Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 202
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Първо благодаря за посрещането Simple Smile)
Криско се роди 2400 на 23 Февруари и 16 дни преди термин. Сега вече сме 6кг Simple Smile
А това с акането явно не съм го обяснила правилно:)) като минахме на АМ и започнаха и проблемиете ни с акането. Не може да се изака и го свива коремчето, пръцка , свива се ит.н...и аз му правя масаж на коремчето с зехтин като въртя по часовниковата стрелка по хода на дебелото черво и свивам краката към корема и така няколко минутки и той се изаква и се успокоява. И после го оставя пак 1-2 дена не ака и аз пак така и го изакам и сега се научи така и стана като тази теория за ЕХБ ли да беше, но чака аз да го изакам. Не иска в памперса и това е. Не е запечен но не ака в памперса. Питах педиатърката каза че не било проблем тъкмо после по бързо щял да свикне на гърнето. Не зная дали ще е така но поне сега е спокоен. Като започне да пръцка сваляме памперса 5 мин масаж свиваме малко краката и се изаква. Може би стана рефлекс дано не съм объркала нещо но по добре отколкото да го държа по една седмица да не ака, че и за такива случаи съм чела.

# 526
Първо благодаря за посрещането Simple Smile)
Криско се роди 2400 на 23 Февруари и 16 дни преди термин. Сега вече сме 6кг Simple Smile
А това с акането явно не съм го обяснила правилно:)) като минахме на АМ и започнаха и проблемиете ни с акането. Не може да се изака и го свива коремчето, пръцка , свива се ит.н...и аз му правя масаж на коремчето с зехтин като въртя по часовниковата стрелка по хода на дебелото черво и свивам краката към корема и така няколко минутки и той се изаква и се успокоява. И после го оставя пак 1-2 дена не ака и аз пак така и го изакам и сега се научи така и стана като тази теория за ЕХБ ли да беше, но чака аз да го изакам. Не иска в памперса и това е. Не е запечен но не ака в памперса. Питах педиатърката каза че не било проблем тъкмо после по бързо щял да свикне на гърнето. Не зная дали ще е така но поне сега е спокоен. Като започне да пръцка сваляме памперса 5 мин масаж свиваме малко краката и се изаква. Може би стана рефлекс дано не съм объркала нещо но по добре отколкото да го държа по една седмица да не ака, че и за такива случаи съм чела.
Добре си го свикнала... защо не му дава лактулоза?

# 527
  • София !
Galeto.. - Първо добре дошла  welcome ! И второ  Simple Smile , има един разхлабващ чай ( може и за бебета ) Белвит  Peace , защо не пробваш ? Дано този проблем отмине че така много се мъчи милото  Confused ....

# 528
  • Варна
Лактулоза не давах защото като зная мен как ме върти корема от нея, представях си какво ще му е на него. Той сигурно на майка си ще прилича заспало черво Simple Smile)
Бъни , този чай да не би да е Блевит? Испански на гранули. Ако е той - вече сме изпили няколко кутии. Доста му се услажда този с кивито, но наакан още не съм го намирала. Ако е някакъв друг кажи да го търся. Иначе какви ли не пробиотици пробвах- биогайа, био баланс бейби, линекс бейби ....не виждам някакъв ефект засега от нищо.
А колко млека смених същата работа, последно пак се върнах на Лактана био и се изакваме и така. В чудо съм се видяла.

# 529
  • София !
Да , да аз го написах и в предния пост , но явно не си видяла - точно този Белвит ! Ммм .. много кофти положението тогава , давай повече водичка тогава да може да приема повече течности - знам ли и аз   newsm78 .... Лекарката какво казва ??

# 530
Щом си му хванала цаката и не го оставяш да се мъчи е добре  newsm74 Наистина в последствие сигурно ще е по-лесно с гърнето и навиците около WC като цяло .

# 531
Ние май ще имаме зъбки скоро, защото ги напипвам и двете долу. Вече хапваме и пюрета, от банан ябълка и праскова. Galeto..ние сме само на сухо мляко и педиатърката ни каза да почваме плодовите пюрета, не знам кога си решила да го захранваш, но мисля че пюретата биха ви помогнали с акането.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 16:38 от petq*

# 532
особено от сливки и крушки,..  Grinning

# 533
  • Варна
Ами чудя им се и аз на тези пюрета. Ти с плодови ли захрани? Мамите от мартенската тема са в голяма племика на тази тема- повечето ще захранват след 6 навършени месеца и то с зеленчуково пюре че после може да не искали да го ядат ако се захранело бебето първо с плодово. Аз не съм голям спец по темата по принцип има логика в мнението им. Но аз няма да чакам 6месеца може би ще захраня на 4,5-5 месеца. Само се чудя има ли зеленчуково пюре което да действа разхлабващо:))
Днес купих пак една кутия от този испанския чай с кивито и го мятам Simple Smile)
Петя- дано безпроблемно избият зъбките. Нашия се плюнчи но не съм го опипвала. Дано не излизат още месец два че да си почине от коликите.

# 534
Ами чудя им се и аз на тези пюрета. Ти с плодови ли захрани? Мамите от мартенската тема са в голяма племика на тази тема- повечето ще захранват след 6 навършени месеца и то с зеленчуково пюре че после може да не искали да го ядат ако се захранело бебето първо с плодово. Аз не съм голям спец по темата по принцип има логика в мнението им. Но аз няма да чакам 6месеца може би ще захраня на 4,5-5 месеца. Само се чудя има ли зеленчуково пюре което да действа разхлабващо:))
Днес купих пак една кутия от този испанския чай с кивито и го мятам Simple Smile)
Петя- дано безпроблемно избият зъбките. Нашия се плюнчи но не съм го опипвала. Дано не излизат още месец два че да си почине от коликите.
Каквото да си говорим,зеленчуковите пюрета са гадни!!Баткото захраних с плодови,докато въведа месни пюрета давах АМ,картофено пюренце(домашно),плодови каши и пюрета.С въвеждането на месните пюрета въведох и зеленчука-правех си пюретата вкъщи-пасирано месо+доматче+картофче+морков един вид манджа без подправки обаче  Peace
Децата плюят зеленчуковите след като са захранени с плодовите,защото наистина са отврат!Опитайте вие и кажете кое ви харесва,на мен лично нито едно   Flutter

# 535
  • София !
Аз след 2-3 седмици ще почна със зеленчуково пюре  Wink .

# 536
  • Sredets/Burgas
А ние засега спираме захранването...  Tired
Нещо не ни харесват нито пюретата, нито кашите Sick...
След месец ще пробваме пак...

# 537
Ние папкаме от зеленчуковите пъщарнак, морков и тиква ( която уж разхлабва), картоф и различни комбинации от изброените. От плодовите ябълка, слива и круша и също вариации в комобинацията. Каша оризова с круши опитахме и я яде, но я спирам за момента, прибягнах до нея ( в силно разреден вариант) защото се наложи да се разделим за някой ден с бебка, а без мен не яде/пия никакво мляко. Има логика в това първо да е зеленчуковото, заради вкуса , но имам много познати, които са захранили с плодово и после не са имали проблеми със зеленчуковото. Все още не сме изместили хранене, ръководя се от бебка, когато я виждам че продължава да дърпа лъжицата й давам, ако пък не яде с охота не я насилвам. Онзи ден даже ми се разсърди, че спрях да й давам пюре....беше тиква и явно й се услади и й дадох още 2 лъжички и миряса. Та... слушайте бебчовците Simple Smile))

# 538
Galeto.. да кажеш има ли ефект от чая Simple Smile Колко парички струва Simple Smile

# 539
Аз няма бързам със захранването,ще изчакам поне до 5 месец.Мисля да започна със зеленчуково домашно пюре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт