Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 218
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Вили - Аз доколкото знам май купешкото не може да се замразява , то на бурканчето пише до 48часа в хладилник и повече не може . Не знам де сега по опитните мами ще кажат , аз все още нямам опит с пюренца  Simple Smile , тъкмо да натрупам хехе ...

Много странно  newsm78. Какво пък толкова ще им стане ....? Ще пробвам аз да видя в други ден какво ще е като го изкарам от камерата. Все пак ще съм благодарна, ако и други мами се включат по темата. Ако някой е пробвал нека да сподели опит.
Честно да ви кажа си мисля, че всички тези щуротии с толкова кратък срок за употреба са доста преувеличени. Според мен масово се лансира идеята, за да вървят продажбите на стоките им (нямам предвид само пюретата, ами и АМ и т.н).

# 496
  • Sredets/Burgas
Вили Р, остави всички конспирации настрана Wink
Адаптираните млека и сухи каши издържат три седмици в сухо състояние...
Приготвено мляко ферментира след около 6-7 часа. (Това е личен опит!)
Пюретата също вкисват разбира се, но аз бих казала на 48 + още 48 часа Wink,
държани в хладилник, не камера...
Естествено не ги държа толкова,
хапваме от едно пюре един два пъти и после,
каквото остане го дояждам...
Изключително давам прясна храна...
Но като цяло пюретата ще са просто десертната част от менюто,
аз освен плодово пюре, друго няма да давам...
Не мога да карам детето да яде от нещо(зеленчуковите пюрета),
което аз самата намирам за ужасно на вкус...
Местните и рибни, хич няма да ги коментирам, към тях никога не съм поглеждала...

# 497
Butterfly_Lovehunter, за АМ имах предвид,че в сухо състояние издържат повече от 3 седмици. За вече приготвено съм абсолютно съгласна с теб, че трябва да се консумира веднага и каквото остане се изхвърля. В сухо състояние издържа повече, при положение, че кутията не се отваря много често (това го казвам от личен опит).
На същото мнение съм като теб, че бебчо не трябва да се насилва с безвкусните и гадни пюрета, които дори и ние не бихме яли  Peace. По-скоро бих взела някаква комбинация между зеленчуци, която да е вкусна. Ето днес например дадох тиква, която се прие добре. Ще се замисля дали да дам чист картоф, карфиол и т.н, които нямат никакъв вкус....

# 498
И ние само си дъвчем ту езика ту ръцете и каквото хване го муши в устата личи си ,че го сърби милото. Мислех ,че е рано за зъбче ама знам ли вече. #Crazy На първия прием на двойните ваксините вдигна лека температура свалихме я със свещички сега се надявам да не вдига на втория прием явно са същите ваксини.

# 499
Момичета, да попитам, възможно ли е окончателно спиране на кърмата само за два дни? Не трябва ли постепенно да намалее?

# 500
Момичета, да попитам, възможно ли е окончателно спиране на кърмата само за два дни? Не трябва ли постепенно да намалее?
Не съм чувала за такова намаляване и спиране,а и консултантите казват така.Все пак питай тях.Моята постепенно намаляваше,не че имах и кърма като хората... Sad ама даже като спрях да кърмя след като имах по 5мл от 2-те гърди след 1м. като си стисна зърното имаше някоя капка,така че за окончателно спиране не ми се вярва.

Днес и аз да се похваля,дадох 2 лъжички прясно направен сок от домашни селски и сладки ябълки на малката шушулка.Тя много го хареса.В началото и беше малко странен ама после взе чак да се усмихва Mr. Green Голям рев удари преди това ,направо ужас беше и да яде не искаше .Та така реших малко да разведря обстановката със сок Laughing Laughing Утре ще пробвам пак Grinning

# 501
Днес ни мина консултацията сложиха ни ваксината. Бяхме малко на диета и тя е подействала качили сме 700 гр в сравнение с миналите месеци по 1 400 сега е добре, вече сме 7 кг. Но тези кг били много за бебе на 3 м. , спряха ни вигантола и казаха да почваме с плодовите пюрета. Само че  кои плодови пюрета да  подбера, с кои да почна не знам, може ли съвет. Дано не вдигнем температура . Чао за сега   bouquet
На мен ми спря кърмата изведнъж , просто гърдите си ми останаха меки и не се надуха като преди да ги изцедя.

# 502
  • Sredets/Burgas
Само че  кои плодови пюрета да  подбера, с кои да почна не знам, може ли съвет.

Може почти всички плодови пюрета, но е за предпочитане да се избягват по-киселите...
В това чило са круша, ябълка, сливи, горски плодове, кайсии...
Добре в пюрето да присъства банан или тиква...
Хубаво е да е микс, в който има повече от един плод, за да се балансира киселия привкус...

Вчера взех най-обикновено пюре "Ганчев" с ябълка, праскова и манго.
Според мен е много добро на вкус! Същото мога да кажа за пюрето им с ябълка и шипка...
На Hipp пюретата са хубави, но са на двойна цена, всеки трябва да си прецени какви са му възможностите...
Аз съм пробвала и скъпи, и евтини, и био, и честно разлика голяма не намирам...

# 503
Butterfly_Lovehunter благодаря за насоките аз  на баткото му взимах на Ганчев ама не помня тогава какъв е бил асортимента, а и той ми ядеше повече месните за другите нямам спомен , но сега след 7 г не знам как са нещата. То и захранването е друго, ще потърся по сладките и почваме от утре. То и без туй трябва да давам до 8 лъжици максимум .

# 504
Ганчев са със захар, сол, нишестета колкото искаш и глутен - всеки сам да си преценя с какво тъпче. Хип и подобните са леко по-добри, без захар и сол са, но нишесте/оризово брашно да искаш Simple Smile
Най-добре сами пасирайте, навлизаме и в удобния сезон Simple Smile

# 505
Ганчев са със захар, сол, нишестета колкото искаш и глутен - всеки сам да си преценя с какво тъпче. Хип и подобните са леко по-добри, без захар и сол са, но нишесте/оризово брашно да искаш Simple Smile
Най-добре сами пасирайте, навлизаме и в удобния сезон Simple Smile
Не съм съгласна,ще се поразровя за една статия.Една блогърка химичка беше правила анализ на пюретата.С баткото,в мартенската тема се беше развихрил адски спор относно Хип колко били хубави и т.н. оказа се разлика Ганчев-Хп=един дол дренки! По-късно ще редактирам като намеря статията.

# 506
  • Sredets/Burgas
Добро утро, мами!

`Айде сега се развихри спор и за пюретата...
 Ама, къде се обаждам и аз?!
Май никой не обърна внимание на това, че казах:
"Не намирам никаква разлика между скъпи - евтини, био - конвенционални."

Естествено е най-добре домашно!
Но и там се почва пък с произхода на плодовете и зеленчуцитеее,
и става еднааа...

За захарта, солта и нишестето/брашното-
Всичката тази истерия, която се създава,
с това да няма рафинирана захар е абсолютно глупава...
(Не ангажирам никого с мнението си.)

Пазиш ги (уж) до годинка - две и после ги гледаш,
вървят мамите с цигара в уста, дими край количката,
а децата дъвчат всевъзможни полуфабрикати,
тестени закуски, сладоледи и всякакви химии -"храни",
пълни с много сол, скрита под много глюкозо-фруктозен сироп,
който (може би повечето знаят),
е по-вреден от бялата, рафинирана захар.
( Използва се масово в хранително-вкусовата промишленост,
 защото е значително по-евтина суровина.)

Така че, ако има захар, направо си е ОК!
Лично аз не смятам да пазя детето по този начин...
Вкъщи има само немска, кафява захар.
Слагам във водичката по една чаена лъжичка на 100мл
и не се притеснявам...
Ако искам да пазя детето си от тези неща,
аз също трябва да давам пример и да не ям сладко.

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 09:04 от Butterfly_Lovehunter

# 507
Дойде времето и на най-спорната тема - пюретата  Laughing! Предлагам ви да гледаме по-кротко на нещата и да не се впрягаме толкова на чуждият опит Wink. Нека всеки сам си вземе решение как ще си гледа детенцето. Какво, преди години като не се е знаело толкова много за + и - на пюретата и като не са били толкова изчистени съставките, как са си гледали децата?! Е, да може би пресните плодове и зеленчуци са били доста по-добър вариант и мамите са си ги приготвяли вкъщи, но пак идва въпроса - с какво са били пръскани и т.н...... Абе може да стане дълга и широка. Факт е обаче, че няма непорастнало бебе.
Butterfly_Lovehunter чудесно си дала примера за уж загрижените майки даващи чисти пюрета, а пушещи около количките .....
Ето преди 2-3 дни не се съгласихте с мен за замразяването на пюретата, но аз пък днес смятам да дам замразено такова. Изкарах го снощи от камерата и го преместих в хладилника. Днес вече се е отпуснало и по мирис и консистенция е абсолютно същото като от бурканчето. Ще го пробвам и на вкус как ще е, но не смятам, че ще има промяна.
Хайде, не се впрягайте толкова и по-ведро моля  Party Stop!
ПРЕКРАСЕН ДЕН НА ВСИЧКИИИИ   bouquet!

# 508
То мен ме интересуваше по скоро с какъв плод да почна а не марката, то е ясно , че в БГ  всичко е 5 качество. Баткото го изгледах с Ганчев не имал алергии и непоносимост към нещо. То и на етикетите им нямам вяра, всичко е реклама. Да всичко е въпрос на гледна точка, няма да намерим идеалното пюре.

# 509
Според мен трябва да се започне с еднокомпонентни пюрета,за да може ако не дай си боже детето направи реакция да знаете от какво е .А за марката - все тая  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт