...взехме Инфакол от Англия, засега има ефект, да видим как ще е занапред.
Относно ваксините и аутизма, незнам дали има нещо общо въобще, но оправданието в повечето случаи, е че се дължи на ваксините. Аз също се притеснявам много, особено сега когато още два поредни пъти ще ни слагат по две ваксини, милото доста си поплаква, но още повече ще го мисля ако реша да ги пропуснем, всеки сам си решава и си носи отговорността. Моето мнение, е че всяка майка знае кое е най-добро за детето й  Peace
Лек и изпълнен с беззъби усмивки ден Simple Smile

# 115
ice_flower, радвам се, че не е било нищо сериозно  Hug
Да попитам къде ходихте на преглед в събота - извънработното време на личните?

# 116
Ами в клиника "Лисичкова" ходихме, там работят 24 часа, винаги когато имам проблеми с малкия ходим на частно, защото нашата педиатърка е безкрайно заета и никога не си вдига телефона, а почивните дни не работи. Та от "Лисичкова" ни пратиха в Окръжна защото през почивните дни само там работят лабораториите Simple Smile

# 117
  • София
Момичета, мина това чудо с ваксините ooooh! Ния се държа геройски милата, плака само докато я боцкаха! Не съм и слагала никакви специални лепенки, док. каза да и дам Панадол профилактично- дадох, пък дано няма проблеми. Иначе е качила 1,100кг от предната консултация, та сега тежи 5,450 и е 61см. Дано на тези от вас, на които им предстои тази работа да минава без проблеми!

# 118
Имам въпрос към ЛЛЛ. Когато бебето нощем прави пауза от 5 или 6 часа трябва ли да се изцеждам през това време. И ако се наяжда от едната гърда, а другата не я целя има ли вероятност млякото ми да намалее? А също и напоследък през деня прави паузи от по 4 часа. Това нормално ли е?

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 16:56 от denymeny

# 119
Мimi89 има много филми в нета за ваксините, за който се интересува.
Аз мнението съм си казала още когато бях бременна. Моето дете не съм го ваксинирала с нито една ваксина. Всеки си решава сам Peace
ЛЛЛ имам питане.
Едната гърда ме боли от 2 дни, от външната страна даже на пипане и към мишницата ми. Даже като повдигна гърдата нагоре ме боли там където описах. Имам бабунки на пипане и ми се струва, че на другата нямам. Rolling Eyes Не се променя от кърмене, нито болката изчезва, нито бучките. Иначе не е подута, нито червена, нито имам температура.
Дали е нещо опасно, да си записвам ли час за мамолог, защото сигурно няма да мога веднага да отида?
Чудя се дали да не си взема и Лецитин, поне няма да ми навреди ако не помогне newsm78

Здравей, barabana!

При така описаните симптоми, най-вероятно се касае за запушване.
Дали си опитвала с топли компреси преди кърмене и студени след кърмене? Много майки споделят, че това им е помогнало много. Друг вариант са топлите до горещи душове на гърдата и масажи под душа на гърдата, особено на мястото, където напипваш бабунки. Масажът е лек, с потупвания и погалвания на местата, където са бучките, по посока от вътрешността на гърдата (основата) към зърното.
Много е важно и бебето често да суче от тази гърда, като по възможност сменяш позите. При бучки на описаното от теб място може да помогне поза "футболна топка", когато брадичката на детето ще сочи към мишницата ти. Майки споделят, че когато брадичката на детето при сучене сочи към запушеното място, това спомага по-бързото разнасяне на бучката.

Може да опиташ и с компрес от охладено и надупчено с вилица зелево листо, което да наложиш на гърдата и като поизсъхне след 2-3 чАса, да смениш. Добре е да имаш предвид, че зелевото листо има свойството леко да намалява лактацията, така че не прекалявай с тези компреси Simple Smile

Основното е често сучене на бебето - може да започваш кърменето винаги от тази гърда, докато проблемът отшуми.

Успех ти желая!   bouquet

Въпрос към ЛЛЛ-Моят малък юнак суче по 50-70мл на хранене, много рядко 100мл(знам защото имам кантарче и го меря преди и след ядене) и има 7-8 хранения на ден! Пробвах всичко-изчеждам се и му давам от шише, пробвах и АМ,увеличих интервала между храненията, резултата е все същия 50-70мл, направо ужас,много съм притеснена...какво мога да направя, да го насилвам ли да яде повече, да го оставя ли да яде колкото иска...Горе долу по колко мл на ден трябва да изяжда, бебчо е на 2 месеца...От притеснение кърмата почва да ми намалява, а и от това че суче по по- малко...

Здравей, neli_88!

Можеш ли да споделиш как е наддавал досега твоят юнак и има ли нещо, което да те е притеснило и да е наложило тегленето? Също ще ми е полезно да кажеш дали детето е само на кърма, или му предлагаш и вода, изкуствено мляко, биберон?

При притеснения за прием на недостатъчно кърма, може да се прилага компресия на гърдата. Добре би било също да предлагаш също винаги и двете гърди на всяко хранене, за да се стимулират адекватно. Може да е добра идея и да увеличиш броя на кърменията - от 7-8 да ги направиш 10-12. Нощното хранене е все още силно препоръчително на тази възраст, тъй като стомахчетата на бебетата са много малки, а кърмата се усвоява бързо от организма и те огладняват. Отделно за майката е добре, защото нивата на пролактина нощем са най-високи и така се стимулира кърмата оптимално.

Очаквам да пишеш как се движат нещата при вас и да мислим за още идейки!   bouquet

Имам въпрос към ЛЛЛ. Когато бебето нощем прави пауза от 5 или 6 часа трябва ли да се изцеждам през това време. И ако се наяжда от едната гърда, а другата не я целя има ли вероятност млякото ми да намалее? А също и напоследък през деня прави паузи от по 4 часа. Това нормално ли е?

Здравей, denymeny!

Всяко бебе е различно и ако на едно са му необходими 40-50-60м и хранене от двете гърди на всяко кърмене, за да се засити, друго суче по норматив за 5 мин и се наяжда само от едната гърда. Въпрос на темперамент, на метаболизъм и на много други неща.

Ако мислиш, че бебето ти се наяжда само от едната гърда и не приема другата, колкото и да опитваш да му я предлагаш, тогава най-вероятно е така и няма смисъл да го мъчиш, докато (евентуално) не прояви признаци, че иска още мляко.

Пауза от над 3 чАса е по-скоро непрепоръчителна на тази възраст на бебетата, но отново - всички бебета са различни. Някои се нахранват много добре и след това заспиват за по 4-5 чАса, а като се събудят, отново се насукват обилно и се чувстват добре с този режим.

Нощем по кое време прави бебето пауза? Ако прави пауза от 20-03ч, да речем, а в три часА се събужда за кърмене, то може да се счита, че си имате нощно хранене.

Може да е добра идея да се изцеждаш, ако усетиш пренапрежение в гърдите. Може също, ако ти е трудно и досадно да се цедиш, да събуждаш леко бебето, не напълно, а само колкото да може да засуче гърдата и да му предлагаш да суче, за да те облекчи.

Воденето по бебето обикновено е добра идея и ако мислиш, че кърмата в момента му достига и наддава адекватно, едва ли има нужда да правиш драстични промени на режима ви.

Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт