Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 205
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • София !
Споровете са напълно излишни  Wink , всяка една от нас сама ще си прецени кое е най - доброто за детето и !! Хубаво е да обменим опит , но ако ще е на базата на спорове - няма смисъл ! Всеки сам да си преценява какво да прави и какво да дава на детето си  Simple Smile !!

# 511
Споровете са напълно излишни  Wink , всяка една от нас сама ще си прецени кое е най - доброто за детето и !! Хубаво е да обменим опит , но ако ще е на базата на спорове - няма смисъл ! Всеки сам да си преценява какво да прави и какво да дава на детето си  Simple Smile !!
smile3521

# 512
  • Sredets/Burgas
Думата "спор", тук далеч не е в същинския си смисъл Wink...
Размяната на опит е хубаво нещо,
 но за съжаление, на практика не напълно приложимо,
защото това, което е добре за моето дете,
не значи, че е добре за вашите и обратно...

И не знам защо всичко, което се каже тук, се приема лично ooooh!
Една мама попита с какво пюре да започне,
аз изразих собственото си становище и мислене
което не съм налага, обаче стана "страшно" после...
Ето, Stelico има различно виждане, заради алергиите,
аз пък заради тях имам съвсем различно...

Какво от това?  Hug

# 513
Таа.няма да постна статията,само да подчертая,че независимо на коя марка,щом пише,че няма глутен значи няма!!

# 514
petq*,
тази статия http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ ми попадна вчера и аз я изчетох с интерес.Мисля, че в нея е отговорът на въпроса ти.Има точно с какво да се започне като е написано и кои храни запичат или разхлабват.Дано да ти е полезна.Не съм започнала да захранвам, това ми е първо дете и не мога да кажа дали е достоверна информацията на 100%.Успех Simple Smile feeding

# 515
Мерси на всички мамчета, аз спор не виждам , просто различни мнения които също са полезни . GodaiVa постни я статията може да е полезна, на базата на многото информация всеки да си купува каквато марка иска. То никой не препоръчва никаква марка, на мен ми е полезно мнението ви за марките съставките и така нататъка.  С баткото избора ми беше или Ганчев или Хип сега гледам и нови марки на пазара. То затова са етикетите всеки да чете и избира. Аз взех на Млечко и Мандев да видим. Целувки на всички  Heart Eyes

# 516
  • София !

Размяната на опит е хубаво нещо,
 но за съжаление, на практика не напълно приложимо,
защото това, което е добре за моето дете,
не значи, че е добре за вашите и обратно...
И това е така , но все пак ако не обменяме опит и не си даваме съвети защо сме тук   Crossing Arms . В никой случай не искам да се приема лично  Stop . Мисълта ми е че друго е да ''чуеш'' няколко гледни точки с който можеш да си помогнеш за напред . Което не означава че щом са ти казали нещо задължително трябва а го направиш . Лично аз се радвам че има хора с който сме на една вълна така да се каже , и не виждам нищо лошо , напротив ще е полезно за по неопитните мами ( като мен )   Wink .
Иначе всеки сам си преценява кое е най - добро за детето му  Wink . Ето аз например нямам никакъв опит с пюрета , изобщо не съм запозната . Като му дойде времето мисля да почна със зеленчук ( на коя фирма ще е не знам ) , и за по натам мисля да си правя домашно ( тъй като свекърва ами има градина и имаме всякакви зеленчуци , също така и плодове е не от всеки вид - но доволно !! ) .

Пазиш ги (уж) до годинка - две и после ги гледаш,
вървят мамите с цигара в уста, дими край количката,
а децата дъвчат всевъзможни полуфабрикати,
тестени закуски, сладоледи и всякакви химии -"храни",
пълни с много сол, скрита под много глюкозо-фруктозен сироп,
който (може би повечето знаят),
е по-вреден от бялата, рафинирана захар.
( Използва се масово в хранително-вкусовата промишленост,
 защото е значително по-евтина суровина.)

Съгласна съм !!!
На пример стринка ми уж го пази малкия , това няма да яде , онова няма да яде , захранен от 6-тия месец , до годинка и отгоре беше кърмен и т.н. . И в един момент какво стана почна да му дава всичко и най - вече СЛАДКИ ИЗДЕЛИЯ Crossing Arms .... Резултата е : сега детето е на две години и половина и е със развалени зъби  Tired .
Та то няма как да го опазиш , но поне може да го ограничиш . Извинявам се ама дете на 2 години да има развалени зъби аз това НЕ го приемам за нормално  Naughty , и при положение че майка му е виновна .

# 517
Добър вечер мамчета Hug
Ето че малко по малко минаваме на друга вълна-пюрета...
Аз за първи път дадох вчера пюре,от морков.Доста добре го прие,услади и се даже след като си изяде полагаемото търсише още,беше много смешна миличката ми Simple Smile Обаче мисля че се е запекла...а може би е нормално,ще видим  Simple Smile След като си изяде пюрето и дадох да си изпие млякото и биберона и стана оранжев и неможе да се измие newsm78 купих и днес сок от ябълка,първият ден се даваха 2 лъжички и след това всеки ден се увеличаваха с една,или по друг начин беше?

# 518
Първо, благодаря на всички за милите думи! Опитвам се да гледам напред и да не се разстройвам и лека полека да свикна с мисълта, че това е животът... Иначе бебка ми помага мното като се променя всеки изминал ден - вече си вади целенасочено биберона и си навира и двете ръце в устата... от което не рядко се дави, че чак мляко връща... ГУка,  смее се почти постоянно, кара ми се понякога... говори ми, дори докато я кърмя - спира изведнъж и решава, че нещо трябва да ми каже, а то тече мляко и двете ставаме мазало Simple Smile Проявява характерче вече и става по-трудно да я залъжа нещо... Но пък е по-любопитна, така че лесно я разсейвам, просто трябва да проявявам въображение повечко, да й измислям нови номера, че старите спират да вървят...

Лелеее, изпуснах ви за малко и всички са захранили имам чувството, че даже сте и поспорили по въпроса за консистенциите вече... А аз съм още изцяло на кърма... И по тоя повод да разкажа за тези, които се опитват да удължат кърмещите дни - днес малката заспа преди да я нахраня като хората за нощния сън и се пробвах да я нахраня без да я будя, но не стана много номера и тя хапна много малко (явно ще ме буди посред нощ), та аз реших да изцедя - познайте 20мл... а малката някак-си успява да си изсмуче между 100 и 180мл... По твърдостта на гърдите ми мога да кажа, че сега ако бях успяла да я накарам да яде нормално, щеше да изсмуче поне 150мл. С две думи - моят извод е, че това че при изцеждане не тече нищо, не означава, че нямате кърма, просто по-добра помпа от бебето няма... Т.е. ако искате да кърмите, слагайте бебето, а не цедете... Успех на кърмещите и на захранващите Simple Smile  Peace

Момичета, да питам нещо - някой да си е купувал от тези термометри, които се насочват към челото или се пъхат в ухото? Доволни, недоволни? Пишете моля, че им се чудя тука...

Също - вашите термометри за банята дигитални ли са? Ако да, каква марка, откъде и вярно ли мерят? Мисля да каляваме шушула, ама то нали трябва да се изплаква с един градус по-студена вода... е, как да го хвана тоя 1 градус разлика с нашия термометър рибка, дето не е дигитален... окьоравях да броя чертичките Simple Smile  smile3556

И нека да съм първата, която ще честити първия първи юни на нашите малки слънца!  baloni Да са ни живи и здрави и усмихнати Simple Smile Как ще празнувате и какво ще им подарявате за първия 1ви юни, мислили ли сте?   Gift

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 02:03 от Leda

# 519
  • София !
ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ на малките съкровища  Heart Eyes !! Искрено желая да са живи и здрави , усмихнати и много , много щастливи !! Желая приказно детство изпълнено с безброй мечти и незабравими спомени !! Да слушат мама и тати и да растат все така безгрижно !!!! Нека ние самите всеки ден ги даряваме с внимание , обич и разбиране . Те са нашето най - голямо богатство , нашия стимул и нашето бъдеще !! Аз съм безкрайно щастлива че съм дарила нов живот , че вече съм родител ! Безкрайно много обичам детенцето си и така като я гледам колко е малка и невинна , ми се иска да остане все така и да я пазя от целия Свят завинаги ! За това момичета отделяйте цялото си внимание на тези малки същества , защото времето си лети и ей сега ще пораснат ..... Целувки на всички  newsm51 !!

# 520
Честит първи юни на малките ни слънчица! Да са все така усмихнати, да растат будни и щастливи деца!Пожелавам им безгрижни игри, изпълнено с радост и любов детство и безброй изчетени книжки ( сега ние ще четем, пък те по-нататък) Simple Smile ! Честит празник и на нас - мамите! На нас пожелавам да не губим детското в себе си, за да си правим ежедневието по-весело, шарено и щуро!   Gift Tada  ura

# 521
Честит празник на всички малки и големи дечица  Hug!
Бъни, написала си го прекрасно и се присъединявам към твоите думи Simple Smile! Нека наистина да са ни живи и здрави и да ни даряват всеки ден със слънчевите си усмивки   Nature Sun With Face.

# 522
  • Варна
Момичета, привет и от мен:) Дано приемате нови попълнения. Аз съм от мартенските мами но родих доста преди термин така че станах Февруарска мама на малкия Криско. Затова темите които обсъждате доста ме вълнуват на този етап и реших вместо да надниквам и да препрочитам да взема и аз да се запиша при вас. Може пък за нещо и аз да съм полезна, а не само да черпя инфо от вас.
Ние сме на АМ, акането не мога да преценя дали е проблем защото ака веднъж дневно но иска аз да го изаквам не иска в памперса и това е. Педи каза че не било проблем.
Стерилизирането- го правя веднъж дневно и аз.
Гладенето- все още всичко се глади на бебо. Пера с един бебешки прах и бебешки омекотител (име не помня) купен от едни магазини Борн. Продават само внесени от Германия и Австрия неща. Добре му понася и затова мислв да не го сменям.
Захранването- доста чувствителна тема, мисля да го започна от 5я месец. Иска ми се с зеленчуково пюре, но същевременно да не го запича. Ще се допитам до педиатърката като наближи.
Ваксини - до сега само една са ни сложили. Защото се родихме недоносени и все ги отлагахме. Но няма да ни се размине на следващата консултация вече. Ще купя куул пач лепенки и панадол. Дано ги понесе леко.
Ходихме на ортопед - всичко ни е Ок и на Офталмолог- и там казаха че се развива добре и да го следя как фиксира. Ако нещо ме притеснява тогава да ходим пак, но засега няма данни за тревоги.
Като цяло е доста спокойно дете. Прави нощна пауза от 8часа а през деня хапва през 4часа. И вода и чайчета, всичко пие. Коликите ги преборихме с Колийф и хопепатия. Сега вече се лигавим много и целите юмруци са в устата. Явно го сърбят венците. Но така ще е явно докато избият зъбките. Педито каза че месеци ще е така....зравичък да е само.
И честит празник на всички дечица не на последно място. Да растат живи и здрави за гордост на мама и тати!

# 523
Гале, добре си ни дошла  wavey! Разбира се, че приемаме нови попълнения Simple Smile.
Аз пък трябва да съм към януарските мами, защото родих 2 седмици преди термина - на 28.01, но тъй като там момичетата не ги познавам, а си станахме близки с мамите тук, предпочетох да си остана тук Simple Smile.
Криско колко по-рано се роди? Не се притеснявай за ваксините! По-добре да е напълно здрав, когато му ги слагат, че да не стане някоя беля  Naughty.
Как така не иска да си ака сам  newsm78? Как я вършите тази работа?

# 524
И аз за акането щях да питам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт