Февруарски недоспали мами на кресливи господа и дами

• 43 164
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен, момичета!

Радвам се, че тече такава гореща дискусия за захранването, защото после ще черпя от вашия опит  newsm53

Аз като само на кърма, мога да кажа, че ... и кърмените бебета се запичат  Joy. Ние не сме акали от 2 дни и половина стана вече  Shocked Свива се, напъва се, попръцква, което значи, че има перисталтика, та съм спокойна. Чак днес привечер като порева малко и се притесних - тя е толкова весело бебе, хич не реве... Явно си я болеше коремчето. Засега само масажчета и упражнения правиме, но утре вкарвам в действие термометърчето в дупето и хомеопатия и ако не стане, преминавам към вашите сиропчета.. Но се надявам вече утре да имаме успех. По принцип знам от лекар, че кърмата е единствената храна, която може да се усвоява на 100% - т.е. само да пишкат и то по-дълго време - 5-6 дена даже не е проблем. Но въпреки това започвам да се напрягам от това без-акие  newsm78

Ръката си ме боли, но по-малко (ще започна да вярвам в хомеопатията май, че аз съм Това неверни, нищо че я пия). Иначе се разхождам бинтована с един ластичен бинт като Роки (боксьора)  box, но натоварването няма как да го спра - носим се да се кърмим, носим се да оригаме, носим се да се мерим, носим се като плачем (рядко, но и това се случва).

Ние още сме на 3,5месеца, и се обръщаме само настрани, но пък си хващаме крака и си махаме чорапа с ръка вече, а не с ритане. Също така си държим чесалката за венци - е, не повече от половин минута, все пак ръцете са ни по-вкусни. Държим и по няколко играчки от висящите в паркчето за активна гимнастика и почти постоянно говорим на мама и на играчките и изобщо на всички (само на баба си по скайп не иска да говори - гледа компютъра и упорито мълчи). Стои по корем, като я сложа, но умалява миличкото... но стои като струна опъната и по някое време се опитва да се обърне по гръб  ако не стане, мрънка. дърпам я за ръчичките и сяда и стои седнала и се оглежда с леко поклащаща се глава от време на време - много е смешна. Ами май това са ни номерата.  newsm32НО всяка дете е различно - някои прохождат рано, други късно, някои лазят, други направо се изправят и тръгват... Не се притеснявайте - радвайте се на малките слънца, а те си знаят работата Simple Smile   Hug

# 661
Я!То станало 13ти!Ами и ние да почерпим  cook  за 4тия месец!йее Simple Smile))

buf вие много седите изправени!И сами,браво!Ами като си може детето какво пък...явно си има силицата.

"Днес я показвахме по скайп и тя само сяда та сяда ,направи сума ти коремни и после напълни гащурите ....от толкова упражнения....яко изпражнения hahaha 35 чак ританките омазахме Laughing"
 Joy Joy Joy хихихи,браво на вас!3 в 1-хем упражнения,хем една и полезна работа сте свършили!:)))

Привет на mariqplam  Hug Планирано ли ти беше секциото?

Честит рожден ден на Buterfly_Lovehunter и от мен!Да си жива и здрава най-важното!:)И каквото си пожелаеш!:)  Gift

Leda,привет.И ние сме само на кърма и акаме на 5-6 дена.Малко се подува и и е кривичко понякога,но и минава и си ака нормално,рядко аки,при това без много напъване.Така че това е нормално!Не се притеснявай и,моля те, не ползвай термометър!!!Може да я нараниш!По-добре с масажчета,сироп,ако много те притеснява,може също и с вода от сварен овес да и дадеш да си пийне с лъжичка.Бяхме така и с баткото.Просто си усвояват всичко Simple Smile.....и нашата глава още се клати като на куклите-кученца,които ги продават по панаирите Simple SmileТова с ръката е много неприятно,дано скоро да мине!

# 662

Ооооо Честито И на ВАС!Всичко най-най ви пожелавам!
Е не стига ,че си ми колежка ами и бебета са ни родени на една дата и са момиченца!Супер! Hug

# 663
  • Sredets/Burgas
Bufi, бях писала другата седмица за рождения ден...
 Ама, карай то няколко дни повече или по-малко....
 по-млада няма да стана така или иначе Mr. Green...
 Но благодаря за пожеланията!
Heart Eyes

# 664
  • София !
Благодаря Бъфче  Hug , то да се оправи времето пък километража ще се навърти лесно  Mr. Green !! Иначе аз само веднъж и дадох от лактолозата и тя се изака , повече не съм давала и се надявам да не ми се налага повече  Praynig .

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на бебенцата на мама Бъфче и мама Пум-Пал  - Да са ви живи и здрави малките госпожици  , да имат едно безгрижно детство изпълнено с много хубави моменти и незабравими спомени , и да ви правият НАЙ - ЩАСТЛИВИТЕ родители  Heart Eyes !!!

# 665
Добре дошли на новите попълнения в редиците ни  Hug Hug Hug.За да ви запишем на 1 страница изпратете ЛС на профила "февруарски майки" с данните на бебчовците   bouquet
Честити месечинки на Ради и Рони на мамите Пум-пал и Бъф   bouquet Много да ви радват госпожиците и да растат послушни и гальовни  Flutter

# 666
  • Sredets/Burgas
Мами, някой чел ли го е това?

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5577

Аз хубаво се посмях... особено с външния вид на майката...

Ох, не знам кога ще ми остане време,
да ви разкажа малко смешки и за нашия "Пъпеш" hahaha.
Ама, откакто откри, че с лекота може да се върти от гръб на корем,
ми оповръща тотално къщата... и сега отивам да търкам и лъскам...

Всеки ден по две перални и всяка вечер на чисти чаршафи...
не си спомням кога за последно са изкарвали две вечери...

Толкова е дива, тази нашата Кейти (баба й говори само на английски)... хем не й кеф по корем,
хем не спира да се врътка... Упорита като магаре...
Направо ми тренира нервите и търпението...

Лек ден на всички!
Аз изчезвам и се захващам за работа Whistling ...
Много слънчево насроение ви пожелавам!

# 667
  • София
 Честито на всички порастващи днес Hug

Аз не я слагам да сяда, но като много се изнерви от коремните преси я хващам за ръчичките, за да поседи 2 секунди. Направи ми впечатление, че преди 3 дни повече и треперкаше кратунката, но сега е по-стабилна, и със надигането започва да ми ръфа ръката Laughing

Нямат търпение вече милите, ама ще трябва да почакат още малко.
 Аааа да, и ние се записваме в отбор " Акото го няма". Ще чакам до утре и ако не ще и дам нещо да си сръбне, това с термометрите не ме кефи Cry

# 668
  • Велико Търново
Здравейте! Ние сме изпаднали в едно чудене и затова да питам тук - някой има ли продукти на Minene? Харесали сме си чувал, подложка за количка и чантичка, но не съм убедена все още дали си струват, а тук няма магазин с техни продукти и ни остава само он-лайн, ама така като не мога да го видя... Малкия Никола от няколко дни много говори и се закача с продавачките в магазините - от сега сваляч ще дойде Simple Smile

# 669
Да успокоя нашата малка общност - ние осрахме пейзажа и не говоря в множествено число по навик...!  newsm44

Не се наложи нито да бъркаме с термометри, нито да даваме дори хомеопатията... Вчера по нощите тичах да си търся круши и киви, намерих киви. Изядох 2 кивита, изпих половин компот от сливи, пих топла вода и изобщо много вода и виж ти към обяд и двеме сме ...  Toilet Но ще преживея аз едно такова състояние, ако това помага на шушулката.

pum_pall, благодаря за включването - успокои ме, че не сме само ние така... и поздравления за кърменето - останахме малко вече тези, които удържаме фронта  breastfeeding

Това за термометъра и мен не ме кефи, но си признавам, че в началото като имахме колики съм го пробвала 1-2 пъти под влияние на свекървата... и сега, като казвате, че мога да я нараня така, се притесних нещо да не съм я повредила... бях много внимателна и малката изобщо не реагира да пищи, да й е неприятно или нещо такова... а и си мисля, ако бяхме нещо объркали, досега щеше да се чуе, нали??  newsm78

Добре дошли на новите ни мами - радвам се, че още има нови попълнения!  Big Ups

И честити месечинки на 4месечките Simple Smile

Целувки от нас!  Hug

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 18:21 от Leda

# 670
Момичета, на колко месеца започваха да се подпират бебетата с възглавници?

# 671
Добре дошли на новите попълнения в редиците ни  Hug Hug Hug.За да ви запишем на 1 страница изпратете ЛС на профила "февруарски майки" с данните на бебчовците   bouquet
Честити месечинки на Ради и Рони на мамите Пум-пал и Бъф   bouquet Много да ви радват госпожиците и да растат послушни и гальовни  Flutter
  Привет като пращам лс на профила ми изписва:Съобщението не може да бъде изпратено. 'февруарки 2013' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

# 672

buf вие много седите изправени!И сами,браво!Ами като си може детето какво пък...явно си има силицата.

"Днес я показвахме по скайп и тя само сяда та сяда ,направи сума ти коремни и после напълни гащурите ....от толкова упражнения....яко изпражнения hahaha 35 чак ританките омазахме Laughing"
 Joy Joy Joy хихихи,браво на вас!3 в 1-хем упражнения,хем една и полезна работа сте свършили!:)))

Привет на mariqplam  Hug Планирано ли ти беше секциото?

Честит рожден ден на Buterfly_Lovehunter и от мен!Да си жива и здрава най-важното!:)И каквото си пожелаеш!:)  Gift

Leda,привет.И ние сме само на кърма и акаме на 5-6 дена.Малко се подува и и е кривичко понякога,но и минава и си ака нормално,рядко аки,при това без много напъване.Така че това е нормално!Не се притеснявай и,моля те, не ползвай термометър!!!Може да я нараниш!По-добре с масажчета,сироп,ако много те притеснява,може също и с вода от сварен овес да и дадеш да си пийне с лъжичка.Бяхме така и с баткото.Просто си усвояват всичко Simple Smile.....и нашата глава още се клати като на куклите-кученца,които ги продават по панаирите Simple SmileТова с ръката е много неприятно,дано скоро да мине!
Здравей  Simple SmileПървото ми раждане беше секцио заради седалищно прилежание,но тъй като са минали доста годинки,въпреки че гинеколога ми много държеше пак да е секцио аз бях твърдо решила този път да е нормално.Уви два дена преди термина,тоновете на бебка,започнаха да се губят................и хоп пак секцио  bouquetНай важното е ,че всичко е наред Peace

# 673
Благодаря,момичета за чудесните ви пожелания Simple Smile   bouquet
buf големи сме съвпъдъци ние с теб,кой знае какво още ще излезе Simple Smile)))Незнам аз дали ти казах честита месечинка Simple Smile
Мила,Leda,поздравления за изакването Simple Smile))) Много хубаво си се сетила за тез компоти и кивита,виж,че няма нужда от термометър  smile3501 И със баткото така бяхме неакащи по 5 дена и се притеснявах и тогава като ходихме на разходки с майчетата от махалата някои го бяха пробвали този номер и аз много се чудех дали да не опитам и аз...Но в едно списание прочетох,че не е безопасно...по-добре даже на лекар да идете да му направи клизма на бебето,отколкото сами да рискувате.Ама явно ти си майстор,щото със сигурност щеше да разбереш,ако си я наранила нещо Simple Smile)).Поне моята от едно одраскване се дере като магаре,пък ако е нещо по-сериозно представям си...Така,че не се притеснявай,сигурно е,че всичко е ок Simple Smile
Мерси за кърменето,поздрави и за тебе! Heart Eyes Между другото,като почне захранването акането се нормализира и ние си акахме всеки ден,само ако е ял нещо запичащо-на 2-3 дни най-много.И тогава наистина му е кофти и му личи на бебчето.А сега с тази кърма наистина всичко се усвоява Simple Smile и си е просто happy дунда
mariqplam,да,най-важното е да са живи и здрави децата Simple Smile.Питам,понеже колограмите не са много,и баткото ми се роди толкова някъде,2700, те лекарите си знаят все пак.И при мен искаха секцио тогава,обаче докато се събере екипът аз взех ,та родих Simple SmileИ аз така знам,че като 1то е секцио лекарите много трудно се навиват да е нормално следващото раждане...
Вяра-А аз я слагам за малко на възглавничка,може би за 5 мин на ден,общо и я подържам седнала за ръчички по 1мин някъде-то тя се изморява иначе.Гледам да не я тормозя много Simple SmileНо тя имаше рефлукс отначало и е свикнала сякаш със възглваниците.
alexksa,благодаря за въпроса! Hug Minene са много яки,обаче са и доста скъпи!Аз си купих подложка за количка от Кикиморско царство,даже коментарът за продукта е мой Simple SmileДали си струва..Ами за подложката-за 26лв беше+доставка-4лв( и при мене нямат магазин Минене...то въобще какво ли има тук...) за 30 лв ми излезе подложката..на Бертони има разни май са от 10 до 20лв .Така,че разликата в цената не е кой знае каква.Вариантите на бертони и др,които ги видях по магазините - пълнежът е от дунапрен,който запарва.И през лятото ...ужас !Аз много си я обичам моята подложка.Едната страна,която е към детето е памучна,не запарва и е с много як цвят.Задната страна е като хавлия,като има ластична лента,евентуално за премятане по някакъв начин.Мисля че пълнежът е някакъв силикон,не мога да кажа,но от месец някъде я ползвам и не се изпотяваме!Много съм доволна.Има и отвори за колани...За дугите им неща не мога да кажа,но предполагам,че пак са толкова яки.И аз съм си харесала чантите им обаче излишни пари нямам Cry за съжаление .Нещо обаче,което забелзах-цвета избледнява малко при прането,(на 40' съм я прала!)а в продавалника иамше една,на която хавлиената част беше станала розова,така че явно боите нещо не държат много.Моята е сиво и бяло и нямам оцветявания Simple SmileАма според мен,ако имаш възможност-взимай!Кой модел чанта си си харесала?
Butrfly_Lovehunter,много ти благодаря за съветите към младите майки Hug,много се смях ...истерично Joy...в 3ч през нощта...и най-якото е ,че всичко е вярно Simple Smile

# 674
Здравейте, момичета! Моят Тедко е на кърма изцяло все още (на 4м и 4д е), но напоследък стана много неспокоен, раздразнителен, ревящ... Ака винаги трудно, от самото начало, някак напъва се, преревава дори още като пръцка, но досега запек не е имал. Ака си доста често дори. Напоследък скъсява времето между някои хранения. Та.... се чудех две неща - дали няма някакъв стомашен проблем или е време да бъде захранен? Някоя имала ли е подобна дилема? Съжалявам, ако не съм прочела, но нямам възможност да препрочета всичко назад.

Общи условия

Активация на акаунт